Enorme misser Chong wordt Manchester United fataal en geeft AZ kans
Donderdag, 28 november 2019 om 18:41

Manchester United heeft AZ donderdagavond een uitgelezen kans gegeven om de koppositie in Groep L van de Europa League over te nemen. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer, die allesbehalve op volle krachten was, ging met 2-1 onderuit op bezoek bij FC Astana. Tahith Chong verzuimde de Engelse grootmacht in de tweede helft op 0-2 te zetten door een enorme kans te missen. Daarna kwam Astana terug en boekte het zijn eerste Europese zege.

United was vooraf al verzekerd van de volgende ronde; reden genoeg voor Solskjaer om met een volledige B-selectie af te reizen naar Kazachstan. Geen van de elf basisspelers die zondag gelijkspeelden tegen Sheffield United (3-3) zat bij de selectie. Wél maakte linksback Luke Shaw na drie maanden blessureleed zijn rentree en stond Chong geposteerd als rechtsbuiten.

De tweede keus van United begon uitstekend, want al in de tiende minuut kwamen the Red Devils op voorsprong. De opgekomen Shaw bediende op de rand van de zestien Jesse Lingard, die met een droge knal de verre hoek vond: 1-0. De aanvaller leek tien minuten later opnieuw te scoren, maar mikte ditmaal centimeters naast. Daarna kwam Astana beter in de wedstrijd en kreeg Dorin Rotariu een uitstekende mogelijkheid, maar de linkshalf schoot vanbinnen de zestien naast.

Vlak na rust had United op 0-2 moeten komen via Chong. De Nederlander werd in totaal vrije positie bereikt door Shaw en kon de bal in een leeg doel schuiven, maar mikte over. Een minuut later kreeg United het deksel op de neus, want aan de andere kant was het wel raak. Roman Murtazayev nam de bal aan in de zestien en vond subtiel de verre hoek: 1-1. Het werd nog erger voor United, want in de 62ste minuut zette Di'Shon Bernard zijn ploeg met een eigen doelpunt op achterstand. De centrumverdediger zette een sliding in om een voorzet te blokken, maar zag de bal ongelukkig in het eigen doel vliegen: 2-1.

Meer nieuws
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
0
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
11
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
70
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (62)

 
Zermatt_Person
 
55
28 november 2019 om 18:43
Als Man Utd slim is, zetten ze OGS nu op straat. Nu heb je verloren van Astana en is het daarom ook een perfect moment om OGS te ontslaan en vervolgens Pochettino aan te stellen als coach. Pochettino kan, met een redelijk makkelijk programma voor de boeg, ook fijn beginnen bij Man Utd. Pochettino zal voor langere termijn veel meer positieve invloed hebben op Man Utd dan OGS. Pochettino heeft bij Spurs bewezen om met weinig financiele middelen een team om hoog te helpen vanuit de suptop naar echte top. Laat staan bij Man Utd met veel meer financiele middelen. Dit zal hij sowieso ook bij Man Utd doen. Pochettino kan jeugd aantoonbaar veel beter maken en behoort ook nog eens samen met Guardiola en Klopp tot de beste coaches op aarde. Nu is het de kans voor Man Utd om een absolute topcoach als Pochettino te strikken. Als je te lang wacht met Pochettino, vis je achter het net en gaat Dortmund, Real Madrid of Bayern Munchen ermee aan de haal, of misschien zelfs Atletico Madrid.
 
origineel
 
10
28 november 2019 om 18:47
Zag van de week wat statistieken van United onder OGS en die waren vergelijkbaar als die van Moyes dus die reden om hem te ontslaan die is er al een tijdje. Overigens zal zelfs Poch geen prijzen pakken met United zolang ze zulk matig beleid blijven voeren. Liverpool en City draaien op volle toeren en die stop je echt niet af met deze middelmatige selectie. Het is de hoogste tijd dat deze afgegleden slapende reus weer wakker word gemaakt. Geld is er al genoeg, nu goed beleid nog.
 
