FC Twente pakt door en gaat van Ajacied eerste zomeraanwinst maken
Maandag, 15 mei 2023 om 16:52

Youri Regeer moet de eerste aanwinst worden van FC Twente voor het nieuwe seizoen, zo verzekert Leon ten Voorde van TC Tubantia. De clubwatcher neemt in de podcast De Ballen Verstand alvast een voorschot op de naderende transferzomer en merkt dat er ontwikkelingen zijn in de Grolsch Veste. Ook laat Ten Voorde zich uit over mogelijke uitgaande transfers.

Presentator Frank Bussink laat in de podcast de naam van Kevin Strootman vallen. De middenvelder van Genoa komt via de Career Advise-tool van databureau SciSports als beste uit de bus als vervanger van Ramiz Zerrouki. Volgens Ten Voorde is van de komst van de voormalig Oranje-international, mede door de aanwezigheid van Michal Sadílek, echter geen sprake. Regeer is wel een meer dan serieuze optie.

"Ik heb wel het gevoel dat het de goede kant opgaat met een andere speler", haakt Ten Voorde in op de suggestie van Bussink. "Gevoelsmatig denk ik dat binnen afzienbare tijd FC Twente de komst van Youri Regeer bekend gaat maken. Ze hebben doorgepakt. Twente wil hem graag kopen, definitief overnemen. Ik heb het gevoel dat dat de eerste nieuweling voor het nieuwe seizoen gaat worden. En ik denk dat dat een goede aankoop is."

Ondanks geluiden van meerdere uitgaande transfers, is het geen uitgemaakte zaak dat FC Twente een compleet nieuwe selectie moet vormen komende zomer. "Misidjan heeft een aflopend contract en Hilgers wil niet bijtekenen, maar ik sprak vorige week Jan Streuer (technisch directeur, red.) en hij zei dat hij het eerst allemaal nog maar moest zien", aldus Ten Voorde. "Er moet wel wat komen. Misidjan zegt dat hij het goed naar zijn zin heeft, maar als er centjes..."

Twente was niet als enige in de markt voor Regeer. Ook sc Heerenveen zag het negentienjarige talent graag komen. Regeer had afgelopen winter al contact met hoofdtrainer Kees van Wonderen, maar moest toen toezien hoe Ajax alleen openstond voor een verhuur. FC Twente ziet in de verdediger annex middenvelder een kandidaat-opvolger voor Zerrouki, die naar Feyenoord verkast. Naast Regeer hoopt Twente ook Anass Salah-Eddine over te nemen van Ajax.

Streuer blijft langer
FC Twente maakt maandagmiddag bekend dat Streuer tot 1 september aan de club verbonden blijft. De technische man willigt daarmee een wens van Arnold Bruggink in, die per 1 juli de nieuwe technisch directeur is. "Er is veel te doen bij de club; met name als het gaat om transfers is het en blijft het een drukke tijd. Ik ben graag bereid - in ieder geval tot aan het sluiten van de transferwindow op 1 september - mij in te blijven zetten voor FC Twente", aldus Streuer in een reactie op de clubsite.

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
13
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
22
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (54)

 
Beempiej
 
10
15 mei 2023 om 16:55
Lijkt me voor alle partijen prima. Zolang Salah-Eddine maar terugkomt naar Ajax! LCV, LB of als CVM goede kans op basisplaatsen volgend seizoen!
 
MrKrillin
 
12
15 mei 2023 om 17:04
"lijkt me voor alle partijen prima." Als het gaat om verhuur of verkoop met clausule. Ik zie nog toekomst in Regeer. Zo zonde dat hij op rechtsback geen voorkeur kreeg boven Sanchez. Zou het beter invullen als hij ook veel vertrouwen zou krijgen.
 
Amsterdam4
 
16
15 mei 2023 om 17:14
Ik lees dat vaker, maar ik vraag mij dan af of je dan ook wel eens wat van Jong Ajax ziet. Regeer vind ik dit seizoen echt fors minder dan vorig seizoen, toen vond ik hem op rechtsback behoorlijk, die staat echt stil in zijn ontwikkeling is mijn mening. Tegelijkertijd zie ik nog wel potentie, zou er dus zeker een terugkoopoptie en ook doorverkooppercentage in opnemen als ik Ajax was.
 
