Feyenoord verkeert in zwaar weer: spelers geven belangrijk signaal af
Dinsdag, 26 mei 2020 om 13:50

Feyenoord heeft met de spelersgroep een akkoord bereikt over een tijdelijke salarisverlaging, zo meldt de club dinsdag via de officiële kanalen. Ook de technische staf en directie leveren de komende maanden loon in om zo de club te helpen nu deze financieel in zeer zwaar weer zit vanwege de coronacrisis. Met de ondernemingsraad zijn gesprekken gaande over het beperken van de personeelskosten van al het overige personeel, in de hoop verlies van werkgelegenheid bij Feyenoord zoveel mogelijk te beperken, zo klinkt het.

De uitgangspunten van het collectieve akkoord, dat onlangs werd gesloten door de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO), de spelersvakbonden VVCS en ProProf en de CBV (Coaches Betaald Voetbal), zijn als vertrekpunt genomen bij de invulling van de salariskorting van de staf, spelers en directie, aldus Feyenoord. De club meldt dat de laagste salarissen net iets minder gekort worden, maar leveren werknemers met de hoogste salarissen over een deel van hun inkomen juist nog eens extra in.

Linssen zegt Feyenoord af en aast op het buitenland: 'Ik word al grijs'

"Zo dragen de sterkste schouders nog nadrukkelijker de zwaarste lasten. Zoals het hoort", aldus algemeen directeur Mark Koevermans, die zich zeer tevreden toonde met het akkoord en de opstelling van zowel de staf als de spelersgroep tijdens de gesprekken over de loonkorting. "Dat ook wij als spelers een bijdrage zouden leveren, stond voor ons vanaf het eerste moment vast", licht Steven Berghuis toe. De aanvoerder gaf met een afvaardiging van de selectie en de clubleiding invulling aan de salariskorting waar de spelersgroep vervolgens mee akkoord is gegaan.

"De directie heeft ons helder uiteengezet hoe zwaar Feyenoord het op dit moment al heeft en komend seizoen nog krijgt. Voor de spelers was het niet meer dan logisch dat wij onze bijdrage zouden leveren om hier met elkaar doorheen te komen. Dat willen we bovendien niet alleen doen door salaris in te leveren. We hebben aangegeven de komende tijd ook op andere manieren graag een steentje bij te dragen waar dat kan", zo laat de aanvaller weten op de site van de Rotterdamse club.

Koevermans gaf al aan dat de begroting voor volgend seizoen zoals het er nu naar uit ziet met circa een derde (25 miljoen euro) moet worden teruggeschroefd. "De afgelopen maanden hebben we in woord en daad al veel steun ervaren van onder meer de supporters, de supportersvereniging en onze zakelijke relaties. Het is, voor we morgen de seizoenkaartencampagne starten, een mooi en heel belangrijk signaal dat we nu kunnen laten weten dat net als de directie ook de staf en de spelers hun aanzienlijke bijdrage zullen leveren. Eens te meer wordt duidelijk dat we als Feyenoorders gezamenlijk door deze lastige periode willen komen", aldus de directeur.

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
3
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (118)

 
Luke0180
 
58
26 mei 2020 om 13:52
Zo zie je toch dat Feyenoord altijd een familie club blijft ook al is er op bestuurlijk front een hoop onrust!
 
gloryUnited
 
55
26 mei 2020 om 15:08
Dat de spelers en staf zich met de club verbonden voelen zoals men zich normaal verbonden voelt met familieleden. Er zijn genoeg kille zakelijke clubs waar dit een stuk minder is
 
myvision
 
7
26 mei 2020 om 17:35
Ik vind dat in Nederland wel meevallen. Ik vind de ene club aantrekkelijker dan de andere, de ene vind ik ook sympathieker dan de andere maar "genoeg kille zakelijke clubs" vind ik niet in Nederland hoor. Veelal traditionele clubs met rijke historie. Een enkeling is helaas door buitenlandse invloeden een beetje verpest, dat wel.
 
