Engelse media slaan vooral aan op één moment tijdens Frankrijk - Nederland
Zaterdag, 25 maart 2023 om 12:51

Ook in het buitenland is de oorwassing van Oranje tegen Frankrijk (4-0) niet onopgemerkt voorbijgegaan. De equipe van Ronald Koeman had werkelijk niets in te brengen tegen les Bleus en mocht van geluk spreken dat de Fransen niet voluit leken te gaan. In Engeland zijn de ogen, uiteraard, op Wout Weghorst gericht. De spits van Manchester United moest zich al na een half uur klaarmaken voor een invalbeurt, toen Koeman besloot om Kenneth Taylor te slachtofferen.

Het was een hard en pijnlijk signaal van Koeman, die zich na een halfuur genoodzaakt voelde om in te grijpen. Oranje keek op dat moment al tegen een 3-0 achterstand aan. Door het inbrengen van Weghorst verhuisde Memphis Depay naar de linkerkant en nam Xavi Simons de rol van Georginio Wijnaldum over als nummer 10. The Daily Mail omschrijft de zet van Koeman, die in Engeland bekendheid vergaarde met zijn dienstverbanden bij Everton en Southampton, als een 'genadige wissel' en 'ultieme reddingsactie'. "Nederland werd afgeranseld en Taylor was het offerlam."

The Manchester Evening News kopt dat 'Mbappé Weghorst een avond bezorgde om snel te vergeten'. The Sun gebruikt de woorden 'Mercy sub' en 'Wout to the rescue'. "Vanaf de bank zag Weghorst toe hoe Oranje in slechts 22 minuten naar een 3-0 achterstand ging (de slechtste start van een interland sinds 1919, red.). De spits slaagde er niet in om het tij te keren, daar Oranje moeite had om serieuze kansen te creëren. Dit was een rampzalige kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands elftal."

Koeman gaf na afloop tijdens de persconferentie tekst en uitleg bij zijn vroege wissel. "Je staat met 3-0 achter en volgens mij zitten we ook op de bank om dingen te veranderen", aldus de bondscoach. "Dat hebben we gedaan. We hebben Wout Weghorst gebracht en Xavi Simons op 10 gezet. Dan moet je iemand eruit halen, dat moest een van de beide controlerende middenvelders worden; om aanvallend iets meer te brengen. We moesten iets doen om nog een goal te maken, maar dat zat er uiteindelijk totaal niet in."

Het is niet ondenkbaar dat Weghorst komende maandag wel in de basis begint bij Oranje. Dan nemen de mannen van Koeman het in De Kuip op tegen Gibraltar. De dwergstaat ging vrijdagavond met 'slechts' 0-3 ten onder tegen Griekenland, waardoor Nederland momenteel de hekkensluiter is in Groep B van de EK-kwalificatie. De vorige keer dat Oranje het opnam tegen Gibraltar was op 11 oktober 2021. Toen stond na negentig minuten een 6-0 overwinning op het bord en kwam Weghorst na een uur spelen binnen de lijnen voor Frenkie de Jong.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (93)

 
bochherief
 
76
25 maart 2023 om 12:56
Vroeger had je kieft, bosman, makaay, van hooijdonk, hasselbaink op de bank en nu weghorst in de basis. Dat vertelt je alles over de huidige staat van oranje
 
Ajax12321
 
90
25 maart 2023 om 12:58
Tja, in mijn ogen wel een betere optie dan Depay. Weghorst speelt tenminste in dienst van het team, zet goed druk en is normaliter wel een afmaker en een echte spits. Komt het spel meer ten goede dan Depay, die ik altijd al overschat heb gevonden. Tegen Gibraltar maakt Depay er ook wel weer 2, maar als het erom gaat heb je nooit wat aan hem. De keren dat Nederland zonder Depay speelde vond ik het veel meer spelen als een team. Veel meer waard dan teren op de individuele kwaliteiten van Depay.
 
Shiraz
 
39
25 maart 2023 om 13:00
Het ergste is, dat als het eromgaat, Depay wel in het verleden heeft gescoord tegen grote landen. Depay heeft teveel last van sterallures. Weet niet waar het op gebasseerd is, maar hij lijkt een soort heiligstatus in Oranje te hebben. Koeman gaat daar niks aan veranderen. Die gaat zijn overdatum lievelingetjes Depay en Wijnaldum niet aan de kant zetten. Verder moeten we niet doen alsof alles vervlogen is. Je moet je gewoon richten op, met name Ierland en Griekenland uit. Die 2 wedstrijden gaan bepalen of je 2e wordt of niet.
 
bochherief
 
25
25 maart 2023 om 13:00
Depay zou in vorige generaties misschien niet eens opgeroepen worden maar is op dit moment de beste spits bij oranje. Weghorst is een harde werker maar liever iemand die soms goals erin prikt
 
JohanVlerksen
 
35
25 maart 2023 om 13:07
Wat is er mis met die spits van union berlin? Depay is gewoon veel te zwaar en traag geworden door al die spieren. Net als Bergwijn trouwens. Waar hebben die gasten zo’n grote borstkas voor nodig? Je ziet Mbappe, Bellingham, de Bruijne, Robben vroeger, van Persie vroeger, Overmars van Basten CR7 Messi toch ook niet met zoveel spier?
 
Ajax12321
 
27
25 maart 2023 om 13:30
Weghorst scoort alleen bij United nog niet veel en bij Burnley was het qua doelpunten geen succes. Verder heeft hij overal hele goede cijfers gehaald (in de Bundesliga meerdere seizoenen) en het gaat het teamspel echt ten goede komen om een teamspeler in de spits te zetten die goed kan afmaken en druk zet. Wie stond er op tegen Argentinië? Weghorst, geen Depay. Weghorst is een echte spits in tegenstelling tot Depay. Het spel is teveel afhankelijk van individuele kwaliteiten (van Depay), die er gewoon te weinig zijn. Op de echt belangrijke momenten staat Depay niet op. Dan is het beter om je op het teamspel te focussen. Zonder Depay bij het NL eftal vond ik ze meer als een team spelen en je moet nooit je spel afstellen op een net niet speler.
 