Chesky
 
7
15 mei 2023 om 18:43
Ajax zou Regeer beter kun en verhuren ipv verkopen aan Twente. Regeer heeft zeker potentie voor het eerste van Ajax lijkt mij. Een jaartje Twente zou prima zijn voor hem
 
DolorAsinum
 
4
15 mei 2023 om 18:57
"regeer vind ik dit seizoen echt fors minder dan vorig seizoen". Is logisch omdat hij inmiddels al een aantal jaar in Jong Ajax heeft gespeeld en het volstrekt logisch is dat een speler daar op een gegeven moment op is uitgekeken en een nieuwe uitdaging nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen. Bij zo'n jonge speler moet je nooit kijken naar wat hij doet, maar naar wat hij kan, dat is veel belangrijker, al helemaal als hij het in het verleden al heeft laten zien.
 
MrKrillin
 
0
15 mei 2023 om 20:03
Ik wilde ook zo ies zeggen en nog extra: zijn contract liep af, Ajax haalde hem over met toezegging kansen te krijgen. Maar volledig links gelaten door Schreuder. De jongen raakt dan natuurlijk moed kwijt Qua potentie zie ik in hem beste op rechtsback
 
XIII
 
12
15 mei 2023 om 17:10
Ik vraag me persoonlijk echt af waar die roep om Salah-Eddine nou echt gebaseerd op is. In de jeugd leek het op een prima speler met aardig wat potentie, maar na zijn blessure is het toch niet zo veel bijzonders meer. Daarnaast heeft hij bij Twente in de ED ook geen onuitwisbare indruk achter gelaten en zat meer op de bank dan dat hij speelde. Zo'n speler zal ook bij Ajax geen indruk maken. Je bent overigens niet de enige hoor, maar ik vraag me af waarop dat gebaseerd is, vooralsnog heeft die jongen laten zien Ajax 1 totaal nog niet aan te kunnen.
 
FctRinze
 
5
15 mei 2023 om 17:28
Klopt wel heeft wel Even leuk gedaan bij Twente, zie hem ook niet 1.2.3 bij Ajax spelen volgend seizoen. Kan beter naar speelminuten gaan zoeken
 
Amsterdam4
 
12
15 mei 2023 om 17:36
Waar dat op gebaseerd is; ik Salah-Eddine na de winterstop 2x gezien, dat was 1x ruim een uur en 1x een hele wedstrijd. In die wedstrijden speelde hij heel behoorlijk als middenvelder, zeer comfortabel aan de bal, spel versnellen en ook goed aansluiten naar voren, maakte goede keuzes, balletje vast houden waar gewenst, goede kant opdraaien, erg fijne basistechniek. Ajax smacht naar mijn mening naar een back die de backpositie kan invullen zoals Mazraoui, verdedigen, bal afpakken, en in balbezit aansluiten op het middenveld en daar spel maken. Die rol past hem mijn inziens als gegoten. Bij Twente zie je hem veel minder, omdat die met Smal spelen. Dat is een back die veel aan de zijkant blijft, overlapt, en een fantastische voorzet en eindpass heeft. Erg veel assists ook weer dit seizoen. Dat is een type Wijndal. Lang verhaal kort, dat past perfect in speelplan van Twente, en de manier waarop Salah-Eddine het kan invullen niet. Als beide spelers hypothetisch naar Ajax zouden gaan, denk ik dat Smal bij Ajax op de bank gaat zitten, puur omdat zijn kracht niet bij Ajax in het speelplan past, ondanks dat ik hem verdedigend wat verder vind dan Salah-Eddine, sterker nog, Smal is mijn inziens zelfs de beste linksback van de eredivisie dit seizoen. Om dezelfde reden zie je ook dat Wijndal bij Ajax er gewoon niet aankomt, terwijl die bij AZ prima was. Tot slot, of Salah-Eddine goed genoeg is voor de basis van Ajax, dat weet ik niet. Ik weet wel dat Wijndal niet past in de speelstijl, Baas ook niet, en bovendien minder ver dan Salah-Eddine, Bassey geen optie voor linksback en ik Hato liever op LCV zie. Lang verhaal kort, dan moet Ajax dus of weer een nieuwe speler kopen, of Salah-Eddine een kans geven in de voorbereiding. Met wat ik gezien heb, vind ik dat hij genoeg bewezen heeft om een kans te krijgen in de voorbereiding.
 
