Frank de Boer wint in MLS opnieuw niet met Atlanta United
Maandag, 18 maart 2019 om 06:38

Frank de Boer is er met Atlanta United opnieuw niet in geslaagd om drie punten te pakken in de Major League Soccer. Na een 2-0 nederlaag tegen DC United en een 1-1 gelijkspel tegen Cincinnati volgde vannacht een 1-1 gelijkspel tegen Philadelphia Union, de hekkensluiter van de competitie. Het team van De Boer is terug te vinden op de teleurstellende negende plaats op de ranglijst.

Afgelopen donderdag was de regerend landskampioen nog met 1-0 te sterk voor het Mexicaanse Monterrey, maar ondanks de 1-0 overwinning werd Atlanta United uitgeschakeld in de CONCACAF Champions League. In de nacht van zondag op maandag Atlanta United trad voor eigen publiek aan tegen de ploeg van trainer Jim Curtin. Philadelphia Union had de eerste twee competitieduels verloren en kon, net als Atlanta United, wel een succesje gebruiken.

In het goed gevulde Mercedes Benz Stadium waren het de bezoekers die vlak na rust op voorsprong kwamen. Op aangeven van de Duitse verdediger Kai Wagner zocht Brendan Aaronson ongehinderd het vijandelijke strafschopgebied op. De verdediging van Atlanta United legde hem geen strobreed in de weg en met een schot vanaf een meter of twintig van het doel passeerde hij doelman Brad Guzanm, die op het verkeerde been stond. Atlanta United had weliswaar het meeste balbezit, grote kansen waren niet te noteren.

De thuisploeg ging op jacht naar de gelijkmaker en deze viel twintig minuten voor tijd. Vanaf de rechterflank had Julian Gressel een afgemeten voorzet in huis, waarna Ezequiel Barco met het hoofd kon scoren. Meer zat er voor Atlanta United niet in tegen de ploeg waar voormalig AZ-middenvelder Haris Medunjanin de negentig minuten vol maakte. Op zondag 31 maart komt Atlanta United weer in actie. Dan neemt de ploeg van De Boer het op tegen Columbus Crew, de nummer twee van de MLS.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (45)

 
Varkenoord1988
 
30
18 maart 2019 om 08:27
Als die hier weer ontslagen gaat worden dan neemt niemand hem meer serieus.
 
FR_JC
 
35
18 maart 2019 om 09:28
Deden ze toch al niet meer in Europa, erbuiten zal niet lang meer op zich laten wachten.
 
Savano
 
17
18 maart 2019 om 08:52
Tsja zijn fans zullen roepen 4x kampioen geworden ... de waarheid komt altijd boven drijven: ondanks De Boer is Ajax 4x kampioen geworden. De spelers doen het tot slot en daarbij was de concurrentie ook niet maximaal. Begrijp me niet verkeerd, hij zal wel wat aangeleverd hebben maar de bewierookte topcoach die men hem toebedeelde is onjuist gebleken. Gefaald bij: Inter, CP en nu Atlanta. Het systeem is heilig ipv het materiaal, tsja tel uit je winst!
 
KeyboardHeld
 
9
18 maart 2019 om 08:57
Met minimaal aantal punten ben je nog altijd kampioen van de armoede. "Concurrentie was toen sterker". Kul als je kijkt naar welke spelers onder de Boer speelde
 
Robinozaurus
 
65
18 maart 2019 om 06:49
Kan ook niet heel lang meer gaan duren lijkt me.
 
champps90
 
19
18 maart 2019 om 08:18
Tegen de nummer laatste in eigen huis weer 1-1. Dat is zeker pijnlijk. In april is t al over
 
Djum
 
4
18 maart 2019 om 10:42
Na 2 wedstrijden kan iedereen laatste staan. Dus dat is een beetje voorbarig. Neemt niet weg dat die best een overwinning kan gebruiken daar!
 
Sammerens
 
8
18 maart 2019 om 10:58
Als regerend kampioen na 3 wedstrijden met slechts 2 punten op plek 9 staat is hoe dan ook niet best natuurlijk.
 
Kukelekoki
 
8
18 maart 2019 om 09:47
Gelukkig voor de Boer hebben ze daar mensen met verstand die beleid voeren ipv een paar onredelijke jochies. Die gaat echt zijn tijd wel krijgen en het kan nog alle kanten op.
 
