'Geldwolf' Donnarumma kan ludieke actie van Curva Sud AC Milan verwachten
Dinsdag, 7 november 2023 om 17:09

Gianluigi Donnarumma keert dinsdagavond terug naar San Siro voor de Champions League-ontmoeting met zijn ex-club AC Milan. De doelman was jarenlang een gewaardeerde kracht bij i Rossoneri, voordat hij in de zomer van 2021 naar Paris Saint-Germain vertrok. Milan-fans vinden Donnarumma een geldwolf en zijn daarom van plan om valse briefjes geld naar beneden te gooien.

Het feit dat Donnarumma transfervrij uit de Italiaanse modestad vertrok, heeft kwaad bloed gezet bij de tifosi van Milan. De club had er alles aan gedaan om Donnarumma binnenboord te houden, maar het jeugdproduct besloot ondanks een aanbod van ongeveer 150.000 euro per week te opteren voor een vertrek naar Parijs.

Donnarumma was sinds 2013 actief in de jeugdopleiding van Milan, waarvoor hij uiteindelijk 251 wedstrijden in het eerste keepte. Donnarumma brak al op zeer jonge leeftijd door en werd jarenlang gezien als de beste jonge doelman die er op dat moment rondliep. Van een contractverlenging wilde de inmiddels 24-jarige sluitpost echter niets weten.

Donnarumma werd altijd verweten dat hij wegens een hoger salaris in Frankrijk de overstap naar PSG maakte. Ultra's van de Curva Sud van Milan zijn daarom dinsdagavond van plan om vals geld naar beneden te gooien. Daarop is een afbeelding van Donnarumma te zien met de tekst 'mercenario', oftewel 'huurling'. Het briefje wordt omgeven door het getal 71. Dat getal staat voor 'man zonder waarden'.

Donnarumma zelf heeft zich nog nooit echt uitgesproken over zijn redenen om Milan te verlaten. Twee weken geleden, voor PSG - Milan, probeerde Sky Italia een antwoord bij hem los te peuteren. Zonder succes. "Twee jaar lang heb ik kritiek gekregen en het doet pijn, gezien wat ik al die jaren aan Milan heb gegeven, tot op de laatste dag."

"Het wordt een bijzondere wedstrijd. Er komt een moment om alles uit te leggen. Op dit moment valt er niets anders te zeggen. Er is een wedstrijd te spelen en te winnen. Ik ben gefocust op de wedstrijd, maar de emotie is er zeker." Twee weken geleden nam Donnarumma het al op tegen zijn oude liefde. PSG bleek toen in eigen stadion met 3-0 te sterk.

Donnarumma deed de hele wedstrijd mee en hield dus ook zijn doel schoon. PSG kan dinsdagavond een grote stap richting overwintering in de Champions League zetten. Bij een zege komt PSG op negen punten uit vier duels terecht. Milan, dat op twee punten staat in Groep F, moet eigenlijk winnen. Het duel in San Siro begint om 21:00 uur.

Meer nieuws
   
23:38
23:38
Duitse media zijn eensgezind over spel van Matthijs de Ligt tegen Real Madrid
29
   
22:59
22:59
Bayer Leverkusen schrijft historie dankzij goal in minuut 97 en bereikt finale
38
   
22:55
22:55
Olympiacos verslaat Aston Villa opnieuw en wacht verhitte finale in Athene
10
   
22:50
22:50
Atalanta schrijft historie en bereikt op overtuigende wijze finale Europa League
13
   
21:09
21:09
PSG plant afscheidsceremonie voor Kylian Mbappé in dramatisch verlopen week
18
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Jambers22
 
7
7 november 2023 om 17:18
Iets met laat het los ofzo? Ga je als volwassen tijd nemen om nep geld te maken.. ik zal het nooit begrijpen.
 
WhyRuGaaei
 
11
7 november 2023 om 17:22
Uiteindelijk heeft Ac een wereldkeeper in Maignan, maar ik snap de frustratie bij de fans wel. Zolang er maar geen kwetsende spreekkoren te horen zijn, vind ik dit wel een ludieke actie.
 
Bas de Jong
 
5
7 november 2023 om 17:22
Erge is dat dit gasten zijn die ouder dan Donnaruma zijn. Hoe kleinzerig mensen tegenwoordig zijn in het voetbal, het is hun werk gasten
 
miki1959
 
1
7 november 2023 om 18:12
Ach de supporters van Milan moeten zich hier niet al te druk om maken. Met Maignan hebben ze er een keeper voor in de plaats die beter is. Sinds Donnarumma bij PSG speelt, staat zijn ontwikkeling wel stil. Je kunt het eigenlijk wel vergelijken met Berghuis, Feyenoorders blijven daar boos om. Terwijl ik als Feyenoorder zoiets heb van laat dat gewoon los. Feyenoord is beter geworden zonder Berghuis, en Berghuis is niet beter geworden
 
maurootje
 
3
7 november 2023 om 18:14
Heb even de betekenis opgezocht voor “Ludiek” en het eindigt met “… spraakmakend op een positieve manier” dat is dit àlles behalve @VZ. Curva Sud doet dit om “Dollarumma” uit de tent te lokken, juist te kwetsen. Meneer koos, in hun ogen, voor het geld. Ik sta er beetje in het midden. Ik snap hun frustratie, het is namelijk heel gewoon tegenwoordig, als je echt beetje om de club geeft en uit de jeugd komt, je contract met een jaartje te verlengen zodat je club nog wat kan vangen; aan de andere kant, laat het lekker. Vergeet niet dat deze jongen uit ONZE club komt, fenomenaal keeper op slechts 16 jarige leeftijd al, en is naar het buitenland gegaan, ipv juve of inter.. laat het rusten, je jaagt hem alleen maar meer naar Juve
 
Kieftenbeld
 
1
7 november 2023 om 19:14
Terecht deze geldwolf wou de club flink uitbuiten en je ziet hij is bij psg niet beter erop geworden. Leuke actie!