Erik ten Hag kan in Londen dichter bij Van Gaal en Guardiola komen
Dinsdag, 5 november 2019 om 17:08

Chelsea en Ajax staan in de groepsfase van de Champions League tegenover elkaar. Het team van manager Frank Lampard verloor slechts één van de laatste negen duels in alle competities: een 1-2 nederlaag tegen Manchester United in de EFL Cup, naast acht zeges. De ploeg van Erik ten Hag scoorde na de thuisnederlaag tegen Chelsea vier keer tegen zowel Feyenoord (4-0) als PEC Zwolle (2-4). Opta blikt vooruit op de krachtmeting op Stamford Bridge, dinsdag vanaf 21.00 uur.

O Het onderlinge duel van twee weken geleden was de eerste officiële ontmoeting tussen Ajax en Chelsea. Een laat doelpunt van Michy Batshuayi gaf in de Johan Cruijff ArenA de doorslag: 0-1.

O Ajax verloor nog nooit een Champions League-uitduel op Engelse bodem: een zege (op Tottenham Hotspur in april) en drie remises. De laatste uitnederlaag in Engeland in de voormalige Europa Cup was in april 1980, toen Nottingham Forest in de halve finale met 2-0 won.

O Chelsea won tot dusver elke wedstrijd tegen een Nederlandse opponent in de Champions League: twee zeges op Feyenoord (3-1 en 1-3, in 1999/00) en een overwinning op Ajax (0-1, in 2019/20).

O Geen enkele andere trainer kan op dit moment tippen aan de ongeslagen reeks van Erik ten Hag in uitduels in de Champions League: vijf zeges en twee remises in zeven wedstrijden. Slechts twee trainers verloren niet één van de eerste acht uitduels in het toernooi: Josep Guardiola (eerste elf uitduels) en Louis van Gaal (eerste veertien uitduels).

O Ajax won elk van de laatste vijf uitwedstrijden in de Champions League. Voorafgaand aan deze reeks stapten de Amsterdammers in slechts 4 van de 38 uitduels in het toernooi als winnaar van het veld: 13 remises en 21 nederlagen.

O Chelsea, dat medio september met 0-1 van Valencia verloor, leed nog nooit twee opeenvolgende thuisnederlagen in de Champions League. Sterker nog, de Londense club verloor in geen enkel Europees toernooi twee thuisduels op rij.

O Michy Batshuayi is in de Champions League namens Chelsea elke 47 minuten goed voor een doelpunt: 3 treffers in 141 minuten. Dat is het beste moyenne in het toernooi van welke voetballer van the Blues dan ook.

O Willian creëerde dit seizoen in de Champions League tien kansen voor zijn ploeggenoten van Chelsea, maar wacht nog op zijn eerste assist. Ook Memphis Depay kwam dit seizoen in het tenue van Olympique Lyon tot een dergelijk aantal in het toernooi zonder een doelpunt voor te bereiden.

O Na een nederlaag tegen Valencia (0-1) in zijn eerste thuiswedstrijd in de Champions League won Chelsea-manager Frank Lampard tweemaal uit: 1-2 bij Lille en 0-1 bij Ajax. De enige trainer in de geschiedenis van de Champions League die zijn eerste twee thuisduels verloor én zijn eerste twee uitduels won, is Santiago Solari met Real Madrid vorig seizoen.

O Dusan Tadic was bij acht van de laatste veertien doelpunten van Ajax in de groepsfase van de Champions League betrokken: drie assists en vijf treffers. Als we kijken naar de laatste zeven doelpunten in uitduels in Europa: drie assists en drie treffers van de Serviër.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
2
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
28
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (16)

 
Formus
 
21
4 november 2019 om 01:42
Ik hoop echt dat Ajax met de eredivisievariant speelt, dus met Promes, Neres, Ziyech, Tadic en VD Beek. Aanvallend, dat wel, maar wel zo goed met de bal, dat je het Chelsea moeilijk kan maken denk ik. Dat plus een goede focus moet kunnen leiden tot een goed resultaat.
 
j0rnnn
 
0
4 november 2019 om 06:17
Lijkt me inderdaad de juiste opstelling als je hier punten weg wil halen.
 
sebasjuh
 
2
4 november 2019 om 07:19
Dit lijkt mij ook de opstelling, voorin zit er zoveel creativiteit en positie wisselingen dat tegenstanders daar helemaal gek van worden. En zeker met die statische verdedigers van Chelsea kan dat wel mooi uitpakken. En hopen dat het geluk weer wat voor Ajax is om een winst mee terug te nemen dat liggen we weer helemaal op koers om eerste te worden in de poule.
 
