Feyenoord op rand van de afgrond: 'Het wordt nu een heel lastig verhaal'
Dinsdag, 17 oktober 2017 om 23:09

Karim El Ahmadi ziet het somber in voor Feyenoord in de Champions League. Om de hoop op de derde plek levend te houden, konden de Rotterdammers zich dinsdag eigenlijk geen puntverlies veroorloven tegen Shakhtar Donetsk. Het team van Giovanni van Bronckhorst verloor echter met 1-2 en staat daardoor met nul punten onderaan in de poule.

Volgens aanvoerder El Ahmadi zat er meer in voor Feyenoord. Als zijn team nog een keer had gescoord in de sterke openingsfase, dan was het 'misschien een heel andere wedstrijd' geworden. "Maar goed, we hebben laten zien dat we geleerd hebben van de vorige duels, waarin we vroeg op achterstand kwamen. Je ziet dat als we er vol opklappen we gewoon een sterk team hebben. De realiteit is wel dat we weer met lege handen staan", concludeert de middenvelder voor de camera van Veronica.

"Shakhtar heeft een heel goed team met fantastische spelers. Het is de slimmigheid van dit soort spelers die Champions League-ervaring hebben", vervolgt El Ahmadi complimenteus. Een derde plek in de poule wordt wel een 'heel lastig verhaal', beaamt de routinier. Toch ziet El Ahmadi lichtpunten. "Je ziet ons wel met de wedstrijd progressie boeken, dus dat is positief. We zullen echter snel punten moeten pakken, willen we nog meedoen in deze groep."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
ThugVz
 
5
17 oktober 2017 om 23:16
Was van tevoren eigenlijk al bekend. Geen schande natuurlijk. Moeilijker kon de poule niet zijn. De zwakste club is ook in dit geval een maatje te groot
 
Sanderr
 
17
18 oktober 2017 om 00:06
Natuurlijk kon de poule wel zwaarder zijn, met Shaktar heb je een van de 'slechtste' ploegen uit pot 1. Pak je een poule met Real of Bayern met daarbij Napoli en City dan kan die wel als moeilijker geclassificeerd worden lijkt me, right?
 
ThugVz
 
1
18 oktober 2017 om 00:19
Oh excuses ik dacht dat Shaktar pot 3 was.
 
NJfromVOL
 
10
17 oktober 2017 om 23:18
Lastig verhaal? Tegen dit soort tegenstanders is nul uit drie gewoon einde oefening,. Alle ballen op de competitie; daar moeten we hogere ogen kunnen gooien met een complete selectie.
 
BendeR
 
1
17 oktober 2017 om 23:50
Nou inderdaad, je wist al toen je in deze poule kwam dat je met heel veel geluk misschien nog 3de kan worden, maar dat zit er ook niet in.
 
100% Meijer
 
6
18 oktober 2017 om 00:17
Dat was bij iedere poule zo geweest gezien de positie van Feyenoord bij de loting....
 
vedetterut
 
16
17 oktober 2017 om 23:22
Ach ja, je speelt met een elftal dat 0,0 Champions League ervaring heeft tegen teams met en meer kwaliteiten en veel meer ervaring. Gaan we dan serieus verwachten dat Feyenoord zomaar eventjes de punten bij elkaar raapt? Je speelt tegen City wat op dit moment misschien wel het beste team van Europa is en Napoli wat daar als koploper van de Serie A niet ver vandaan zit. Bovendien kom je met Shakhtar een team tegen dat al 8 jaar op rij de knockoutfase van de CL heeft gehaald. Het spel was tegen City en Napoli wellicht wat teleurstellend, maar meer dan dit mogen we simpelweg niet van Feyenoord eisen. Een puntje zou gewoon al heel wat zijn in deze poule.
 
TheBrightOne
 
5
18 oktober 2017 om 08:00
Volgens de voorspellingen van veel Feyenoord enthousiastelingen hadden ze thuis wel kans op punten. Dit werd al geroepen voordat ze tegen City moesten, terwijl City net Liverpool met 5-0 klappie had gegeven... Het is duidelijk dat we met Nederlandse teams de komende tijd eigenlijk niets in de cl te zoeken hebben. EL is ons maximale niveau. Wat ik als supporter van de concurrent wel zag is dat Feyenoord het ons zondag aardig lastig kan maken als ze deze instelling vasthouden.
 
Leopart
 
0
18 oktober 2017 om 13:02
Idd, kans op punten in de Kuip. Wil je zeggen dat ze gisteren kansloos waren dan?
 
