'Emotionele' Sampaoli bijt op tong: 'Spanje heeft ons een pak slaag gegeven'
Woensdag, 28 maart 2018 om 08:25

Argentinië kreeg dinsdagavond een ongenadig hard pak slaag van Spanje. Zonder Lionel Messi gingen de Argentijnen in Madrid met maar liefst 6-1 onderuit, tot ontsteltenis van bondscoach Jorge Sampaoli. Na afloop van het duel moest de oefenmeester op zijn tong bijten en hij beseft dat er het een en ander moet veranderen in aanloop naar het WK.

"Dit zijn atypische resultaten die het perspectief van de trainer kunnen veranderen als ze niet goed geanalyseerd worden. Ik moet de wedstrijd grondig analyseren en zal dan een beslissing nemen. Eerst moet ik het een en ander op emotioneel vlak oplossen. We hadden niet zoveel kracht van de tegenstander verwacht", wordt Sampaoli door verschillende Argentijnse media geciteerd tijdens de persconferentie.

"Spanje heeft ons een pak slaag gegeven, we moeten blijven werken. We moeten onze lessen uit dit duel trekken, want dit mag ons niet overkomen op het WK", vervolgt de Argentijnse bondscoach. "Spanje greep ons in de tweede helft met heel direct aanvallend spel. Er vielen snel doelpunten en dat maakte het verschil in het resultaat."

"Dit resultaat maakt duidelijk dat we nog moeten sleutelen aan de definitieve selectie voor het WK. We zullen hard moeten werken om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt. Het doel was om onszelf met de bal te verdedigen. Maar we hadden niet de juiste defensieve aspecten om een solide en gebalanceerde wedstrijd te spelen", besluit Sampaoli.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (42)

 
JDG84
 
18
28 maart 2018 om 08:36
Met deze achterhoede en dit middenveld, dan moet je heel hard gaan puzzelen om hier echt iets van te maken. Enige optie die ik zie is di Maria, Aguero, Dybala en Messi voorin en de rest verdedigen. Anders zie ik het heel somber voor ze in op het WK. Daarnaast, Dybala misschien niet opstellen als je Messi opstelt, als dat je idee is. Maar niet meenemen zou killing zijn. Zonder Messi is er werkelijk geen enkel idee meer van achter de spitsen. Dan is Dybala toch wel de enige oplossing die hij tot zijn beschikking heeft.
 
Medalofhonor
 
13
28 maart 2018 om 09:55
Stel je maar is voor als Messi geblesseerd uitvalt in de eerste wedstrijd van het WK en je zit daar zonder Dybala in je selectie.. Deze risico kan je toch niet nemen als coach zijnde? Het idee erachter is duidelijk, de enige mens op aarde die Argentinie een WK kan schenken is Messi en Sampaoli weet dat ook en probeert hij hem zoveel mogelijk tevreden te houden maar hij neemt een groot risico door bepaalde spelers thuis te laten.
 
LeMessias
 
39
28 maart 2018 om 09:58
En dan zijn er alsnog mensen die doodleuk roepen dat Messi wel even wereldkampioen moet/kan worden met Argentinie. En als het niet lukt, is het de schuld van Messi. Argentinie is gewoon een supermatig elftal op een enkele aanvaller na. En precies zoals jij zegt: zonder Messi is er totaal geen idee van aanvallen. Niemand zet wat op, loopt maar ergens heen en doet maar wat. EN dit werd pijnlijk blootgelegd door Spanje. Wat ben ik blij dat Messi niet meedeed, zodat iedereen kan zien dat juist hij degene is die het team op sleeptouw neemt, keer op keer. Want zonder hem.... Nou, je ziet het.
 
Buitenkantvoet
 
0
29 maart 2018 om 07:27
Dat geldt ook voor Portugal, maar Portugal werd toch Europees kampioen... Nani, Quaresma, Moutinho, Pepe allemaal spelers die over hun top heen zijn. Argentinië heeft nog goede aanvallers... Xavi zei trouwens een ek is moeilijker om te winnen dan een wk, voordat je dat met excuus komt...
 
LeMessias
 
0
29 maart 2018 om 09:34
Portugal heeft dat ook op een wonderbaarlijke manier gehaald. Hadden ten eerste niet de sterkste tegenstanders, en ten tweede hebben zij maar 1 wedstrijd kunnen winnen binnen 90 minuten. De rest was allemaal gelijkspel of scoren in de verlening/penalties. Maar het grote verschil is dat Portugal daadwerkelijk een team was en iedere meter voor elkaar vochten. Dat zag je prachtig terug in de finale toen er zonder CR7 gewonnen werd van Frankrijk.
 
