Foeke Booy praat mond voorbij over Marco Tol na FC Volendam - SC Cambuur
Vrijdag, 2 april 2021 om 23:07

De toekomst van Marco Tol ligt mogelijk bij SC Cambuur. Uitgerekend na de competitiewedstrijd tussen FC Volendam en Cambuur (0-3) heeft Foeke Booy, de technisch manager van de Friezen, volgens de Leeuwarder Courant bevestigd dat de centrumverdediger van Volendam na dit seizoen bij Cambuur speelt. Zelf kan Tol nog weinig kwijt over de vermeende transfer, maar hij geeft tegenover RTVNH wel aan dat hij nog nergens zijn handtekening heeft gezet.

De 22-jarige Tol is afkomstig uit de jeugdopleiding van Volendam en speelt sinds september 2017 in het eerste elftal. In totaal speelde hij 95 officiële wedstrijden voor zijn club. Tol beschikt over een aflopend contract en wil volgend seizoen in de Eredivisie spelen. De kans daarop is klein in dienst van Volendam. De Wijdbroeken staan op de zevende plek en kunnen alleen nog via de play-offs promoveren naar de Eredivisie. De bovenste twee clubs in de Keuken Kampioen Divisie promoveren direct.

"Ik heb de ambitie uitgesproken om een stap naar de Eredivisie te maken. Dat kan met en zonder Volendam, maar het ziet er voorlopig niet naar uit dat we gaan promoveren", beaamt Tol vrijdagavond. Hij kreeg een aanbieding van Volendam om zijn contract te verlengen. Vond hij dat een goede aanbieding? "Ja, van Volendam mag je toch wel...", zegt de verdediger, zonder zijn zin af te maken. Hij komt vervolgens terug op de vraag van de verslaggever. "Als je het vergelijkt met een aantal andere dingen, misschien niet."

Tol erkent dat hij een gesprek heeft gevoerd met trainer Henk de Jong van Cambuur en met Booy. Als hij door ESPN wordt gevraagd of Cambuur in 'pole position' ligt, zegt hij: "Niet per se, misschien. Ik weet het niet. Of ik het vervelend vind dat Foeke Booy zegt dat ik daarheen ga? Die heeft goede hoop. Er zijn gesprekken gaande en Cambuur is een van de kanshebbers." Bij RTVNH vult hij aan: "Er is een aantal clubs geïnteresseerd. Ik weet nog niet wat ik ga doen."

"Gisteren hoorde ik Heerenveen en de week daarvoor Heracles Almelo, ik weet het soms ook niet meer. Ik hoop dat het allemaal geïnteresseerde clubs zijn, maar ik heb nog nergens een krabbel gezet", aldus Tol, die wel beseft dat hij bij Cambuur een aardige kans heeft om in de Eredivisie te spelen. De Friezen staan op de eerste plek met negen punten voorsprong op nummer drie De Graafschap. "Ik denk dat ze vandaag een terechte overwinning hebben geboekt en dat zij wel gaan promoveren, dus dat is voor Cambuur alleen maar mooi."

"Ik ben me ervan bewust dat ik zelf ook nog een aantal stappen moet zetten om in de Eredivisie te spelen", concludeert Tol, wiens trainer Wim Jonk na de wedstrijd werd verrast door het nieuws over de mogelijke transfer van de verdediger. "Daar weet ik niets van. Het is voor mij nieuws. Ik ben bezig met de wedstrijd en niet met Marco Tol. Ik weet dat zijn contract afloopt en dat hij niet wil verlengen", aldus Jonk, die kort reageert op de bevestiging dat zijn pupil naar Leeuwarden gaat. "Nou ja, mooi."

Meer nieuws
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
0
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
12
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
   
09:14
09:14
Oranje-opponent Frankrijk ziet basisspeler op tijd herstellen voor EK 2024
1
   
08:34
08:34
Spaans talent op proef bij Feyenoord; ook Ajax en Barcelona tonen interesse
7
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
FcGrun050
 
21
2 april 2021 om 23:25
Eigenlijk is Volendam een voorbeeld voor alle KKD clubs. Ondanks dat ze nu nat zijn gegaan, hebben ze op een of andere manier een fantastisch beleid met een goeie jeugdopleiding. Voornamelijk sinds Jonk aan het roer staat, komen de jeugdtalenten wel echt goed door. Veerman (nu Heerenveen), Vlak (nu Emmen), Van der Ven, Tol, Smal (nu Twente), Murkin, Kaars (gedeeltelijk opleiding gehad bij Ajax), Markelo (nu Everton, verhuurd aan Twente), etc. Knap man, en meestal uit eigen regio. En de rest scouten ze bij andere jeugdelftallen of huren ze met optie tot koop als er een gat open is in de selectie.
 
GJ7300
 
1
3 april 2021 om 00:03
Lekker, Cambuur en Heerenveen geïnteresseerd