Galatasaray maakt melding van onderhandelingen met Monaco en RB Leipzig
Vrijdag, 3 januari 2020 om 20:17

Galatasaray onderhandelt momenteel met AS Monaco over Henry Onyekuru, zo communiceert de Turkse topclub via de officiële kanalen. De 22-jarige aanvaller is geen onbekende bij Cimbom, want hij speelde in het seizoen 2018/19 al eens op huurbasis in Istanbul. Tegelijkertijd maakt Galatasaray melding van de onderhandelingen met RB Leipzig over Marcelo Saracchi.

Onyekuru werd door Galatasaray vorig seizoen gehuurd van Everton. The Toffees namen de Nigeriaanse aanvaller in de zomer van 2017 over van KAS Eupen, waarna huurperiodes bij Anderlecht en Galatasaray volgden. Afgelopen zomer nam Everton definitief afscheid van Onyekuru, die voor een bedrag van 13,5 miljoen euro de overstap naar AS Monaco maakte. Voor de Monegasken speelde hij in het afgelopen halfjaar slechts vier wedstrijden, waarin hij goed was voor een assist.

Franse media wisten eerder al melding te maken van de naderende rentree van Onyekuru bij Galatasaray, voor wie hij vorig seizoen 16 keer scoorde en 6 assists verzorgde in 44 officiële wedstrijden. Cimbom, momenteel de nummer zeven van de Turkse Süper Lig, zou Onyekuru zonder optie tot koop gaan huren van AS Monaco. Tegelijkertijd moet ook de 21-jarige Saracchi op huurbasis de overstap naar Galatasaray maken.

Saracchi speelde in de eerste seizoenshelft zeven officiële wedstrijden voor RB Leipzig, dat hem in de zomer van 2018 voor twaalf miljoen overnam van River Plate. De viervoudig Uruguayaans international heeft bij de huidige koploper van de Bundesliga nog een contract tot medio 2023.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
13
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (13)

 
TheMagician
 
10
3 januari 2020 om 20:28
Van een gemiddelde leeftijd van 33 jaar op de linkerflank, gaan we naar een gemiddelde leeftijd van 22 jaar. Heerlijk! Het baart me een beetje zorgen dat ze niet veel gespeeld hebben dit seizoen, maar het elftal wordt tenminste verjongd. Ook jammer dat er geen optie tot koop is bij beide spelers. Bij Saracchi had ik dat ook niet verwacht, maar bij Onyekuru had ik dat toch gehoopt. Een optie van 8/9 miljoen zou mooi geweest zijn. Maar hetzij zo. Kan iemand mij btw iets meer vertellen over Saracchi ? Heb wat Youtube filmpjes bekeken en hier en daar wat gelezen maar dat vind ik dan ook weer niet genoeg. Dank bij voorbaat. Daarnaast hoop ik dat we in januari nog Sekidika (23) halen en misschien nog een aanvallende middenvelder of een centrale verdediger. Belhanda, Babel, Nzonzi en Nagatomo mogen dan ook onmiddellijk vertrekken.
 
Bozkurt20
 
5
3 januari 2020 om 20:56
Een centrale verdediger is toch wel echt een prioriteit. Een verdediging Donk-Marcao kan echt niet. Luyindama vind ik ook niet geweldig, maar een snelle verdediger naast hem kan dat wellicht veranderen. Rechtsback zal Linnes waarschijnlijk spelen, dus voor die positie hoeven we gelukkig geen transfer te doen. Een extra middenvelder zou inderdaad ook fijn zijn, maar dat zal wel lastig worden in de winterstop.
 
