Fraaie mijlpaal Salah helpt Liverpool in krankzinnig duel niet voorbij Brentford
Zaterdag, 25 september 2021 om 20:26

Brentford en Liverpool hebben zaterdagavond voor een waar spektakelstuk gezorgd in de Premier League. De promovendus kwam tot twee keer terug van een achterstand en hield een punt over aan het duel met de ploeg van Jürgen Klopp: 3-3. Mohamed Salah maakte zijn honderdste treffer in de Premier League in 151 wedstrijden en werd daarmee de eerste speler van Liverpool die zo snel de honderd treffers wist aan te tikken. Ondanks de puntendeling gaat Liverpool wel alleen aan kop met veertien punten uit zes duels.

Voor Brentford en Liverpool was het de eerste ontmoeting op het het hoogste niveau sinds mei 1947. Liverpool kent een uitstekende start van het seizoen liet alleen tegen Chelsea (1-1) punten liggen. De ploeg van Klopp leed dit seizoen nog geen enkele nederlaag in alle competities. Ook tegen Brentford ging het voortvarend van start. Salah dacht al na acht minuten spelen voor de openingstreffer aan te tekenen. De Egyptenaar versloeg doelman David Raya, maar zag zijn inzet ternauwernood van de lijn worden gehaald. Ook Brentford kwam er in de beginfase eenmaal gevaarlijk uit. Bryan Mbeumo was echter onnauwkeurig in de afronding.

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Toch greep de thuisploeg na een klein half uur spelen brutaal de leiding. Na een schitterende ingestudeerde vrije trap aan de rechterkant van het veld was het Ethan Pinnock die als eindstation gold bij de tweede paal: 1-0. Heel lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong, toen de stand amper vijf minuten later alweer gelijkgetrokken werd door Diogo Jota. De voorzet vanaf de rechterkant was uiterst precies, waarna het voor Jota een koud kunstje was om met het hoofd af te ronden voor de 1-1. Het spel golfde in die fase van het duel op en neer, wat maakte dat beide ploegen er een schitterend schouwspel van maakten.

Liverpool kreeg kansen om in de eerste helft voor het eerst de voorsprong te grijpen, maar slaagde daar onder meer via Curtis Jones en Jota niet in. Jota leek de bal voor het inschieten te hebben, maar vond de handen van Raya. Al vroeg in de tweede helft zou die voorsprong alsnog volgen. Salah zocht de ruimte achter de verdediging, werd op maat bediend door Fabinho en rondde ineens af met links in de linkerhoek. De treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, maar werd na tussenkomst van de VAR alsnog goedgekeurd. Het betekende voor de aanvaller zijn honderdste treffer in de Premier League.

Alsof het publiek daarmee nog niet genoeg was getrakteerd op een mooie voetbalavond, gooiden beide partijen er in het laatste kwart een eindsprint uit. De gelijkmaker van Vitaly Janelt volgde na ruim een uur spelen. De middenvelder zag hoe ploeggenoot Sergi Canos de bal uit de draai op de lat schoot, waarna de rebound met het hoofd wel trefzeker was: 2-2. Liverpool dacht vervolgens niet veel later via een schitterend afstandsschot van Jones alsnog aan het langste eind te trekken, maar moest toezien hoe de thuisploeg een punt overhield aan het duel. Invaller Yoane Wissa stond koud in het veld, kreeg het leer met enig fortuin voor de voeten en rondde schitterend af met een stift: 3-3.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
2
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
2
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
19
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (8)

 
PSVchelseaboy
 
2
25 september 2021 om 20:38
City zag er een speeldag eerder ook kwetsbaar uit. United kwakkelt wel heel erg de laatste tijd.
 
CaptainHendo
 
4
25 september 2021 om 20:37
Voor de neutrale kijker moet dit een spektakel stuk geweest zijn, maar voor mij was dit echt stresserend. Zeer slordig vandaag, defensief stonden we niet stabiel je voelde gewoon dat Brentford ieder moment kon scoren. Maar heel veel respect voor Brentford, dit is voetbal de mensen entertainen daar kan Tuchel iets van leren. Salah moest de wedstrijd dood gemaakt hebben met die reuze kans op de 2-4 die moest gewoon binnen maar het is hem vergeven. Henderson dat heel sterk speelt in zijn iets aanvallendere rol. Mane dat weer vanouds slordig was hij begint me echt zwaar te irriteren. Maar goed we blijven ongeslagen op naar volgende week tegen City! (Eerst nog CL)
 
D.costa9CFC
 
26
25 september 2021 om 20:38
Brighton kan maandag gewoon koploper worden
 
Syskwahor
 
1
26 september 2021 om 02:36
Het lijkt me niet lekker, maar als dit gebeurt eet ik mijn schoen op.
 
Silvacity
 
1
25 september 2021 om 21:42
Wat een heerlijk weekend zo voor City! Alle concurrenten morsen punten. Het zou natuurlijk geweldig zijn als alle kandidaten tot het einde mee blijven doen al hoop ik stiekem dat City uit kan lopen. Op papier een titanenstrijd dit jaar in de PL.
 
Phila
 
4
26 september 2021 om 09:09
Kleine correctie: Salah staat inmiddels op 102 Premier League goals. Dit was zijn 100e voor Liverpool. De andere 2 kwamen uit zijn Chelsea tijd ??