VIvalasvegas
 
13
18 maart 2019 om 07:22
Dit begint wel een beetje pijnlijk te worden. Uitgeschakeld in de Amerikaanse CL kan nog gebeuren maar de competitie en vooral dan de statistieken. (Balbezit en aantal kansen) geven toch niet veel hoop verlopig. Ik hoop voor hem dat hij de tijd krijgt en dat progressie gaat volgen maar ik heb er een hard hoofd in. Mensen toevallig deze wedstrijd gezien? Ik de voorgaande wel maar deze niet.
 
Sulejmanii
 
14
18 maart 2019 om 07:27
Mijn Ajax hart huilt hier ook om, ik gun Frank alles mijn held van 15 mei 2011. Maar als het in Amerika niet lukt, zal hij waarschijnlijk alleen maar nog in Nederland aan de bak komen of misschien de zandbak. Erg jammer, het lijkt ook alsof hij niet van zijn ideeën wilt afstappen en concessies maken aansluitend op zijn selectie.
 
diegopeladona
 
71
18 maart 2019 om 09:07
Hoe kan Frank de Boer nou een held zijn voor Ajaccieden. Niet te geloven mensen. Als speler had je met hem de standaard fout in de wedstrijd, met de geuzennaam `De boertje`. Hij forceert op een hele lelijke manier zijn transfer naar Barcelona. En mensen bleven hem maar adoreren.Dan komt die terug als trainer en wint hij op de lelijkste wijze 4x achter mekaar de competitie van Nederland. Vier jaar nul concurrentie met de slechtste geniddeldes.. En als je ziet wat voor namen onder hem hadden gespeeld, waren dat geen prutsers. Met spelers als Vermaelen, Vertonghen, Van der Wiel, Aldeweireld en Eriksen had hij gewoon veel beter voetbal kunnen spelen. Had zijn lieverdjes, en heeft veel talent kapotgemaakt en weggejaagd. Speelde de saaiste wedstrijden in de geschiedenis vd Arena. Ik heb meerdere trouwe fans zien afhaken met hun seizoenkaarten. Of dat ze steeds minder zin kregen in de competitiewedstrijden.Pas toen hij wegging konden mensen zien dat er veel meer voetbal in zijn elftal zat. Pas toen hij wegging zag je de Arena van haar slaap ontwaken. Toeschouwers begonnen weer eens te genieten.. Manmanman.. Je hoeft er geen hekel aan te hebben, maar om zo een eendimensionale persoonlijkheid die alleen maar op 1 manier kan denken (het is niet dat hij visie heeft (waarvan hij niet wilt afwijken) , nee, hij kan niet afwijken omdat die niet beter weet, hij is een typische copypaste trainer, hij weet niet met veranderende omstandigheden en soorten spelers om te gaan en weet ook niet waar hij in zijn manier van handelen steeds vastloopt). Iets waar hij als speler in het Nederlands elftal ook ve moeite mee had. Alleen had hij daar allemaal mensen om hem heen die zich met hem beter konden identificeren dan met de andere spelers. Ongelofelijk dat zo een prutser, want dat is hij, zoveel krediet en kansen kan krijgen en ook nog geidoleerd wordt. Werkelijk waar, ik kan er niet bij. En dan te bedenken dat Seedorf gewoon uitgefloten werd wanneer hij weer eens in de Arena moest spelen, seedorf die met een zwalkend Milan uitstekende resultaten heeft behaald, en beter voetbal heeft gespeeld dan zijn voorgangers en opvolgers (tot voor kort). Ik wil het snappen, maar het lijkt alsof De Boer met veel meer dingen wegkomt, dan een Seedorf. En dat velen dit maar normaal vinden.
 
Soccerfan_1
 
14
18 maart 2019 om 09:28
Erg he en dan zeggen ze dat hij een zwakke selectie had. Kijk eens naar die namen. Zag Cambuur standaard veel beter voetbal spelen. Hij had prachtig voetbal kunnen spelen met die spelers die hij had maar hij wilde perse zn eigen trage saaie spel spelen. Ten hag had daar gewoon precies hetzelfde voetbal uit gekregen als wat ie nu met Ajax doet. Daarom snap ik ook niet waarom mensen frank zo adoreren. Ik hoop met heel Mn hart dat ie nooit terugkeer als trainer van Ajax.
 