Ajax12321
 
8
25 maart 2023 om 13:31
Becker is echt een counterspits. Geen killer, vooral snelheid. Komt tekort in mijn ogen. Doet het nu ook al veel minder dan eerst, steeg boven zichzelf uit.
 
bochherief
 
11
25 maart 2023 om 13:34
Het huidige spel is idd teveel afhankelijk van individuele kwaliteiten en daarom is depay een betere optie. Over een langere reeks is hij de betere speler, lees meer rendement
 
Dn Dave
 
15
25 maart 2023 om 13:40
Niet helemaal mee eens! Depay is eigenlijk een voorbeeld prof. Komt bijna nooit negatief in de media over club uitingen/werkweigering/salaris eisen/forceren etc.. wat iemand buiten het veld doen (club of land) laat ik daarbuiten. Verder is het wel onze 2e topscorer aller tijden die nog actief is met weinig concurrentie achter zich bij het NL-elftal. Neemt overigens niet weg dat ie met gebrek aan speel ritme echt als een natte krant speelt en gewoon a la Van Gaal stijl gewoon eens op de bank gezet moet worden om wakker geschrikt te worden.
 
Ajax12321
 
11
25 maart 2023 om 13:41
Je gaat je spel toch niet afhankelijk maken van individuele kwaliteiten als je veel net niet spelers hebt? Ga eens focussen op teamspel, dan komen de overige spelers ook meer in hun kracht en lijken ze direct beter. Kijk, als je spelers zoals bij Frankrijk hebt, DAN kan je teren op individuele kwaliteiten. Met NL elftal materiaal moet je echt een speelstijl hebben waar iedereen in zijn kracht wordt gebruikt en heb je een tacticus nodig als trainer die ziet dat Depay het collectief zwakker maakt zodat hij zelf kan excelleren. Als hij dan ook nog eens als een natte krant speelt heb je een team die geen idee heeft wat ze moeten doen en waar iedereen nog slechter lijkt.
 
XaviHernandez_
 
25
25 maart 2023 om 13:50
Ek kwalificatie tegen Duitsland 3 assists, 1 doelpunt. In de Nations League/ vriendschappelijk gescoord tegen Portugal, Duitsland, Frankrijk, Belgie. Daarnaast nog wat assists tegen Engeland en Italië. In 2014 was hij bankzitter op het WK. Daarna kwalificeer je twee keer niet voor een eindtoernooi. Zijn wedstrijden in Oranje bestaan voornamelijk uit kwalificaties tegen zwakkere landen en vriendschappelijke potjes.
 
JanMetDeKorte
 
8
25 maart 2023 om 14:01
Met dit Nederlands elftal is een counterspits niet eens zo'n slecht idee. Meer 532 gaan spelen a la 2014. Verdedigen en loeren op de counter. Dan moet je jongens als Botman in de verdediging zetten die voorla kunnen verdedigen. Op dit moment heeft Nederland niet de kwaliteit om Nederlands voetbal te spelen.
 
Ajax12321
 
11
25 maart 2023 om 14:04
Leuk in voornamelijk oefenwedstrijden, maar waar was hij tegen Tsjechië op het EK 2020 of op het afgelopen WK tegen Argentinië? De echte grote spelers staan dan op. Daarom nooit het spel afhankelijk maken van Depay.
 
Ajax12321
 
6
25 maart 2023 om 14:07
4-3-3 spelen heeft tijd nodig, maar heeft ook patronen nodig in het balbezit, als collectief goed positiespel spelen en druk zetten. Ik wil het nog niet afschrijven mits er goed op getraind wordt met de juiste spelers. Wel denk ik dat je geen 4-3-3 moet spelen met de opstelling zoals tegen Frankrijk. Als counterspits zou Becker niet mijn 1e optie zijn, maar dan eerder Malen.
 
Jeff85
 
9
25 maart 2023 om 13:01
Vroeger had je voor elke positie 2 topspelers. Die tijd is voorbij. Hopelijk komt het ooit weer eens terug. We horen helaas niet meer bij de toplanden, maar eerder in het rijtje Denemarken, Zweden en Tsjechië. En dat is niet erg, maar het merendeel van het land dacht serieus dat we wereldkampioen konden worden afgelopen december.
 
bochherief
 
10
25 maart 2023 om 13:12
Die illusie had ik niet maar de generaties die we al 2 decennia creëren is oranje onwaardig. En dat zit hem in de leerstof, de knvb modules, de zwakke trainers die we opleiden en bizarre school die we hanteren voor talenten. Als er niks verandert dan blijft het bij hopen
 
IlMaestro21
 
9
25 maart 2023 om 13:24
2 decennia? We hebben 'pas' tien jaar een ploeg met weinig individuele kwaliteit.
 
bochherief
 
6
25 maart 2023 om 13:26
De generatie na robben sneijder is niet van wereldtop en de huidige opkomende generatie lijkt dat ook niet te zijn. In voetbaltermen zijn dat 2 generaties
 
FCRRR
 
8
25 maart 2023 om 13:34
Heeft er misschien ook mee te maken dat onze grootste talenten veel te vroeg naar het buitenland vertrekken en daar niet aan spelen toekomen. Zelf halen we weer middelmaat uit buitenland en zo is de cirkel rond. Hoeveel spitsen zijn Nederlands in de eredivisie?
 
Zanazanyan
 
8
25 maart 2023 om 13:36
@bochherief Met die generatie begon het feitelijk al, aangezien we toen kwaliteit in de voorhoede hadden en het middenveld maar qua verdediging niveau Letland waren. De tijden dat we in elke linie twee toppers afleverden en op de bank 1 a 2 sterke backups hadden is echt voorbij. Frenkie, Simons, De Ligt, Aké en als hij weer aan spelen toekomt Gravenberch is onze wereldtop: that’s it. Laten we maar al helemaal niet over keepers beginnen, dat is na het stoppen van Flappie al helemaal een drama.
 