Zermatt_Person
 
3
28 november 2019 om 18:53
Met Pochettino kunnen ze dat goede beleid voeren. Pochettino weet wat er nodig is en heeft een geweldig oog voor talent. Kijk maar eens VOOR het tijdperk van Pochettino bij Spurs. Toen kocht Spurs voor belachelijke bedragen spelers als: Soldado, Lamela, Chiriches, Capoue, Paulinho etc etc. Toen Pochettino kwam, kochten ze veel gerichter met: Dembele, Dier, Wanyama, Alli, Sissoko, Moura, D. Sanchez, Ndombele, Lo Celso, Son, Eriksen, Alderweireld en kreeg Kane ook de kans wat briljant uitpakte.
 
AZE/CHE 4 EVER
 
67
28 november 2019 om 19:01
Zermatt, ik wil niet vervelend doen, maar je kletst echt uit je nek. Dembélé zat er al voor Soldado, Lamela en Chiriches. Eriksen kwam in hetzelfde jaar als die drie en Wanyama en Dier zijn twee mislukte speler. Je roept weer maar wat zonder er iets van te weten.
 
SunsRight
 
22
28 november 2019 om 18:50
Haha wat een onzin. Heb je de wedstrijd gezien, heb je de opstelling gezien. Je was al geplaatst speelt met bijna heel de onder 19. Solskjaer lekker laten zitten en laten bouwen je hebt al een paar keer de fout gemaakt door te denken dat je met geld en een nieuwe trainer zo weer mee doet maar dat is niet zo.
 
lucas1234
 
12
28 november 2019 om 18:50
Wat een opportunistische wereld is de voetbal wereld toch. Je speelt 5 goede wedstrijden rn krijgt een meerjarig miljoenencontract bij United, je speelt 5 wedstrijden slecht en mag vertrekken met een miljoenenpremie. Zou wat zijn zeg, niet dat Poch het probleem zou oplossen, sinds het vertrek van Fergie is het een bende bij United. Het roer moet op hoger niveau om. Nieuwe directeur, niet technische man.
 
PorQue
 
2
28 november 2019 om 19:07
Vrij onrealistisch om te denken dat Poch nog dit seizoen ergens staat te trainen. Tottenham zal uiteraard een clausule in zijn contract hebben staan dat hij niet bij de concurrentie aan de slag kan of bij geen enkele club zo lang hij nog zijn ontslagvergoeding aan het opeisen is. Of United betaald even de ontslagvergoeding uit eigen zak. Dat zou dan de enige optie zijn.
 
Japie_Krekel
 
4
28 november 2019 om 19:48
@zermatt_person maken we die coaches niet allemaal exteem belangrijk opeens? OGS zal ook wel bepaalde spelers willen halen maar willen die naar United komen dat al een tijdje geen CL speelt? als coach ben je ook afhankelijk van je spelersmateriaal. ik denk dat als je OGS nu 1,5 miljard aan spelers laat kopen zoals Pep dat mocht van die sjeiks dat United er nu ook aanzienlijk beter voor zou staan. Ten Hag bv heeft wel de halve finale CL gehaald met Ajax met niet eens een 10e van het budget van City die dat nog steeds niet is gelukt met Guardiola
 
Zermatt_Person
 
2
28 november 2019 om 19:59
Guardiola heeft met Bayern Munchen gewoon drie keer de halve finale gehaald en met Barcelona twee keer de CL gewonnen. Verder was vorig jaar een pure incident bij Ajax, net als bij Monaco en Roma het geval is. Verder is het sowieso kinderachtig om CL erbij te halen om een punt te maken. In CL ben je van heleboel factoren afhankelijk, zoals geluk, blessures, vorm van de dag etc. Daarom is dat sowieso slechte graadmeter om een trainer te beoordelen. Het valt me sowieso op dat je in bijna elke topic je kans pakt om Guardiola omlaag te praten in CL, omdat het je oh zo goed uitkomt.
 
