Feyenoord mist Nicolai Jörgensen donderdag tegen FC Porto
Woensdag, 11 december 2019 om 10:13

Feyenoord moet het donderdagavond tegen FC Porto stellen zonder Nicolai Jörgensen. De club meldt woensdagochtend dat de Deense spits niet afreist naar Portugal. Hij blijft wegens 'persoonlijke omstandigheden' achter in Nederland. Trainer Dick Advocaat haalt geen vervanger bij zijn selectie en reist met negentien spelers af naar Porto.

Het wegvallen van Jörgensen is een flinke tegenvaller voor Advocaat en zijn ploeg. De Deense spits stond dit seizoen geruime tijd aan de kant met blessureleed en keerde in oktober terug als basisspeler. Tot dusver maakte hij twee doelputen in de Eredivisie, terwijl hij in de Europa League nog geen doelpunt maakte.

Feyenoord strijdt in Portugal voor zijn laatste kans op overwintering in de Europa League. De nummer vier van de poule heeft nog een kleine kans, maar moet dan wel winnen van Porto, dat ook nog niet zeker is van een plek bij de laatste 32. Als Feyenoord wint, is de club er nog niet. De Rotterdammers zijn afhankelijk van Rangers, dat moet winnen van BSC Young Boys.

Meer nieuws
   
00:16
00:16
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
76
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
Martyn7
 
23
11 december 2019 om 10:21
Oftewel zijn vrouw gaat bevallen. Ik moet bekennen dat ik het niet eens erg vind. Hij is zo verschrikkelijk uit vorm en niet meer zo dodelijk als voorheen, dat ik ervoor zou pleiten om 4-4-2 te spelen donderdag met Berghuis en Sinisterra voorin. Verder op het middenveld Toornstra, Tapia, Larsson en Kokcu. Redelijk aanvallend, maar ook veel loopvermogen. Larsson en Toornstra dan op de zijkanten en Tapia en Kokcu centraal. Achterin zelfde vier als zondag met Marsman hopelijk in de goal. Die valt me echt alles mee in de wedstrijden dat ik hem zie.
 
Moridin
 
3
11 december 2019 om 10:35
Oh dat wist ik niet. Eindelijk een keer een begrijpelijke reden dan. Meestal hangt er toch zweem van aanstellerij om hem heen. een versterkt middenveld en hopen op een kansje inderdaad. Misschien kan Senesi hem er in de 88 minuut even inkopen.
 
Martyn7
 
10
11 december 2019 om 11:26
Ja, zeker begrijpelijk. Zijn vrouw heeft al eerder een miskraam gehad, dus ik begrijp vanuit zijn oogpunt zeker dat hij hier bij wilt zijn. Ook al is het een belangrijke wedstrijd, hij is ook maar een mens en moet er in deze situatie zijn voor zijn vrouw.
 
MessiBazoer
 
1
11 december 2019 om 10:41
Dit is toch achteraf gezien wel de allergrootste misser van Van Geel geweest om deze jongen toen niet te verkopen voor 18 miljoen aan Newcastle toentertijd. Is geen schim meer van de Jorgensen uit het kampioensjaar.
 
Moridin
 
18
11 december 2019 om 10:50
Ja achteraf is mooi wonen, maar toch begreep ik het destijds wel. Jorgensen was topscorer van de competitie en in de winterstop toen dat speelde had hij er ook alweer een stuk of acht a negen in liggen. bovendien was hij de eerste spitst van een degelijk voetballand als Denemarken. Als je op het WK twee penalty's maakt ben je meteen 30 miljoen waard. Dus ik vond het een begrijpelijke gok. Wel vind ik het een blunder om afgelopen zomer zijn contract te verlengen. Het is al een jaar duidelijk dat het nooit meer wat wordt met hem. Nu gaat straks ook gratis de deur uit, want niemand gaat iets voor hem betalen.
 
MrKrillin
 
1
11 december 2019 om 11:52
@moridin "als je op het WK twee penalty's maakt ben je meteen 30 miljoen waard" Hoe kom je aan dit soort onzin? Alsof een speler zoals Jorgenson opeens meer waard zou zijn na een WK. Oke als hij heel jong was en kwaliteiten had van spelers uit kaliber James Roderiquez die een geweldig WK speelde dan snap ik dat een club extra betaald. Maar kom op, alsof Jorgensson meer waard kon worden. V Geel heeft gewoon een geweldige blunder gemaakt, naast andere grote blunders en daardoor kapitalen gekost.
 
Ijsmuts
 
7
11 december 2019 om 12:24
@krillin:volgens mij is Milik een mooi voorbeeld. Zeker niet onomstreden bij Ajax maar een beetje opvallen tijdens het EK doet wonderen.
 
NeutraleFanNL
 
1
11 december 2019 om 13:04
man man hou toch op. Wat loop je Van Geel weer eens af te zeiken. Die man is mede verantwoordelijk voor de redding van die hele club joh. Tuurlijk zijn er naderhand fouten gemaakt, maar hypocriet Rotterdam lijkt ook steeds meer te vergeten wat deze man wel niet exceptioneel goed heeft gedaan.
 