Ducktaildo
 
9
25 maart 2023 om 13:41
FCRRR. Ben je goed genoeg dan kom je er wel. Zo`n Klaassen bleef lang in Nederland en heeft het ook niet gered, gewoon puur omdat het een matige speler is. Zo is dat ook met de jeugdspelers die vroegtijdig naar het buitenland gaan. Van Persie heeft het ook gered en was niet bepaald een gearriveerde speler toen die naar Arsenal ging
 
Vernon
 
4
25 maart 2023 om 14:27
Kijk nou eens naar de feiten. In die twee decennia heeft Feyenoord de UEFA league gewonnen, Ajax op een haar de CL finale gehaald. We hebben een WK finale gehaald en maar nipt verloren, we hebben een halve finale WK gehaald en op pingels verloren en we hebben een kwartfinale WK gehaald en op pingels verloren. Het is nu slecht. Dat klopt. Maar we hebben het hiervoor goed gedaan. Ik zie die goede tijden ook niet nu direct terug komen. Virgil van Dijk lijkt over the hill, dus door met Ake, De Ligt, Timber, Geertruida. Dat is prima. En we hebben Simons. Maar op alle andere posities moeten nieuwe spelers door gaan breken. Wieffer hopelijk, Verbruggen, Gravenberch, Brobbey, Summerville, maar ze breken nooit allemaal door. Er moeten nieuwe namen bij gaan komen.
 
JW10
 
16
25 maart 2023 om 13:06
Wat ik vooral mis zijn persoonlijkheden bij dit Nederlands Elftal. We weten eigen al jaren dat Virgil van Dijk wel een leider is qua uitstraling maar niet in woord en gebaar. Je kan verliezen van dit Frankrijk maar als je de eerste 30 minuten zo wordt weggespeeld dan mag je als aanvoerder toch wel heel duidelijk maken dat het zo niet kan? Te vaak kijk ik naar een elftal van ideale schoonzonen die niet bereid zijn om voor elkaar te knokken of in het zweet te werken. Weghorst is in dat opzicht echt een van de weinige die passie met zich meebrengt en zichtbaar trots is dat hij mag spelen voor het Nederlands elftal. Daar kan de rest echt nog wat van leren
 
bochherief
 
7
25 maart 2023 om 13:16
Klopt weghorst heeft die mentaliteit die anderen missen. Maar voorin heb je die mentaliteit minder nodig, eerder op t middenveld en verdediging. Wat je ook aangeeft. Liever een goaltjesprikker voorin
 
ModricMagic
 
15
25 maart 2023 om 13:08
Weghorst samen met Malen in een 5-3-2 was een veel betere optie geweest dan Depay. Die stond weer is ouderwets alles te vertragen. Elke keer als hij de bal heeft wil die gaan dribbelen. Wordt zo ongelofelijk moe van die kerel tegen toplanden...
 
bochherief
 
5
25 maart 2023 om 13:14
Desondanks ben ik van mening dat op dit moment over een gehele kwalificatie reeks depay beter is. Ondanks zijn makken en trekjes. Depay presteert op hoger niveau in club en nationaal verband
 
ModricMagic
 
7
25 maart 2023 om 14:30
Depay tegen dit soort verdedigers heeft weinig zin. Hij kan ze nooit uitdribbelen en is ook niet snel genoeg. Hier had je naar mijn mening gewoon Weghorst samen met Malen moeten doen. Weghorst die zich de pleuris werkt en Malen voor op de counter met zijn snelheid.
 
Ruiz_FCT
 
11
25 maart 2023 om 13:11
Wat is je punt? Bosman, kieft en van hooijdonk waren er niet veel beter dan weghorst hoor. Sterker, ik denk dat weghorst beter is. Vermoeiend altijd die weghorst-bash.
 
bochherief
 
45
25 maart 2023 om 13:13
Grapjas. Kieft en bosman legden iets van 40 goals per seizoen op de mat. Gouden schoen winnaar. Kampioenen. Van hooijdonk idem, hoogst persoonlijk feyenoord naar de uefa titel geschoten. Welterusten
 
Zanazanyan
 
20
25 maart 2023 om 13:42
Bedankt voor het lachen.
 
Ruiz_FCT
 
6
25 maart 2023 om 15:11
40 goals per seizoen? Laat die statistieken eens zien dan. Ik zie eenmalig 32 goals bij ajax en verder statistieken als 7 a 8 goals in Italie. De stats van Bosman zijn nog minder.
 
Nr.11
 
5
25 maart 2023 om 13:56
Je bent echt de allereerste persoon die dit op Voetbalzone zegt
 
erodinho
 
2
25 maart 2023 om 14:50
Kijk alleen naar ons middenveld. Alleen Gravenberch, Frenkie en Xavi zijn potentiele wereldvoetballers. De rest is gewoon middelmaat. In de aanval heb je Donyel en Danjuma, daarnaast heb je nog Brobbey en Kluivert en Noa Lang. Ik had voor Kluivert, Donyell en Danjuma gekozen. Met een Berghuis kom je tegenwoordig nergens meer. Bergwijn is leuke voetballer, maar is gewoon geen topmateriaal. Laat het iedere keer afweten in topwedstrijden net als Depay overigens. Veel te grote mond en prestatie leveren wanneer heel elftal door ijs zakt, dat zie ik bijna nooit gebeuren. Vroeger had je Robben, Van der Vaart, Sneijder, Van Persie, Huntelaar. Wanneer het slecht liep konden zij nog altijd 1 of 2 goals maken. Dan zag de wedstrijd er anders uit. Dan zou je bij wijze van in de rust met 3-1 achter staan en de wedstrijd met 4-2 of zelfs 4-3 verliezen. Nu ga je gewoon lelijk onderuit. Kans van Berghuis uit een assist van Ake was een 100% kans. Ook de zachte schotje van Wijnaldum had een Van Persie, Robben, Huntelaar, Sneijder of Van der Vaart keihard in de kruising geschoten.
 
