Feyenoord neemt maatregelen tegen Jordy Clasie: 'Dit is ongepast gedrag'
Zaterdag, 13 april 2019 om 23:46

Feyenoord gaat disciplinaire maatregelen nemen tegen Jordy Clasie. De middenvelder was zaterdagavond niet blij met zijn wissel tegen Heracles Almelo (2-1), verliet traag het veld en weigerde vervolgens de uitgestoken hand van Giovanni van Bronckhorst. Hij duwde de oefenmeester licht toen deze een arm om zijn schouders wilde leggen. Het moment, een kwartier voor tijd, passeerde op sociale media uitgebreid de revue.

"Jordy vertoonde daarmee ongepast gedrag", reageerde Van Bronckhorst na afloop bij FOX Sports. "Dat kan ik niet accepteren. Jordy is een emotionele jongen, iedereen verwerkt zoiets op zijn eigen manier. Hij is nu ook weer een stuk rustiger en baalt enorm van dat moment. We wilden de wedstrijd winnen en daarom wisselde ik hem om er een spits bij te zetten."

Meer: De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord

"Het gaat niet om Jordy Clasie, het gaat niet om mij, het gaat om Feyenoord", benadrukte de trainer van de Rotterdammers. "We willen op 12 mei die derde plek in handen hebben. Daar horen soms wissels bij, daar moet iedereen zich aan conformeren. Ik ga nog met Jordy en technisch directeur Martin van Geel zitten. We zullen maatregelen nemen."

"Ik heb dit in de tien jaar dat ik voetbal nog nooit meegemaakt en nu is het moment daar", zei Clasie zelf. "Het is een grote fout geweest. Ik heb mijn excuses aangeboden, zoals het hoort, als een volwassen persoon. Ik heb gezegd dat ik niet zo had moeten reageren en dat het een grote fout van me is geweest. Ik weet nog niets van een reprimande, maar als dat zo is, dan accepteer ik dat."

Ook Robin van Persie had moeite met de onvrede die Clasie in woord en gebaar liet blijken. "Dat is niet goed", zei de routinier, die in de plaats kwam van de middenvelder. "We moeten winnen, dan moet je gewoon tempo maken en die tweede goal maken. Wie dat ook is, je moet gewoon tempo maken. Ondanks dat we met een man minder op het veld staan moet je wel jagen op de 2-1."

Steven Berghuis, zelf ook niet altijd van onbesproken gedrag, sprong voor Clasie op de bres. "Hij was emotioneel, dat hoort ook bij voetbal. Ik denk dat hij ook goed in de wedstrijd zat en hij wilde belangrijk zijn voor het team", vertelde de aanvaller aan de NOS. "Dit is niet de manier om te reageren. Maar we moeten het niet groter maken dan het is. Hij weet dat hij fout zit, maar voetbal is ook emotie."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
8
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (25)

 
Zuidenaar
 
39
13 april 2019 om 23:38
Maar de gast is toch slecht. Aan het begin van het seizoen leekt het een goed idee om hem te lenen maar in het loop van de seizoen speelde hij echt slecht. En blemmerd hij de ontwikkeling van die ene jonge toptalent.
 
khalid3073wx
 
32
13 april 2019 om 23:40
Een wisselspeler van Brugge lenen waarom??. Als hij bij Brugge goed deed had Southamptoj hem kunnen verkopen maar niemand wou hem.
 
khalid3073wx
 
96
13 april 2019 om 23:39
Deze jonge speelt gewoon vrij matig sinds zijn terugkeer en voelt zich de Xavi van Feyenoord. Wees blij dat je zoveel crediet hebt bij Gio anders zat je lang en breed op de tribune. Die Burger vanuit de jeugd is veel beter
 
wiebe0511
 
26
13 april 2019 om 23:39
Eerst berghuis . Nu clasie . En tussendoor dat filmpje van ayoub die een teamgenoot uitscheldt voor m***...
 
khalid3073wx
 
27
13 april 2019 om 23:42
Iritaties zitten van dat Ayoub filmpje. Zulke momenten heb ik zelf ook met vrienden vind dat er teveel achter gezocht werd. Je kan je tas niet vinden raakt geiriteerd dan komt iemans goed bedoelt iets vragen. Als ik iets zoek laat me.
 