JDG84
 
0
29 maart 2018 om 10:26
Mensen roepen toch ook niet doodleuk dat Ronaldo het WK of EK moet / moest winnen met Portugal. De hele vergelijking gaat niet op. Van Ronaldo wordt niet verwacht dat die het wint, maar als ze ver komen, dan komt het wel door hem. Zelfs als hij niet speelt maar langs de zijlijn staat te schreeuwen, dan komt de overwinning op zijn conto. Als Messi 3 finales haalt in 3 jaar tijd, maar ze winnen deze niet, dan is dat zijn schuld. Dat is een heel andere invalshoek. Daarnaast, fijn dat Xavi dat heeft gezegd, maar waarom is dat dan lastiger? Ben ik nu wel benieuwd naar.
 
robbenvpersie
 
33
28 maart 2018 om 08:48
Wat een armoede dat ze nog steeds met Biglia en Mascherano op het middenveld spelen. Kennelijk hebben ze geen betere middenvelders. Dan kun je straks wel Messi, Aguero, Di Maria en Dybala hebben maar dan schiet het nog niet op...
 
bpreal
 
1
28 maart 2018 om 13:26
Speelt banega niet bij Argentinië? Zou hem sowieso daar plaatsen
 
Messillay
 
21
28 maart 2018 om 08:51
Ja, met het huidige middenveld en achterlinie zit je in de problemen. Dat ze na al die jaren nog steeds teren op hetzelfde B- garnituur. Spelers als Biglia maken je toch echt niet sterker. Ze zullen gewoon heel compact moeten spelen en hopen dat Messi het team gewoon terug op sleeptouw neemt.
 
voetbalfreak
 
12
28 maart 2018 om 09:24
Wanneer heeft Messi dan vaker Argentinië op sleeptouw genomen?
 
barcalover123
 
58
28 maart 2018 om 09:42
Even denken. Wk 2014 en 2x in de copa dat ie ze naar de finale heeft gebracht. En ohja! Door hem zitten ze in de vliegtuig naar Rusland in de zomer. Neemt ze dus best vaak op sleeptouw dus
 
voetbalfreak
 
3
28 maart 2018 om 11:40
Maar in de finale was hij onzichtbaar. Zelfs uit Argentinië klinkt er kritiek op hem.
 
Louismanuel
 
4
28 maart 2018 om 12:35
Nam Messi in 2014 Argentinie op sleeptouw? Even denken: de enige die Messi sleepte in 2014 was zichzelf. Gemiddeld minder dan 7 km per wedstrijd. Maakte een paar goals in de poule fase maar meer ook niet. Di Maria was de beste Argentijn tot aan zijn blessure, daarna was Mascherano de beste. Volgens de Argentijnen zelf. En die zijn objectiever dan de Messi fanboys
 
LeMessias
 
12
28 maart 2018 om 12:39
@louismanuel Wel raar dan dat Messi uitgeroepen was tot beste speler van het toernooi. Leuk dat de Argentijnen dat vonden, maar statistieken wijzen ergens anders op.
 
Rolo1984
 
3
28 maart 2018 om 14:20
@louismanuel: lol dat jij niet wist dat hij speler van het toernooi was. Over de afstanden Messi loopt nooit veel in een wedstrijd ook niet in de seizoenen waar ze de CL wonnen. Guardiola heeft wel eens tegen hem gezegd dat ie minder moet lopen. Hij moet energie voor de aanval hebben. En serieus beweren dat hij het bij argentinie niet heeft laten zien is zon onzin. Hij is idd verantwoordelijk dat ze uberhaupt naar Rusland gaan. Nog mooier is het feit dat jij het over objectiviteit hebt maar zelf met geen enkel feit komt behalve dat `de argentijnen dit vinden` dat is inderdaad heel objectief. Ik begrijp dat het vervelend is als de feiten je tegenspreken maar het maakt je wel geloofwaardiger als je er in ieder geval kennis van neemt.
 
el_barca
 
1
28 maart 2018 om 15:05
Je weet wat vruyf altijd zei toch een goeie voetballer loopt niet veel
 
Buitenkantvoet
 
0
29 maart 2018 om 07:29
Ja dat hij speler vh toernooi werd was ook onzin natuurlijk dat moest Robben zijn daar was iedereen het wel mee eens... Maargoed populariteit...
 
Joeeey17
 
0
28 maart 2018 om 09:08
Hij is toch redelijk snel tot inzicht gekomen dat hij domme besluiten neemt... Zo’n verdedigend ouderwets middenveld met alleen Higuain voorin. Je kunt daar niet op leunen. Benut je aanvallende kwaliteiten en ga vrij voetballen. Zo speel je Spanje in de kaart....
 
leventu
 
6
28 maart 2018 om 09:14
De Argentijnse bond moet per direct afscheid nemen van deze man. Heeft zich al heel moeilijk gekwalificeerd voor de WK en met de oefenwedstrijden gaat het ook niet best. Als ze zo doorgaan dan zie ik ze al in de eerste ronde eruit gaan.
 
Medalofhonor
 
11
28 maart 2018 om 09:46
Want een ander coach kan opeens wonderen verrichten? Sampaoli is een fantastische coach met goede ideeã«n, ze speelde zelf de eerste helft mooi en goed voetbal en de hand van Sampaoli was goed zichtbaar omdat hij overal een mannetje meer situatie creã«erde maar natuurlijk is Spanje beter mede dankzij hun individuele klasse.
 