Mafiosi
 
1
18 maart 2019 om 09:51
Vind het wel erg makkelijk allemaal. Nog steeds petje af hoe de boer het bij ajax heeft gedaan, ondanks alle onrust destijds bij de club gewoon 4x op rij kampioen worden. In mijn ogen heeft hij er deels voor gezorgd dat het nu zo is bij ajax. Hij mocht zelf amper spelers halen en pastte zo veel mogelijk eigen jeugdspelers in, dit betaald zich nu uit
 
bander
 
7
18 maart 2019 om 09:56
@mafiosi, sorry maar wat diegopeladona schijft klopt helemaal. De Boer is kampioen geworden van de armoede en het bewijs is dat hij verder overal is gefaald !
 
diegopeladona
 
10
18 maart 2019 om 10:07
@MofiosiIn een land der blinden is eenoog koning. Als Ajax door een moeilijke periode ging, waar ging Feyenoord dan door, of PSV? Of Az? Alleen Twente had even een redelijk team. Het is werkelijk waar een lachertje dat men hem hiervoor nog weet te bedanken. Onbegrijpelijk. De Jeugdtrainers van Ajax hebben in alles meer bijgedragen dat De Boer.
 
sloep01
 
4
18 maart 2019 om 10:16
(diegopeladona) Ik ben zeker geen fan van Frank de Boer en ook niet van het voetbal dat hij met name de laatste 2 seizoenen liet zien maar om hem een prutser te noemen dat getuigd niet van enig niveau , ik weet ook wel dat hij niet de meest toegankelijke persoon is maar je slaat wel erg door in je betoog ik heb ook al bijna dertig jaar een seizoenkaart en heb slechte en goede tijden meegemaakt , maar hij werd toch kampioen 4 maal op rij en daar plukt Ajax toch nog wel de vruchten met 4 x deelname aan de CL en ja het voetbal was saai en erg matig maar nu hebben we een veel beter team met veel betere spelers en worden we ook geen kampioen wel met veel beter voetbal en daar kom ik voor naar Ajax hoor , want ik ben niet een succes supporter die een kampioenschap eist ik wil leuk voetbal zien , Maar F de Boer verdiend wel wat meer respect dan de term prutser die jij noemt en die ik erg lachwekkend vind .
 
Selecaooo
 
4
18 maart 2019 om 10:20
100% mee eens, had het niet beter kunnen verwoorden. Sommige hebben nou eenmaal een grote gunfactor
 
Master D
 
1
18 maart 2019 om 10:44
@diegopeladona Het is maar net welke spelers je wilt noemen natuurlijk. Je kunt ook zeggen dat de Boer kampioen is geworden met Ebecilio en Ozbiliz op de vleugels, een beperkte Siem de Jong in de spits, Boilesen op linksback en Eriksen die letterlijk zijn eerste stapjes in het profvoetbal zette. Dan is zo'n eerste titel al een stuk knapper. Het is maar net welke spelers je er selectief uit wilt lichten. In het tweede seizoen mocht hij het met grootheden als Bulykin, Enoh, Lodeiro en Aissati doen. Laatste seizoen werd het nog minder met hele beperkte huis-tuin-en-keuken spelers als Denswil, de Sa, Serero, Boilesen, Duarte, Fischer, etc.
 
gloryUnited
 
4
18 maart 2019 om 10:58
@ Master D Ik ben het met je eens dat die laatste spelers huis-tuin-en-keuken spelers zijn maar in die periode werd er erg hard geroepen wat voor grote talenten Boilesen en Fischer waren... Dat waren nieuwe wereldtoppers in spe!
 
sloep01
 
2
18 maart 2019 om 11:34
(bander) Hoezo kampioen van de armoe ? leg eens uit PSV had selecties met : Mertens,strootman , Lens, Willems, Locadia ,pieters ,wijnaldum als jij dat armoe noemt , ik ben geen fan van de Boer maar je moet het wel in de juiste verhoudingen zien en geen onzin uitkramen van kampioen van de armoe .
 
Lacazette
 
2
18 maart 2019 om 12:15
@sloep01: kijk alleen al naar het puntenaantal, waarvan 1x 73 en 1x 71 punten. Dat je daarmee kampioen kan worden zegt genoeg over hoe slecht de concurrentie heeft gepresteerd. Ze zijn terecht kampioen, de minst slechtste van alle titelkandidaten.
 