Southern
 
15
13 april 2019 om 23:46
Ik ben het met je eens. Gio is het kwijt, al maanden. Maar het wordt erger en erger
 
Medellin
 
5
14 april 2019 om 09:30
Haha wauw dat filmpje van Ayoub. Is daar nog een reactie op geweest? Je kunt zeggen wat je wil maar daar zit wel wat dieper dan even iemand uit te schelden.
 
bo
 
62
13 april 2019 om 23:41
Clasie, JIJ bent de zwakste schakel, tot ziens! Ga maar lekker bij Fc Krommenie ballen of zo.
 
Mennodinho80
 
36
14 april 2019 om 00:06
Clasie is gewoon nog een kleuter, qua lengte en qua gedrag.....
 
Mackolik
 
25
14 april 2019 om 00:21
Misschien dat Gio als trainer niet helemaal top is. Toch zou ik als speler uit respect voor de voetballer Giovanni van Bronckhorst dit gedrag niet vertonen. Maakt niet uit of je Clasie of iemand anders bent, maar iets meer respect voor onze oude garde mag best wel van de jongere generatie. Ook al is het de slechtste coach ter wereld. Een hand die Cocu, Koeman, de Boer, Kuyt , Stam of van Bronckhorst uitsteekt die sla je niet af man. In de kleedkamer kan je zeggen wat je wilt, maar op het veld respecteer je je coach. Emoties hoort erbij, maar als volwassen man weet je heel goed op wie of wat je dit afreageert.
 
TrebleX
 
2
14 april 2019 om 08:22
Van Bronkchorst is een softy. Dit zie je straks niet gebeuren onder Jaap Stam.
 
Mackolik
 
1
14 april 2019 om 13:14
@treblex ik denk het idd ook niet. Anders pakt stam je bij je strot ben ik bang
 
Adzevedo
 
39
14 april 2019 om 00:43
Er zit gewoon enorm veel frustratie in de huidige Feyenoord selectie, van een gemeenschapelijk doel of teamgeest lijkt momenteel weinig sprake. Berghuis die zich laat gaan op een training en dat ook nog heel duidelijk zelf de media in brengt. Vandaag laat Jorgensen zijn teamgenoten als een baksteen vallen door zijn frustratie om te zetten in een totaal onnodige rode kaart en Jordy Clasie valt openlijk zijn trainer af omdat hij het lef heeft een logische wissel door te voeren. Dit zijn de spelers die het elftal moeten dragen, maar ze laten het elftal (en de trainer) eigenlijk vallen. Het is meer dankzij het verval van AZ dat plek 3 nu voor het grijpen ligt dan dat Feyenoord zichzelf herpakt heeft. Het lijkt me duidelijk dat het elftal uit elkaar aan het vallen is. Gio is blij als de rit erop zal zitten, spelers als Jorgensen, Berghuis, Vilhena en Clasie zullen ongetwijfeld hun opties afwegen en een heel deel van de selectie is vooral blij dat ze ondanks gebrek aan niveau nog altijd (basis)speler bij Feyenoord zijn. De enige die echt serieus bezig is met de komende wedstrijden is Van Persie, omdat het zijn laatste zijn. Als je hoopt dat het op bestuurlijk niveau dan tenminste nog rustig is kom je ook bedorgen uit. In het maasgebouw ligt Jan de Jong onder vuur, waar zijn collega Van Geel zijn vertrek al bekend heeft gemaakt. Kortom, het lijkt erop dat heel veel mensen binnen de club bezig zijn met zichzelf. Een open functie voor TD, mogelijke een nieuwe AD, Jaap Stam al nieuwe trainer, vertrekkende sterkhouders en een matige selectie die achterblijft ... Feyenoord staat voor aanvang van een hete zomer.
 