friestho
 
2
25 maart 2023 om 17:48
Wel jammer van je punt dat Weghorst helemaal geen basis stond. Doe het mondje maar weer dicht
 
bochherief
 
2
25 maart 2023 om 19:53
Lees het artikel. Hij gaat waarschijnlijk basis staan. Welterusten
 
BGST
 
1
25 maart 2023 om 18:09
Neem dan ook nog Taylor, Brobbey, Cillessen, Blind, Timber en hakje Memphis dan is de ellende compleet. Het zijn allemaal spelers die echt niet(meer) mee kunnen of nooit mee hebben kunnen spelen. Bankzitters horen al helemaal niet geselecteerd te worden en spelers uit de ED kunnen het niveau niet aan. We zijn een leuke subtopper in Europa en de wereld maar hoeven hier geen top resultaten van te verwachten.
 
FcGrun050
 
23
25 maart 2023 om 12:57
Ik zie mensen weer zo erg op onderbuik gevoel reageren met onslag koeman dit en dat. Tegen Frankrijk kan je gewoon kansloos verliezen en dit is pas de eerste wedstrijd weer van Koeman. Voornamelijk als een paar bepalende spelers opeens enkele dagen voor tijd ziek worden. Laat hem maar een goede reeks zetten vanaf Gibraltar en dat langzaamaan weer opbouwen. Echt schijtziek aan het worden van de zeikers die hier zonder verantwoordelijkheidsgevoel hun gal spuwen. Lekker makkelijk allemaal achter je keyboard in je ondergoed.
 
TheRoscoe
 
26
25 maart 2023 om 13:02
Ik heb helemaal geen ondergoed aan, lekker puh. Maar goed, het ding is ook dat men al weinig vertrouwen heeft in Koeman van tevoren en dan zie je tegen Frankrijk ook een basisopstelling waar men niks van snapt, zelfs met de zieken. Bijvoorbeeld dat middenveld sloeg echt nergens op, dat was oprecht gewoon een fout. Zelf ben ik niet panisch of zo, maar je mag best wat aan te merken hebben, ook al was het Frankrijk, ook al waren er 5, 6 ziek, zolang je dit binnen de grenzen van de redelijkheid weet te bewaren of course. In dat opzicht snap ik jouw frustratie wel naar de extremere reacties die je heir altijd wel hebt.
 
FcGrun050
 
6
25 maart 2023 om 13:10
Er zijn uitzonderingen natuurlijk haha. Het was ook niet goed, dus dat klopt, maar dit soort klappers kun je ook krijgen zodra je tegen Frankrijk speelt. Mbappe hield gewoon 4 spelers de hele tijd bezig en dan nog kwam hij tot doelpogingen. Maar stel je voor, je hebt je voorbereid voor een wedstrijd en opeens vallen 5 spelers om, waarvan twee die waarschijnlijk basis hadden gestaan (ik denk De Ligt en Gakpo). Dan wordt het een hels karwei om tegen zo'n elftal te spelen, waarvan de wissels echt niet ervoor zorgde dat ze achteruit zouden gaan (camavinga, Giroud, Thuram, Diaby, en Fofana). En je moet het ook zo zien, Deschamps is al sinds 2012 aan het roer en meeste spelers van die tijd spelen nog onder hem. Dus er zit wel een rode draad in de selectie en zijn op elkaar ingespeeld. Sinds 2012 hebben we echt een trainerskerkhof gehad met Van Gaal (2 keer), Koeman (2 keer), Grim, Blind en Advocaat. Kan je best een keer verliezen toch op zo'n manier?
 
InkeMontana
 
15
25 maart 2023 om 13:05
Denk dat de meesten die mening niet alleen op basis van de wedstrijd tegen Frankrijk hebben. Tenminste als ik over mezelf spreek. Koeman is gewoon een niet al te beste coach en een hele matige bondscoach. En dat bewees hij gisteren nogmaals door zo naïef en creatiefloos een wedstrijd tegen Frankrijk in te gaan. Je hebt het ook over bouwen, maar Koeman laat juist zien weer op zijn oude vertrouwde spelers (die juist doorgeselecteerd dienen te worden) uit zijn voorgaande periode terug te vallen. De vorige periode onder hem was ook niet bijzonder, en het spel erbarmelijk. Hij heeft ook geluk gehad dat hij voor een eindtoernooi besloot op een trein te springen, anders was dat nog veel meer aan de oppervlakte gekomen, en had ook een type als jij hem nooit terug willen zien. Maar heb lekker vertrouwen, noem de mensen die dat niet hebben keyboard helden, en wordt over een tijdje met je neus op de feiten gedrukt dat die mensen wellicht wel heel erg gelijk hadden
 
FcGrun050
 
3
25 maart 2023 om 13:17
@inkemontana - Onder Koeman hebben we wel weer voor het eerst gekwalificeerd voor een eindtoernooi en zijn we in de Nations League (ja ja, het stelt geen ruk voor hoor ik mensen weer zeggen) bij de finale gekomen. Met Koeman waren we zeker niet gesneuveld tegen Tsjechie op het ek en zo jammer dat hij wegging. HIj liet de tandem van Wijnaldum en Memphis echt prima renderen tegen zowel kleine landen als tegen Frankrijk en Duitsland, waarbij we met Koeman ook nog wonnen van grote landen zoals Portugal (oefeninterland) en Engeland. Hij heeft een oor aan genaaid door Oranje in te ruilen voor Barcelona, maar onder hem hebben we gewoon niet slecht gespeeld. Ik denk dat dat doorselecteren heus wel komt, maar niet zo rigoureus.
 