AFCA_ARJAN
 
14
26 mei 2020 om 15:26
En waar zie je dat precies aan? Ik denk namelijk dat het heel anders zit: spelers kunnen kiezen, of loon inleveren of de club komt in financiële problemen en moet je afwachten wat je dan nog betaalt krijgt. Denk ook niet dat dit te lang moet duren.
 
Luke0180
 
8
26 mei 2020 om 16:24
Zoals Berghuis aangeeft. Willen vanaf begin al iets doen voor de club. en daarnaast zie je dat 90% van de seizoenskaarthouders van Feyenoord af ziet van een compensatie.
 
mv010
 
2
26 mei 2020 om 17:34
Je ziet het aan de manier waarop de aanvoerder communiceert met de media. De bereidwilligheid om iets te betekenen voor je werkgever in deze tijden. We kennen ook verhalen van clubs waar ze niet zo makkelijk tot een akkoord met de spelers komen.
 
HijNiet!
 
71
26 mei 2020 om 13:53
Prachtige uitkomst. Zeker als je ziet dat de onderste staffel is gematigd terwijl er aan de bovenkant juist wat meer wordt ingeleverd. Hulde mannen, ik ben trots op jullie.
 
NJfromVOL
 
25
26 mei 2020 om 14:04
Zeker, het komt ook als een eensgezind front naar buiten, progressief inleveren is ook mooi en logisch. Petje af!
 
MessiBazoer
 
16
26 mei 2020 om 14:53
Want in het buitenland is geen Corona? Spelers van Barcelona hebben 70% ingeleverd als ik me niet vergis..
 
gloryUnited
 
1
26 mei 2020 om 16:09
tja dat is koffiedik kijken Wallace
 
MGMV
 
7
26 mei 2020 om 16:33
@wallace - Zou ook zomaar kunnen dat ze nog graag bij Feyenoord willen spelen en dus de club helpen met deze salarisvermindering..
 
Scepticus38
 
2
26 mei 2020 om 17:00
" Want in het buitenland is geen Corona? Spelers van Barcelona hebben 70 ingeleverd als ik me niet vergis.. ". Is een onmogelijke vergelijking. Spaanse clubs kunnen dat wettelijk afdwingen via de Erte. In NL kan dat alleen op vrijwillige basis. Het is een mooi gebaar waarvan je de grootsheid alleen niet moet overdrijven. Zoals de titel al aangeeft zit Feyenoord in zwaar weer en helpen de spelers van die club hun eigen werkgelegenheid om zeep als ze niet bereid zouden zijn om de club te helpen. Er zit voor de spelers en vakbonden dus ook een stukje eigen belang bij. Het heeft ook geen zin om de situatie van de ene club te vergelijken met die bij de andere als die totaal anders is. Zo zit Ajax in een heel andere situatie dan Feyenoord aangezien die club aan het begin van het jaar bij de bekendmaking van de halfjaarcijfers nog een winst van meer dan 50 miljoen heeft gemeld, waar het transferbedrag van Zyech nog eens bovenop komt. Een salarisoffer kan je alleen maar vragen als de nood aan de man is en de noodzaak daartoe is bij Ajax volstrekt afwezig. In ieder geval voor het huidige seizoen. Het zou dus zomaar kunnen dat dat voor Ajax pas volgend seizoen gaat spelen als er zonder publiek gespeeld moet gaan worden en er dus veel minder geld binnen komt, terwijl de club financieel weer op nul begint. Ik vind het sowieso een beetje flauw om meteen naar andere clubs te wijzen, terwijl daar nog gewoon onderhandeld wordt. Zorgvuldigheid heeft daarbij altijd de prioriteit boven haast.
 
repuiztav
 
6
26 mei 2020 om 17:17
"ik vind het sowieso een beetje flauw om meteen naar andere clubs te wijzen, terwijl daar nog gewoon onderhandeld wordt. Zorgvuldigheid heeft daarbij altijd de prioriteit boven haast." Er is ook niemand die wijst naar een specifieke club. Het gaat dan ook niet om clubs die nog aan het onderhandelen zijn...
 
