Enorme fout Karius leidt dramatische avond Besiktas in
Donderdag, 4 oktober 2018 om 22:50

Besiktas heeft zijn tweede wedstrijd in de groepsfase van de Europa League verloren. Het elftal van trainer Senol Günes ging donderdagavond mede door een enorme keepersfout van Loris Karius onderuit op bezoek bij het Zweedse Malmö FF: 2-0. De Turkse grootmacht had zijn eerste duel in Groep I met 3-1 gewonnen van Sarpsborg 08, dat zelf donderdagavond stuntte tegen Racing Genk (3-1).

Bij Besiktas kregen Ricardo Quaresma, Ryan Babel en Oguzhan Özyakup rust, waardoor onder anderen Jeremain Lens in het Swedbank Stadion kon rekenen op een basisplaats. De voormalig PSV'er begon vanaf de linkerflank en kreeg na een kwartier voetballen de eerste serieuze mogelijkheid van de wedstrijd. Lens schoot in kansrijke positie op doel, maar zag zijn poging uiteindelijk gekeerd worden door doelman Johan Dahlin.

In het vervolg van de eerste helft bleven grote kansen uit. Besiktas genoot een optisch overwicht, maar wist de thuisploeg voor rust niet meer aan het wankelen te brengen. Aan de overzijde beleefde Karius een rustige eerste helft. De Duitse doelman hoefde zich in de eerste 45 minuten nauwelijks te strekken, maar stond kort na de onderbreking met een grove fout wel aan de basis van de openingstreffer van Malmö.

Na een voorzet vanaf de rechterflank van Andreas Vindheim leek Karius de bal eenvoudig te kunnen plukken, maar doordat de keeper mistastte kon Malmö de 1-0 vieren. Günes antwoordde vrijwel direct met het inbrengen van Babel voor Gökhan Töre. Besiktas dacht twintig minuten voor tijd langszij te komen na een fraaie volley van Pepe, maar het doelpunt van de Portugese verdediger werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Malmö overleefde het korte offensief van de Turken en stelde de zege een kwartier voor tijd uiteindelijk definitief veilig. Caner Erkin beging in het strafschopgebied van Besiktas een overtreding op Vindheim, waarna voormalig Ajacied Markus Rosenberg de aansluitende penalty benutte en Malmö zo in veilige haven bracht.

4 oktober 2018 om 22:56
Hoe we deze wedstrijd hebben verloren is eigenlijk schandalig. Ze hebben een lucky doelpunt gescoord en ze hebben denk ik 1 schot op doel door de penalty! Senol gunes ik ben je kotsbeu! Je wissels zijn altijd bagger en je grijpt altijd te laat in. Iedereen kan zien dat necip en love niks toevoegen, maar ze spelen de volle 90 minuten uit. We beginnen aan de wedstrijd met 2 verdedigende middenvelders. Ik zei na de wedstrijd tegen fener dat caner alleen nog maar EL groepsfase wedstrijden mag spelen. Speel voortaan geen enkele wedstrijd voor besiktas aub. Hopelijk word je in de winterperiode verkocht. Ik wil je gezicht niet meer zien in een besiktas shirt! En ik ga het zeggen, maar de scheidsrechters waren dramatisch. De grensrechters vlagden voor alles offside terwijl het overduidelijk niet was en de scheidsrechter floot bijna alle duels in het voordeel van malmo. Lens en love werden meerdere keren aangepakt en de scheidsrechter liet het gewoon toe. Ook al waren de scheidsrechters slecht is er maar 1 hoofdschuldige en dat is senol gunes! En mijn laatste alinea is speciaal voor fikret orman (de voorzitter) en het bestuur die weigerde om een RA en spits te halen! Ben je nu blij? Je hebt nogmaals onze basis spelers verkocht en hebt nauwelijks geïnvesteerd in spelers die we nodig hadden. Je zou je diep moeten schamen om elke keer de EL finale te vermelden! Als we dit jaar geen kampioen worden dan mogen jij en senol gunes ophoepelen.

