Fans woest na statement NAC over misdragingen van teammanager Karelse
Maandag, 13 mei 2024 om 12:43

NAC Breda heeft John Karelse een officiële waarschuwing gegeven nadat de teammanger zich afgelopen vrijdag liet gaan in de mixed zone na afloop van het gelijkspel bij TOP Oss (1-1). Karelse ging behoorlijk over de schreef door zijn collega, perschef Alex Knook, te lijf te gaan en twee journalisten van de lokale krant BN DeStem verbaal te bedreigen.

"NAC betreurt hetgeen is voorgevallen ten zeerste en biedt excuses aan aan alle betrokkenen", meldt de Bredase club maandagochtend in een statement op de eigen site.

"John Karelse heeft spijt van hetgeen is voorgevallen en heeft alle betrokkenen zijn excuus aangeboden. Voor NAC is dergelijk gedrag onacceptabel en past niet binnen de normen en waarden van de club, alsmede de omgangsnormen. Hiertoe heeft NAC Karelse een officiële waarschuwing gegeven."

Naar verluidt was Karelse vrijdagavond boos op clubwatchers Yadran Blanco en Dennis Kas, podcastmakers en clubwatchers van BN DeStem. Toen de perschef probeerde Karelse tegen te houden kreeg het duo ruzie.

Op het moment dat Martina werd geïnterviewd had Karelse Knook volgens de ooggetuige bij zijn keel vast en duwde hij zijn collega door een openstaande deur de toiletruimte in. Martina, die op dat moment een interview aan ESPN gaf, riep 'John, John, John' en sprong te hulp, daarna zijn de gemoederen snel bedaard. Op beelden die op X zijn gedeeld is duidelijk de verbazing en woede te horen als de perschef roept: "What the fuck doe jij man!"

Hyballa en Sejdiu


Supporters van NAC vinden de beslissing van hun eigen club onbegrijpelijk, aangezien trainer Peter Hyballa eerder dit seizoen werd ontslagen omdat er volgens de clubleiding een onveilige werksituatie was ontstaan.

Daarnaast werd Patriot Sejdiu begin april disciplinair geschorst en op last van de technische staf voor de rest van dit seizoen teruggezet naar het beloftenteam. Aanleiding was volgens BN DeStem een incident op de training waarbij hij Cuco Martina wilde aanvliegen. Hoewel beide ploeggenoten elkaar 'sorry' hadden gezegd, bleef de straf voor Sejdiu staan.

"Dus iedereen op de tribune mag zich vanavond een keer fysiek misdragen voordat er consequenties volgen. Het voorbeeld is gesteld! Wat een bullshit en amateurisme ten top", schrijft een supporter op X, terwijl een ander ook woest is: "Wat een signaal! Twee man bedreigen, iemand naar de keel grijpen en wegkomen met een waarschuwing. Na Hyballa en Sejdiu is deze 'maatregel' niet te bevatten als supporter. "

NAC wist zich vrijdag met de hakken over de sloot te plaatsen voor de play-offs om promotie/degradatie. Maandagavond speelt het in het eigen Rat Verlegh Stadion de heenwedstrijd tegen Roda JC. De winnaar over twee duels treft in de halve finales FC Dordrecht óf FC Emmen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Live meepraten op het EK: Denemarken - Engeland
8
   
16:55
16:55
Luka Jovic bezorgt Servië diep, diep in blessuretijd cruciaal punt op het EK
17
   
16:25
16:25
Servië dreigt uit het EK te stappen: 'Wat daar is gebeurd is schandalig'
42
   
15:50
15:50
'Wout Weghorst moet bij Oranje in de basis tegen Frankrijk!'
49
   
15:44
15:44
'Memphis Depay krijgt er naast AC Milan nog een optie bij in de Serie A'
11
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
Feye_88
 
117
13 mei 2024 om 12:49
2 journalisten bedreigen. Dat is geen Klein vergrijp
 
fcu_030
 
25
13 mei 2024 om 12:55
En een collega aanvliegen en er vervolgens vanaf komen met een officiele waarschuwing ?? laat wel zien wat voor speeltuin Nac is het lijkt wel of ze daar geen 1 goede beslissing kunnen nemen.
 