Scepticus38
 
0
26 mei 2020 om 18:04
" Er is ook niemand die wijst naar een specifieke club. Het gaat dan ook niet om clubs die nog aan het onderhandelen zijn ". Er wordt naar andere clubs gewezen en dat die niet met name worden genoemd, doet daar niets aan af. De noodzaak daartoe is volstrekt afwezig en het voegt helemaal niets toe aan de discussie. En welke club wel of niet met haar spelers in onderhandeling is over een loonoffer, weet jij natuurlijk net zo min als ieder ander zolang je daar niet bij betrokken bent.
 
repuiztav
 
4
26 mei 2020 om 18:53
De spelers of clubs die hier niet zijn uitgekomen zijn bekend. Dat wordt er bedoeld. Het doel daarvan? Geeft maar weer aan dat een loonoffer niet vanzelfsprekend is en dat het klasse is als spelers hieraan deel willen nemen. Je leest het echt veel te negatief.
 
repuiztav
 
84
26 mei 2020 om 13:54
Chapeau voor de spelers en staf! Dat je op deze manier je club kan helpen is toch zeer netjes van hen! We hebben bij een aantal clubs wel gezien dat dit niet altijd vanzelfsprekend is.
 
repuiztav
 
98
26 mei 2020 om 14:02
Wat overigens niet wordt vermeldt is dat tot nu toe ook 75% van de SK-houders heeft afgezien van een tegemoetkoming. Ook chapeau voor hen!
 
WouterSL
 
6
26 mei 2020 om 14:19
Als je op Ajax doelt is daar de nood niet zo hoog. Vandaar ook lastiger. Mooi gebaar maar gezien de situatie van Feyenoord het enige juiste. Mensen ontslaan of een beetje salaris in leveren is niet meer dan normaal. Bij Ajax speelt dit niet. Daarbij weet ik niet of jij Repuiztav zo graag 20% van jou salarisje in wilt leveren, als het bedrijf waar je werkt een gigantische reserve heeft opgebouwd.
 
HijNiet!
 
53
26 mei 2020 om 14:22
Mannen, het is geen wedstrijd. Het is een prachtig gebaar van de spelers van Feyenoord en dat siert ze enorm, maar het zegt niks over de spelersgroep van Ajax dat ze het daar nog niet gedaan hebben.
 
repuiztav
 
98
26 mei 2020 om 14:25
WouterSL. Ik noem hier nergens Ajax?! Ik doel hiermee voornamelijk op clubs die het moeilijk hebben, maar nog niet tot collectieve salarisverlaging zijn gekomen. Ajax valt hier logischerwijs niet onder. Waar komt deze aanval vandaan? Meteen denigrerend doen met "salarisje". Je kent mij niet eens.
 
stoom cursus
 
23
26 mei 2020 om 14:26
Inleveren op een 'salarisje' waardoor je anders moeilijk rond kan komen of inleveren op je vette salaris is nog wel een verschil.
 
WouterSL
 
5
26 mei 2020 om 14:32
Een verkeerde aanname van mij dan dat je niet op Ajax doelde. Maar zoals ik zei wijs niet naar anderen. Gewoon mooi initiatief van de selectie van Feyenoord. En salarisje was niet denigrerend bedoeld meer een indicatie dat jij niet zoveel verdient als bijvoorbeeld Berghuis. Maar goed ik ken je niet misschien verdien je het dubbele.
 
