'Frenkie de Jong ging over de schreef met die overtreding'
Donderdag, 3 oktober 2019 om 07:29

Barcelona en Frenkie de Jong boekten woensdagavond een moeizame zege in de groepsfase van de Champions League. De Spaanse topclub zegevierde dankzij twee doelpunten van Luis Suárez met 2-1 over Internazionale en de Oranje-international stond zelf ruim negentig minuten binnen de lijnen. De media in Spanje zijn in de nacht van woensdag op donderdag redelijk positief over het optreden van de Nederlander in het Camp Nou.

"Het ontbrak 'MSG' alleen aan de 'G'", zo zet Marca bij de spelersbeoordelingen neer, verwijzend naar Messi-Suárez-Griezmann en dus de vrijwel onzichtbare Griezmann. De populairste sportkrant van Spanje was positief over de verrichtingen van De Jong tegen de Milanezen. "De Jong probeert het spel te verdelen en verliest de bal bijna nooit. Hij was ook attent bij het veroveren van de bal. Hij viel weer op met een paar pirouettes, maar ging over de schreef met die overtreding op Marcelo Brozovic."

Het Catalaanse Sport gaf De Jong weliswaar een nipte voldoende, een zes, maar heel positief was de krant niet. "Hij speelde een slechte wedstrijd, dat is niet gebruikelijk. Hij begon goed, maar raakte verstrikt in het spinnenweb van Antonio Conte. Hij kon geen bondgenoten vinden en was er zelf ook geen een. Hij had bijzonder veel moeite om zijn gebruikelijke snoepjes uit te delen, al kwam hij beter in de wedstrijd toen hij als controleur speelde."

De Jong kreeg van El Desmarque eveneens een zes. "Het manusje-van-alles. De Nederlander kan alles. Hij speelde aan de zijkant en na de wissel van Sergio Busquets als controleur. Zijn rendement ging niet omlaag. Het zal nog even duren voordat hij de baas op het middenveld zal zijn, maar het ontbreekt niet aan kwaliteiten."

Mundo Deportivo deelt nooit cijfers uit, maar wijst erop dat De Jong meteen vanaf het begin 'met de versnelling erop speelde'. "De Jong ging beter voetballen na de entree van Arturo Vidal, een voetballer die iedereen wakker schudde en orde op zaken stelde. Het zorgde ervoor dat De Jong opbloeide." AS heeft tot slot mooie woorden over voor De Jong. "De Nederlander was verantwoordelijk voor de mooiste spelmomenten van de wedstrijden, inclusief pirouettes die luid applaus van de tribunes opleverden."

"Het is duidelijk dat De Jong de voltreffer van Barcelona op transfergebied is geweest", zo concludeert de op een na meest verkochte sportkrant van Spanje. "Zijn spel heeft altijd een reden en zijn bijdrage op alle gebieden van collectief spel is meesterlijk."

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
SoccerinoFCU
 
56
3 oktober 2019 om 00:50
Ik kijk regelmatig wedstrijden van Inter en moest wel even lachen toen ik zag dat Marcelo Brozoviä‡ het slachtoffer was. Als er 1 iemand bij Inter is die smerig kan spelen en kan uitdelen dan is hij het wel. Waarschijnlijk heeft hij Frenkie nogal lopen te irriteren gedurende de wedstrijd en dan krijg je dit. Mooi om te zien haha!
 
Warabe
 
23
3 oktober 2019 om 06:28
Was heerlijk om te zien. Hij moet blij zijn dat Vidal m niet maakte want dan lag die nu in t ziekenhuis. Vidal is echt de ideale speler om met kracht de deur open te breken. Is alsof je opeens 200pk en een Turbo erbij krijgt.
 
Dysentery Gary
 
62
3 oktober 2019 om 08:11
Mooie afleiding! Frenkie begaat een overtreding maar focussen ons op het verleden van het slachtoffer. Omgekeerde wereld dit. Maar dat krijg je ervan als De Jong als een GOD wordt gezien. Links is rechts, boven is onder etc. Heerlijk om te zien naar hoe al die mental gymnastics worden toegepast om Frenkie koste wat het kost vrij te spreken.
 
