Geschrokken Hiddink wacht met tekenen na 'rumoer' rond aanstelling
Dinsdag, 25 augustus 2020 om 07:53

Guus Hiddink maakte afgelopen vrijdag bekend dat hij aan de slag gaat als technisch directeur én bondscoach bij de nationale ploeg van Curaçao. Het leidde tot een verbijsterde reactie bij Remko Bicentini, van wie hij het stokje overneemt, daar de keuzeheer van het eiland zijn ontslag via de media moest vernemen en pas enkele uren later per mail het nieuws kreeg van de Antilliaanse voetbalbond. Hiddink heeft om die reden besloten om even te wachten met het ondertekenen van zijn contract.

De 52-jarige Bicentini was sinds augustus 2016 bondscoach van het eiland, nadat in de vijf jaar daarvoor al als assistent bij de nationale ploeg van Curaçao werkzaam was geweest. Onder zijn bewind won het eiland in 2017 de Caribbean Cup, waarmee voor het eerst plaatsing voor de Gold Cup werd afgedwongen. Vorig jaar reikte Curaçao op het het kampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben zelfs tot de kwartfinale en Bicentini was in de veronderstelling dat hij komend jaar met zijn ploeg de weg richting het WK van 2022 zou inslaan.

Verrassende aanstelling van Guus Hiddink zorgt voor 'mes in de rug'

Lees hier de reactie van Remko Bicentini op zijn ontslag bij de nationale ploeg van Curaçao.Lees artikel

Tot vrijdag plotseling het bericht kwam dat Hiddink de opvolger zou worden van Bicentini. In gesprek met verschillende media reageerde de bondscoach van Curaçao uiterst verrast en hij stelde dat Hiddink ook niet helemaal netjes gehandeld had. De 73-jarige oefenmeester is naar eigen zeggen overvallen door het rumoer en is niet blij met de gang van zaken rond zijn aanstelling. "Ik heb nog geen handtekening gezet. En dat ga ik ook niet doen, voordat alles keurig netjes is afgehandeld", zegt Hiddink in gesprek met De Telegraaf.

"Ik heb zelf ook aan de andere kant gezeten. Daarom heb ik de bond ook gezegd: 'Vrienden, jullie hebben mij gevraagd, maar jullie moeten wel alles keurig netjes afhandelen'. Als ik nu al het rumoer hoor, dan moet ik concluderen dat het niet klopt, dat alles netjes is afgehandeld, zoals mij gezegd is. Dat zal dan eerst moeten gebeuren. Zo lang dat loopt, wacht ik met verder praten, laat staan dat ik nu een handtekening zet", gaat Hiddink verder. Het is de bedoeling dat de ervaren oefenmeester tot het WK van 2022 in Qatar gaat tekenen op Curaçao. Hedwiges Maduro gaat mee als adviseur en de oud-middenvelder moet op termijn de taken van Hiddink als bondscoach overnemen.

Hiddink sprak voorlopig nog niet met Bicentini. "Eerder dit jaar heb ik hem een keer gesproken, maar de laatste dagen niet. Bij alle pijn die er toch al bij zit, moet het wel netjes worden afgehandeld. Ik verwacht daar wel snel iets over te horen van de president", benadrukt Hiddink. Hij neemt Bertus Holkema als teammanager mee naar Curaçao en hij is nu al bezig met het organiseren van een trainingskamp op De Veluwe in aanloop naar de WK-kwalificatiewedstrijden in oktober en november. "Of het allemaal doorgaat, hangt af van wat er nu gaat gebeuren."

Meer nieuws
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
   
23:00
23:00
Olympiacos verrast Villa in Birmingham en mag dromen van finale in eigen land
7
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
26
   
22:54
22:54
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2
   
22:33
22:33
Tottenham Hotspur bewijst status als favoriete tegenstander voor Chelsea
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (15)

 
messino
 
1
25 augustus 2020 om 08:17
De bond van Curaçao is hierin toch niet te volgen? Wat is nou eigenlijk de reden voor het ontslag van Bicentini. De resultaten onder hem zijn gewoon goed. Klikt het dan niet meer tussen hem en spelers? Of onenigheid binnen de staf? Er moet toch een reden ten grondslag liggen aan zijn ontslag.
 
caribbean
 
19
25 augustus 2020 om 08:21
Er is geen reden voor zijn ontslag, Guus is gewoon een grotere naam met als gevolg dat er meer spelers voor Curacaose elftal zullen kiezen. Ik begreep wel dat ze een ander functie voor Bicentini in gedachte hadden, maar het is logisch dat hij daarvoor bedankt als hij het via de media waar moet nemen. Dat is ook de reden dat ze Guus hebben aangenomen om de organisatie te professionaliseren, aan zulke gevallen zie je dat het nodig is.
 