WouterSL
 
1
26 mei 2020 om 14:33
Dan lees je niet goed stoom cursus. Inleveren als je weet dat het bedrijf waar je werkt een grote reserve heeft zei ik.
 
stoom cursus
 
13
26 mei 2020 om 14:38
Volgens mij lees ik gewoon goed. Je hebt het over zijn 'salarisje'. Als je al niet veel verdient lijkt het me dat je sowieso niet graag wat inlevert, of je bedrijf nou wel of geen buffer heeft. Of Ajax nou wel of geen grote buffer heeft doet er volgens mij niet toe. Dat is gewoon het gevolg van goed beleid voeren, de salaris verlaging is gebaseerd op de beperkte inkomstenbron.
 
repuiztav
 
19
26 mei 2020 om 14:40
Ik denk dat je het totaal verkeerd interpreteert. Ik doel hiermee meer op het feit dat dit geen makkelijke beslissing is voor spelers en daarom ook niet vanzelfsprekend is.
 
SpeedyAFC
 
11
26 mei 2020 om 14:46
Je bedoelt dat 75 procent geen voucher voor Droomparken wilde hebben ?
 
repuiztav
 
34
26 mei 2020 om 14:51
SpeedyAFC. Je bedoelt korting op een nieuw seizoenskaart of voor de fanshop.
 
de voetbalkenn
 
0
26 mei 2020 om 16:32
Hoezo niet gedaan ??? Die waren al veel eerder dan Feyenoord.
 
KTB84
 
17
26 mei 2020 om 13:57
Hoewel het misschien vanzelfsprekend lijkt, hebben wij de afgelopen tijd een aantal keer gezien bij andere clubs dat het niet vanzelfsprekend is. Daarom complimenten dat er eenduidig gehandeld is en dat er op zo'n positieve manier over is gesproken.
 
MGMV
 
18
26 mei 2020 om 14:02
Mooi nieuws! Erg goed om te lezen dat de selectie zo begaan is met de club, het personeel en met elkaar. Chapeau!
 
WouterSL
 
0
26 mei 2020 om 14:22
Precies zo is het maar net. Hopelijk gaat alles meevallen voor de club uit Zuid.
 
jouses
 
4
26 mei 2020 om 14:10
Dit is nieuws? Dit is echt iets waar elke club momenteel mee te maken heeft. Er zijn voor alle clubs geen inkomen maar wel uitgave. Bij Ajax doet het misschien het meeste pijn alleen hebben die wat meer reserves dan ieder andere club in Nederland. Er zijn al meerdere clubs die dit hebben gedaan en er gaan er nog veel meer volgen maar om hier zo'n overdreven grote titel van te maken is wederom sensatie publiciteit.
 
Primetime
 
40
26 mei 2020 om 14:14
En daar wordt toch ook een artikel van gemaakt? Psv, Vvv, FC utrecht, dus waarom geen artikel voor Feyenoord?
 
repuiztav
 
43
26 mei 2020 om 14:14
Zure reactie op zo`n positief stukje. Het is toch mooi dat dit als club zo uitgedragen wordt? Samen sterk. Ook chapeau voor die spelers van andere clubs, maar zo vanzelfsprekend is het helaas niet. Er zijn genoeg clubs die nog in onderhandeling zijn of helemaal niet tot een collectieve verlaging komen. Daarnaast.. clubs als PSV en Utrecht hebben hier ook een artikel over gehad.
 
WouterSL
 
0
26 mei 2020 om 14:36
Gelukkig maar. Een mooi gebaar van Feyenoord naar de mensen die daar werken. Ik heb zelf op Zuid gewerkt en weet hoe belangrijk de club is daar.
 
dendenchofu
 
7
26 mei 2020 om 17:35
Het is echt onbegrijpelijk hoe groot de afgunst is op alles wat met Feyenoord te maken heeft op dit forum. Elk mooi gebaar en elke actie wordt hier afgemaakt op de meest creatieve manieren. Echt heel jammer en voor mij ook een reden om niet actief te zijn op dit forum
 
NJfromVOL
 
5
26 mei 2020 om 14:15
Het is toch nieuws dat er een akkoord met de spelers wordt bereikt. Dat veel (alle) clubs in zwaar weer zitten (leuke foto: een Berghuis in de regen), is nauwelijks nieuws, maar dat er wordt bijgedragen aan een oplossing is toch mooi te lezen?
 