InkeMontana
 
8
25 maart 2023 om 13:34
Fcgrunn. Dat Hiddink (ver over zijn hoogtepunt) en Blind nog slechtere bondscoaches zijn wil niet zeggen dat Koeman daarna een goede was. Zijn eerste periode wordt mijn inziens overtrokken opgehemeld op basis van die inderdaad leuke oefenpotjes in de Nations League. Het spel was, vooral ook tegen de kleinere landen, onder zijn leiding destijds ook al niet om aan te zien en er werd zeker wel slecht gespeeld. Maar dat wordt vergeten door die nietszegggende uitslagen inderdaad. Daarom is het jammer dat hij geen eindronde heeft gedaan, want dat had de KNVB ook ingezien dat ze hem in ieder geval nooit meer terug hadden hoeven vragen. Overigens was V. Gaal al begonnen met doorselecteren door Wijnaldum en Cillessen niet meer op te roepen bijv. Dus niet zo rigoureus? Het lijkt er eerder op dat hij terug valt in het proces.
 
romarky
 
13
25 maart 2023 om 14:11
Maar laten we nou niet doen alsof we erg vrolijk werden van van Gaal, wat een vreselijk betonvoetbal was dat. En waar had van Gaal door geselecteerd? Blind was bijvoorbeeld zo heilig als wat. Ik had graag is wat anders gezien dan al die bekende voor de hand liggende namen, maar bij de KNVB hebben ze dat gogme niet. Ten Hag en Slot zullen dit de komende jaren nog niet doen, welke top trainer heb je dan over voor dit Oranje? Bosz? Die gaat ook naïef genoeg vol in de aanval tegen Frankrijk. Er moet een coach komen die durft, de selectie is goed opschud en weer voetbal in de ploeg brengt.
 
FcGrun050
 
3
25 maart 2023 om 14:19
@inkemontana - "daarom is het jammer dat hij geen eindronde heeft gedaan, want dan had de KNVB ook ingezien dat ze hem in ieder geval nooit meer terug hadden hoeven vragen". Hoe kun je het weten? En we zijn echt geen land meer die iedereen lekker makkelijk oprol. We zijn subtop van de wereld, geen top. Je moet ook realistisch blijven. En ik had het niet over Van Gaal, maar over Koeman. Daarnaast klopt het ook gewoon niet wat je zegt, want Wijnaldum speelde niet bij psg en als hij speelde, wat hij ook niet meer zo dominant. Daarnaast was Cillessen al een tijdje uit de running en moest hij per se enkele stappen terugdoen om bij Nec weer wedstrijd in en uit aan spelen toe te komen.
 
vtotheb
 
0
25 maart 2023 om 14:40
Met ieder woord van je eens, maar Grun is heel heel erg fan, dus geloof niet dat je punt wordt gewaardeerd
 
Sjakie024
 
5
25 maart 2023 om 13:06
Dit dus! Moe van dat soort uitspraken en dat het geen enkele tijd kan krijgen om iets neer te zetten. Je bouwt een team en dat valt het uit elkaar en dan tref je Frankrijk..Finalist van het WK met op dit moment ZEER veel goede individuen die echt elk land kunnen omzeilen maar nee hoor, ons landje dacht wel even iets goeds te gaan neerzetten hier met een half team?? Grow up and open je ogen en wees gewoon eerlijk dat we hoe dan ook niet veel kans hadden. Onze verdeding is solid tenzij je die ruimtes en dus balverlies laat gebeuren. Frenkie word duidelijk gemist voor het middenveld dus geef het wat tijd. In NL altijd maar zeiken om het zeiken! Wat een azijnleven zal je maar hebben
 
ikbenjouniet
 
3
25 maart 2023 om 13:55
Beetje wat jij nu dus ook aan het doen ben
 
FcGrun050
 
1
25 maart 2023 om 14:16
@ikbenjouniet - Ik ben meer zeiken op de grote aantallen mensen die denken dat ze allemaal bondscoach zijn op basis van onderbuikgevoelens. Je hoeft het niet met me een te zijn, maar ik vind het gewoon goed irritant om keer op keer van dit soort gare comments te lezen van mensen die maar lopen te raaskallen en panikeren over dit soort wedstrijden.
 
elstorro
 
1
25 maart 2023 om 14:25
Hij hoeft echt niet ontslagen te worden maar hij moet wel gaan door selecteren. Niet alleen maar eredivisie spelers maar kijk eens in Duitsland en Frankrijk. Het zijn niet de bekendste namen maar van wat ik zie kunnen ze wel voetballen. Als ze dan ook nog een portie zin meenemen dan zie ik die liever dan een wijnaldum, Taylor, klaassen, de pay, bergwijn etc
 
Vernon
 
1
25 maart 2023 om 14:31
Tegen Frankrijk kan je zeker kansloos verliezen. Maar de kritiek vooraf is echt exact uitgekomen. Teveel ruimte weggeven door de 433 en spelers op het veld die je niet helpen. Allemaal exact uitgekomen.
 
vtotheb
 
0
25 maart 2023 om 14:38
Maar heel eerlijk: ik zie de ene na de andere reactie met inhoudelijke onderbouwing waarom Koeman overschat is en wat hij eigenlijk als coach matig doet (denk aan z'n holy trinity Virgil-Gini-Memphis, de gekkigheid van Taylor opstellen met z'n huidige Ajax-seizoen, het 433 heilig verklaren, etc) terwijl jij voornamelijk onderbuikgal spuwt met niks meer dan dat je het stom vindt dat ze stom doen over Ronald... En idd, je miste De Jong; dat is je enige inhoudelijke punt. Van mij had Koeman nooit gehoeven en na gisteren te zien scheelt dat me weer een aantal jaar Oranje kijken tot een nieuwe generatie aanklopt
 
FcGrun050
 
1
25 maart 2023 om 16:03
@vtotheb - Haha om gelijk mij te beschuldigen van fan ook. Jeez, ik kijk echt puur naar eindresultaat. Als we in Nederland al 10 jaar niet zijn verwend door voetbal, ben ik nog steeds wel blij dat we erbij zijn met het Nederlands elftal op een eindtoernooi. In dit geval ben ik dankbaar aan Van Gaal, Koeman, en Van de Looi met jong oranje. Interesseert me echt geen poep watvoor achtergrond ze hebben, toevallig hebben twee in dat rijtje een Groningen achtergrond, maar zo'n enorme supporter van Groningen ben ik ook weer niet, maar de gebrek aan waardering is gewoon zo vies hier.
 
