FC Twente ontvangt prijzen voor Beste Speler, Trainer en Keeper van periode
Woensdag, 20 maart 2019 om 12:30

FC Twente kroonde zich onlangs tot de winnaar van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie en daar blijft het niet bij voor de Tukkers. Woensdagmiddag is namelijk bekendgemaakt dat de huidige koploper van het tweede Nederlandse niveau ook de Bronzen Kampioensschilden voor Beste Speler, Beste Trainer en Beste Keeper in de prijzenkast mag bijzetten.

Aitor Cantalapiedra is op basis van stemmen van de trainers en aanvoerder van alle clubs uit de Keuken Kampioen Divisie en stemmen van supporters uitgeroepen tot de Beste Speler van de afgelopen periode. De aanvaller laat daarmee overige genomineerden Mario Engels (Roda JC Kerkrade), Bryan Smeets (TOP Oss) en Halil Dervisoglu (Sparta Rotterdam) achter zich.

De Spanjaard krijgt gezelschap van Marino Pusic en Joël Drommel, die uit zijn geroepen tot respectievelijk Beste Trainer en Beste Keeper van de afgelopen maanden. Dervisoglu valt daarnaast, ondanks dat hij naast het Kampioensschild voor Beste Speler greep, alsnog in de prijzen. De jongeling van Sparta is namelijk uitgeroepen tot Beste Talent van de derde periode.

Ferdy Druijf is de laatste speler die een Kampioensschild in ontvangst mag nemen. De spits van NEC is met zeven treffers de gedeelde topscorer van de derde periode. Engels en Anthony van den Hurk (MVV Maastricht) eindigden op hetzelfde aantal doelpunten, maar doordat Druijf minder minuten nodig had voor zijn goals krijgt hij de prijs voor Topscorer van de periode. Voor Druijf is het de tweede keer dit seizoen: in dienst van Jong AZ won hij het betreffende Kampioensschild in de eerste periode ook al.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (6)

 
Waagplein
 
2
20 maart 2019 om 12:37
Nou, die Druijff volgend jaar dan maar bij de eerste selectie trekken. Iemand die in de spits wél doelpunten kan maken. Dan kan Johnson als ballenjongen aan het werk.
 
gestrekte-poot
 
2
20 maart 2019 om 13:43
Kan Druiff mooi concureren met Friday wat een verademing is dat..!??
 
Gentiana
 
14
20 maart 2019 om 13:05
Pusic de beste trainer. Dat zegt wel wat over hoe realistisch deze verkiezingen zijn. Drommel en Aitor is dan wel weer terecht denk ik. Vooral Drommel is dit jaar echt een grote steunpilaar.
 
Terzetter
 
0
20 maart 2019 om 13:52
Mous! Had zeker beste keeper verdiend..
 
Meliora
 
1
20 maart 2019 om 14:09
Toch een klein beetje balen voor Engels. Tot nu toe iedere periode genomineerd voor beste speler, maar telkens net ernaast grijpen. Voor Roda is het te hopen dat hij de laatste periode nog zó gaat uitblinken dat hij er toch nog eentje pakt
 
92643
 
8
20 maart 2019 om 14:51
Aitor en Drommel zijn dit jaar enorm belangrijk voor Twente. Mooi dat hun bijdragen worden erkend. Denk overigens dat ze het in Oss niet helemaal eens zijn met de keuze voor Drommel, haha.