DNSDKR
 
2
26 mei 2020 om 14:16
Dat heet komkommertijd, jouses. Desalniettemin: iedere club doet de zaken naar zijn mogelijkheden, spelers ook, maar zoals al aangegeven: een speler van Top Oss kan nauwelijks iets inleveren om zijn onderhoud te waarborgen, waar miljonairs inleveren en bezuinigen op luxe. Dit is gewoon een prima signaal van de Feyenoord spelers naar de rest van het clubpersoneel toe.
 
jouses
 
0
26 mei 2020 om 23:50
Je hebt gelijk maar zie vooral reacties van en nieuws omtrent Ajax en het gaat mij meer om de Kop van dit item. Het suggereert heel wat anders.
 
binny
 
1
26 mei 2020 om 14:25
Mooi gebaar van de spelersgroep, lijkt me ook niet dat je als voetballer niet even bij jezelf kan denken en in de wereld om je heen kan kijken, dan realiseer je toch gauw dat je het financieel vrij goed hebt, dan is zo'n gebaar mooi maar ook wel een beetje nodig, voor de gene die de club omhoog willen houden, maar ook voor personeel die niet zijn geboren met een vrachtwagen met voetbal talent.
 
jlp40
 
2
26 mei 2020 om 14:27
Prachtig gebaar. Maar om het gebaar op juiste waarde te kunnen schatten mis ik wel wat info. Er staat dat het een tijdelijke salarisverlaging betreft (voor hoelang), over welke percentage hebben we het en wat wordt er nu uiteindelijk bespaart? En in welke verhouding staat dit tot het snijden in de overige personeelskosten? Zomaar wat vraagjes die dit artikel bij me oproepen. Misschien weet iemand daar wat meer van?
 
TieskeD
 
1
26 mei 2020 om 14:30
Mooi gebaar! Laat zien dat het saamhorigheidsgevoel nog steeds groot is, denk dat dat ook één van de redenen is dat het elftal sinds de komst van Advocaat zo goed draait. Hopelijk kunnen ze dat gevoel meenemen naar volgend seizoen!
 
Feelgood0
 
3
26 mei 2020 om 14:46
Ik bedoel het niet om te provoceren, maar gaat het echt zo slecht met Feyenoord op dit moment? Zitten ze financiel in heel slecht weer? Ik begrijp dat het Coronavirus het niet makkelijk maakt, maar ik heb er nog niet echt een goed beeld bij met hoe slecht het gaat bij Feyenoord. Is er iemand die mij bij wil praten?
 
Feelgood0
 
0
26 mei 2020 om 15:26
Oke dankjewel, maar is dan eigenlijk ook niet de conclusie dat het voor het Coronavirus ook niet heel lekker ging met Feyenoord, op financieel gebied?
 
repuiztav
 
8
26 mei 2020 om 16:06
Feyenoord was gezond. Zwarte cijfers. Bulkte uiteraard niet van het geld, maar was financieel wel goed op weg. Het Coronavirus gooit helaas flink wat roet in het eten. Het feit dat er geen ticketverkoop meer is, is voor bijna iedere club in de Eredivisie een enorme strop.
 
Pantelic16
 
0
26 mei 2020 om 20:19
Hangover 96, Ajax heeft die CL-gelden nog niet standaard. Dat is afhankelijk van wat de UEFA met het huidige Champions League seizoen doet. Normaliter moet wanneer de CL winnaar zich ook plaatst via de reguliere competitie, komt er een direct CL ticket vrij. Buiten dat heeft Ajax die gelden van die CL wel nodig trouwens, aangezien ze op iets meer begroten dan Europa League.
 
