FC Utrecht slaat met meerjarig contract transfervrij toe in de Eredivisie
Woensdag, 13 januari 2021 om 19:03

FC Utrecht staat op het punt om Remco Balk voor meerdere jaren te contracteren, zo meldt RTV Noord. De negentienjarige aanvaller beschikt bij FC Groningen over een aflopend contract en komt daardoor in principe in de zomer transfervrij over. Mogelijk treedt FC Utrecht nog met de Trots van het Noorden in onderhandeling over een directe transfer, waar een vergoeding voor betaald zal moeten worden.

Eerder meldde Voetbal International dat ook AZ in de race was om de handtekening van Balk, maar FC Utrecht heeft de strijd dus gewonnen. Balk had kunnen bijtekenen bij FC Groningen, waar hij dit seizoen doorbrak, maar gaf aan technisch directeur Mark-Jan Fledderus te kennen ook te luisteren naar aanbiedingen van andere clubs. Daarop trok de teleurgestelde Fledderus het contractaanbod namens Groningen in.

"We zijn tijdig met hem in gesprek gegaan en hij heeft vervolgens een prima aanbieding gekregen", zei Fledderus eerder op de website van Groningen. "Dat zijn zaakwaarnemer vervolgens het onderste uit de kan probeert te halen, is tot daar aan toe. We hebben daarna de jaarwisseling als deadline gesteld. Zij hebben vlak voor de jaarwisseling laten weten dat ze er voorlopig niet op in willen gaan. Nu geven ze aan dat ze eerst met andere clubs willen gaan praten, maar het lijntje naar ons toe open willen houden. Zo werkt het wat ons betreft niet, wij moeten ook verder. Daarom trekken wij het voorstel in."

Balk zit sinds dit seizoen bij de hoofdmacht van trainer Danny Buijs en vestigde de aandacht op zich door in oktober het winnende doelpunt tegen Ajax (1-0) te maken. Dat was de enige goal die de vleugelspits maakte in tien duels, waarvan zeven keer als invaller. Afgelopen zaterdag mocht Balk tegen zijn nieuwe club FC Utrecht (2-2) één minuut voor tijd invallen.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (29)

 
JellyHenry
 
33
13 januari 2021 om 19:00
Later, opbokken en lekker in de KKD voetballen. Wat is dit een over het paard getild ventje zeg
 
JeroenF222
 
12
13 januari 2021 om 19:37
Dit wordt altijd makkelijk gezegd, maar je kent de details helemaal niet. Misschien vond Groningen het wel een goed aanbod, maar is hij het daar niet mee eens en blijkt uit het aanbod van Utrecht dat hij gelijk heeft. En wellicht heeft hij andere redenen om te vertrekken.
 
PaulR_1982
 
0
14 januari 2021 om 09:57
Dat zou kunnen, maar zeg dan gewoon dat je wilt vertrekken. Nu gaan ze eerst met andere praten, maar als ze daar niet krijgen wat ze willen, dan mag FC Groningen god op zijn blote knieën danken dat Meneer Balk toch nog met FC Groningen wil praten. Snap heel goed dat FC Groningen dit niet pikt. Als er geen goed bod komt zou ik hem de rest van het seizoen alleen maar rondjes om het veld laten lopen, waar de rest van de selectie aan het trainen is.
 
Craig Tucker
 
26
13 januari 2021 om 19:09
Vind hem al te kort komen voor Groningen, maar hij is nog jong. Misschien ontwikkeld hij zich tot een goede ED spits, maar ik verwacht van niet eerlijk gezegd. Begrijp Groningen ook wel in deze
 
SoccerinoFCU
 
9
13 januari 2021 om 19:18
Dat zou ik ook zeggen als een groot talent op zo`n manier vertrek bij mijn club. Het is een speler met veel potentie en niets voor niets dat ook AZ in de race voor hem was. Mooie buitenkansje voor ons en die hebben we gegrepen. Nu nog Brobbey binnenhalen!
 
 
20
13 januari 2021 om 19:31
Nou nou je doet net of je Messi hebt gekocht, deze gast speelde amper hoor
 
Craig Tucker
 
12
13 januari 2021 om 19:42
Groningen is niet mijn club Maar dat AZ ook in de race was dat wil niet zoveel zeggen. Die denken hetzelfde als Utrecht. Als hij zich ontwikkeld dan kan hij van waarde zijn, als dat niet zo is dan is dat jammer maar meer ook niet. Transfervrij is dit wel een gokje waard.
 
