Emery vol bewondering: 'Zijn trainersloopbaan is groter dan die van mij'
Vrijdag, 10 augustus 2018 om 19:48

Arsenal opent het nieuwe Premier League-seizoen zondagmiddag met een thuiswedstrijd tegen Manchester City. Unai Emery zal tegen de landskampioen officieel debuteren als manager van the Gunners. In aanloop naar de kraker heeft de opvolger van Arsène Wenger op een persconferentie mooie woorden over voor collega Josep Guardiola.

Ofschoon Emery al een tijdje meeloopt in het trainersvak na dienstverbanden bij onder meer Valencia, Sevilla en Paris Saint-Germain, koestert hij grote bewondering voor de coach van Manchester City. "Ik ben 46, hij 47. Hij had een grotere loopbaan dan ik als speler en ook zijn trainersloopbaan is groter dan die van mij", wordt de Arsenal-coach geciteerd door Sky Sports. "Ik sta graag tegenover hem, het eist meer van mijn voorbereiding. Toen ik trainer van Valencia was, waren de wedstrijden tegen Barcelona (waar Guardiola coach was, red.) altijd interessant en veeleisend."

"We proberen iedere wedstrijd en training beter te worden, maar zondag moeten we het laten zien op het hoogste niveau", zegt Emery op de officiële website van Arsenal over het duel met Manchester City. "We zullen zowel tactisch als individueel moeten pieken. Daarnaast hoop ik dat de supporters massaal achter ons zullen staan. Als onze supporters aan achter ons staan, is het voor de spelers eenvoudiger optimaal te presteren."

Emery kampt in aanloop naar zondag met de nodige defensieve problemen. Sead Kolasinac is hoe dan ook afwezig vanwege een knieblessure, terwijl het meespelen van Nacho Monreal hoogst onzeker is. Daardoor lonkt op de linksbackpositie een basisplaats voor de relatief onervaren Ainsley Maitland-Niles. "Ik weet het nog niet. Ik zal mijn basiself zaterdag of zelfs pas zondag bekendmaken, maar Ainsley was in de laatste oefenwedstrijd tegen Lazio de linksback", aldus Emery.

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
5
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
12
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
71
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
Ramos_4
 
1
10 augustus 2018 om 20:36
Arsenal moet een nieuwe LB kopen, vind Kolasinac en Monreal allebei niet goed genoeg. Kolasinac is verdedigend wel goed maar is traag en brengt aanvallend niet veel. Ainsley doet het trouwens niet zo slecht op LB maar tegen een City heb je tog liever iemand die meer ervaren is.
 
TILBURG013
 
14
10 augustus 2018 om 20:55
Transfermarkt is voorbij in Engeland, kunnen alleen nog spelers vertrekken...
 
RobTheGooner
 
10
10 augustus 2018 om 21:07
Kolasinac heeft juist veel drang naar voren en laat veel ruimte achter zich. Monreal is een hele onderschatte lb in mijn opzichte, staat verdedigend bijna altijd goed en brengt aanvallend ook steeds meer bij helaas is hij al behoorlijke op leeftijd.
 
Luukiesuper
 
3
10 augustus 2018 om 21:45
Kolasinac is toch betrokken bij zon 10 doelpunten afgelopen seizoen terwijl hij lang niet alles speelde, ongeveer 5 doelpunten en 5 assists. En op de lange sprint is hij wel snel, maar hij is slecht in de korte sprint aangezien hij 1 blok massa is. Ik heb wel vertrouwen in kolasinac
 
Samcro
 
5
10 augustus 2018 om 22:15
We zullen morgen aan de FA vragen of de transfermarkt nog even open kan zodat we iemand kunnen kopen zodat ie tegen city kan spelen. Bedankt voor de tip.
 
Ramos_4
 
7
10 augustus 2018 om 22:41
Ik weet ook wel dat de transfermarkt al gesloten is, ik bedoelde ook niet nu maar in de toekomst. Kan in Januari misschien en anders gewoon in de zomer.
 
TILBURG013
 
3
10 augustus 2018 om 22:45
Dan deel ik je mening!