NUFC_U2
 
5
26 mei 2020 om 14:50
Dat is allemaal netjes geregeld bij Feyenoord ! Klasse ! Verder wel heftig dat de begroting voor eenderde wordt verlaagd. Terwijl ik gisteren begreep dat Linssen een verhoogde aanbieding heeft gekregen. Anyway we gaan het zien en hopelijk kost deze exercitie niet teveel werkplaatsen.
 
WouterSL
 
0
26 mei 2020 om 15:10
Ja vreemd verhaal dat je een speler een paar ton biedt en je eigen spelers geld laat inleveren omdat anders de toilet juffrouw haar baan kwijt raakt? Leg dat maar eens uit. Gewoon eigen jeugd erin en geen nieuwe spelers halen zou een duidelijker statement zijn.
 
HijNiet!
 
12
26 mei 2020 om 15:21
Leuk hoor Wouter, maar de deal is o.a. juist geklapt omdat Linssen weigerde mee te werken aan een eventuele salarismindering. Oftewel, het werd ook aan Linssen gevraagd om tijdelijk iets in te leveren.
 
WouterSL
 
0
26 mei 2020 om 16:02
Leuk hoor HijNiet dan nog krijgt hij een paar ton salaris. Het is een verkeerd signaal naar je spelers die moeten inleveren en naar de koffiejuf en toiletjuffrouw wiens banen op de tocht staan. Gewoon even niemand halen. De selectie is sterk genoeg. In de winterstop kan je altijd verder kijken.
 
HijNiet!
 
13
26 mei 2020 om 16:18
Waarom ben jij zo fanatiek voor de spelers en supporters van Feyenoord aan het invullen wat zij hiervan zouden vinden?
 
MGMV
 
14
26 mei 2020 om 16:35
Wouter is sowieso al tijden erg bezig met wat Feyenoord en Feyenoorders zouden moeten doen en/of denken. En zoals Njfromvol (#58) hierboven ook al zegt; dan ben je zogezegd financieel onafhankelijk lekker in Indonesie en houd je je zo ongelooflijk bezig met dit soort topics en reacties. En dan is het nog niet eens je eigen cluppie
 
HijNiet!
 
2
26 mei 2020 om 16:39
Ach, het valt me nog mee dat hij Dirk Kuyt nog niet heeft genoemd Kwestie van tijd voordat hij het ook te verduren krijgt van Wouter.
 
WouterSL
 
0
26 mei 2020 om 16:46
MGMV ik zit hier in een lockdown. Heb niks te doen. Maar ik vind Feyenoord een mooie club hoor. Heb zelfs in deelgemeente Feijenoord gewoond 5 jaar. Als Feyenoord scoorde voelde ik het thuis. Maar goed koop Linssen maar en zet je pareltje op de bank.
 
WouterSL
 
0
26 mei 2020 om 16:48
HijNiet, volgens mij is Dirk niet meer werkzaam voor Feyenoord. Maar ik verheug me erop als hij Dickie straks opvolgd. Leuke tv weer.
 
MGMV
 
1
26 mei 2020 om 17:25
@wouter - Zei ik hier iets over Linssen? Al was je overigens voor de lockdown ook altijd érg aanwezig, hoor. Maar niks mis mee, ik vermaak me wel hiermee.
 
Justbecause
 
1
26 mei 2020 om 18:07
Zo vreemd is het niet. Zodra er een speler weg gaat is er ruimte in het salarishuis. Het salarishuis voor de selectie valt onder een ander salarishuis van de toilet juffrouw trouwens.....trouwens, Linsen mag van mij ook wegblijven
 
Justbecause
 
0
26 mei 2020 om 18:07
Dubbel
 
HijNiet!
 