Rinus!!!
 
15
25 maart 2023 om 12:57
En van dijk ook op de bank die voegt niks meer toe ik word moe als ik naar hem kijk
 
NJfromVOL
 
5
25 maart 2023 om 13:02
Laten we eerlijk zijn. Op dit moment is een Ake de enige die zich enigszins aan de matigheid van de Nederlands elftal spelers onttrekt. Het betonvoetbal van Van Gaal leverde dan nog wat punten op (soms met meer geluk dan wijsheid), maar was niet om aan te zien. We moeten accepteren dat we dat we een mindere lichting hebben. Aan de andere kant werd het wel uitvergroot doordat we tegen het beste team van de wereld speelden.
 
Andres13
 
24
25 maart 2023 om 13:05
Ik vond Simons gisteren ook niet door het ijs zakken. En dat is op die leeftijd erg knap als jouw eigen team niet draait en je allemaal wereldsterren tegenover je hebt.
 
NJfromVOL
 
12
25 maart 2023 om 13:11
Bij hem ging ook meer fout dan goed en hij kwam er ook achter dat Frankrijk geen Groningen is of Vitesse. Hij zou inderdaad wel onderdeel moeten zijn van 'een nieuwe lichting'.
 
Andres13
 
5
25 maart 2023 om 13:23
Ik mag hopen dat hij al aan de voorkant wist dat Frankrijk van een ander niveau is dan de Eredivisie, anders had hij wel onder een steen geleefd.
 
Ruiz_FCT
 
2
25 maart 2023 om 13:09
Nederland kan het zich simpelweg ook niet veroorloven zoveel spelers te missen. Met onze beste opstelling doen we leuk mee tegen Frankrijk denk ik.
 
InkeMontana
 
10
25 maart 2023 om 13:09
Spel van v. Gaal was misschien niet om aan te zien, maar nu krijg je onder Koeman spel dat niet om aan te zien is en ook nog eens minder gaat opleveren. Ik weet wel waar ik voor kies
 
Redisthecolour
 
1
25 maart 2023 om 17:08
Gemakkelijk lullen na één zo'n wedstrijd met zo'n matige selectie...
 
Cas1
 
9
25 maart 2023 om 13:02
Wewghorst maakt nu ineens naam omdat ten Hag heb heeft gehuurd. Anders zou men schrijven en zeggen; wat moet je met een beperkte voetballer, die ergens in Turkije speelt.
 
Klaas Analiste
 
3
25 maart 2023 om 13:02
Na een mindere wedstrijd is het gelijk paniek in de media. Onze oranjehelden hadden een wat mindere dag en je speelt tegen een sterk Frankrijk. Ik weet zeker dat we maandag weer gaan winnen en dat de jongens hiermee een goed signaal gaan afgeven. Ik zit dan ook met mijn kleinzoon in het stadion en ik heb er vertrouwen in dat de mannen van Koeman weer gaan opstaan. Al die opportunisten die nu negatief zijn, zullen snel de mond gesnoerd worden door Oranje. Mvg.
 
Ruiz_FCT
 
11
25 maart 2023 om 13:07
Eigenlijk is Koeman wel een beetje een lul he? Taylor oproepen en in de basis zetten tegen een van de sterkste landen in de wereld, waar hij overduidelijk niet klaar voor is, dat wist iedereen hier van te voren, en hem dan na een half uur 'offeren' als zwarte schaap omdat het niet loopt.
 
ModricMagic
 
14
25 maart 2023 om 13:10
Ik geef Koeman hier ook de grootste schuld aan deze nederlaag. Hij kiest en gebruikt deze spelers in een waardeloze 4-3-3 met zijn tactieken. Dat we af zijn gegaan in de eerste 20 minuten zegt genoeg over Koeman zijn kwaliteiten. Lekker 1-op-1 gaan spelen met zoveel ruimte in de rug tegen dit Frankrijk is gewoon kamikaze...
 
Ruiz_FCT
 
7
25 maart 2023 om 13:13
Eens. Die commentator zei het gister al, in zijn vorige periode kwam koeman in 11 van de 20 wedstrijden op achterstand. Tactisch weet hij het vaak wel om te zetten, dus zou hem ook niet tactisch zwak willen noemen, maar hij moet z`n huiswerk echt beter doen.
 
Reinaldinhoo
 
1
25 maart 2023 om 13:13
Ja zeker ik snap eigenlijk niet dat hij zo wordt aangepakt en mensen Geertruida goed vonden spelen. Taylor had gewoon een assist gehad als wijnaldum die 100% kans er in had geschoten. Geertruida had die 3-0 moeten voorkomen al had Virgil gewoon zijn man moeten oppaken en hij zodoende geen overstapje had kunnen maken. Jammer om die jonge jongens zonder support in het diepe te gooien. Wijnaldum op de plek van de Roo. Had ook wel gescheeld. Zoals hij vaak bij liverpool speelde. Dan had hij met al zijn ervaring die boykes neer kunnen zetten en ook wat meer voetbal gebracht daar.
 
Quillinho
 
3
25 maart 2023 om 13:16
En iedereen maar haten op van Gaal, nou geloof mij maar.. hij had dit nooit laten gebeuren. Kijk even naar de opstelling, Timber rechtsback, Geertruida centraal? Kenneth Taylor (mister balletje breed) in de basis. Xavi Simons die ondanks zijn werk ethiek lijkt alsof hij net uit groep 8 komt. Met Koeman gaat het helemaal niks worden, heb het altijd al een mindere coach gevonden, en dat heeft hij ondanks de ziekenboeg maar weer eens bewezen. Kansloos 4-0 eraf gaan. Geef mij Louis maar.
 
