Feyenoord zorgt voor onaangename verrassing: 'Ik las het ook op internet'
Maandag, 20 juli 2020 om 21:17

Dylan Vente maakte zijn debuut in het eerste elftal van Feyenoord, deed tegen Manchester City ervaring op in de Champions League en droeg op huurbasis het shirt van RKC Waalwijk in de Eredivisie. Dat hij komend seizoen aansluit bij Feyenoord Onder-21 had hij dan ook niet zien aankomen. Of hij daadwerkelijk bij de beloftenploeg gaat spelen is onzeker, daar hij een nieuwe verhuurperiode niet durft uit te sluiten.

Vente brak in het seizoen 2017/18 door bij Feyenoord, maar heeft nooit weten te overtuigen. De 21-jarige spits werd afgelopen seizoen gestald bij RKC Waalwijk. Bij de Brabanders stelde hij teleur: in 950 speelminuten in de Eredivisie scoorde hij niet. Terug bij Feyenoord mag hij zichzelf gaan laten zien bij het team van Rini Coolen. "Ik las het ook op internet", hij tegenover RTV Rijnmond.

"Het is denk ik voor mij niet het ideale scenario", drukt Vente zich teleurgesteld uit. "Ik had het liefst gewoon met het eerste meegedaan. Maar goed, ik las het ook op internet en dat was geen leuk nieuws. Ik kreeg allemaal berichten van vrienden dat ik naar Onder-21 zou gaan. Was dat een klap? Natuurlijk wil je er het maximale uithalen, als je dan te horen krijgt dat je met Onder-21 mee moet... Nu moet ik er alles aan doen om te laten zien dat ik het wèl kan."

Voor Coolen is het afwachten of hij komend seizoen kan beschikken over Vente. De spits sluit een verhuurperiode bij een andere club niet uit. "Dat is een optie, maar dat moeten we nog even afwachten", vervolgt Vente. "Je weet het nooit. Het is wel lekkerder als je wekelijks op het niveau van een Keuken Kampioen Divisie of Eredivisie speelt. Dat is logisch." Voorlopig gaat hij vol voor zijn kansen in Rotterdam. "Je kan wel denken ik laat het erbij, maar zo denk ik niet. Dat kan alleen maar tegen je worden gebruikt. Ik wil er nu alles aan doen om te laten zien dat ik het wel wil en kan."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (27)

 
ajax1812
 
26
20 juli 2020 om 21:24
Is gewoon niet goed genoeg voor Feyenoord 1. Ook bij RKC heb ik hem niet boven de rest uit zien stijgen, verder ook geen specifieke dingen waar hij in uitblinkt die ik kan zien.
 
FR-RKC
 
8
20 juli 2020 om 22:00
Was veruit de minste aanvaller in de selectie en inmiddels 3e spits bij een club waarvan de spitsen moeilijk scoren. Ik denk eerder dat hij het in de middenmoot van de KKD moet gaan proberen. Bij RKC zag het er echt niet uit.
 
Critic0
 
7
20 juli 2020 om 22:11
Dit is een speler wat gewoon ongeschikt is voor betaald voetbal , maakt niet uit welk niveau. Iedereen heeft hem toch zien spelen. Hele leuke jongen verder met een leuk verleden maar dit is echt 10x niets helaas.
 
jorisdijk
 
2
21 juli 2020 om 08:37
Was best wel goed in het Youth League seizoen, deze jongen moet het hebben van het inzakken, meevoetballen en looplijnen. Zelf van ik van mening dat hij door 2 jaar geen 3 wedstrijden op een rij heeft gespeeld zijn gevoel voor de goal compleet verloren is. Daarbuiten is het zo dat hij voor zijn speelstijl (de bal ophouden) eigenlijk een lichaam zoals dat van Pellè of Haller nodig heeft en hij slapper is dan een nat washandje. Ik denk dat als je hem naar een degelijke KKD club stuurt en hij wat spier kweekt hij best wel uit kan groeien tot een spits van het niveau Utrecht/heerenveen.
 
vedet
 
1
21 juli 2020 om 08:19
Zeker niet goed genoeg. Nooit speciaal gevonden maar door een goal tegen Sparta en zijn achternaam toch veel kansen gekregen. Mbt het bericht. Kwalijke zaak dat hij dit uit de media moet vernemen. Hoe moeilijk is het om de speler(s) even te informeren..
 
Jesaja
 
96
20 juli 2020 om 21:25
Kijk deze jongen is natuurlijk zeker niet goed genoeg voor Feyenoord 1, maar om dan via de media te horen te krijgen dat je voor de onder de 21 uit gaat komen is niet netjes. Niet goed gehandeld van Feyenoord.
 