PSVMANUNITED
 
4
15 mei 2023 om 17:39
Het klinkt misschien raar als je de status van beide clubs erbij pakt, maar de concurrentie op rechtsback is bij Twente groter dit seizoen dan bij Ajax; Smal is beter dan Sanchez. Kan dus best zo zijn dat hij aankomend seizoen bij Ajax voor zijn kans wil gaan. Los daarvan vond ik hem idd nou ook niet geweldig. Doet het nu leuk op een andere positie, maar denk niet dat hij dat enorme talent is die sommige Ajacieden in hem zien. Als ze graag talenten/jeugdspelers willen zien doorbreken moeten ze kijken naar Vos, Godts, Hato of Conceicao (talent wel, jeugdspeler niet echt). Sowieso zal Ajax de markt nog wel opgaan voor zowel een links- als rechtsback denk ik. Wijndal is niet fantastisch en Hato is eigenlijk een cv, evenals Rensch; wat betekent dat je daar Baas en Wijndal hebt als échte backs, dat lijkt me een behoorlijk dunne spoeling. Regeer gaat dus blijkbaar verhuurd/verkocht worden en Ajax zal echt niet nog een seizoen ingaan met als enige echte rechtsbacks Salah-Eddine of Sanchez lijkt me.
 
DolorAsinum
 
1
15 mei 2023 om 19:00
Salah-Eddine heeft bij Twente slechts een enkele wedstrijd op de LB positie gespeeld, hij heeft bij Twente vooral indruk gemaakt als middenvelder.
 
29er
 
3
15 mei 2023 om 17:29
Salah-Eddine was tweede keus achter Gijs Smal. Ga dan voor Smal als je als Ajax pretendeert het beste van Nederland te zijn
 
ninjakai
 
4
15 mei 2023 om 18:39
@29er, dacht het niet. Het gaat niet alleen om voor het beste van Nederland te gaan. Het gaat me ook erom dat je voor de breedte gewoon op jeugd terug valt. Wijndal en Baas voldoen niet. Beide zijn backs die eigenlijk alleen maar over de linksbuiten heen kunnen denderen en niet echt voetballen vanuit het middenveld zoals gewenst. Beide kunnen dus vertrekken. Dan moet je een nieuwe back aantrekken. ZIjn vervanger komt bij voorkeur uit eigen jeugd. Laat Salah-Eddine nu net wel de kwaliteiten bezitten die een back bij Ajax moet hebben. De vraag is meer of zijn niveau voldoet. Dan zie ik dus die tweede plek liever naar Salah-Eddine gaan die het vervolgens uitvecht met de nieuwe back. Dat geldt eigenlijk ook voor Regeer. Regeer past qua kwaliteiten beter als back dan Sanchez. Ik had liever Regeer fouten zien maken op die positie dan onze kluns uit Mexico die helemaal nooit in die rol gaat groeien. Het is ook gewoon een blinde die de backs bij ajax heeft aangetrokken dit seizoen. Ze zijn voor zowel links als rechts voor de klassieke opstomende back gegaan, terwijl ze daar juist een meer voetballende back nodig hebben die soms buitenom gaat, maar veel meer bij de opbouw betrokken is. Vervolgens zie we dan Sanchez en Wijndal keer op keer verzuipen. Ajax heeft er dus meer aan om Sanchez en Wijndal te verkopen en Regeer en Sanchez te houden dan andersom.
 
burwatti
 
7
15 mei 2023 om 16:59
Zeker voor op de backpositie (nog) niet goed genoeg voor Ajax. Wel een hele fijne speler voor Twente om erbij te hebben, is op meerdere posities inzetbaar heeft aardig wat ervaring voor zijn jonge leeftijd en is relatief goedkoop. Hoop dat Ajax een knappe doorverkoop percentage kan bedingen, of een terugkoop clausule. Hoe staat Strootman er eigenlijk voor? is die ooit weer op enigszins niveau terug gekomen ?
 