4
26 mei 2020 om 15:23
Linssen zou dan wel direct hebben moeten meewerken aan een tijdelijke salarismindering, dat schijnt hij niet gewild te hebben. Hij wilde een uitzondering in het geval dat spelers van Feyenoord een deel van hun salaris zouden inleveren. Dat is een van de redenen waarom de deal geklapt is, nog even los van de salariseisen van Linssen die volgens de Telegraaf al behoorlijk fors waren.
 
WouterSL
 
0
26 mei 2020 om 16:05
Links om of rechts om het gaat om geld. Je kan dat nu toch niet maken naar je achterban die geen korting opeisen, je spelers die salaris inleveren om meneer Linssen 4 ton te bieden als het al niet meer is.
 
repuiztav
 
12
26 mei 2020 om 16:10
Het doel van de meeste supporters is (waarschijnlijk) dat het overgebleven geld voor dit soort doeleinden gebruikt kan worden. Versterkingen, contractverlengingen etc. Tenminste zo stond ik er als SK houder in.
 
WouterSL
 
0
26 mei 2020 om 16:19
Overgebleven geld? De begroting gaat met 25 miljoen omlaag. Ga voor eigen jeugd. Zo goed is Linssen niet en wordt gehaald voor achter Sinestera. Als je die op de bank gaat zetten is het nog meer kapitaal verlies. Die summerville is toch een prima spelertje. Die kan ook vast op die positie spelen. Houd je geld in je zak.
 
repuiztav
 
5
26 mei 2020 om 16:29
Van mij hoeft Linssen niet te komen en hoop ook zeker op spelers als Summerville of Azarkan. Het contract van Fer moet nog verlengt worden. Dat kan mooi uit dat potje.
 
jlp40
 
1
26 mei 2020 om 16:32
Ben het met je eens Wouter. Ga nu geen geld uitgeven aan spelers maar kies voor eigen jeugd. En Linssen heeft natuurlijk 100% gelijk wanneer hij kiest voor een mooi contract met een goed salaris.
 
mv010
 
0
26 mei 2020 om 21:06
@wouter wat vind je dan in deze context van het voornemen van Ajax om huurkorting te vragen voor het stadion gebruik en het meerdere keren per dag gelinkt worden aan nieuwe spelers?
 
Justbecause
 
2
26 mei 2020 om 17:55
Ik zit me echt al de hele middag kapot te lachen om de reacties zoals Wouter....ik vermaak me wel. Zit met Corona thuis, toch niets te doen. On topic: het is mooi dat spelers, staf en directie er gezamenlijk alles aan doen de club gezond te houden. Mooier is dat de personen die het meest verdienen het meeste afstaan.
 
FCB_Catalunya
 
1
26 mei 2020 om 16:49
Ik lees hier allemaal reacties dat het een ‘prachtig gebaar’ is. In het begin van deze crisis werd er schande gesproken dat dit bij sommige clubs nodig was om het hoofd boven water te houden. Maar bij prachtige volksclub zijn het wereldgasten dat ze iets doen wat bij heel veel clubs gebeurt. Ik zie niet in waarom het bij Feyenoord ineens prachtig is, ‘ze willen iets voor de club doen’, kom toch op zeg.
 
repuiztav
 
12
26 mei 2020 om 17:15
Dan ben je selectief aan het lezen. Ik acht het zeer onwaarschijnlijk dat de mensen die hier een positieve reactie hebben gegeven, daarvoor schande hebben gesproken. Het is prachtig als Feyenoord het doet, maar ook als Vvv, Utrecht, Psv, Ajax, AZ, FC Bal op het dak, Lutjebroek FC het doet. Iedere vorm van solidariteit als deze is prachtig. Bij iedere club.
 
FCB_Catalunya
 
0
26 mei 2020 om 19:10
Ik kijk bijvoorbeeld naar mijn eigen club, FC Barcelona, die zo’n beetje de eerste waren waarbij dit het geval was. De comments met ‘rotte, zieke, zielige club dat ze dit nodig hebben’ en ‘corrupt Spaans zooitje met schulden’ kwamen niet op. Zelfs toen de hele selectie in een keer solidair was en dit zelf aanbood. Wel opvallend dat zo’n beslissing nu ineens alle lof verdient, niet?
 