Japie_Krekel
 
5
28 november 2019 om 20:14
@zermatt_person niet omdat het me goed uitkomt maar omdat ik het armoedig vind om met een selectie van geloof ik over de miljard euro 3 keer op rij de kwartfinale niet eens te overleven. dat vind ik echt een wanprestatie en dan ben je voor mij iig niet de beste trainer ter wereld want van iemand met zo een titel verwacht ik meer
 
Zermatt_Person
 
3
28 november 2019 om 20:26
Hoe kom je erbij dat Guardiola liefst 1.5 miljard aan spelers heeft gekocht? Guardiola heeft maximaal 500 miljoen euro uitgegeven in z`n periode bij City. Geen 1.5 miljard.
 
barcalover123
 
3
28 november 2019 om 21:02
Japie jij bent van overdrijven wel een vak apart he.. 1.5 miljard? Hahah ik zou even je stukken na lezen voor je iets post want je zet jezelf voor schut. En over Pep wie bepaald dat winnen van de cl je de beste coach maakt? Ik vind namelijk dat de beste coach is iemand die spelers beter maakt en zijn selectie kan latem spelen volgens zijn filosofie. Iemand die zn team aanvallend durft te laat spelen. Ik vind daarom dat pep dat is. Heeft bij city records gebroken en bij bayeren ook. Bij Barça.. ja daar ga ik het niet eens over hebben joh. En begin plz niet over messi dit xavi dat want pep kwam als onvaren jonge binnen lopen en gooide de supersterren er uit en zorgde dat jeugd spelers naar voren werden gebracht en speelde het beste voetbal ooit. Ga jij dan voor mij ff bepalen dat hij een cl nodig heeft voor ik hem als beste vind? Nee. Jij bent sws geen pep fan en je zet hem neer als koekebakker maar Pep is een coach die zelf met Emmen en ajax kan laten weg spelen
 
Japie_Krekel
 
1
28 november 2019 om 21:04
daar twijfel ik toch echt aan hoor. Mahrez (60 miljoen), De Bruyne (75 miljoen), Sane (50 miljoen), Mendy (50 miljoen), Walker (50 miljoen). dan zit je al aan de 300 miljoen en dan heb ik spelers als Laporte, Stones, Ederson, Gabriel Jesus, Rodri, Nolito, Cancelo, Bernardo, Sterling en Bravo nog niet eens mee gerekend
 
Japie_Krekel
 
2
28 november 2019 om 21:14
@barcalover123 je krijgt geen extra prijzen voor die records. Heynkes pakte bij Bayern de triple met de CL, het kampioenschap en de beker in 1 seizoen. daar kijk ik meer naar, naar de daadwerkelijke prijzen. ik zeg ook nergens dat Pep een koekenbakker is want ik vind het een prima coach verder maar ik vind het momenteel niet de beste coach ter wereld. dan moet je eerst buiten de Engelse landsgrenzen ook wat presteren imo. verder denk ik dat een Pep met een RKC ook gewoon zou degraderen maar daar verschillen we dan blijkbaar over van mening
 
Zermatt_Person
 
3
28 november 2019 om 21:29
De Bruyne is niet door Guardiola gekocht. De Bruyne was er al voordat Guardiola kwam onder Pellegrini toen. Net als Otamendi. Die was er ook al toen Pellegrini de coach was.
 
Japie_Krekel
 
2
28 november 2019 om 21:38
ok, maar alsnog liggen zijn uitgaves wel redelijk ver boven die 500 miljoen hoor. niks mis mee verder maar dan moet je wel een keer Europees ook wat gaan presteren maar wie weet laat City dit jaar wel eindelijk een keer wat zien in de CL
 
AZE/CHE 4 EVER
 
6
28 november 2019 om 21:50
Guardiola heeft bij City zo'n 760 miljoen euro uitgegeven. Met zo'n uitgave mag je idd wel wat meer verwachten in de CL.
 