Japie_Krekel
 
16
20 juli 2020 om 21:25
die jongen komt helaas gewoon zwaar tekort voor Feyenoord. veel geld zal je er niet voor krijgen dus misschien een idee om zijn contract te ontbinden. dat scheelt weer salaris en die jongen kan dan aan de slag bij een leuke club in de Eredivisie of KKD
 
MrKrillin
 
7
20 juli 2020 om 22:42
@japie_krekel Eredivisie en top KKD is te hoog voor hem momenteel. Hij kan dan toch juist beter nog jaartje ballen bij Feyenoord onder 21.
 
Japie_Krekel
 
3
21 juli 2020 om 06:50
Dat lijkt me echt een drama. Die spelen gewoon in een jeugdcompetitie waarin je nergens voor speelt. Dan kan je eigenlijk nog beter bij een amateurvereniging spelen
 
DarleyTorres
 
0
21 juli 2020 om 16:54
Nergens voor speelt? Vanuit daar kun je gewoon promoveren.
 
Suarez-010
 
12
20 juli 2020 om 22:04
Vente brak door, je bedoelde debuteerde en een uitbraak bleef uit. Weet geen potten te breken op het hoogste niveau. Misschien een jaartje bij Volendam. Spelen echt leuk voetbal en wie weet komt ie in the picture. Spelers bij clubs als nac en go ahead vallen ook niet op. Kies dan voor het spel ipv geld. Vanuit daar kan hij nog stappen maken. Ik herinner me weghorst nog bij Emmen, Heracles, az en nu Wolfsburg. Alles kan.
 
MixMaster
 
4
20 juli 2020 om 22:05
Ik snap de teleurstelling niet . Vente heeft zat kansen gehad en heeft die niet gepakt. Zelfs hij Rkc kwam hij niet uit de verf en dan teleurgesteld zijn dat hij niet bij Feyenoord 1 mag aansluiten? Het enige waar hij teleurgesteld in moet zijn is in zichzelf.
 
DNeres
 
24
20 juli 2020 om 22:27
Hij is teleurgesteld dat hij het via de media moest horen en niet van Feyenoord zelf en teleurgesteld zijn in een degradatie is toch normaal? Of vind je ook wanneer een club degradeert dat ze niet teleurgesteld mogen zijn omdat ze het zelf hebben verneukt? Hij zegt niet dat hij het onterecht vindt...
 
MixMaster
 
1
20 juli 2020 om 23:52
"Het is denk ik voor mij niet het ideale scenario", drukt Vente zich teleurgesteld uit. "Ik had het liefst gewoon met het eerste meegedaan' Ik interpreteer het anders. En natuurlijk kan je teleurgesteld zijn bij een degradatie dat snap ik. Bijvoorbeeld als je goede cijfers kunt overleggen en niets onderdoet aan andere spelers die wel bij het eerste worden betrokken en jij alsnog om andere redenen dan sportieve zaken wordt afgedankt. Maar bij Vente is dat niet het geval. Hij heeft kans na kans gekregen en heeft die niet gepakt. Ook bij Rkc werd hij te licht bevonden. Dat ie het via internet heeft vernomen vind ik ook een kwalijke zaak, zo ga je niet met elkaar om.
 
Yuto
 
7
20 juli 2020 om 22:19
Dit is echt één van de grootste drama spelers die ooit uit de jeugd van Feyenoord heb zien komen. Heel zielig voor die jongen, maar hij heeft werkelijk niks om het te redden in het profvoetbal.. Mede supporters hypte hem al helemaal op na 2 kopballen, maar hij heeft geen snelheid, geen actie, niet koelbloedig, niet sterk, echt gewoon niks.. Geef hem lekker zijn salaris mee, en ontbind dat contract, want nu neemt hij gewoon ruimte in van iemand anders.
 
DNeres
 
6
20 juli 2020 om 22:30
Je wilt dus zeggen dat Vente iedereen voor de gek heeft gehouden in de jeugdelftallen en in de vertegenwoordigende elftallen, waar ze kampioen mee zijn geworden met hem als spits? Het is er gewoon niet uitgekomen, maar die jongen is nog 21. Ik denk dat hij op een lagere niveau in een aanvallende ploeg wel een leuke speler zou kunnen worden.
 