JordyB
 
9
15 mei 2023 om 17:08
Op zijn minst een terugkoopclausule laten opnemen. Spelers ophalen altijd voor een appel en een ei maar andersom mag je altijd diep in de buidel tasten. Zou ik niet meer 1/2/3 aan meewerken.
 
wandering
 
4
15 mei 2023 om 17:34
Strootman was MVP op het 2e niveau in Italië hoorde ik in de podcast
 
pinko
 
3
15 mei 2023 om 17:36
Van wat ik van Regeer op de rechtsback heb gezien, is hij nu al beter dan die overschatte Rensch. Het blijft mij een raadsel waarom hij daarna op die positie nooit meer is ingezet. Nu moet ik zeggen dat ik me nergens meer over verbaas bij Ajax. Niet onlogisch dat je dan niet eens bij de eerste twee zal eindigen.
 
burwatti
 
1
15 mei 2023 om 19:37
Heb dit jaar 5 potjes op de toekomst mee gepakt, vond Regeer echt een hele matige indruk maken. Doe mij dan maar Rensch.
 
pinko
 
0
15 mei 2023 om 20:24
In alle eerlijkheid, ik heb hem sindsdien niet meer zien spelen, maar hij deed het onder Ten Hag die paar wedstrijden best behoorlijk. En dan denk je dat ze hem wel een volgende kans gaan geven. Dan kan hij over een bepaalde periode laten zien of hij die plek echt waard is. Dat hij bij Jong Ajax minder presteert kan best zo zijn, want ik volg dat niet zo goed. Maar Rensch vind ik - net als Sanchez - geen back voor Ajax. Die beiden zie ik dus wel, en komen zwaar te kort voor het niveau wat Ajax moet nastreven.
 
Cas1
 
15
15 mei 2023 om 17:03
Twente is op het gebied van transfers al jaren goed bezig. Overigens niet alleen op dit gebied. Club wordt goed geleid Groningen heeft zichzelf een slechte dienst bewezen afgelopen zondag. Ik schrijf Groningen, maar het is natuurlijk slechts een groep zwakzinnigen. Ajax zal misschien nu minder gemakkelijk spelers daar naar toe laten gaan.
 
Sirius
 
13
15 mei 2023 om 17:18
De term 'jaren' is wat dat betreft wel relatief, want het goede beleid is toch echt van de laatste pakweg 3 jaar. Daarvoor was het een regelrechte ramp en werd er veel geld verdampt een te dure huurlingen en exotische verrassingen in plaats van goedkopere alternatieven die minstens zo goed hadden kunnen zijn.
 
Cas1
 
2
15 mei 2023 om 17:53
Precies. Van een ramp naar wat het nu is. Als het altijd "gewoontjes" was naar wat het nu is dan was het niet zo bijzonder
 
29er
 
4
15 mei 2023 om 17:31
wat heeft Groningen met Twente te maken, (ondanks dat het voor velen 1 pot nat is omdat het buiten de ring van Amsterdam ligt)
 
Cas1
 
0
15 mei 2023 om 17:55
Het gaat om de relatie die was opgebouwd onder Nijland tussen Ajax en FC Groningen Die zorgvuldig opgebouwde relatie wordt te grabbel gegooid
 
Pasevski
 
1
15 mei 2023 om 18:30
Denk dat Veldmate hier ook een groot aandeel in heeft gehad. Een rookbommetje doet echt weinig aan de verstandhouding lijkt me, zou enorm onprofessioneel zijn. Los van deze randzaken denk ik niet dat Ajax spelers deze zomer naar Groningen zullen komen.
 
Zlatan65
 
2
15 mei 2023 om 17:06
Over het algemeen basis bij Genoa in de serie B. En Genoa gaat promoveren, dus het is maar de vraag of hij daar wel weg wil.
 