Wagwan
 
22
28 november 2019 om 18:45
Makkelijk he, zeiken op een jongen van 19 jaar die bij een gigantische club speelt en dus heel zenuwachtig is. In plaats van hem te steunen, lees ik trieste reacties als dat die er niks van bakt. Juist, daarom speelt die bij United en wordt die gevraagd door Juve... Hetzelfde destijds met Promes, zogezegd een slechte aankoop voor Ajax. En bij succes loopt iedereen mee de polonaise. Opportunisme ten top. Dan te bedenken dat gasten van 30 jaar en ouder zeiken op een tiener. Dan heb je iets fouts gedaan in het leven.
 
Ewoud
 
17
28 november 2019 om 18:51
Ik ben het helemaal met je eens behalve je laatste zin. Ik denk dat elke voetbalsupporter in de emotie wel eens zeikt op spelers, dan heb je niet gelijk gefaald in het leven. Maar idd, we moeten niet ineens doen alsof al die talenten er niks van bakken. Vandaag was t niet goed, kan gebeuren.
 
Wagwan
 
9
28 november 2019 om 18:55
Er is een verschil tussen kritiek geven of echt ongegrond zeiken. Die gasten kijken eens in de zoveel een keer naar Chongs wedstrijden en allemaal lopen ze te roepen dat die wil opvallen door zijn kapsel etc. Dat is toch triest man.
 
Master D
 
30
28 november 2019 om 19:10
Weet je wat triest is? Die zielige poging tot voetbal van Chong. Zijn kapsel boeit mij totaal niet. Dat ie niet kan voetballen dat is het probleem. In al zijn optredens heeft ie er niks van gebakken. Geen enkele blijk van wat voor specifieke kwaliteit dan ook. Hij kan niet schieten, koppen, passen, tacklen. Hij kan hard rennen, dat dan weer wel.
 
Aguerooo
 
0
28 november 2019 om 19:56
Chong is en blijft een groot vraagteken, ik zie het talent niet, ManUtd blijkbaar wel dus ben benieuwd of hij echt kan groeien als speler. Beter word hij verhuurd aan een Eredivise clubje ofzo, spelers van deze leeftijd moeten voetballen.
 
Japie_Krekel
 
7
28 november 2019 om 18:58
@wagwan als je speelt in het eerste van een grote club word je ook beoordeeld als spelers van het eerste elftal en dat er na zo een misser kritiek is is toch volkomen logisch? of hij er iets van kan dat weet ik niet want daarvoor heb ik hem nog niet vaak genoeg in actie gezien in het eerste van United maar deze kans had er natuurlijk gewoon ingemoeten
 
Wagwan
 
2
28 november 2019 om 19:06
Mag een talent ook wat tijd krijgen? Fouten van jeugdspelers mogen bedekt worden met de mantel der liefde wanneer ze er nog maar net zitten. Na een paar seizoenen mag je ze beoordelen als volwaardige spelers van de A-selectie, maar tot dusver is Chong een jeugdspeler die nog maar net komt kijken.
 
Japie_Krekel
 
6
28 november 2019 om 19:13
@wagwan als je in het eerste speelt van een in potentie Europese topclub zien mensen je niet als een talent maar als een volwaardig eerste elftal speler. te vaak word er meteen gewezen naar de leeftijd waar bv een Del Piero op zijn leeftijd wel raad wist met dit soort kansen en waar een Pogba op zijn 19e de sterren van de hemel speelde op het middenveld bij Juve. deze kans voor open doel missen heeft imo ook niks met leeftijd te maken. dat is gewoon een blunder en daar mogen mensen dan best kritiek op hebben of iets van vinden. als Chong volgende week 2 keer scoort word hij de hemel ingeprezen en dan laat zo een speler deze lof maar al te graag over zich heen komen. kritiek hoort er ook bij dus als je zo een kans mist dan moet je ook de terechte kritiek even over je heen laten komen
 