Ayrshire
 
9
20 juli 2020 om 23:10
Ik ken een jongen die in de O17 en O19 Nederlands Elftal heeft gespeeld, betaald voetbal heeft gehaald, het niet redde en in de middenmoot amateurs is geeindigd. Ik ken iemand die door BVO’s is opgeleid, steevast tot de topscorers heeft behoord maar de stap naar senioren niet heeft gehaald en amper aan de bak kwam bij de top van de amateurs. De jeugd en senioren is een giga verschil
 
DNeres
 
5
20 juli 2020 om 22:33
Het is er nooit uitgekomen, maar ik denk dat dit meer aan het 1e van Feyenoord ligt. Vente was in de jeugd gewoon een toptalent die veel scoorde en bij de vertegenwoordigende elftallen van oranje ook altijd eerste spits, waar die prijzen mee won. Dus talent zou hij wel moeten hebben. Vente is altijd gewend om in een aanvallende ploeg te spelen die dominant op de helft van de tegenstander speelt, maar in Feyenoord 1 worden er toch andere dingen verwacht. Ik denk dat hij op een lager niveau bij een aanvallende ploeg beter tot zijn recht gaat komen en uiteindelijk nog wel ergens in de eredivisie terecht kan komen bij de suptop.
 
ajax1812
 
10
20 juli 2020 om 22:43
Rkc speelde toch aardig leuk voetbal, ook daar bakte hij er helemaal niks van. Vente is gewoon niet goed genoeg voor de Eredivisie.
 
ProEvo
 
1
20 juli 2020 om 22:54
Zoals Ajax1812 zegt kwam het er bij het leuk voetballende RKC ook niet uit. De stap naar het hoogste niveau blijkt voor veel spelers toch te groot. Gill Swerts werd destijds in de jeugd bij Feyenoord samen met Van Persie als de grote talenten gezien. Van Persie maakte het waar en ondanks dat Gill Swerts een leuke carrière gehad heeft, hij niet. En zo zijn er nog legio voorbeelden. Van talenten die in de jeugd goed voetballen zijn er meer die het uiteindelijk niet redden in de top dan wel.
 
yello
 
2
20 juli 2020 om 22:35
Ik gun die jongen het beste en wat mij betreft speelt hij straks bij real Madrid. Maar ik heb toch jarenlang berichten gelezen dat hij in de jeugd zo een enorm talent was - dat was dus jarenlang gekwets ?!
 
ProEvo
 
4
20 juli 2020 om 23:05
Nee, dat was hij in de jeugd ook. Maar de stap naar de profs is een grote. Een Annas Achabar of Tom de Mul waren ook grote talenten in de jeugd, maar redden het uiteindelijk ook niet bij Feyenoord en Ajax. In de jeugd leuk voetballen of veel scoren in het geval van spitsen vertaald zich helaas niet altijd 1 op 1 naar het eerste.
 
stravven
 
1
21 juli 2020 om 06:17
Kijk naar Bojan Krkic. In de jeugd was hij echt een absoluut monster, en scoorde meer dan Messi. En kijk hoe dat zich heeft vertaalt.
 
linksbuiteadem
 
5
20 juli 2020 om 22:36
Bij RKC was hij één van de slechtste spelers, ik denk dat middenmoot KKD het hoogst haalbare is voor deze zeer beperkte voetballer. Maar toch is het dan niet netjes dat Feyenoord helemaal geen contact met hem zoekt na een verhuurperiode.
 
076Ray
 
0
21 juli 2020 om 07:27
Dat dit soort jongens prof zijn ga ik ook nog geloven dat ik het kan. OT deze jongen komt natuurlijk veel te kort. Zelfs bij RKC presteerde hij 0.0.
 
CSVAjax
 
0
21 juli 2020 om 15:20
Volgens mij is dit zo'n jongen die gewoon een jaar lang het vertrouwen nodig heeft. Het lijkt me sterk dat hij helemaal niet kan ballen, gezien hij in het verleden juist te boek stond als een van de grotere talenten bij Feyenoord. Lijkt me echter wel sterk dat er nog clubs in de Eredivisie op hem zitten te wachten, dat niveau lijkt op dit moment gewoon nog te hoog voor hem. Maar hebben ze bij Dordrecht niet nog een spits nodig? Of hij uiteindelijk genoeg niveau heeft voor Feyenoord 1 lijkt mij sterk, maar hij heeft nog een contract tot 2022. Beter verhuur je hem een jaar, pakt hij zijn scorend vermogen in de KKD weer op en kan je hem wellicht nog wel voor een leuk bedrag alsnog van de hand doen het jaar erop.beter dat, dan nog twee jaar bij Onder -21, of zijn contract zelf afkopen. Lijkt mij dan.