34Nieuw-West
 
14
3 oktober 2019 om 10:11
Als dit Ziyech was dan had je waarschijnlijk van schande gesproken en moest Ziyech zich gewoon gedragen. Dit soort tackles zijn gewoon vies en dienen niet gemaakt te worden, van wie de tackle ook is.
 
PeerBerwers
 
37
3 oktober 2019 om 01:12
Vidal vind ik echt een ondergewaardeerde speler. Hij is echt een powerhouse, breng enorm veel vechtlust en energie met zich mee.
 
De visionair
 
6
3 oktober 2019 om 02:53
Was te hard, had geel moeten zijn i.p.v. kaartloos... Verder denkk ik dat er flinke beslissingen genomen zullen moeten worden bij barca voor de trainer. Hoewel ik groots fan van bus ben komt De jong is op de half positie twee klasse minder uit de verg dan op de controlerende positie. Miss keuzes durven maken om of voor de jong of bus te kiezen i.p.v. beide laten spelen. Zelfde geldt voor griezmann met Ik zelf ben van mening nu het veld spel van barca niet meer zo goed is als vroeger dat ze overal onderuit kunnen tikken, dat de jong de ideale speler is de de bal van de verdediging naar het aanvallende vak kan brengen. Zodat Messi hem niet hoedt te halen.Guardiola nam in zijn tijd ook radicale beslissingen waarin ie deco, Ronaldinho en later eto o en yaya toure als grote namen eruit haalde voor de nieuwe generatie (destijds Messi bus Pedro). Echt jammer dat coutinho er niet uitgekomen is; een middenveld met cout (invorm), Arthur en de jong heeft wel wat weg van t geniale trio Xavi iniesta en bus (al was dit natuurlijk buiten categorie).
 
LeroyDe Pol
 
59
3 oktober 2019 om 05:57
Alsjeblieft, alsjeblieft, typ beter. En typ Busquets op zijn minst met een hoofdletter en het liefst gewoon voluit
 
Almogaver
 
0
3 oktober 2019 om 13:50
Heb zelf ook last van een rare format. Je kunt een miljoen keer op Enter drukken, na het indienen wordt het alsnog zo vreselijk op de site geplempt.
 
Freeza
 
9
3 oktober 2019 om 06:36
Dat Sport krantje irriteert me enorm. Het is sowiso al een nationalistisch sportkrantje en zien graag alleen Catalanen op het veld bij wijze van spreken. Het doet ze precies pijn dat Frenkie de plek heeft veroverd van Sergi Roberto. Je moet eens vaker zien naar de cijfers die Sport uitdeelt.... Zitten er vaak hard naast. Roberto krijgt altijd goede cijfers terwijl hij als een natte krant speelt.
 
FCB_Catalunya
 
3
3 oktober 2019 om 10:28
Sport is inderdaad een eng blaadje en meestal cynisch/negatief als het geen jeugdexponent of Catalaan betreft. Ze zouden Aleña nog boven de Jong schrijven, vreselijk. Toen de Jong als controleur mocht spelen, zag je direct zijn klasse en dat hij op die positie hoort, niks spinnenweb.
 
Kruk56
 
1
3 oktober 2019 om 08:24
Gaan jullie je hier druk maken om deze overtreding? Heb ze wel eens smeriger gezien. Dit vind ik een "nette" overtreding.
 
thom_1996
 
0
3 oktober 2019 om 10:36
Ik heb de wedstrijd niet gezien. Maar op deze beelden kan je de tackle ook niet fatsoenlijk beoordelen. Je ziet niet hoe laat hij is of in hoeverre hij hem raakt. Als je een andere hoek had gehad + de ware snelheid had hij beter te beoordelen geweest.
 
JDG84
 
0
3 oktober 2019 om 12:29
Elke keer als ik zo'n samenvatting lees over barcelona of een stuk over de jong, dan lees je dat "hij beter in de wedstrijd kwam als controleur" of dat hij "aanweziger was vanuit het midden van het veld".maar ben ik dan heel vreemd dat ik het gek vind dat hij toch elke keer op andere plekken komt te staan?