Wagwan
 
1
28 november 2019 om 19:38
Ik heb geen probleem met mensen die kritiek hebben op zijn gemiste doelpoging. Waar ik niet tegenkan is dat mensen ineens commentaar hebben op zijn kapsel en dan roepen dat die totaal niet kan voetballen (zie reactie master D hierboven), terwijl ze hem een keer in actie hebben gezien. Dat is toch te belachelijk voor woorden, Japie.
 
Japie_Krekel
 
0
28 november 2019 om 19:45
@wagwan dan begreep ik je idd verkeerd. randzaken als een kapsel erbij halen dat gaat sowieso al helemaal nergens over. dan krijgen we weer diezelfde onzin als Memphis en die hele onnodige heisa om een hoed die hij op zijn hoofd zette
 
BertBert
 
1
29 november 2019 om 05:17
Zenuwachtig?is hij dat weer?hoeveel kansen wil deze omhoog getilde jongen nog .is dit langzaam een gebrek aan kwaliteit op de hoogste front of hoe zit het nu weer ga je jezelf eens afvragen.ik ken genoeg jonge knapies die na zovele kansen het nu al hadden laten zien.hij komt denk ik net tekort voor de top.zou hem goed doen om een midden moot eredivisie of een keuken divisie.want het falen loopt langzaam zon beetje op.
 
InkeMontana
 
14
28 november 2019 om 18:47
Haha! Leuk kapsel, matige poging. Waarom nou niet gewoon rustig binnen tikken met je rechtervoet. Die van Lille gisteren moest ook al zo nodig zijn chocolade been vermijden door vervolgens huizenhoog over te schieten met de buitenkant van zn goede been.
 
origineel
 
5
28 november 2019 om 18:53
Daarom is het ook zo belangrijk om op jonge leeftijd al in je mindere been te investeren. Heb deze misser niet meegekregen maar die van Lille gisteren was inderdaad schandalig afgemaakt (gelukkig). Zoals je zegt binnenkantje voet in de hoek en zelfs Onana is kansloos. Bij Lille trainen ze volgens mij echt alleen op fysiek en snelheid.
 
MousaDembele19
 
2
28 november 2019 om 18:49
Ik zou eerst met een punt tevreden zijn geweest omdat we dan als AZ plaatsing vast stelden, al is winnen natuurlijk altijd het doel. Met dit resultaat is het uiteraard extra belangrijk om die drie punten te pakken.
 
MarkLandzaat
 
6
28 november 2019 om 18:49
Wat een schande weer. Man Utd is het lachertje van Europa. Dan zou je toch vooral verwachten dat ze een afgang als deze proberen tegen te gaan en een paar gevestigde namen de wei in te sturen, maar nee. Het einde van Solskjaer is nu echt dichtbij vrees ik. Je speelt tegen Astana. Astana! As-ta-na; een ploeg die vernederd werd door een AZ dat met de handrem erop speelde... Dat geeft uiteraard ook aan dat er in de jeugdopleiding nauwelijks talent rondloopt bij Man Utd. Chong kan zich overigens beter eens laten verhuren aan Cambuur of Dordrecht, want voor Jong Man Utd komt hij erg veel tekort.
 