Koftheprof
 
3
18 maart 2019 om 12:38
@diegopeladona Ben 100 procent mee eens. Een lid zei hierboven al dat het eventueel karma zou zijn voor Mounir. Nou wil ik dat niet zomaar roepen, maar ik had mijn vraagtekens toen ik zag dat De Boer niet eens 1 "lastige" jongen onder controle kan houden. Want ga je naar het buitenland heb je minimaal te maken met 22 van zulke spelers. Had het al eerder geroepen dat Koeman ook zo type coach was, maar die had een 180 graden gemaakt toen hij bij AZ was. En je ziet nu de goeie resultaten.
 
sloep01
 
1
18 maart 2019 om 12:56
(koftheprof) Die Mounir heeft trouwens na Ajax nog best wel een grote carrière gehad toch ? Die el Hamdoui heeft een groot gebrek aan zelfreflectie denk ik . Je kunt natuurlijk ook alles op de bordje van de Boer leggen
 
diegopeladona
 
5
18 maart 2019 om 14:00
@SloepNou wil ik echt niet AlHamdaoui gaan verdedigen, want ben geen fan van zijn persoonlijkheid. Maar, als je trainer bent en je hebt spelers met het talent van Al Hamdaoui, Lodeiro, Aissati en Cvitanich en je doet er niets mee, dan vind ik dat bijna strafbaar. De Boer wist gewoon niet hoe die zulke spelers kon laten bloeien. Wist niet hoe hij ze kan motiveren, wist niet hoe hij ze voor hem kon laten winnen. Aissati had onder Hiddink en onder Rutten weergaloze seizoenen gespeeld. Hij degradeerde Pirlo tot een amateur in de CL in San Siro. Op 17 jarige leeftijd. Wanneer Aissati en Eriksen op het veld stonden zat zoveel meer voetbal in dat elftal. En Elhamdaoui was tot De Boer meerdere seizoenen door zijn medecollega voetballers in de eredivisie gekozen tot de beste voetballer tegen wie ze hebben gevoetbald. Hij was geen koekenbakker he. En heeft ook gepresteerd onder Co Adriaanse en Van Gaal. Geen makkelijke jongen, maar dat hij kan voetballen, dat stond buiten kijf. Laatst nog vertelde Janssen dat op de trainingen Monir en Ismael iedereen van de mat speelden. En dan wordt de wedstrijdselectie iedere week bekend gemaakt, en staan zij er 9 van de 10 keer niet in. Tjah.. Dit is kapitaalvernietiging. En carrieres kapot maken. Cvitanich was een hele goede afmaker, niet een typische ajaxspits. Zeker niet, maar Agueresque. Als je hem goed gebruikt, met voetballende lopende spelers om hem heen, die goed positiespel kunnen spelen en creatief zijn scoorde hij altijd. Stel je je elftal niet op hem in, dan kun je niet veel bereiken.Naar mijn mening heeft De Boer de carrieres van veel spelers bij Ajax verprutst. En bij jongens als Aissati en ElHamdaoui kwam het daarna niet meer goed. Dat ligt ook aan hen. Maar om dan De Boer complementen te geven over die periode en te doen alsof hij niet over kwaliteiten beschikte is gewoon lachwekkend.
 
diegopeladona
 
0
18 maart 2019 om 14:13
@MasterLodeiro heeft afgelopen jaar de finale van de Copa Libertadores gespeeld. Is mits fit basisspeler bij Uruguay en is een hele creatieve speler. Aissati was een nog groter talent dan Afellay, maar dan wel voor centraal op het middenveld. Je zet hem niet op de flank, dat deed De Boer wel, wanneer die Aissati wel opstelde. Het is tragisch. Want ik had een middenveld willen zien met Aissati en Eriksen. Dan had je zoveel voetbal en creativiteit, waardoor je Enoh gewoon kon gebruiken als stofzuiger. Ik had een aanval willen zien met Cvitanic en El Hamdaoui. En ik kan je verzekeren dat je dan veel meer voetbal en doelpunten had gekregen.Jongens jullie waren zelfs verleerd wat het is om een fatsoenlijke voetbalwedstrijd te kijken. Denswill was niet eens dramatisch. Babel speelde er ook en die deed het heel goed. En wat je van de jeugd laat doorstromen licht ook aan jezelf. Er zaten mindere spelers tussen, maar hij had de beste selectie van de eredivisie. Want er liepen wel meer goede voetballers rond. Vergeet Janssen zelf niet. Overigens was Boilesen zeker voor zijn blessure een geweldige back. Het is die vreselijke blessure die zijn carriere een halt heeft geroepen. En ook Fischer, daar waren veel mensen hier lyrisch over. Lullig zo een blessure, dit kun je niet De Boer aanrekenen, maar het lag niet aan gebrek aan talent in de selectie.
 