Gerben1978
 
1
14 april 2019 om 00:55
Tuurlijk moet je respect tonen naar je trainer en hij zal zich later verontschuldigen. Het zegt wel iets over Gio dat hij momenteel ook niet 100% serieus wordt genomen. Over Clasie zelf, ik vond hem op dat op dat moment een van de betere van het veld, speelde een hele goede wedstrijd. Tuurlijk ben je dan teleurgesteld bij een wissel. Clasie heeft niet zijn beste seizoen en dat zal hij zelf ook weten, maar vind hem zeker niet de minste. Mensen praten mekaar graag na en ook via Veronica inside worden mensen beïnvloed, maar velen zien helaas niet dat hij ook belangrijk is voor Feyenoord en met name in de snelle passing en het vinden van openingen. Ook vandaag een dikke voldoende en mocht je het niet eens zijn, kijk de wedstrijd terug. Uiteraard mag iedereen hier een andere mening over hebben
 
lwd12
 
8
14 april 2019 om 01:17
Elke euro uitegegeven dit jaar aan deze man is 1 euro teveel. Hij voegt nul toe en denkt tot slot of de big man uit te kunnen gaan hangen. Geen euro meer aan spenderen, return to sender, Feyenoord wordt niet beter met hem, afserveren vind ik het hele jaar al, maar nu ook nog dit, moet toch de aanleiding zijn, om hem nu alvast terug naar Southampton te sturen.
 
Angelo77
 
8
14 april 2019 om 01:21
De rest van het seizoen over Ayoub en Burger verdeeld zijn minuten geven.
 
Roel1908
 
1
14 april 2019 om 01:34
Dit had hij niet moeten doen, maar Clasie was vandaag wel een van de betere, eindelijk weer eens een goede wedstrijd. Dat voelde hij zelf waarschijnlijk ook. Logisch dat hij dan baalt, Niet slim om zo te reageren, maar laten we het niet te groot maken. Excuus is aangeboden, zand erover!
 
FR_JC
 
4
14 april 2019 om 07:43
Veel betere / grotere spelers als Clasie hebben kunnen banken voor dit soort gedrag. Je bent een gehuurde speler en dan dit....
 
Kyle66
 
0
14 april 2019 om 09:59
Niet slim om zo te reageren? Ik noem het respectloos richting de trainer. En waarom zo traag van het veld lopen?
 
JK-Ajax
 
6
14 april 2019 om 03:51
Lachwekkend det zo’n matige speler zich zo gedraagt. Afscheid nemen, kost een hoop en brengt niks. Big game choker vooral.
 
FR_JC
 
7
14 april 2019 om 07:41
Kost een miljoen voor de 5e redelijke wedstrijd. Deed het niet slecht gisteren maar van mij, na zo respectloos te zijn gewoon koffertje pakken en terug naar Southampton.
 
JohnJones
 
5
14 april 2019 om 07:01
Kunnen ze altijd een x met ayoub in de basis beginnen!!!
 
Nightwargen
 
0
14 april 2019 om 09:16
Dus nu Burger de basis in. Die jongen is veel beter.. en langer
 
ZilverenVos
 
1
14 april 2019 om 11:30
Onbegrijpelijke reactie van Clasie, die volgens mij al wel zijn excuses had aangeboden. Clasie is totaal niet de Clasie die wij kennen vanuit zijn eerste periode bij Feyenoord. Toch blijft Gio vertrouwen in hem hebben, dat hij als een slak naar de kant gaat (terwijl je Moet winnen) en zich zo afreageert op Gio én het publiek. Belachelijk. Wat mij betreft zit hij op de bank de rest van het seizoen. Ayoub op zijn plek.
 
Janta
 
1
14 april 2019 om 11:37
Pure frustraties als je bedenkt dat Clasie is aangetrokken om mee te strijden voor de titel maar 3e staat met 20 punten achterstand op de nr. 1 Ajax. Normaal gesproken lijkt Clasie nou niet de persoon die stennis gaat schoppen naar zijn eigen coach toe maar ik ben bang dat er achter de schermen meer speelt.