Ducktaildo
 
7
25 maart 2023 om 13:19
Je weer dat Van Gaal timber ook eens op de back heeft gezet hé? En dat Van Gaal Taylor selecteerde voor het WK
 
Quillinho
 
1
25 maart 2023 om 13:28
Dat je dit nog probeert goed te praten, ongelofelijk. En Taylor meenemen naar het WK is wat anders dan hem opstellen. Hoe kan je 433 spelen met dit elftal met als kers op de taart Wijnaldum op 10? En dan kom jij nog een vergelijking trekken met deze coaches. Met alle respect.
 
Ducktaildo
 
4
25 maart 2023 om 13:33
Ik geeft alleen aan dat Van Gaal timber ook op de back heeft gezet (zou die volgens jou nooit doen) en dat hij Taylor meenam naar het WK (was dus gecharmeerd van hem) en op basis van dat denk ik dat Louis hem ook had opgesteld omdat hij nooit gravenberch had opgeteld dus was er weinig keus geweest. Wie had hij volgens jou dan opgesteld ipv Taylor?
 
InkeMontana
 
6
25 maart 2023 om 13:38
Ducktaildo. Hij zegt dat hij nooit zou kiezen voor Timber op de back en Geertruida centraal flippie. En dat is inderdaad logisch omdat Geertruida bij Feyenoord een stuk meer op de back speelt dan Timber heeft gedaan en Timber dan weer voornamelijk centraal speelt. Als je Geertruida niet op stelt en bijv. een De Ligt had gespeeld dan wordt het een ander verhaal.
 
Ducktaildo
 
3
25 maart 2023 om 13:48
Inke. Van Gaal heeft Timber toch ook gewoon op de back gezet? Vond ik net zo bezopen als gisteren. Timber speelt nooit back, dus waarom zet je hem daar neer? Staat toch los van het feit dat Geertruida centraal wordt opgesteld? Timber überhaupt op de back zetten is gewoon belachelijk.
 
Tazza
 
2
25 maart 2023 om 13:58
Exact dat. Koeman mag selecteren wie hij wil en dan nog een centrale verdediger op de Back positie posteren. Onkunde
 
InkeMontana
 
6
25 maart 2023 om 14:09
Ducktaildo. Mwa niet mee eens. Denk qua beschikbaarheid dat Timber voetballend gezien bij de betere backs hoort, en daar qua capaciteiten ook prima kan spelen. Dan snap ik de keuze als je zoveel goede centrale verdedigers hebt dat je hem daar soms posteert. Maar als je in 1 elftal iemand opstelt (Geertruida) die beter op de back kan en dan juist met Timber weer iemand hebt die beter centraal kan , dan is de keuze heel onlogisch.
 
Quillinho
 
0
25 maart 2023 om 14:22
@inke Montana Daar sluit ik me volledig bij aan, alsof Koeman het wiel opnieuw probeert uit te vinden. Moet hij niet doen.
 
 
6
25 maart 2023 om 13:18
Ik vind de wissel van Taylor nog slechter dan het spel van Taylor. Laat hem lekker staan tot de rust. De rest van het land wist al van te voren dat je hem niet moest opstellen. Hem dan zo voor lul zetten is nergens voor nodig.
 
MT87
 
8
25 maart 2023 om 13:20
Wout kwam erin en deelde meteen een rotschop uit. Daarna gingen de Fransen het rustiger aandoen. Zelfs al kwam er aanvallend weinig van terecht met Weghorst, dat signaal was het belangrijkste wat er vanaf onze kant gebeurde. De rest lag al hopeloos op de rug om een 10 - 0 te incasseren.
 
Superman123
 
2
25 maart 2023 om 13:20
Het is gewoon jammer. Er zijn momenteel talentvolle jongens in combinatie met wat ervaren spelers aanwezig. Koeman is geen trainer van werklust, maar dat is wel wat het huidige topvoetbal vraagt. Een Erik ten Hag analyseert elke wedstrijd nadat ze gespeeld zijn zodat hij de volgende ochtend met een analyse kan komen. Erik ten Hag staat boven de groep en stelt iedereen gelijk. Koeman heeft favorietjes zoals Schreuder, waardoor verhoudingen stuk lopen en heeft niet de werklust om de beste jongens te selecteren. Zijn manier van werken is op korte duur goed, maar op lange termijn totaal niet houdbaar. Dat zien we nu terug.
 
Ryjuu
 
5
25 maart 2023 om 13:21
Oranje is gewoon middenmoot. Maar we praten erover met de verwachtingspatroon dat het top moet zijn. De spelers krijgen allemaal hoon over zich heen dat ze niet goed genoeg zijn. Ja klopt ze zijn niet goed genoeg voor de top, als ze dat wel waren dan zou Oranje ook geen middenmoot zijn geweest. Er worden onrealistische verwachtingen geschept van spelers. En als ze dan niet voldoen is er weer een schreeuw naar spelers die zelf in de middenmoot actief zijn. En dat moeten zogenaamd dan de verlossers zijn.
 
Alkaline
 
0
25 maart 2023 om 13:26
Denk na het wk 2014 dat ze geen topland meer zijn toen was het bergafwaarts gegaan met Nederland alhoewel het euro 2012 ook een hele dramatische toernooi was. Ik denk dat het klaar is met Nederland kwa hoge verwachtingen Nederland mag blij zijn als ze zich kwalificeren voor een eind toernooi.
 
Alkaline
 
2
25 maart 2023 om 13:23
Best een pittige groep met Griekenland en Ierland, Frankrijk gaat sws als 1e eindigen ben benieuwd wie er als nummer 2 doorgaat Nederland moet nu gewoon alles winnen en thuis proberen gelijk te spelen tegen Frankrijk. Ik zie Nederland ook het ook lastig krijgen in Ierland, die geven niks weg die Ieren met hun publiek erachter gaat het nog een klus worden Nederland kan niet omgaan met de druk kijk maar toen paar jaar geleden in Turkije ook een EK kwalificatie heel het stadion steunde Turkije en Nederland kreeg pakslaag destijds. Hoop dat ze er wel bij zitten volgend jaar in de zomer in Duitsland.
 