Isco24
 
14
18 maart 2019 om 08:23
Voor de mensen die de MLS verder niet volgen of een idee hebben van het aantal teams. Atalanta staat inderdaad negende, van de twaalf(!!). Negende klinkt nog best prima namelijk, totdat je erachter komt dat hij derde van onderen staat. Maar er is in principe nog geen man overboord, want er zijn pas 3 wedstrijden gespeeld. Met 1 overwinning kan hij zo weer vijfde staan. Het wordt tijd voor de Boer dat zijn ploeg gaat winnen, want anders zal het wel echt snel voorbij zijn met zijn klus.
 
Bon Jovi
 
11
18 maart 2019 om 09:09
Ik had geen idee dat ze maar met 12 waren, goede toevoeging op het artikel. Maar als je 9de staat, ben je dan wel 4de van onderen
 
Isco24
 
1
18 maart 2019 om 09:23
Sorry! Dat is dan weer mijn fout hahah!
 
AndreRoyo
 
5
18 maart 2019 om 09:35
Mocht het nou de volgende twee wedstrijden weten te winnen.. dan is die al 5 wedstrijden ongeslagen in de competitie ??
 
Sammerens
 
1
18 maart 2019 om 11:04
@ Andreroyo, 4 wedstrijden dan. Eerste competitieduel verloren, daarna 2x gelijk. Wint hij 2x dan is het dus 4 wedstrijden ongeslagen in de competitie. De ongeslagen reeks als je de Concacaf CL meetelt zou dan wel 5 wedstrijden zijn.
 
Fionn
 
0
18 maart 2019 om 12:48
Voor alle duidelijkheid: 12 ploegen in de Eastern Conference. 24 ploegen in de Mls.
 
Soccerfan_1
 
7
18 maart 2019 om 09:25
En dan zijn er ook nog mensen die zijn naam roepen als trainer van Ajax die moet terugkomen. Want met deze selectie had hij ook wel wat gekund. Nou dus niet he. Zijn manier van spelen is gewoon 10 keer ruk. Saai, ziet er niet uit en je wint er alleen iets mee als de concurrentie ook als een malle faalt. 4 keer kampioen is leuk maar de concurrentie was dramatisch en ik word liever 2e en speel in de kwartfinale van de CL met mooi voetbal dan dat. Ja sorry hoor maar ik heb me die jaren echt zo verveeld tijdens wedstrijden dat ik gewoon op een gegeven moment niet eens meer wilde kijken. Zelfs Cambuur speelde aantrekkelijker voetbal. Ligt dus helemaal niet aan een zwakke selectie. Als dit nu weer mis gaat voor hem dan denk ik niet dat er nog een club voor hem gaat komen.
 
Selecaooo
 
12
18 maart 2019 om 09:32
No more dead bodies in the closet ?? De organisatie en structuur is zoveel beter dan bij Inter en Palace maar alsnog bakt hij er niks van. Matige trainer, misschien club in de KKD proberen hierna.
 
AndreRoyo
 
1
18 maart 2019 om 09:34
Hij kan het nog omkeren.. het is vooral een matige coach, die moeite heeft met communiceren. Als de spelers desondanks toch naar hem gaan luisteren kan het nog wat worden. Atlanta heeft toch een van de beste selecties van de MLS
 
Sammerens
 
4
18 maart 2019 om 11:07
Als je Transfermarkt als graadmeter zou nemen dan zouden ze verreweg de beste selectie hebben. Een geschatte marktwaarde van de selectie van maar liefst 58,7 miljoen. Nummer 2 op de lijst is LA Galaxy met 35,25 miljoen. Een verschil van maar liefst 66%
 
Lacazette
 
1
18 maart 2019 om 17:26
Ben het met je eens, maar je berekening klopt niet helemaal. Het verschil in waarde is 23,6 miljoen wat ongeveer 40% verschil is.