Sirius
 
2
13 januari 2021 om 21:56
Tja, dat zou ik ook zeggen als mijn club 'm zou halen (bekend argument). Definieer de term "veel potentie". Het is maar net in welke context je het plaatst. Vooralsnog heeft deze jongen alles nog te bewijzen en heeft hij buiten een beetje onbevangenheid weinig laten zien.
 
FcGrun050
 
3
13 januari 2021 om 20:16
Hij is ten eerste geen spits, want het is een flankspeler. En ten tweede, vind ik het best een speler die wel kan doorgroeien. Ik heb hem sinds de voorbereiding gevolgd en ik vind hem tot de betere jeugdspelers behoren die dit seizoen zijn aangesloten bij Groningen. Ik vind hem meer forceren dan Suslov bijvoorbeeld, die door menig supporter/fan wordt gezien als het grootste talent samen met Van Kaam. Er zit meer gif, durf, en hij durft iets te forceren zonder egoistisch te raken. Wat ik bij Suslov wel het gevoel hebt dat hij denkt dat hij de Slowaakse Messi is.
 
Castanza
 
0
13 januari 2021 om 20:41
Utrecht haalt Balk in de hoop dat hij Kerk zijn plek kan overnemen. Die kon afgelopen zomer al weg, toen hebben ze hem nog kunnen overtuigen een jaar langer te blijven. Komende zomer zie ik hem vertrekken.
 
FcGrun050
 
1
13 januari 2021 om 23:48
En daar heb ik wel mijn twijfels over haha. In de zin van dat Kerk wel sterker, en explosiever is dan Balk. Kerk heeft al 122 Eredivisie wedstrijden in de benen, terwijl Balk nog maar net is doorgebroken. Dan zal ik mijn geld eerder inzetten in Van der Water of Nunnely. Daarnaast komt Cerny terug, die dit seizoen zijn draai heeft gevonden in de Eredivisie. Nee, ik zie Balk meer in voor een lange termijn investering die ze nu goedkoop transfervrij kunnen overnemen.
 
 
9
13 januari 2021 om 19:15
Vind het een onlogische keuze gebaseerd op geld. Vergeet niet dat Jong FC Utrecht dit seizoen kan degraderen, dus dat is geeneens een valid argument meer. Utrecht geeft jeugd amper nog de kans en koopt alles wat los en vast zit en Balk zit nog niet op het niveau om met Elia te concurreren.
 
Isco24
 
19
13 januari 2021 om 19:31
Jong Utrecht doet het het beste van alle Jong teams in de KKD en staan met 25 punten op een elfde plaats, 14 punten boven de streep en maar 3 punten achter de play off plekken (al kunnen ze niet promoveren)
 
 
2
13 januari 2021 om 19:40
De streep is de laagste beloften team he, maar dit seizoen zullen ze inderdaad er in blijven dat klopt
 
Sanderr
 
2
13 januari 2021 om 20:35
Tien punten boven "de Jong elftal streep", zijnde Jong AZ op 15 punten.
 
joker030
 
8
13 januari 2021 om 19:32
Jong FC Utrecht staat er nu het beste voor van alle jong-elftallen en kan eerder naar boven kijken dan beneden.
 
binny
 
11
13 januari 2021 om 19:30
Ken m alleen maar van z'n goal tegen Ajax, moet hij iets voorstellen? Vond m n pieterig ventje
 
Kerwinc1
 
0
13 januari 2021 om 20:03
Hij is wel heel gretig en heeft 110 procent inzet. Ik zag hem daarom wel graag invallen. Het enige nare trekje wat die heeft is dat die ongelooflijk veel swalbes maakt, en graag kaarten aan naait.
 
binny
 
0
13 januari 2021 om 21:27
Ja dat is inderdaad een narig trekje, kan hij betere in Spanje gaan spelen...
 
Sanderr
 
0
13 januari 2021 om 20:42
Dat is ook z'n enige goal die ie als prof heeft gemaakt dus dat kan kloppen!
 