Buitenkantvoet
 
0
29 maart 2018 om 07:31
Wat te denken bij de kans bij 0-0, Argentinië speelde zich er prachtig uit en Higuain verprutste het, sowieso een drama spits met idem techniek...
 
falcao
 
7
28 maart 2018 om 09:51
Nog niet zo lang geleden pleitte half Nederland voor Sampaoli als bondscoach. Dat zou een 'droom' zijn en dat soort termen. Na zo'n zeperd met Oranje zou hij al direct volledig gefileerd worden.
 
MaceReal
 
0
28 maart 2018 om 10:32
Nja.. Nederland heeft veel meer balans dan Argentinie. Ik zeg balans maar neem dit niet verkeerd op. Ik zie Nederland niet 6-1 van Spanje verliezen.
 
Medalofhonor
 
4
28 maart 2018 om 09:52
Er gaat teveel druk liggen komend zomer op Messi dat is het pijnlijkste. Oké Spanje is ijzersterk na een dipje van 2-3 jaar zijn ze heel goed terug gekomen en ik zie ze absoluut als favoriete kandidaat samen met Duitsland puur omdat Spanje alles heeft, ervaring, kwaliteiten, talenten, jonge hongerige spelers, Duitsland net het zelfde. Maar Argentinië heeft echt Messi nodig en een hoop veel wonderen, Messi kan alles dit weten we inmiddels al maar als hij het flikt om met deze bende houthakkers kampioen te worden in Rusland dan kan je hem gerust de beste ooit noemen en dat hele plaatje afsluiten alleen ben ik bang dat dit niet gebeuren zal. De druk op Messi word groter en groter en de vraag is of hij dit aankan.
 
bombanera99
 
5
28 maart 2018 om 09:55
"De vraag of hij dit aankan?" Wanneer kon hij de druk niet aan?
 
Medalofhonor
 
7
28 maart 2018 om 10:00
Genoeg momenten, genoeg momenten dat hij Barcelona niet op de sleeptouw kon nemen toen men een finale speelde of een kampioenwedstrijd hadden. Genoeg momenten dat Argentinië in een finale zat en deze verloor, mede dankzij Messi. En nu is de druk hoger dan ooit want dit zal wss zijn laatste WK zijn en Argentinie zal wss lang niet meer zo een speler in zijn selectie hebben. Het is nu of nooit voor de Argentijnen en Messi.
 
Rockyde Keijzer
 
2
28 maart 2018 om 10:07
Hoeveel finale's precies van Argentinië?
 
MaceReal
 
12
28 maart 2018 om 10:36
3. Het moet allemaal van Messi komen, met Higuain ga je het niet winnen. Zonder Messi hadden ze niet eens op het wk gestaan. Het is vreselijk om te zien dat ze met zoveel goede aanvallers niet veel kunnen scoren, daar zou je op kunnen teren als je verdediging en middenveld toch niet goed is. Zorg er dan voor dat je iig veel kunt scoren.
 
Louismanuel
 
2
28 maart 2018 om 12:36
Zoals tegen PSG en Juve vorig seizoen
 
el_barca
 
2
28 maart 2018 om 15:07
Hahah door messi hebben ze tenminste 3 finales gespeeld! Als je dan zon dikke higuain neemt die elke finale minimaal 2 100% kansen mist ja dan word het heeeeel moeilijk
 
Soccer81
 
2
28 maart 2018 om 10:49
Mooi resultaat van Spanje maar is natuurlijk wel een Argentinië zonder Aguero, Messi, Di Maria en Dybala. Ik snap dat je dan nog steeds kwaliteit mist in verschillende linies, maar met die spelers voetbal je net wat lekkerder en geeft ook wat collectieve zelfvertrouwen. Vergelijk het met toen je zelf nog voetbalde en de beste speler(s) was afwezig. Dan ging het moraal van je team vaak omlaag. Een soort bewijsdrang die dan mist ofzo.
 
Joeeey17
 
6
28 maart 2018 om 10:55
Dat gevoel ken ik persoonlijk niet, maar mijn teamgenoten hoogstwaarschijnlijk wel Verder ben ik het volledig met je eens
 
Soccer81
 
1
28 maart 2018 om 16:32
Hahah, hoe slecht was de rest dan? Nee die was echt goed Joey hahah..
 
Realistisch 11
 
2
28 maart 2018 om 11:38
Het probleem zit hem achteraan. met te beginnen de keeper Zonder een goeie keeper zal je geen WK winnen. Rojo en Otamendi vind ik persoonlijk ook geen wereldverdedigers.
 
Real CF Madrid
 
1
28 maart 2018 om 16:24
Geen goeie keeper? Romero is een beest op doel juist. Dit was een oefenduel en Argentinie miste veel spelers en Spanje is ook nog eens veel beter ingespeeld en bij Argentinie zijn ze juist nog bezig met het vormen van een goed lopend elftal. Geef het wat tijd. Ik wil ze op het WK weer eens tegen elkaar zien met een Messi in bloedvorm