Excelsior wint dankzij weergaloos doelpunt: 'Ik besloot maar te gaan rennen'
Zondag, 30 september 2018 om 07:38

Excelsior boekte zaterdag tegen VVV-Venlo de eerste thuiszege van dit seizoen. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart was in eigen huis met 1-0 te sterk voor VVV-Venlo, dankzij een fraaie treffer van Elías Már Ómarsson in de twintigste minuut. De club uit Kralingen steeg door de zege naar de achtste plek op de ranglijst van de Eredivisie.

Ómarsson kreeg de bal op eigen helft en kapte na een lange rush twee verdedigers uit, om met rechts in de verre hoek raak te schieten. Het was meteen zijn eerste goal voor de club uit Rotterdam. "Het voelt een beetje als een opluchting", vertelde Ómarsson in gesprek met RTV Rijnmond over zijn eerste doelpunt.

"Ik ben blij dat ik mijn eerste doelpunt heb gemaakt. Ik besloot maar te gaan rennen. Je kunt niet te veel nadenken. Het gebeurde allemaal zo snel." Ómarsson krijgt veel advies van Mounir El Hamdaoui, die sindskort zijn concurrent is. "Elke training komt hij naar me toe. Het is fijn om met El Hamdoui te trainen en te spelen. Hij probeert me te helpen."

El Hamdoui maakte in de slotfase na veertien jaar zijn rentree in de competitie voor Excelsior. De spits kwam als invaller in de ploeg. De 34-jarige El Hamdaoui maakte eerder deze week ook al minuten bij de Rotterdammers in het verloren bekerduel met NEC (2-3 na verlenging).

Meer nieuws
   
08:46
08:46
Sam Beukema én Joshua Zirkzee kunnen absolute droomtransfers maken
0
   
07:30
07:30
Ronald de Boer ziet man zonder interlands graag meegaan naar EK met Oranje
9
   
07:00
07:00
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
19
   
23:55
23:55
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
   
23:48
23:48
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
10
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties gegeven.