Adrie Eekelen
 
59
13 mei 2024 om 13:14
Joost mag het weten..
 
karimbu
 
7
13 mei 2024 om 14:58
Nee Joost mag niet mee doen is de zin inmiddels
 
Batouwe
 
4
13 mei 2024 om 15:14
Feye_88 Winnaar van de dag nu al deze. Is zeker serieus en geen klein vergrijp. Dit kun je natuurlijk niet maken. NAC in een slecht daglicht en hommeles in de tent.
 
fc moulijn
 
0
13 mei 2024 om 18:52
Komt ie goed mee weg, joost werd geschorst
 
Sirius
 
8
13 mei 2024 om 12:54
Tja, dit hoort niet houdbaar te zijn. Ik vraag me ook af of de KNVB niet nog in gaat grijpen, want hier mag best een flinke schorsing op staan. Ook zeer opmerkelijk dat de man er vanaf komt met zo'n simpele waarschuwing. Je kunt deze man moeilijk nog beschouwen als een rolmodel binnen de club en een goed boegbeeld is het zeker niet. Ik denk dan ook dat de situatie nog wel onhoudbaar wordt en dat hij alsnog z'n baan 'doei' kan zeggen.
 
JK-Ajax
 
62
13 mei 2024 om 12:57
Je zet jezelf als club compleet voor lul als je deze kerel aanhoudt en niet per direct ontslaat.
 
Feye_88
 
7
13 mei 2024 om 13:01
Nepotisme regeert kennelijk in Breda
 
IronManUtd
 
4
13 mei 2024 om 13:06
JK-Ajax en als je hem ontslaat is het weer cancel culture en misschien zelfs woke
 
JK-Ajax
 
25
13 mei 2024 om 13:27
Rustig aan Thierry, zoiets heb ik nog nooit gehoord.
 
Feye_88
 
10
13 mei 2024 om 13:44
Kun je me ook een aantal voorbeelden geven van onterechte ontslagen door 'cancel culture' of 'woke'? Of is dit gewoon iets wat je maar zegt omdat je daarvan hebt gehoord.
 
IronManUtd
 
2
13 mei 2024 om 16:25
Feye_88 je leest toch met regelmaat veel zulk soort bezwaar op clubs die vrij rigoreus handelen in dit soort situaties. Bijvoorbeeld bij overmars was dat extreem.
 
Laurens E
 
0
14 mei 2024 om 20:12
Toch niet als je deze beelden ziet Nee die woke gekte zal je alleen zien bij het vrouwenvoetbal (voor nu).
 
KiRoNi
 
10
13 mei 2024 om 13:41
Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van het direct cancelen van medewerkers of personen, per slot van rekening verdient eenieder een tweede kans. Zodra het recidive gedrag betreft wordt dat een ander verhaal maar dat is uiteraard ter beoordeling aan NAC. Gezien de eerdere ontwikkelingen bij NAC lijkt het er sterk op dat de werksfeer aldaar suboptimaal is om het zo maar te zeggen.
 
jajoh89
 
1
13 mei 2024 om 17:18
Eens
 
Linksbank
 
40
13 mei 2024 om 13:05
Ouwe jongens worstenbrood in Breda, wat een farce.
 
Redisthecolour
 
5
13 mei 2024 om 13:56
Dit lijkt meer op een tornado in een glas melk.
 
J.Pernambucano
 
16
13 mei 2024 om 13:13
Dit laat alleen maar zien dat de kliek Oud-NAC er alleen maar voor zichzelf zit en niet voor clubliefde!
 
Erasmus-rules
 
5
13 mei 2024 om 13:47
Vraag aan NAC supporters: Karelse is niet de eerste die zich laat gaan, er wordt in het artikel ook naar Hybala en Sejbiu verwezen. Van Gastel mocht niet weg toen hij vorig jaar een lucratief contract kon tekenen elders, dit jaar hoor ik vooral roepen dat hij moet vertrekken omdat zijn spelopvatting veel te conservatief is. Als dit soort uitingen vaker gebeuren, vraag je je af wat er in de organisatie loos is. Een zwakke leiding en een veel te sterke 5e colonne (supporters?) NAC is een veel te mooie club (vind ik) om ze tot in eeuwigheid in de KKD te zien spelen. Maar op dit moment wordt er meer energie gestoken in brandjes blussen dan in presteren lijkt het en zijn ze lang nog niet klaar voor een terugkeer op het hoogste niveau. Hoe moet NAC dit aanpakken?
 