Lempa
 
4
25 maart 2023 om 13:34
Jongens, dit was niet de sterkste opstelling he, er ontbraken een hoop spelers en een hoop noodgedwongen wijzigingen. Het was natuurlijk niet om aan te zien, Maar met Dumfries, De Jong, Gakpo en De Ligt mis je in elke linie wel een toevoeging.
 
CoachRowano
 
3
25 maart 2023 om 13:42
De grootste dissonant gisteren was in mijn ogen dan ook Ronald Koeman. De voorselectie was raar, de definitieve selectie idem en opstelling was al helemaal raar. Klopte gewoon niet, en toen had ik er ook al helemaal geen vertrouwen in. Wat je bij andere (top)landen ziet is dat ze na een EK of WK oudere spelers gaan passeren voor een jongere generatie, want hoe je het ook bekijkt, Oranje heeft geweldige jeugd, kijk maar eens hoe AZ presteert, en nu een redelijke lichting met Gakpo, Xavi en nog een aantal anderen. Wees dan als coach niet zo bang en bouw een nieuw team, dan had je deze nederlaag nog soort van geaccepteerd, en nu val je terug op namen die in 2018/2019 goed waren, maar nu duidelijk niet meer kunnen, al zou je Wijnaldum en Depay nog wel kunnen selecteren en Van Dijk en De Roon. Brw dit zou wat mij betreft het nieuwe team moeten zijn. Ook met deze spelers win je van Griekenland en Ierland, plus ze zijn jong en hongerig... dat moet je altijd hebben
 
Menterio
 
4
25 maart 2023 om 14:06
Ik denk dat we met ze allen moeten accepteren dat Nederland de komende 5 jr maximaal een subtopland is. Dan hopen op een mooie lichting.
 
JK-Ajax
 
4
25 maart 2023 om 14:14
Begin gewoon eens met Depay de bankzitter op de bank te zetten. Hij heeft ons niets tastbaars opgeleverd en speelt verstoppertje op eindtoernooien. Weghorst speelt tenminste voor het team waar ego Depay alleen voor zichzelf en zijn vriendje Wijnaldum speelt. Het is mij een raadsel waarom hij zo’n status heeft met goals tegen voornamelijk waardeloze landen die iedere andere spits ook in deze wedstrijden had kunnen maken.
 
Aadspaanplaat
 
1
25 maart 2023 om 14:26
Als we 433 spelen stel dan op zijn minst een echte nummer 9 op . Het niveau van onze aanvallers is bar slecht waarom Berghuis op rechts terwijl Simons het daar vaak goed doet . Waarom Taylor inplaats van Gravenberch . Het niveau van gister kan je nog makkelijk van Persie , Kluivert en van Nistelrooi oproepen . Er moet zo en zo doorgesecteerd worden ik vindt Depay , Malen , Wijnaldum , Cilissen , Blind , de Roon ,Taylor zal er ongetwijfeld een paar vergeten zijn niet goed genoeg of vergane glorie . Begin in godsnaam met een nieuw elftal opbouwen er lopen genoeg goede jonge talentvolle spelers op de europese velden die een kans verdienen . We zullen ons ongetwijfeld plaatsen voor het EK volgend jaar met deze klote selectie , maar op het EK zullen we niet verder komen dan een kwartfinale .
 
remco_wzawzdb
 
4
25 maart 2023 om 14:28
Als je de Ligt, Frenkie en Gakpo mist, dan wordt het gewoon heel moeilijk. Je mist dan namelijk je beste speler, op dit moment de beste verdediger en een levensgevaarlijke aanvaller die bij Liverpool zn kans gelijk heeft gegrepen. Daarnaast miste je Dumfries, die in het huidige NLse elftal gewoon een belangrijke en goede speler is. Als iedereen fit is, dan is het Nederlands elftal echt een zeer goed team. Cillessen (of Bijlow, om het even voor mij), Dumfries-v Dijk- de Ligt- Aké en dan een middenveld met Berghuis-Frenkie-Gini en voorin Gakpo-Depay-Simons. Daar kan je echt gewoon goed voetbal mee spelen. Of je van het huidige Frankrijk wint, dat is niet zeker, maar het kan dan wel. Trust the process, zeker wanneer iedereen weer fit is
 
Futballeke
 
1
25 maart 2023 om 14:53
Depag mag daar wel uit hoor, geen idee op basis waarvan jij hem nog wil oproepen. Je spits is de belangrijkste positie.
 
remco_wzawzdb
 
0
25 maart 2023 om 17:04
Omdat hij jarenlang belangrijk is geweest. Daarnaast speelt hij bij Atleti gewoon heel goed. Daarom zou ik m oproepen, sterker nog, die staat samen met Frenkie als eerste op t papier
 
Tazza
 
1
25 maart 2023 om 14:37
Het hele selectiebeleid is al vreemd. Je verklaart eerst het 4-3-3 systeem heilig. Dan selecteer je geen rechtsbuiten. 6 centrale verdedigers, 1 rechtsachter, 1 linksachter, 2 matige spitsen, 3 linksbuitens, 2voetballende 10’s, 2 lopende 10’s, 4 6 of 8-en en dan nog Blind… en daar moet je dan een team van maken
 
Futballeke
 
6
25 maart 2023 om 14:52
Tuurlijk start je met Wout. Laat Depay lekker banken.
 
JohnHolland
 
0
26 maart 2023 om 21:00
Het is allemaal weer het zoveelste bewijs dat Van Gaal als enige nog iets met Oranje kan. Niet omdat we goede spelers hebben, maar omdat Van Gaal zelfs van níets nog íets kan maken. Nu hij klaar is, is Nederland amper middelmaat à la Zweden, Polen of Griekenland