SunsRight
 
1
28 november 2019 om 18:53
Haha oké. Er loopt genoeg talen rond in de jeugd bij man Utd. Net zoals mctomminay, rashford en Williams zijn door gestroomd naar het eerst gaan er echt nog wel meer volgen. En dat je hier net hebt verloren ik snap niet dat hier zo’n heisa om wordt gemaakt je bent al geplaatst je speelt in kazachstan met bijna de hele onder 19 en je verliest door dat chong het niet afmaakt en zij een gelukkige eigen goal maken. Zozo wat een schande
 
Sammerens
 
3
28 november 2019 om 19:21
Ik moet hier wel om lachen. Bizar dat mensen zo stuk gaan en niet inzien dat United een smalle selectie heeft, reeds geplaatst is en dus van de gelegenheid gebruik maakt om spelers rust te gunnen en talenten te laten spelen. Het resultaat van vandaag was absoluut van geen enkel belang voor United. Die boeit het ook echt niet of het plek 1 of 2 in de poule gaat worden, en indien het wel zo is dan hebben hadden ze ongeacht vandaag dus volledig in eigen hand. Dat een wedstrijd als dit aantoont dat er totaal nauwelijks talent bij United loopt is al helemaal een lachwekkende conclusie. Ik vond het leuk wat talenten aan het werk te zien vandaag. Enkelen van hen gaan nog wel de kans krijgen in de toekomst.
 
PoetryInMotion
 
8
28 november 2019 om 18:52
Knapste prestatie van United sinds lange tijd: verliezen van FC Astana! Echt schandalig, of je nou met je A, B of C elftal speelt, Manchester United is een club die niet zo diep mag zinken. Snapte voorafgaand aan de wedstrijd niet waarom er een quotering van 2 stond op United, maar achteraf heeft Toto flink aan me verdiend helaas...
 
Sammerens
 
4
28 november 2019 om 19:21
Waarom zet je in vredesnaam geld op een reeds geplaatste ploeg die met 3/4 jeugdploeg aantreedt?
 
John Terry
 
3
28 november 2019 om 19:36
Omdat het plan B van een ploeg als United toch wel beter wordt geacht dan een ploeg met de kwaliteiten van een Sparta. Tuurlijk kan het zoals vandaag wel eens misgaan met zulke drastische roulaties maar je mag toch wel meer verwachten van profs die Man United het veld op stuurt.
 
PoetryInMotion
 
4
28 november 2019 om 19:38
Omdat die reeds geplaatste ploeg speelt tegen een FC Astana, die er al uit ligt, met een reden. Waar AZ met twee vingers in de neus met 11-0 van wint, terwijl dat ook nog veel meer had kunnen zijn. Zo'n gekke gedachte was dat nou ook weer niet hoor. En vind nog steeds dat je hier simpelweg niet van mag verliezen als United zijnde.
 
Sammerens
 
0
28 november 2019 om 20:41
Dit was geen plan B maar plan C. Dat weet je zodra je de traveling squad hebt gezien. Kom op, er waren 4 spelers mee die ouder waren dan 20 en dat waren de oude keeper Grant, Shaw en Tuanzebe die er beiden een tijd uit hebben gelegen en Lingard. Dan weet je toch genoeg.
 
Oelie Wapper
 
1
28 november 2019 om 19:08
Ik heb Astana twee wedstrijden gezien, tegen AZ en dat leek helemaal nergens op, voetballend. Onwaarschijnlijk dat een club als Manchester United daar van verliest en thuis ook nog maar met heel veel moeite van wist te winnen.wat een afgang zeg.
 
Peter1984
 
0
29 november 2019 om 00:31
Heb je deze wedstrijd wel gezien dan? Het leek weer nergens op maar er stond een MUFC u21 met drie dispensatie spelers. Heb t nog niet gezien maar verwacht jongste EL team ooit met iig de meeste debutanten ooit.
 
Oelie Wapper
 
0
28 november 2019 om 19:40
Als het in den Haag zo blijft, had United beter kunnen winnen, dan waren ze al geplaatst geweest en zou de kans voor AZ in Manchester groter zijn om te winnen.
 
SunsRight
 
0
28 november 2019 om 19:52
Ja klopt voor united is dit opzich wel prima. Want dan is united met een gelijkspel zelfs groepshoofd