Moridin
 
2
11 december 2019 om 14:11
Hou toch op krillin. Jorgensen had drie keer gescoord in vier CL wedstrijden, was topscoorder van een internationaal zeer gewaardeerde competitie en de spits van Denemarken. hij stond er internationaal gewoon zeer goed op. Een paar goals op het wk en zijn prijs was misschien wel verdubbeld. Jammer hoe het gelopen is, maar al die wijsheden achteraf...
 
Raubaht
 
3
11 december 2019 om 10:23
Met alle respect maar die mis je niet. Zonder Jorgensen speelt Feyenoord beter dan mét. Hij kan geen bal aannemen of vasthouden, komt geen man voorbij en schiet geen bal op doel. Ik denk dat menig kenner wel zag dat Jorgensen een eendagsvlieg was die zijn prestatie van 2 jaar geleden never nooit meer zou evenaren. Daarom is het frustrerend dat van Geel niet die ruim 20 miljoen voor hem pakte, wat voor Jorgensen zelf ook zeer frustrerend is geweest. Nu heb je een ontevreden speler die er geen klote van kan. Het is jammer, pak je verlies en probeer hem van de winter te lozen.
 
Bobiku29
 
5
11 december 2019 om 13:42
Als je Feyenoord de afgelopen twee jaar hebt gevolgd, heb je toch echt moeten zien dat Feyenoord met Jorgensen aanzienlijk makkelijker voetbalt dan zonder hem. De voorwaarde is echter wel dat hij ritme heeft, want daar is zijn spel erg gevoelig voor. Ik vind het volkomen redelijk dat Van Geel die zeventien miljoen (niet 20, zeker niet ruim 20) weigerde. Feyenoord liep niet goed, dan kun je het tegenover het publiek niet maken om je beste speler te verkopen, want dat was hij. Daarnaast was het ook niet raar om te wachten met het WK in het vooruitzicht. Had Van Geel hem verkocht, dan waren mensen daar ook over gevallen. Dat hij ontevreden is, is ook onzin. Hij heeft vorig jaar verlengd in de hoop een jaar te kunnen vlammen voor Feyenoord
 
Feyty23
 
4
11 december 2019 om 10:24
Ik had sowieso met Sinisterra in de spits gespeeld en Larsson op de flank, net als de thuiswedstrijd. Denk dat Jorgensen in deze vorm toch niks had kunnen betekenen tegen die twee beesten van Porto achterin. Was wel handig geweest als er nog iets geforceerd moest worden..
 
zwollywood038
 
3
11 december 2019 om 10:29
Arme Sinesterra, hij kan er al niet heel veel van, moet hij ook nog tegen Porto in de spits tegen van de houthakkers.
 
Gryudo
 
19
11 december 2019 om 11:19
Sinisterra kan er niet veel van? Hij heeft techniek, snelheid, kan een man uitspelen en weet zijn lichaam goed te gebruiken. Hij mist soms de rust en het overzicht, maar het is dan ook een jeugdige speler.
 
Martyn7
 
10
11 december 2019 om 11:25
Ik begrijp ook niet zo goed waarom iedereen Sinisterra als een soort beperkte voetballer ziet. Die jongen is nu 20 jaar oud, tegenwoordig moet je een soort buitencategorie zijn op je 20e om te kunnen slagen? Ik ben van mening dat deze Sinisterra eigenlijk iedereen de mond zou moeten snoeren. Vorig jaar onder van Bronckhorst geen enkel moment gezien en dit jaar moet hij er opeens staan. En hij staat er wel vind ik. Scoort belangrijke doelpunten, is sterk aan de bal ondanks zijn dunne lijf en heeft veel snelheid en diepgang. Dat hij niet altijd even goed de bal overspeelt, niet altijd de juiste beslissing maakt en dat hij ietwat onrustig overkomt aan de bal vergeef ik hem. Hij is in één op één duels met de keeper vaak dodelijk effectief voor een buitenspeler en vervult de spitsenrol nog best knap. Het is namelijk op geen enkele manier een spits te noemen, maar toch probeert hij voetbal in de ploeg te krijgen met succes.
 
AjaxCunian
 
3
11 december 2019 om 11:43
2 goals in de Eredivisie, 1 goal in de Europa league, 1 goal in de kwalificatie. Dat is gewoon erg mager, vind het vrij sneu dat dit omhoog wordt gepraat. Idem bij Kökcu. Voor Feyenoord zijn dit wellicht de lichtpuntjes maar als buitenstaander o zo mager.
 
GOAT1908
 
6
11 december 2019 om 12:07
Laatste wedstrijden pec thuis en vitesse uit was kokcu anders bizar goed.
 