John Terry
 
18
4 november 2019 om 11:35
Statisch? Afgelopen weekend werd er vlotjes gecombineerd voor de voeten van Kepa met 5 Watford spelers in de 16. Tuurlijk, Ajax moet komen en dan snap ik de logica wel. Maar je geeft dan wel zowat vrij spel aan Pulisic, Willian, Mount en Abraham om door te steken. Hopen op geluk brengt je niet altijd naar waar je wezen wilt, zeker in de CL.
 
ajax1812
 
2
4 november 2019 om 07:41
Dit lijkt me ook de beste opstelling ja. Alvarez heeft wel bewezen gewoon geen middenvelder te zijn. Is er veel te knullig voor.
 
ElPhenomeno
 
3
4 november 2019 om 12:45
Was de beste man in de thuiswedstrijd tegen Chelsea. Stel anders lekker Donny centraal op het middenveld op. Die heeft daar totaal geen toegeovegde waarde.
 
messibarca.
 
9
4 november 2019 om 08:02
Probleem is dat Chelsea van een andere orde is. Fysiek zijn ze top,technisch gelijkwaardig aan Ajax,en qua gretigheid zijn het jonge honden. Bovendien speelt Chelsea op vertrouwde grond met een heel stadion met thuis supporters. Dit wordt een lastige klus. Ajax moet aanvallend echt gaan toveren,en de boel onder druk van een kolkende ambiance dicht moeten houden.normaal zie ik Ajax hier echt niet winnen. Chelsea is geen Madrid,of Juve van vorig seizoen.
 
Formus
 
2
4 november 2019 om 09:22
Messibarca, de druk er volop, daarom graag met deze 5 aanvallend ingestelde spelers. Chelsea is inderdaad nog gretig en Ajax wordt minder onderschat dan vorig jaar, dus het wordt lastiger. Maar zie het met deze opstelling als betere mogelijkheid, omdat dit ook onze kracht is.
 
messibarca.
 
2
4 november 2019 om 09:27
let's do it !!
 
arsenal890
 
1
4 november 2019 om 11:36
Dat is wel heel aanvallend hoor. Vd beek die ook amper verdedigt. Dat word niks in die opstelling lijkt mij.
 
albert333
 
3
4 november 2019 om 11:47
Idd met te veel aanvallende middenvelders geef je automatisch ook veel ruimtes weg. Vd Beek gaat hoe dan ook veel dieper staan dan het moet en met balverlies sta je dan met één middenvelder en dat is gevaarlijk. Ik geef Chelsea de winst want tactisch en voetballen zijn ze ook goed.
 
arsenal890
 
4
4 november 2019 om 12:10
Ja ik schat Chelsea ook hoger in. Vooral als je met vd beek naast martinez start.
 
Stijlvol
 
1
4 november 2019 om 11:57
Vervelende aan vorige wedstrijd was dat Chelsea de duels fysiek bijna allemaal won. Dus de opstelling die je noemt zou voetballend gezien een hoop fysieke duels moeten vermijden. `gewoon` de bal het werk laten doen. Voetballend proberen het tempo heel hoog te houden. Ik ben erg benieuwd!
 
Suarez 7
 
4
4 november 2019 om 11:47
Wat ik als Ajacied erg pijnlijk vind om te zien is dat het onoverwinnelijkheidsgevoel weg lijkt te zijn. Het is logisch, maar daarom niet minder pijnlijk. Dit Ajax is kwalitatief gewoon minder dan Chelsea (vooral op het middenveld) en dat is na een wonderseizoen als vorig jaar toch even wennen. Desalniettemin zit er nog genoeg kwaliteit in deze groep om te overwinteren, heb er alleen een hard hoofd in dat dit Ajax in London bij Chelsea resultaat kan halen. Maar met bluf spelen en risico nemen, alleen dan is er wat te halen.
 
Frits de jong
 
4
4 november 2019 om 12:00
Ik heb zoveel zin in deze wedstrijd. Ik denk echt dat we Chelsea gaan pakken! Op de momenten dat je denkt dat het een hele moeilijke wedstrijd wordt weet Ajax namelijk altijd te verrassen en halen ze het hoogste niveau. Ik heb ook de indruk dat veel jongens in de eredivisie uitgeleerd zijn en zich volledig opladen om in de champions league het beste uit zichzelf te halen. Spelers als Ziyech, Tadic, Tagliafico en Onana spelen toch alleen nog bij Ajax voor die geweldige champions league avonden?
 
magikhetwete
 
0
5 november 2019 om 07:22
Dit keer wel een goede VAR en we komen gewoon 0-1 voor en daarna knalt Ziyech de 2e er ook nog wel even in. Komt vast goed