Emotionele rollercoaster Giakoumakis levert uiteindelijk drie punten op
Zaterdag, 7 november 2020 om 20:45

VVV-Venlo heeft zaterdagavond in een knotsgekke wedstrijd tegen Heracles Almelo aan het langste eind getrokken. Giorgos Giakoumakis zal het duel hebben beleefd als een ware emotionele rollercoaster. De topschutter van VVV miste eerst een penalty en leverde daarna een knappe assist af op Vito van Crooy. Doordat Giakoumakis vervolgens een strafschop veroorzaakte leek VVV punten te gaan verspelen, maar de Griek maakte het zelf goed door de winnende te maken: 3-2.

VVV had al in de openingsfase kunnen scoren, toen het helemaal mis ging in de opbouw bij Heracles, maar de kans werd verprutst door Giakoumakis. De spits mocht even daarna aanleggen voor een penalty, nadat de Griek zelf onderuit was gegaan in het zestienmetergebied na licht contact. Giakoumakis hielp de penalty om zeep, doordat doelman Koen Bucker snel in de linkerhoek was.

Scheidsrechter Richard Martens geeft rood aan Adrián Szoke.

Een uitstekende actie over de rechterflank van Silvester van de Water leverde Heracles op slag van rust de voorsprong op. De vleugelspits kwam naar binnen en vond met een bekeken schot de verre hoek: 0-1. De problemen voor de Almeloërs begonnen toen Adrián Szoke op slag van rust een elleboogstoot uitdeelde en met rood van het veld werd gestuurd.

Met een man meer werd VVV sterker en wisten de Limburgers zes minuten na rust te scoren. Een afgeslagen schot van Torino Hunte belandde in de zestien voor de voeten van Jafar Arias, die niet twijfelde en raak schoot: 1-1. Vito van Crooy maakte er een klein kwartier later 2-1 van. De buitenspeler mocht na een goed hakje van Giakoumakis aanleggen vanaf de rand van de zestien en schoot de bal voortreffelijk in de kruising: 2-1.

Heracles kon terugkomen in de wedstrijd, doordat Giakoumakis met een sliding te laat inkwam op Robbin Pröpper, die mee was gekomen bij een vrije trap. Rai Vloet maakte het vanaf elf meter af: 2-2. Het was niet genoeg voor een resultaat voor Heracles, want VVV pakte vlak voor tijd de winst. Guus Hupperts bracht de bal vanaf de linkerkant hoog de zestien in, waar Giakoumakis zijn eerdere overtreding bij de penalty goed maakte door binnen te tikken: 3-2.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
3
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
8
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
Prem93
 
2
7 november 2020 om 21:41
Leuk om te zien. VVV hoort in de eredivisie. Toch verassend om te zien wederom hoe goed Stan Valckx is mbt inkopen van aanvallers. Wederom een topspits binnengehaald voor VVV met het minste budget van de ED. respect voor Valckx de TD uit Assen.
 
voetbalfreak
 
7
7 november 2020 om 21:52
Waarom hoort VVV in de eredivisie? Dat kun je pas na 34 wedstrijden zeggen...
 
Prem93
 
10
7 november 2020 om 22:02
Een club als VVV een klassieke cultclub die je niet meer ziet. Zie ik liever dan bijvoorbeel zo’n 13 in een dozijn club als andere teams
 
burwatti
 
3
7 november 2020 om 22:40
Welke clubs vallen er onder 13 dozijn clubs? Als ik een 13 in een dozijn club op moet noemen die momenteel in de eredivisie speelt komt bij mij juist direct vvv bovendrijven. Blij dat vvv eindelijk van dat vreselijke veld verlost is. Erg knap dat ze na de oorwassing tegen Ajax 2/3 daarop volgende wedstrijden hebben weten te wonen
 
PeerBerwers
 
2
7 november 2020 om 23:08
Ik zou om eerlijl te zijn als eerste aan PEC denken, maar VVV is ook zeker een optie.
 
dfence
 
2
8 november 2020 om 01:15
13 in dozijn: pec,emmen,rkc,heracles,fortuna.er is niets mis met 13 in dozijn maar deze clubs heb en of weinig historie.. of een grote buurman
 
disparvulgo
 
0
8 november 2020 om 07:33
Ik ben het wel eens met je rijtje. Toch vind ik het van die clubs misschien wel knapper om eredivisie te spelen dan bijvoorbeeld ADO. Uit een grote stad met een groot achterland en toch nooit iets leuks van weten te maken.