J.Pernambucano
 
1
13 mei 2024 om 17:02
Het grootste probleem zit vrij hoog in de hiërarchie en heeft de naam Pierre van Hooijdonk (die eigenlijk een beetje vriendjespolitiek speelt) In dit geval wilde het managementteam (algemeen directeur valk is na paar maanden al weg, dus wordt tijdelijk overgenomen door wat andere mensen) Karelse op non-actief zetten en waarschijnlijk einde seizoen er netjes uit zetten. Nu is die keuze overruled. Rarara waar dat vandaan komt. Hyballa zou een onveilige werksituatie gecreëerd hebben, maar spelers gaven aan niet zo ervaren te hebben (zie van de sande) en Sedijou is teruggezet na aanvaring met Cuco Martina, is ook sorry gezegd. Cuco vond prima, maar sedijou is teruggezet naar tweede. Van gastel was net 3 maanden in dienst, iedereen twijfelde al, maar ging ook om clubliefde (zo snel willen weggaan als Bredase jongen), snap de keuze van Peter Maas wel, maar heeft pech dat van Gastel alleen maar erger heeft gemaakt. Oplossing. Compleet nieuwe technische staf! Compleet nieuwe medische staf (daar is ook al extreem veel mis gegaan)! En de oud-NAC kliek er uit (geven tevens de rest van oud-NAC slechte naam) en dan Peter Maas laatste kans geven om het echt volledig op eigen kracht te doen samen met goede Algemeen directeur om alles op te bouwen. en altijd open staan voor oud-NAC, maar in dienst van de club. Wie weet wat er dan allemaal kan voor de 5e grootste club (als ik goed onthouden heb) op basis van achterban. Maar NAC is NAC en zal misschien altijd zo onrustig blijven ????
 
miki1959
 
1
13 mei 2024 om 15:00
Er is altijd iets in Breda en doordat het er nooit rustig is zie ik de club ook die seizoen weer niet promoveren. En dan wordt het alleen maar moeilijker om Überhaupt nog terug te gaan naar de eredivisie. Financieel ga je er weer op achteruit met weer een jaar KKD.
 
Woezel
 
5
13 mei 2024 om 15:27
Als je bij het Eurovisie songfestival iemand bedreigd word je gelijk uitgesloten ????
 
erwinson
 
1
13 mei 2024 om 16:12
Tja normaal gesproken zou je zeggen tweede kans. Maar je zou geen verschil moeten maken, daar hebben de fans zeker gelijk in.
 
Inzekerezin
 
1
13 mei 2024 om 19:54
Dit is inderdaad te gek voor woorden. De man is volledig ongeschikt als teammanager en laat zich nu echt van zijn slechtste kant zien. Maar zolang de man tot de oud NAC-vriendenkliek behoort, blijft dat blijkbaar zonder consequenties. Terwijl een selectiespeler zoals gezegd wordt verbannen. Hoe kan iemand Karelse nog serieus nemen als teammanager en wie zou er in hemelsnaam nog voor ons willen spelen zolang hij er zit? Totaal geen ruggengraat en onbegrijpelijk dit.
 
Waltervan Toorn
 
1
13 mei 2024 om 20:22
Hoe kun je als club een speler terug zetten na een vergrijp en dit van de staf toestaan?
 
Bloemo23
 
1
13 mei 2024 om 21:07
Wel fijn dat ze hem nog een kans geven. Hij heeft niemand inelkaar geslagen. Wat hij heeft gedaan was erg fout. Hij biedt zijn excuses aan en die zijn blijkbaar geaccepteerd. We zijn een softe en veroordeel maatschappij geworden waar mensen geen fouten mogen maken. Goed dat het op deze manier is opgelost. Gaat hij nog een keer over de schreef dan is het einde oefening. We vergeten weleens dat zo'n man ook gewoon een gezin heeft die geld moet verdienen voor zijn bestaan. Wellicht speelt er ook iets prive waardoor hij onder hoogspanning staat.