Frankrijk herstelt zich enigszins van nederlaag tegen Nederlands elftal
Dinsdag, 20 november 2018 om 22:57

Frankrijk heeft zich dinsdagavond enigszins hersteld van de nederlaag tegen het Nederlands elftal. Vier dagen na het verrassende verlies in Rotterdam zegevierde de ploeg van bondscoach Didier Deschamps in de oefeninterland tegen Uruguay. Een rake strafschop van Olivier Giroud zorgde in het Stade de France voor het klassenverschil: 1-0.

Frankrijk was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt. De eerste kans was voor Giroud, maar de beste mogelijkheden in de eerste 45 minuten waren voor Kylian Mbappé. aanvaller verliet vervolgens al voor rust ongewild het veld toen hij vervelend op zijn schouder viel na een afgeslagen aanval. Uruguay kende een sterke fase na ongeveer twintig minuten, maar de belangrijkste spelers slaagden er niet in om het team op sleeptouw te nemen.

Het team van Deschamps nam al vroeg de leiding. Martín Cáceres keerde een inzet van Antoine Griezmann met zijn hand, waarna Giroud het thuisteam vanaf elf meter naar de voorsprong schoot: 1-0. Tot veel meer waren los Bleus in het restant van de tweede helft niet in staat en zodoende kon Uruguay zich niet revancheren voor de verloren kwartfinale op het WK in Rusland.

Hoewel Uruguay in Saint-Denis meer balbezit had, verstuurde Frankrijk bijna twee keer zoveel passes en toonde de wereldkampioen aan een meester te zijn in het verplaatsen van de bal en op een efficiënte wijze. Alassane Pléa mocht tien minuten voor tijd zijn debuut maken als Frans international.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
11
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
12
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
22
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
42
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
wyzijnkampioen
 
15
20 november 2018 om 23:52
Vind het nog steeds bijzonder knap dat wij als eerste land van de wereldkampioen Frankrijk hebben gewonnen. Frankrijk heeft gewoon een bizar sterk team.
 
Titaantje
 
3
20 november 2018 om 23:59
Frankrijk was weer erg effectief, maar niet al te verheffend. Ze pakken er echter wel punten/zeges mee.
 
dingelingk
 
6
21 november 2018 om 03:54
Ik blijf het bijzonder vinden dat Giroud zijn minuten kan blijven maken. Met hem in het elftal speel je toch echt de hele wedstrijd met een man minder. Ze doen zichzelf zwaar te kort.
 
Isco24
 
0
21 november 2018 om 07:47
En toch maakt hij wel de goals de laatste wedstrijden. Griezmann en Mbappe doen het niet, dus doet hij het.
 
Isco24
 
0
21 november 2018 om 09:12
Van de 14 penalties die hij in z'n carriere heeft genomen, heeft hij er 6 gemist. Dus zo vanzelfsprekend is het niet dat hij hem erin zou schieten.
 
Edwinde Vries
 
0
21 november 2018 om 10:10
Onderschat giroud niet. In zijn eentje bijna Montpellier kampioen gemaakt met heel veel goals. En als die scoort is t vaak nog mooi ook. Kijk de scorpion kick bij Arsenal toen maar die kan er echt wel wat van als die juist bediend wordt vanaf de zijkanten.
 
Le Papillon
 
3
21 november 2018 om 08:41
Wat speelt Frankrijk toch sneu voetbal zeg. Als je zoveel kwaliteit hebt, waar je bijna op elke positie uit 2 topspelers kiezen en dan zo als een schijt team voetballen. Prima om de wereldtitel ermee binnen te slepen, maar nu zou ik als spelersgroep wel opstaan en wat willen veranderen. Toch niks mooier om tijdens zo'n Nations League wat anders te proberen. Je ziet gewoon aan de spelers dat ze geen plezier hebben en niet het maximale eruit halen voor hun coach meer.