Master D
 
0
11 december 2019 om 17:52
Als jouw norm van bizar goed voor een aanvallend ingestelde middenvelder is 0 doelpunten en 0 assists tegen PEC Zwolle en Vitesse dan was ie inderdaad bizar goed. Ik ga niet zeggen dat ie slecht was of zo, maar hele bijzondere dingen die het predikaat 'bizar goed' verdienen heb ik in die wedstrijden niet gezien.
 
genieterr
 
4
11 december 2019 om 10:26
Man Man man....ik ben lang voorstander geweest van hem en was ervan overtuigd dat hij er wel weer zou komen gezien zijn goede spel. Maar ik zie het niet meer goedkomen. Tegen Vitesse leek het wel alsof hij minder goed kan voetballen. Je zou bijna denken dat hij ziek is....ingevallen gezicht, vaak niet fit. Oogt moe....
 
Master D
 
0
11 december 2019 om 10:39
Hij heeft zijn levensstijl omgegooid en is daardoor 5 kilo afgevallen. Dat zal het ingevallen gezicht verklaren. Hij beweert er veel aan te hebben. In zijn spel zien we het voorlopig nog niet terug. Ik vind hem er ook niet heel gezond uit zien met dat ingevallen gezicht. Maar goed als hij zich er lekkerder bij voelt, wie ben ik om er wat van te zeggen.
 
Dirk-JanSchmidt
 
0
11 december 2019 om 10:28
Helemaal klaar mee. Is meer afwezig dan aanwezig en als die aanwezig is levert hij niet.
 
geniux
 
5
11 december 2019 om 10:30
een van de grootste faalacties van de afgelopen jaren: geen 2e (of eigenlijk 1e) spits hebben voor de competitiestart. Elke pannenkoek had kunnen voorspellen dat maar 1 uiterst blessuregevoelige spits niet gaat werken als je potten wilt breken in de nationale competitie en in Europa. Maar nee hoor, de Feyenoord beleidsbepalers hebben ingeschat dat het wel prima was zo met flankspelers als alternatieven voor in de punt. Man man man..
 
vanLeeuwen
 
0
11 december 2019 om 10:30
Het is toch meer nieuws als Jorgensen wel meedoet, dan weer kunstgras, dan weer een blessure en dan weer een terugkerende blessure, dan weer niet fit, deze man is er vaker niet dan wel, ooit 15 miljoen waard, nu waarschijnlijk nog geen 5 miljoen.
 
ADRO
 
6
11 december 2019 om 10:36
Mijn acceptatie wint het van mijn frustratie. Onze belangrijkste wedstrijd van het seizoen en hij is er weer eens niet. Andere kant zijn vrouw heeft al een miskraam gehad en nu gaat ze bevallen, dan snap ik dat je daar bij wil zijn.
 
Klich
 
6
11 december 2019 om 11:37
Vrouw staat op punt bevallen, en ze vrouw heeft al een miskraam gehad. Zeer begrijpelijk reden om achter te blijven in Nederland. Zal daardoor ook wel een stress volle periode gehad heeft. Hopelijk bevalt ze vrouw nu wel met een gezonde baby. Dat we daarna als Feyenoorders de oude Nicolai weer zien waar we zo van houden!
 
GOAT1908
 
0
11 december 2019 om 12:08
Het kan wel extra stress opleveren inderdaad maar denk niet dat ie opeens weer de oude is.
 
crazymadness
 
0
11 december 2019 om 11:54
Je hoeft je niet druk te maken over de opstelling want wie er ook speelt maakt niet uit. Feyenoord heeft geen selectie om het enigszins Porto moeilijk te maken in Portugal , Feyenoord thuis of uit is een heel groot verschil . Volgens mij heeft dit jaar alleen Benfica , Krasnodar en Rangers in Porto gescoord, sterkte .
 
Martyn7
 
1
11 december 2019 om 12:16
Young Boys ook (2-1 verloren daar), Rangers 1-1, Krasnodar won daar met 3-2 en Benfica hebben ze nog niet gehad.
 
crazymadness
 
0
11 december 2019 om 12:25
Als je commentaar heb kom dan met goede feiten , 2-3-2019 Porto-Benfica 1-2 , 19-9-2019 Porto-Young Boys 2-1 , Young Boys heeft wel gescoord dat wel .
 
Martyn7
 
1
11 december 2019 om 12:29
Gaat toch om dit jaar? Dit voetbaljaar? Of bedoelde je dit kalenderjaar? Dan klopt het wel ja met je Benfica. Maar dit voetbaljaar hebben ze Benfica nogf niet gehad. Alleen uit 0-2 gewonnen bij Benfica.
 
GOAT1908
 
0
11 december 2019 om 12:26
Porto is ook niet meer wat het was. Allebij de CVS verkocht. Een matige keeper.
 
Hellevoet51
 
0
11 december 2019 om 12:32
Donderdag als oefenwedstrijd gebruiken, En vooral heel blijven, want na Haps, Karsdorp, Vermeer, Beiloo, Verbeek, IE, kan je je geen blessures meer veroorloven.en dan hopen er tegen Psv, ondanks dit zwaar gehavende elftal weer te staan.