Geertruida geeft eerste kranteninterview: 'Het belemmert me ook niet'
Vrijdag, 23 april 2021 om 07:04

Lutsharel Geertruida maakt een goed seizoen door met Feyenoord, daar hij een basisplaats veroverde en al acht keer scoorde. Toch verscheen twintigjarige verdediger weinig in de media, wat te maken heeft met het feit dat hij stottert. Geertruida geeft nu aan het Algemeen Dagblad en De Telegraaf zijn eerste kranteninterview, nadat hij eerder al een interview gaf aan Feyenoord Magazine.

Geertruida wil er volgens het Algemeen Dagblad voor waken dat hij in ieder interview gevraagd wordt naar het stotteren. "Maar ik begrijp ook dat er in dit eerste interview naar gevraagd wordt. Ik heb nooit het idee gehad dat stotteren mijn voetballoopbaan in gevaar zou kunnen brengen. Het belemmert me ook niet op het veld of in de kleedkamer. Een interview, en dan vooral voor een camera, dat is nog een ander verhaal", geeft de verdediger te kennen. "Ik ben best druk in de kleedkamer."

Ondanks dat hij als centrumverdediger werd opgeleid, breekt Geertruida nu door als rechtsback. "Natuurlijk heeft elke speler zijn favoriete positie, maar voor nu is dit prima. Dit is de periode om door te breken en veel minuten te maken. Dat is nu voor mij het belangrijkste. Op de lange termijn hoop ik in de as van het veld te spelen", zegt de jeugdinternational. Hij mocht zich vorige maand op het laatste moment nog in de EK-selectie van Jong Oranje melden, doordat Jurriën Timber verstek moest laten gaan. Normaal gezien moet hij ook Deyovaisio Zeefuik voor zich dulden in de pikorde, terwijl bondscoach Erwin van de Looi tegen Jong Duitsland Jordan Teze als rechtsback posteerde.

"In mijn leeftijdscategorie zitten veel rechtsbacks. Je hebt ook Devyne Rensch van Ajax en Sherel Floranus van Heerenveen nog. Dat ik eerst niet bij de EK-selectie zat, was een teleurstelling. Maar ik heb de knop snel omgezet", zegt Geertruida. In de toekomst zou hij ook nog kunnen kiezen voor een interlandcarrière met Curaçao. "Mijn zaakwaarnemer is gebeld, maar het is te vroeg om daarover na te denken. Natuurlijk zit ook Curaçao in mijn hart. En met Guus Hiddink als bondscoach doen ze het goed. Maar ik leg de lat hoog."

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
7
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
FR010FRDAM
 
53
23 april 2021 om 07:22
Komt er wel die jongen. Geweldige ontwikkeling doorgemaakt en er zit een goede kop op. Ongelofelijk dat hij er niet direct bij zat bij onder 21.
 
Realmezut
 
42
23 april 2021 om 07:27
De keren dat Geertruida op z'n eigen positie stond (cv) was hij echt enorm goed. Veel snelheid, uitstekende balbehandeling, goede inspeelpass en het vermogen om te scoren. Volgend jaar zal hij ook onze vaste cv worden.
 
FR010FRDAM
 
8
23 april 2021 om 07:30
Ja, heel vreemd dat Advocaat later toch iedere keer voor Botteghin koos. Zelfs toen Nieuwkoop fit was.
 
repuiztav
 
21
23 april 2021 om 07:40
Goed ventje. Hoop dat Slot hem op zijn eigen positie gaat posteren. Die jongen heeft alles om een uitstekende centrumverdediger te worden. Snelheid, kracht, voetballend vermogen, rustig aan de bal. Daarbij is zijn scorend vermogen bij dode spelmomenten echt een enorm pluspunt. Denzel Hall mag dan hopelijk zijn plekje op rechtsback overnemen.
 
JK-Ajax
 
5
23 april 2021 om 09:00
Vooral de rust die hij heeft en uitstraalt vind ik erg mooi om te zien, lijkt alles te hebben om het te maken! Als ik dan een puntje mag noemen waarvan ik vind dat hij op moet verbeteren dan is het zijn positionering, maar goed dat valt soms op omdat hij op een niet natuurlijke positie staat dus als CV zal dat wellicht al heen anders zijn.
 
MGMV
 
3
23 april 2021 om 09:06
Ja, eens. De keren dat hij centraal speelde zag je hem ook weer helemaal in z'n element. Snap zelf eerlijk gezegd ook nooit zo goed waarom sommigen juist een betere rechtsback in hem zien. En Hall zal inderdaad een goede kans maken komende zomer. Zag vandeweek verrassend genoeg dat hij alweer helemaal fit is en met het eerste meetraint. Ik dacht dat dat nog wel tot juli ongeveer zou duren en dat maakt het niet verlengen van Nieuwkoop wel logischer (al hield ik sowieso rekening met Hall).
 
FC Madrilona
 
13
23 april 2021 om 07:42
Volgens mij een zeer gemotiveerde jongen die zich volgend jaar definitief in de basis moet gaan spelen. En ik denk zelf in het centrum van de verdediging. Als rechtsback te weinig drive om mee op te komen. Maar dat heeft wellicht ook te maken met de spelopvatting van Advocaat te maken. Maar het zegt wel wat als je als jeugdspeler je in de basiself van Advocaat weet te spelen. Hij en Senseo volgend jaar centrale duo, spik en span, duo penotti, 2 bikkels in een pottie, lekker man, nu al zin in. Kan niet wachten
 
Lucaij
 
5
23 april 2021 om 08:19
Mooi dat die gewoon voor Nederland wilt uitkomen en niet de makkelijke weg kiest, zoals een Zyich, Dest en Mazroei bv.
 
sebasjuh
 
9
23 april 2021 om 09:18
Er zit ook wel een wereld van verschil tussen Marokko/USA en Curaçao zeg, situaties zijn ook echt niet te vergelijken.
 
IlMaestro21
 
2
23 april 2021 om 09:58
Alsof dat landen zijn die ooit ver gaan komen op een toernooi. Nederland heeft nu een vrij matige selectie maar dat wordt vanzelf wel weer beter.
 
Orgullo
 
2
23 april 2021 om 08:47
Best ventje dit. Ook wel interessant wat hij zegt over de trainers op Varkenoord, daar heeft hij veel geleerd van 'oude stempel' trainer Cor Adriaanse. Dat zegt ongeveer iedereen die vanuit de jeugd komt bij Feyenoord. Ook al ben ik voor vernieuwing bij de jeugd bij Feyenoord, mag die Adriaanse wel een standbeeld krijgen als hij eindelijk met pensoen gaat.
 
JoaquinBetis
 
0
23 april 2021 om 10:32
Er moet volgens mij sprake zijn van een mix van moderne trainers die wat meer analytisch te werk gaan, kijken naar cijfers en vernieuwende ideeën over tactiek/training heeft, met ervaren rotten die prediken dat van hard werken nog nooit iemand slechter geworden is. Van de één leer je als speler meer en genuanceerder na te denken over het spel, de ander weer dat het allemaal begint met hard werken en het teamgevoel.