MGMV
 
3
26 mei 2020 om 17:29
Bizar hoe je in een mooi gebaar toch de azijnzeiker kan uithangen. Hoe kan het ook een schande zijn als het bij sommige clubs nodig was? Clubs leven nu ook eenmaal grotendeels van inkomsten rondom hun supporters en die mochten/mogen, voorlopig, niet meer komen. Het is zoals hierboven me ook wordt gesteld prachtig als welke selectie het ook voor elkaar krijgt. Om in jouw woorden dan te spreken: kom toch op zeg.
 
FCB_Catalunya
 
0
26 mei 2020 om 19:09
‘Hoe kan het ook een schande zijn als het bij andere clubs nodig was’. Die kritiek kwam meer voor uit het feit dát het nodig was en de financiële huishouding dusdanig fragiel is dat het nodig is. Gezien het feit dat de spelers niet meer doen waar ze hoofdzakelijk voor zijn, namelijk het spelen van wedstrijden, is het ergens ook wel logisch vind ik zelf.
 
Bossie
 
1
26 mei 2020 om 17:09
Dat is toch een mooi gebaar van de medewerkers van de club. Ondanks dat er veel is fout gegaan bij deze club , blijven de medewerkers de club steunen. Ik ben wel benieuwd of er nog wat tegen over staat? Of dat het allemaal belangeloos is.
 
Canniggia
 
0
26 mei 2020 om 17:40
Ik zou boos als ze mij vragen voor het inkorten van me salaris. Leuk die gebaren maar ik doe helaas niet aan mee. Ook mogen ze het niet zomaar doen. Gelukkig zijn er strengere eisen aan verbonden. Ik zou ze zeggen verkoop Berghuis...problem solved.
 
T3rrorPancho
 
1
26 mei 2020 om 18:20
Jammer als Feyenoord failliet gaat maar het bied wel weer mogelijkheden voor cambuur om te promoveren :-)
 
ADHD1974
 
0
26 mei 2020 om 18:24
Be ieuwd hoe erg het gesteld is met feyenoord nu en of de vrienden van feyenoord (vvf), straks weer om hulp gevraagd moeten worden.
 
ADHD1974
 
0
26 mei 2020 om 18:24
Be ieuwd hoe erg het gesteld is met feyenoord nu en of de vrienden van feyenoord (vvf), straks weer om hulp gevraagd moeten worden.
 
Pantelic16
 
0
26 mei 2020 om 20:15
Soww dat zijn geen halve cijfers de begroting willen terugschroeven met circa €25 miljoen. Kan me goed voorstellen dat je dat geld niet in één keer kan bezuinigen. Is dus niet ondenkbaar dat er ondanks de steun van supporters, sponsoren en inleveren van salaris door spelers een miljoenenverlies wordt geleden. Als Feyenoord slim is teert het de komende jaren weer op haar jeugdopleiding, bouwt het een veilige buffer op, om vanuit die positie geleidelijk aan weer verder te groeien.
 
RonnieBee
 
0
26 mei 2020 om 21:38
Kijk, daar zat ik op te wachten. Ik ga nu ook aangeven dat ik de 45 euro tegemoetkoming voor gemiste wedstrijden niet wens te ontvangen. Samen...
 
pinko
 
0
26 mei 2020 om 22:44
Als Feyenoord er zo voorstaat, zal dat ook gelden voor het gros van de Bvo’s. Een zorgelijke situatie, al zal de tering naar de nering zetten al veel clubs (tijdelijk) helpen. Gelukkig worden de financiã«le problemen bij Feyenoord ook door de spelers onderkend. En bij andere clubs, lees ik. Oftewel een stap(je) terug naar normaal...