Fortuna baalt van vertrek naar Portugal: 'Alle begrip dat hij kans wil grijpen'
Dinsdag, 12 juni 2018 om 15:37

Claudio Braga is binnenkort hoofdtrainer in de Portugese Liga NOS, zo meldt Fortuna Sittard dinsdagmiddag via de officiële kanalen. CS Maritimo legde Braga dinsdag voor twee seizoen vast. De geboren Portugees (43) werd in juli 2017 aangesteld als Hoofd Jeugdopleidingen bij Fortuna Sittard. In februari werd hij interim-hoofdtrainer van het eerste elftal van de Limburgers.

Braga werd ongeveer een jaar geleden gepresenteerd als Hoofd Jeugdopleidingen van de Fortuna Sittard Academy, met als doel de jeugdopleiding weer terug te brengen aan de top. "Daar heeft de club nu al profijt van", stelt voorzitter Isitan Gun op de clubsite. "Alleen al daarvoor zijn wij hem dankbaar. Maar niet alleen daarvoor!"

"Claudio heeft de handschoen opgepakt in een voor ons moeilijke periode. Hij nam de verantwoordelijkheid voor het eerste elftal op zijn schouders. Wat hij vervolgens samen met Kevin (Hofland, red) heeft gepresteerd is ronduit geweldig. Wij hebben er uiteraard alle begrip voor dat hij zijn kans wil grijpen bij Maritimo. En ik weet zeker dat ze bij Maritimo geen spijt zullen krijgen van hun keuze."

Meer nieuws
   
00:08
00:08
De Ligt onthult de pijnlijke woorden van de grensrechter na diens blunder
25
   
00:05
00:05
Hoe Ipswich Town na 22 jaar en op unieke wijze terugkeert naar de Premier League
8
   
23:20
23:20
Grove arbitrale blunder: De Ligt wordt tegen Real Madrid onterecht teruggefloten
147
   
22:59
22:59
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
339
   
22:55
22:55
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
14
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (1)

 
wazza
 
0
12 juni 2018 om 18:10
Aha, dat zit dus toch misschien achter de komst van de nieuwe hoofdtrainer Eijer. Braga heeft het goed gedaan in ieder geval! En laten we eerlijk zijn, hoofdtrainer worden in de Liga NOS is ook geen straf, zeker niet bij Maritimo