 
0
18 oktober 2017 om 14:43
Heb je ook nog wat citaten van al die enthousiastelingen? De tendens die ik vooral zag was, we mogen heel blij zijn met plek 3, maar ook dat wordt lastig.
 
Feynzo
 
1
17 oktober 2017 om 23:23
Tja Man City sloopt momenteel iedereen en Napoli uit mag je ook verliezen. Maar vanavond had het gemoeten en dan kom je toch ook weer tekort, al was het dit keer niet veel. Wel goed dat ze er vol voor gegaan zijn, zo hoort het. Over Gio ook geen klachten dit keer. Feyenoord had beter europa league kunnen spelen, dan had overwinteren er misschien wel ingezeten.
 
Davy Klaassen
 
9
17 oktober 2017 om 23:43
Shakhtar is zo`n club waar Nederlandse teams gewoon geen punten tegen lijken te kunnen pakken. Na wedstrijden tegen dit soort tegenstanders sta je altijd met lege handen, en heb je altijd het gevoel dat er meer in had gezeten. Dit soort teams geven je de hele wedstrijd het gevoel dat er iets te halen valt, maar zijn dodelijk effectief wanneer het erop aankomt.
 
BendeR
 
3
17 oktober 2017 om 23:52
Nou ik hoorde de commentator nog zeggen dat Roda er van gewonnen heeft ach maar dat waren andere tijden. Moet je zien wat het olie geld in Oekranie heeft gedaan. Achter alle grote clubs zitten grote investeerders die allemaal buitenlandse spelers halen die wij niet eens meer kunnen betalen, hetzelfde geld voor de lonen.
 
John Terry
 
11
18 oktober 2017 om 00:11
Gaan we nu serieus zelfs bij Oekrainse clubs het geld argument erbij halen? Twee jaar geleden kon Feyenoord nog potten breken tegen Sevilla en Roma, vanavond houdt verdorie een APOEL gewoon Bosz en co op 1-1 en gaat Feyenoord af als een gieter. Als we ons zelfs tegen Oekrainse ploegen moeten indekken met het geld excuus, vooral als je Ajax vorig jaar zag gaan, dan ga ik me toch in een hoekje staan schamen hoor.
 
JuventusPuglia
 
0
18 oktober 2017 om 00:31
Shakhtar Donetsk is juist een club wat heel goed beleid voert al jaren lang, Hebben een uitstekende scouting en halen goede spelers voor weinig geld en verkopen ze later door voor veel geld ala Porto Benfica etc. Niet zomaar dingen gaan roepen als je het niet weet. Shakhtar smijt namelijk niet met geld en heeft o.a een prachtig stadion en een goed jeugd complex. Gewoon door goed beleid voeren
 
NadineBrovnic
 
3
18 oktober 2017 om 03:03
Sorry maar de spelers die Shakhtar kan betalen daar kan Feyenoord niet eens van dromen. Zit een of andere sjeik achter. Geloof dat hun spelersbudget 15 keer zo hoog is dan dat van Feyenoord ...dus ja, geld is de reden. De enige reden Zelfs.
 
TheBrightOne
 
1
18 oktober 2017 om 08:02
Helaas begintvhet de waarheid te worden. Ook met dit soort clubs kunnen we niet meer mee.. Dus ga maar vast in je hoekje staan..
 
Maximus2702
 
1
17 oktober 2017 om 23:31
Als ze er vol inklappen zijn ze inderdaad sterk. Jammer dat dit na de 1-0 meteen veel minder was en er minder druk werd gezet.
 
fcoldambt
 
4
18 oktober 2017 om 00:27
Het is geen lastig verhaal maar eind verhaal, dit was in principe toch al bekend. Te weinig kwaliteit.
 
Rodybboss
 
0
18 oktober 2017 om 09:10
Nul uit drie is gewoon kansloos, zeker als je er nog twee uit moet spelen. Enige wat je kunt doen is verdedigend spelen en een paar keer proberen te counteren. Maar bij Man City wordt het sowieso een pak slaag en uit bij Shakhtar hebben de grootste ploegen van Europa het ook lastig
 
Mazora
 
0
18 oktober 2017 om 13:45
Laten zien dat we wat geleerd hebben? Nou dat was niet te zien hoor, ook tegen Man City en Napoli hebben ze eens een goeie tackle of passe laten zien. Echter tegen Shaktar denk je dat je meer kans had of beter speelde echter spelen die gasten een totaal ander voetbal dan Nap of City, puntje op paaltje waren ze gewoon scherper, beter noem het maar op, enige bijkomstigheid is ja het is leuk om even op voorsprong te komen maar de wedstrijd duurt langer dan 15 minuten.