PSVMANUNITED
 
2
15 mei 2023 om 17:43
Gelukkig denkt Leon ten Voorde ook niet dat hij komt, dus ik denk dat je redenatie aardig klopt. Vraag me sowieso sterk af of Strootman wel weer terugkomt naar Nederland. Zit heel aardig op zijn plek in Italië en wordt daar beter gewaardeerd dan in Nederland volgens mij (niet dat dat een crime is ofzo, zo geweldig is hij nou ook niet weer sinds zijn blessure). Die is inmiddels lekker gewend aan het weer daar en het Italiaanse leven, die vindt het wel goed zo voor de rest van zijn carrière denk ik en groot gelijk heeft hij. In Nederland zal hij als relatief 'grote naam' wel een bak stront over zich heen krijgen in elke week die hij slecht speelt.
 
wandering
 
0
15 mei 2023 om 17:44
Volgende maand einde contract, denk niet dat Genua met hem wil verlengen
 
Zlatan65
 
0
16 mei 2023 om 09:56
Zou me niet verbazen als ze hem erbij willen houden. Desnoods voor de breedte. Heeft serie A ervaring en, zoals gezegd, dit seizoen meestal basis.
 
tifo123
 
1
15 mei 2023 om 17:06
Zijn er Serie B kenners die wat kunnen zeggen over de legitimiteit van het advies van scisports?
 
Virgil Matc
 
7
15 mei 2023 om 17:08
Hoe is het mogelijk dat fc.twente zo snel weer terug is bij de subtop ook na alles wat ze is overkomen in het recente verleden. En een club als bijvoorbeeld Utrecht dat al tijden probeert aan te haken het maar niet lukt maar wel met veel meer geld smijt dan fc.twente. en zo zijn er nog wat clubs die gewoon niet doorgroeien.!?
 
Korenaar
 
23
15 mei 2023 om 17:17
Het antwoord staat in her artikel. Het heeft 2 woorden: Jan Streuer. Toen Jan kwam i.p.v. de 2e hands autohandelaar Ted van Leeuwen is de opmars van Twente begonnen.
 
PSVMANUNITED
 
6
15 mei 2023 om 17:46
Hahah is het ook niet een beetje zo dat ze precies op tijd gewisseld zijn? Twente had in de KKD heel veel aan tweedehands autohandelaar Ted van Leeuwen omdat die met niks een heel redelijk vreemdelingenlegioen bij elkaar kon onderhandelen waardoor ze meteen promoveerden met veel nieuwe spelers en vervolgens kwam het netwerk van Streuer die de volgende stap kon maken. Hoe Arnold Bruggink dan als weer overtreffende stap in dat rijtje past weet ik ook niet, maar ik laat me graag verrassen vind Twente wel een sympathieke club.
 
Sirius
 
8
15 mei 2023 om 17:21
In het geval van Utrecht en Groningen heeft het met beleid te maken, zoals dat bij FC Twente ook het geval was tot zo'n kleine drie jaar geleden. Neem je te veel risico of stel je mensen aan die niet weten wat ze doen, kan het snel gaan. Utrecht geeft al jaren veel geld uit aan spelers zonder al te veel restwaarde die al op hun plafond zitten en een opleiding die het minimaal benut, terwijl FC Groningen ook totaal de verkeerde spelers heeft binnengehaald. Momenteel gaat het bij FC Twente goed, maar dat is natuurlijk heel anders geweest.
 
Shiraz
 
22
15 mei 2023 om 17:27
Daarnaast heeft FC Twente naar mijn mening ook een stuk meer aantrekkingskracht voor spelers dan een FC Utrecht. Bijna elke thuiswedstrijd uitverkocht huis met 30.000 man is toch ook best mooi in de eredivisie.
 