TheMagician
 
2
3 januari 2020 om 21:18
Bozkurt. Akkoord, maar in januari kan je niet verwachten dat al onze minpunten opgelost worden. Natuurlijk zie ik ook graag een centrale verdediger komen. Las vandaag dat Murillo van Inter misschien een optie is. Dat zou een goeie transfer zijn bijvoorbeeld. Kaan Ayhan is ook een geweldige optie. Maar als ze geld gaan weggeven voor iemand zoals Manuel Costa (Al-Ittihad), dan zie ik liever geen transfer. Daarnaast droom ik voor aanvallende middenvelder droom over Alex Teixeira. Maar dat is zoals ik zei een droom. Die Chinese ploeg heeft nog niet heel lang geleden 50 miljoen voor hem betaald. Banega is een goeie voetballer maar is ook al weer 31. En weet anders niet wie we moeten halen als aanvallende middenvelder. Hoop tenslotte ook dat Emre Kilic en Mert Hakan Yandas opo het einde van het seizoen zich aansluiten bij Galatasaray. Spelers als Jimmy Durmaz, Emre Mor en Selcuk Inan mogen dan ook vertrekken. Net zoals Tasdemir, Mariano en Seri. Lemina moet koste ten koste gekocht worden.
 
BaronVonBorsig
 
5
4 januari 2020 om 00:04
Vroeg me laatst al af hoe het met Emre Mor zou gaan maar lees dat hij van jou mag vertrekken. Dat ventje heeft het toch werkelijk goed verknalt he, van the next big thing bij EK 2016 naar een ongewild spelertje in begin 2020. Bij Dortmund dacht meneer ook al snel dat hij Mr. Bigstar was, z’n mentaliteit is niet de juiste helaas.
 
Marlos
 
2
4 januari 2020 om 05:20
Het is niet alleen zijn mentaliteit die slecht is. Hij komt gwn zwaar tekort buiten snelheid met de bal. Hij heeft teveel holes in zijn game om een basispeler te worden; kan niet afmaken, waardeloos defensief, geen conditie, geen iq, slechte passing, slechte voorzetten, egoistisch. Soms zie je flitsen van Messi waar die 3 man de verkeerde richting in stuurt en de volgende actie verpest die het weer met domme beslissingen
 
ImparatorFT
 
3
3 januari 2020 om 20:56
Gemiddelde leeftijd is leuk en aardig, maar we zijn nu gewoon aan het opleiden voor andere clubs. Vitesse 2.0-achtig. Ach ja, je moet wat met de huidige staat waarin Turkse clubs nu verkeren.
 
TheMagician
 
4
3 januari 2020 om 21:23
Kardes, dit is een korte termijn oplossing. Natuurlijk. We zien nu af voor Galatasaray`s jarenlang wanbeleid. Hopelijk leren ze het nu, en gaan we binnen x aantal jaar geen versleten vedettes meer halen. Een dertigplusser enkel nog maar halen indien hij van extraordinair niveau is. Mariano en Nagatomo hebben we daarentegen bijvoorbeeld gekocht, maar meer dan anderhalf jaar hebben ze ook niet echt gepresteerd.
 
cimbom52
 
0
3 januari 2020 om 20:34
Onyekuru is welkom. Heeft in zijn periode bij Galatasaray een grote bijdrage geleverd aan het kampioensschap. Is snel, behendig en kan zijn mannetje voorbij. Wel jammer dat er geen koopoptie zit in de huurovereenkomst. Dit zijn weer allemaal van die oplossingen op korte termijn. Saracchi ken ik niet, dus kan er ook geen oordeel over vellen.
 
Bozkurt20
 
1
3 januari 2020 om 20:52
Broodnodige transfers. Onyekuru kan zomaar een X-factor worden in de strijd om het kampioenschap. Voorin ontbrak het bij ons aan snelheid, nu is dat opgelost. Ik hoop dat we Belhanda kunnen slijten aan een Arabische club. Met dat geld kunnen we kijken naar een een centrale verdediger, en een middenvelder (huur of koop).
 
locovato
 
1
3 januari 2020 om 20:56
Inderdaad mooie transfers alleen het grootste probleem zit centraal achterin. 1cv zou voldoende zijn en daarnaast Donk neerzetten.
 
MamiDemirci
 
0
6 januari 2020 om 01:14
Onyekuru was vorig seizoen geweldig toen Gala kampioen werd. Helaas was de optie tot koop toen te hoog voor ze. Goed dat hij nu alsnog kan komen om ze uit het slop te helpen. Prima speler die het in ieder geval beter zal doen dan de flop Emre Mor.