Elftal van de Week: primeur voor Ajacied en 4 november als speciale dag
Dinsdag, 8 november 2022 om 15:00

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Elftal van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Vrijdag (zeven duels) en maandag (drie duels) werd de veertiende speelronde afgewerkt. PEC Zwolle en Jong Ajax deden het daarin statistisch gezien het best, daar zij allebei twee spelers afleveren. Ook de maker van de mooiste treffer van deze speelronde, Alexander Büttner, heeft een plekje bemachtigd.

PEC Zwolle had vrijdagavond geen kind aan TOP Oss (0-5) en levert met Younes Taha en Thomas van den Belt twee spelers af aan het Elftal van de Week. Namens Jong Ajax speelden Youri Regeer en Kristian Hlynsson zich in de kijker. De meeste aandacht ging afgelopen weekend echter uit naar Büttner, die een crosspass vanaf de zijlijn ineens op de slof nam. De verdediger van De Graafschap is terug te vinden op de linksbackpositie. Verder zijn er onder meer eervolle vermeldingen voor talenten Ruben van Bommel, Sem Westerveld en Emmanuel van de Blaak.

Uitgelicht:
Voor Mitch Apau is 4 november een dag met een bijzondere betekenis. De verdediger van Telstar was afgelopen vrijdag trefzeker tegen NAC Breda (1-1). De laatste keer dat Apau had gescoord in de Keuken Kampioen Divisie was exact elf jaar geleden, ook op 4 november. Namens BV Veendam vond hij destijds het net tegen Helmond Sport. Bij Jong Ajax was Hlynsson voor het eerst twee keer trefzeker in een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder nam de eerste en de laatste treffer voor zijn rekening in het doelpuntenfestijn met FC Dordrecht (3-4 winst). Opvallend genoeg maakte Hlynsson in zijn voorgaande 48 duels slechts drie doelpunten.

Elftal van de Week: Westerveld (Jong AZ); Van de Blaak (Jong PSV), Apau (Telstar), Van den Bogert (FC Den Bosch), Büttner (De Graafschap); Regeer (Jong Ajax), Hlynsson (Jong Ajax), Van den Belt (PEC Zwolle); Taha (PEC Zwolle), Barasi (Jong AZ), Ruben van Bommel (MVV Maastricht).

Meer nieuws
   
13:45
13:45
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
0
   
13:24
13:24
Van Bommel niet naar Milan; onderhandelingen met andere trainer al vergevorderd
8
   
12:58
12:58
Donkerrode kaart in Ligue 1 na karatetrap in het gezicht van tegenstander
8
   
12:30
12:30
Live meepraten in de Premier League: West Ham United - Liverpool
10
   
12:23
12:23
Derksen weet wie topkandidaat is om Arne Slot bij Feyenoord op te volgen
32
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
mc significant
 
2
8 november 2022 om 15:08
Hoop dat ze bij Ajax Regeer weer eens rechtsback zetten ipv Sanchez. Slechter kan het nauwelijks zijn
 
HakimZiyach22
 
0
8 november 2022 om 15:29
Ik heb gelezen dat ie dat zelf dus niet wilt. Vind ik apart, maar het zou een hoop verklaren.
 
krovikan
 
0
8 november 2022 om 15:41
Ik vind Sanchez wild in zijn hele doen en laten. Maar ik vind Rensch ook absoluut niet geschikt als rechtback. Misschien is Regeer een optie, maar die invalbeurten was ik tot nu toe ook niet ondersteboven van.
 
SPettersson
 
0
8 november 2022 om 15:59
Apart dat Regeer geen rechtsback zou willen spelen. Overigens vind ik het Rensch daar dit seizoen weer prima doen. Het was een uitstekende tackle op Simons en dat aan de linkerkant. Dus hij kan het zeer zeker.. HIj moet alleen niet steeds maar elke keer naar voren rennen, want dan laat hij verdedigend steken vallen omdat hij dit niet kan belopen. Hij moet veel meer zijn momenten zoeken. Je moet dus ook iemand in de trainersstaf hebben die zich juist bezig houdt met de verdedigende taken. Ze moeten veel korter op de aanvalllers zitten, dan hetgeen nu het geval is.ze moeten de binnenkant afdekken en proberen de voorzet eruit te halen. Benieuwd overigens of Hlynsson zich verder kan ontwikkelen. Taylor is absoluut geen Frenkie en komt heel veel te kort. Ajax heeft weer behoefte aan een type Frenkie.
 
ajax1812
 
0
8 november 2022 om 16:20
Hlynsson is alles behalve een type frenkie ??
 
HakimZiyach22
 
0
8 november 2022 om 16:40
Taylor is inderdaad geen Frenkie, maar Hlynsson is dat al helemaal niet. Hlynsson is een soort Klaassen zonder gif..