Amsterdam4
 
3
15 mei 2023 om 17:46
Het gaat naar mijn mening om twee dingen; wat is je financiële basis (twente heeft standaard al best een hoge begroting door hun fanbase, stadion en zeer hoge horeca inkomsten) en domweg top TD en trainer. Dat zelfde zie je bij Feyenoord, zet er een goede TD en toptrainer neer, en in twee seizoenen verdubbelt de waarde van de selectie en knal je omhoog op de ranglijst. Gaan die mensen weg, zak je ook net zo snel, zie Ajax met Overmars en Ten Hag. Gaat Slot nu weg bij Feyenoord, Arnesen is al weg, en nog wat goede spelers, en dan stort het ook daar weer in. Het is echt ongekend dat men in het voetbal niet in staat is daar wat meer stabiliteit in te brengen. Ik snap ook wel hoe belangrijk een trainer is, maar ik begrijp gewoon niet als je een financiële basis hebt zoals Ajax afgelopen zomer dat je niet in staat bent binnen redelijke termijn een goede TD aan te stellen en trainer die weliswaar wat inlevert qua prestaties, maar dat het niet zo extreem instort als dit jaar. Echt bizar, als je een kleuter random wat had laten kiezen was het waarschijnlijk niet veel slechter afgelopen.
 
Sirius
 
0
16 mei 2023 om 13:33
@amsterdam4 - Dat vind ik veel te kort door de bocht. Feyenoord en FC Twente hebben zoals je aangeeft al een hoge begroting en aardig wat omzet. De reden dat FC Twente weer omhoog kan kijken, heeft ook erg veel te maken met een stijgend budget omdat de financiele druk met het seizoen lager wordt. Zo kan het spelersbudget deze zomer richting de 9 tot 9,5 miljoen euro. Dat was een paar jaar geleden nog maar 5,5 miljoen of iets dergelijks. Dat is gewoon een groot verschil. Ter vergelijking: AZ heeft een budget van 13 miljoen euro. Ajax, PSV en Feyenoord hebben logischerwijs een nog hoger budget, terwijl FC Utrecht naar verluidt ook richting de 13 miljoen euro gaat. Uiteraard verdient Streuer veel lof. Echter is Streuer niet de enige factor. Het financiele aspect speelt wel degelijk een grote rol. Je moet in ieder geval zorgen dat je een capabele technische staf hebt. Ze hoeven niet het volgende toptalent te zijn als coach of technisch directeur (liever wel natuurlijk). Ze moeten alleen zorgen dat ze adequaat functioneren. Dat is al genoeg om te groeien bij FC Twente.
 
 
1
15 mei 2023 om 17:24
Ik ken Utrechts beleid niet supergoed, maar als Twente ook alleen maar middenvelders aantrekt is die subtop ook snel afgelopen
 
FctRinze
 
0
15 mei 2023 om 17:32
De probleem zit bij Utrecht is dat er gewoon geen plan is. Word maar op gehaald zonder een idee.. jammer voor de supporters want met beetje beleid kunnen ze de clubs boven ze. De top 5 moeilijker maken.
 
VoetieMan
 
9
15 mei 2023 om 17:35
FC Twente is een grotere club dan FC Utrecht in alle opzichten, behalve het financieel kapitaal maar dat komt uitsluitend door suikeroompje Van Seumeren die bijna al zijn geld in FC Utrecht steekt (zullen zijn vrouw en kinderen dat leuk vinden? Weg erfenis)
 
Orwell
 
1
16 mei 2023 om 01:21
Jij weet duidelijk niet waar je het over hebt, Voetieman. Van Seumeren is helemaal geen suikeroom, maar 1 van de 4 aandeelhouders (met een meerderheidsbelang van 51, dat wel) en hij steekt al jaren geen geld meer in de club. Integendeel, als FC Utrecht spelers verkoopt, gaat een deel van de opbrengst naar Van Seumeren, omdat de bedragen die hij in het verleden heeft betaald om verliezen te dekken gewoon leningen zijn.
 