CV15
 
16
13 januari 2021 om 19:41
Schijnbaar is het zo triest gesteld met de jeugdopleiding van Utrecht dat ze zelf geen ventje van 19 kunnen opleiden tot het zelfde niveau als Balk? Zo’n megatalent is het namelijk ook niet. Begrijp me niet verkeerd, had graag gezien dat ‘ie bij ons had bijgetekend, maar het is graag of niet. Laatste helft van het seizoen niet meer opstellen. Laat ‘m maar thuis op de bank in Zuidhorn zitten.
 
phoenixx
 
6
13 januari 2021 om 22:15
Je bent jezelf veel aan het tegenspreken. Jong Utrecht is gewoon het best presterende Jong team in de kkd en elk jaar worden er veel talenten weggekocht uit de 016 en jonger teams door de top3. Dus het gebeurd op alle lagen en niveaus. Daarnaast vind je het geen talent maar wou je hem zien bijtekenen.
 
CV15
 
2
13 januari 2021 om 22:50
Ik spreek mezelf niet tegen, ik breng nuance aan in m’n eigen verhaal. Balk is een talent, maar geen megatalent. Niet van de buitencategorie en het lijkt mij daarom dat Utrecht zelf prima een speler van het kaliber Balk zou moeten kunnen opleiden. Hoe jong Utrecht wel of niet presteert lijkt me niet relevant. Daarnaast blijf ik het vreemd beleid vinden van Utrecht, ook bijvoorbeeld omdat ze Venema amper kansen in het eerste geven en vervolgens laten gaan, maar dan wel iemand als Balk aantrekken (niet dezelfde positie, maar wel qua ‘talent’ vergelijkbaar wat mij betreft)
 
GunnerFCG
 
12
13 januari 2021 om 19:54
Toch wel veel reacties uit emotie van mijn mede Groningen supporters hier. Ik vind het vooral erg jammer, jongen uit de regio die de hele jeugd doorliep en onderdeel van een gouden generatie (voor een club als Groningen). Dat je jonge talentvolle gasten kwijtraakt aan de top is tot daar aan toe, maar als ze naar andere subtoppers vertrekken is dat een kwalijke zaak. Tuurlijk is Utrecht een stap hogerop, maar je hoopt toch dat er iets van clubliefde ontstaat naar alle geld, tijd, moeite en kansen die Groningen in zo'n jongen steekt. Goede keuze van Fledderus om te zeggen dat het op den duur ook ophoudt. Qua talent gaat Balk het nooit verder dan tot leuke Eredivisie schoppen overigens, had wel een gunfactor door zijn onhandige overkomen.
 
CV15
 
3
13 januari 2021 om 20:06
Ik vind het zelf ook wel jammer. Wat je zegt: hij had inderdaad een gunfactor vanwege de combinatie hard werken en zijn onhandige overkomen. Oogde als echt een jongen van de club/provincie die er keihard voor wou werken om door te breken bij Groningen. Dat ie dan bij de eerste de beste mogelijkheid voor een paar euro’s extra naar utrecht gaat is gewoon kut. Niet perse omdat ik z’n voetballende kwaliteiten ga missen, maar wel omdat ik van hem verwacht/ gehoopt had dat hij bij groningen wou doorbreken en wat voor de club wou terugdoen. Schijn bedriegt schijnbaar, mag wat mij betreft nu wortelschieten op de tribune bij Utrecht.
 
GunnerFCG
 
2
13 januari 2021 om 20:42
Een Hampel, in mooi Gronings haha. Ja zonde, voor iemand met zijn kwaliteiten zeker. Hij had hier namelijk een publiekslieveling kunnen worden, voor hem het hoogst haalbare. Vrees dat deze keuze ertoe gaat leiden dat het gewoon weer een anonieme Eredivisie speler gaat worden.
 
Kerwinc1
 
4
13 januari 2021 om 20:01
Hier de middelvinger is daar voor de FC. Keuze is aan hem zelf, maar het maakt het niet makkelijker als je weet dat Utrecht al geweldige spelers heeft lopen. Zie ook weinig minuten voor hem weggelegd. Maarja hij heeft wel iets meer kunnen verdienen.
 
Jordyde Blecourt
 
3
13 januari 2021 om 21:56
matennaaier eerste klas. hele jeugd bij groningen gezeten buijs geeft hem kansen in het eerste en er zo mee omgaan. Hoop dat die niks gaat spelen bij utrecht
 
jomar3
 
5
13 januari 2021 om 22:00
Wat een lul die Balk. Teken dan gewoon bij. Je krijgt speeltijd, waardering en bij ons is er meer dan genoeg perspectief uit te groeien tot een goede speler. Een mooie(re) transfer maken kan dan altijd nog. Eerst een beetje de jongen van de stad uithangen, dit is een dubbele middelvinger naar club en supporters. Tribune dan maar, kunnen we verder met spelers die zich wel aan ons willen committeren.