ScummyMan
 
1
25 augustus 2020 om 09:11
Denk inderdaad dat ze een volgende stap willen zetten met Guus. Vervelend voor Bicentini maar wel logisch. Moet wel gezegd worden dat als ze een volgende stap willen zetten dat ze allereerst moeten zorgen dat ze hun zaakjes op orde hebben en fatsoenlijk kunnen handelen. Lijkt me toch de basis.
 
caribbean
 
25
25 augustus 2020 om 08:19
Het is ronduit schandalig hoe ze daar omgegaan zijn met Bicentini die na Kluivert het stokje had overgenomen en het eiland zoveel goeds heeft bezorgd. Respectloos dat hij via de media moet vernemen dat Guus Hiddink zijn plekje overneemt, logisch dat Guus ook even wilt wachten met tekenen.
 
rannio
 
3
25 augustus 2020 om 10:09
Eerder schandalig dat Guus overal in de media praat over een job waar iemand anders op zit (waarmee hij contact had in het verleden) zonder dat hij dus een handtekening heeft gezet.
 
Kaassie
 
8
25 augustus 2020 om 11:33
Ik heb Guus, voordat bekend werd dat Bicentini aan de kant zou worden geschoven, nergens in de media horen praten over zijn (misschien) aanstaande job. Misschien wil jij me even bijpraten?
 
CoachPeter
 
12
25 augustus 2020 om 08:44
De Bond hoeft helemaal niets uit te leggen. Je vergelijkt een Ferrari toch ook niet met een Skoda.
 
Apocalyps
 
5
25 augustus 2020 om 09:11
Ervan uitgaande dat Hiddink het zomaar even beter gaat doen, dan Bicentini (of Kluivert)? Qua naam is hij vele malen natuurlijk groter, maar dat wil niet zeggen dat het een gegarandeerd succesje gaat worden...
 
Kohaku
 
9
25 augustus 2020 om 09:12
Dus een coach zonder reden en uitleg ontslaan is vrij normaal voor jou? Alsof Hidding zo geweldig gepresteerd heeft de laatste jaren. Onder de huidige coach hebben ze de afgelopen jaren hele goede resultaten gehaald en er is dus geen reden voor ontslag.
 
Adrian11
 
4
25 augustus 2020 om 09:25
Jij zou je werknemers ook via een mail ontslaan, nadat de opvolger al is aangesteld?
 
BoW
 
6
25 augustus 2020 om 09:29
De Ferrari waar jij het over hebt is bijna total loss en dan ook zo goed als afgeschreven
 
FlamengoBrasil
 
5
25 augustus 2020 om 09:40
Coachpeter, waarom is Bicentini dan een Skoda? Omdat hij in Nederland trainer bij een amateurclub is? Kijk even hoe hij Curacao omhoog heeft geholpen, en nog steeds in de lift zit. Hij presteert gewoon heel goed met dat land. En dan heb je zeker wat uit te leggen. Jij zou het dus ook snappen als jij morgen door je werkgever op straat gezet wordt zonder enige uitleg?
 
D@nny
 
1
25 augustus 2020 om 09:59
Tja, als jij het binnen de normen en waarden vindt vallen dat je je ontslag in de media te horen krijgt dan is er eerder iets mis met jou denk ik dan. Niet fatsoenlijk mocht dit waar zijn. Soms maken mensen de simpelste fouten en snap ik echt niet hoe dat kan gebeuren. Wees duidelijk en transparant naar je medewerkers toe denk ik dan.
 
nick140
 
1
25 augustus 2020 om 16:21
Dat hangt er maar net vanaf. Skoda is erg succesvol in de rally-kampioenschappen op lager niveau, dat zie ik een Ferrari niet doen? Wat als Curaçao een rally-kampioenschap is en geen Formule 1. Kun je beter je succesvolle Skoda houden, stukje goedkoper bovendien
 
ChessPiece
 
0
25 augustus 2020 om 19:44
Hij wachtte daarvoor al, VZ. Dus geen sensatie creëren. Het kwam naar buiten, maar dat was omdat de Curaçaose voetbalbond had aangegeven dat alles geregeld was.