Sirius
 
0
16 mei 2023 om 13:39
@orwell - Dat lijkt me sterk. Dat zou dan betekenen dat FC Utrecht een schuld van 50 miljoen euro heeft. Ook eventuele tekorten worden door Van Seumeren gedicht. Utrecht heeft immers een flink salarishuis en hebben transfers nodig om zwarte cijfers te presenteren, al is Utrecht daarin niet echt een uitzondering. Verder zullen er ongetwijfeld bepaalde constructies zijn tussen Van Seumeren waardoor er ook geld terugvloeit naar Van Seumeren. Er is wel een meerjarenplan om niet meer afhankelijk te zijn van de grootaandeelhouders, maar op dit moment moet Utrecht nog steeds op ze leunen. Wel waren er plannen om de Galgenwaard te kopen, maar volgens mij zijn die plannen in de ijskast gezet.
 
t jochie
 
0
15 mei 2023 om 18:47
Misschien moet je eens opzoeken met hoeveel geld utrecht nou smijt. Al jaren zie ik utrecht meer als een winstgevende bv. Bijna alleen maar transfervrije speler ophalen en die weer binnen 2 seizoenen verkopen. Een gerichte aankoop doen dat kennen ze niet in utrecht helaas.
 
29er
 
1
15 mei 2023 om 17:28
Strootman, als Preud'homme 10 jaar geleden wat scherper was had hij allang in het rood gespeeld. Hoef je nu niet meer te halen
 
FctRinze
 
0
15 mei 2023 om 17:34
Benieuwd naar deze speler, lees positieve verhalen over. Hopelijk geen huur… fijn dat een van de beste td sowieso tot september blijft. Word een klus want komt een leegloop aan ben ik bang voor
 
VoetieMan
 
4
15 mei 2023 om 17:40
Jan Streuer is een held voor FC Twente. Door zijn goede beleid heeft hij de club weer op het goede pad gezet. Hopelijk leert Bruggink van hem de fijne kneepjes van het TD vak, inclusief de kunst van het onderhandelen. Hopelijk kan Jan langer verbonden blijven aan de club na 1 september. TD splitsen misschien? Misschien lid van de RvC van FC Twente? Er ontbreekt daar nog een echte voetbalman.
 
PaulR_1982
 
2
15 mei 2023 om 18:29
Ajax wil nog niet meewerken aan een transfer. En als ik Ajax was zou ik hem een jaar verhuren. Dat hadden ze eigenlijk afgelopen seizoen al moeten doen. Ben wel benieuwd hoe hij presteert bij een subtop club in de ED.
 
Pasevski
 
0
15 mei 2023 om 18:41
Strootman en Regeer zouden prachtige spelers voor Twente zijn! Met name het vertrek van Zerrouki, en waarschijnlijk Hilgers en Cerny, zal lastig op te vangen zijn.
 
Sirius
 
0
16 mei 2023 om 13:45
De vraag is wel wat voor niveau Strootman nog heeft. Hij is natuurlijk wel alweer 33 jaar en speelde dit seizoen in de Serie B, al promoveert Genoa weer. Het voordeel is wel dat Strootman transfervrij is en ervaring met zich meebrengt.
 
campingelftal
 
0
15 mei 2023 om 18:56
Ze zullen nog even wachten wat de plannen met Regeer zijn bij de aanstelling van een andere trainer. Regeer zou na de winterstop naar Emmen gaan maar de aanstelling van Heitinga heeft hem doen veranderen
 
 
0
15 mei 2023 om 19:02
En nu weet ik niet of je vrolijk zou zijn geworden van Emmen, maar met bij Ajax blijven en lekker je wedstrijden in de KKD blijven spelen was ook geen goed plan. Deze speler moet zorgen dat hij bij een club komt waar ze een plan met hem hebben en waar hij veel minuten kan maken op het hoogste niveau. Persoonlijk verwacht ik niet dat dat bij Ajax snel zal gebeuren, dus een vertrek is heel logisch !!
 
Homelander
 
1
15 mei 2023 om 19:17
Mooie versterking voor Twente, ik vind het niet een hele goede verdediger maar dat kan ook wel aan de organisatie liggen bij Jong Ajax die natuurlijk vrijwel elke week met andere spelers spelen maar puur voetballend gezien is hij zeker verder dan Rensch en Sanchez dus wat dat betreft weer is een vreemde keuze van Ajax.
 
mayarood
 
1
15 mei 2023 om 19:37
Ik denk ook dat deze meneer voor zijn beurt spreekt. Plus een speler het gevoel geven dat hij naar Twente moet. Maar ik denk dat ze eerst langs Mislintat moeten voordat ze een speler kunnen kopen.....