Arnavut1

8
4 oktober 2018 om 23:22
Hou op schei uit. Beide doelpunten komen door Caner. In aanvallend opzichte heeft hij geen waarde (40 tot 50 ballen per wedstrijden pasen aan de verkeerde kleur of buiten de lijn). Verdedigend kan het gewoon niet erger. Hoe hij zijn man dekt en terug loopt is gewoon niveau fjes. Over Senol: hoe haal je het in je hoofd om Ljajic eruit te halen en te Necip laten staan? Je moet verdomme scoren. Helemaal met je eens dat ik hem liver vandaag zien vertrekken dan morgen. Necip en Caner wil ik nooit meer zien.

BJK-Q7

27
4 oktober 2018 om 23:29
Waarom begin je dan met hou op schei uit bro ??????

Arnavut1

14
4 oktober 2018 om 23:38
Bro, was meer om het ge bevestigen. Dat ik net zoals jij schijt ziek word van Senol en Caner.

4 oktober 2018 om 22:59
Was geen keepersfout, die voorzet werd door de links back van richting veranderd. Kon Karius niks aan doen. De titel zou beter zijn geweest als het zo was; Mede door een belabberd spelende Caner verliest Besiktas.

Stokvis

2
5 oktober 2018 om 10:10
Zijn vaak mensen die reageren uit sensetatie vanwege de titel. Dezelfde mensen die de wedstrijd of samenvatting niet hebben gezien

MichTheRed

7
4 oktober 2018 om 23:00
'maar Karius is wat ongelukkig kan de beste overkomen' neen deze man is gewoon niet capabel om op dat niveau te keepen simpel.

GenGhibli

18
4 oktober 2018 om 23:05
Het is in ieder geval geen alleenstaand feit meer. Het is ook altijd bij dezelfden dat dit soort dingen gebeurd. Die hersenschudding, gelooft eigenlijk nog iemand dat? Nee toch.

VCF-LosChe-VCF

7
5 oktober 2018 om 00:22
Het was gewoon een smerige actie van Ramos, hersenschudding of niet doet er niet toe, het was wel een behoorlijke tik. Als de VAR er was geweest had Ramos niet meer op het veld gestaan voor die actie.

AadMaat

0
5 oktober 2018 om 00:02
Slaat nergens op je vergeet wel heel snel wat jij vorig seizoen heeft getoond zeg.

TheWorld

4
4 oktober 2018 om 23:02
Pijnlijk verlies voor Genk. Vooral de blessure van Trossard is jammer, echt een fantastisch talent en weer een mooie goal van hem. Gelukkig is dankzij Malmö en karius nog alles mogelijk.

GenGhibli

5
4 oktober 2018 om 23:08
Dramatische week voor onze coëfficiënt. Enkel Standard sprokkelt wat. Zie Genk nog wel doorgaan. Voor de rest wordt het heel moeilijk.

TheWorld

1
4 oktober 2018 om 23:20
Inderdaad echte schande. Anderlecht heb ik al opgegeven. Standard gaat het ook moeilijk hebben tegen Krasnodar volgens mij. Genk is inderdaad enige hoop maar dan hebben ze Trossard nodig.

Clutch

2
4 oktober 2018 om 23:39
Als Senol Gunes deze wedstrijd toch niet serieus neemt, laat dan lekker wat jonge gasten spelen. Dorukhan, Mertcan, Larin, ik kan je verzekeren dat ze het niet slechter zouden doen dan Love, Necip of Caner. Je gaat toch niet met Medel-Necip beginnen tegen een tegenstander als Malmo. Met alle respect, maar je moet daar niet heen gaan om tegen te houden. Eerste helft was het nog een beetje om aan te zien, de eerste 20-25 minuten probeerden we te voetballen. Vervolgens gaan we weer over op voorzetten geven vanaf de vleugels, tegen een ploeg die het juist moeten hebben van hun fysiek en lengte, en met Love (1.70 meter) voorin. En als kers op de taart haalt hij Ljajic na de 1-0 eruit voor Quaresma, met Babel en Lens nog op het veld. Ik ben het echt zat dat hij telkens dezelfde dingen uitprobeert terwijl het helemaal geen resultaten oplevert. Dit seizoen en komend seizoen verwacht ik echt helemaal niks van deze ploeg.