Gewilde Tukker reageert op enorme belangstelling uit Bundesliga
Maandag, 6 juli 2020 om 10:54

Joël Drommel is klaar voor een stap hogerop. De 23-jarige doelman van FC Twente heeft over belangstelling niet te klagen. Onder meer Club Brugge en een aantal Duitse clubs hebben interesse in de sluitpost, wiens contract in de Grolsch Veste in 2021 afloopt.

Volgens het Noordhollands Dagblad hebben Hertha BSC, Union Berlin, FC Augsburg en VfB Stuttgart interesse in de keeper. "Dat vind ik echt een heel mooie competitie, ja", zegt Drommel tegen de krant over de Bundesliga. "Ik keep nu al praktisch in Duitsland, Enschede ligt tegen de grens, haha. En de Champions League is natuurlijk ook niet verkeerd", doelt Drommel op de belangstelling van Club Brugge.

Na vijf seizoenen FC Twente zegt Drommel toe te zijn aan de volgende stap in zijn loopbaan. In zijn contract is een optie opgenomen voor nog een jaar. "Het is ook niet zo dat het een straf is als ik hier nog een jaar blijf, zeker niet. Ik heb nog niet met de clubleiding gesproken. Ik lees dat ze me graag willen behouden, maar bij het juiste bod ook bereid zijn me te laten gaan", aldus Drommel, die volgens Voetbal International anderhalf tot drie miljoen euro moet kosten.

Meer nieuws
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
0
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
1
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
10
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
18
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
twente-watcher
 
1
6 juli 2020 om 13:22
Hij staat nog jaar onder contract met een optie voor de club om nog een jaar te verlengen. Dus voorlopig is hij niet transfervrij.
 
Sirius
 
0
6 juli 2020 om 14:01
Maar hij heeft een behoorlijk salaris en als FC Twente de optie moet lichten, zal dat waarschijnlijk alleen nog maar gaan stijgen. Ze kunnen overigens het geld ook goed gebruiken en onvervangbaar is hij nou ook weer niet.
 
DeVeste
 
16
6 juli 2020 om 10:58
Voor 1.5 miljoen zeker laten gaan. Talenvolle keeper, maar ben persoonlijk geen fan van hem. Een vertrek van Drommel kunnel we wel opvangen.
 
nfear
 
12
6 juli 2020 om 11:15
We hebben nog de Lang. Goede keeper.
 
insite tukker
 
13
6 juli 2020 om 11:24
Beetje raar zonder drommel waren we zeker gedegradeert
 
Sirius
 
1
6 juli 2020 om 13:58
@insite tukker - Dat is pure onzin. Hij heeft minstens zo vaak punten gekost als opgeleverd. Drommel is een talentvolle doelman, maar nog allesbehalve stabiel. Er is duidelijk sprake van ontwikkeling, maar hij heeft nog steeds heel wat te leren. FC Twente zit momenteel niet in een situatie waarin ze 'm makkelijk aan boord kunnen houden en het geld kunnen ze goed gebruiken. Bovendien is Drommel niet dermate goed dat hij ook onvervangbaar is. Als er dus een goed bod binnenkomt, moet je 'm als club 'gewoon' verkopen. Vergeet bovendien niet dat hij een behoorlijk salaris heeft.
 
wandering
 
0
6 juli 2020 om 14:17
Zelfs RKC is niet gedegradeerd dus dat klopt niet helemaal ?? voor het niveau waar Twente nu op acteert is het een prima doelman, zie hem bij de BL clubs en Brugge niet 1e doelman worden eerlijk gezegd.
 
Ajax/barca2014
 
9
6 juli 2020 om 11:04
Wat zou het voor Twente (en misschien ook voor Drommel zelf) als ze drie miljoen aan hem kunnen overhouden. Ik heb ondertussen veel respect voor Drommel gekregen, want hij heeft in het verleden (terecht?) veel kritiek te verwerken gehad. Een mooi voorbeeld voor jonge spelers. Misschien dat Twente Kotarski van Ajax kan huren?
 
twente-watcher
 
0
6 juli 2020 om 13:23
Je moet een contractspeler niet willen vervangen door een huur speler denk ik. Dan bouw je nooit wat op.
 
Ajax/barca2014
 
2
6 juli 2020 om 14:06
Dat klopt wel, maar hoe ga je kapitaal creeeren als je hele scouting is wegbezuinigd? Probeer ook maar eens zonder geld een waardige vervanger te halen. Ik denk dat Twente sowieso met die tijdelijke TD voor de meest voor de hand liggende opties zal gaan. Belangrijk is dat jullie niet degraderen.
 
Leicester
 
4
6 juli 2020 om 11:06
Die jongen heeft wel een bepaald talent al zijn de meningen hierover erg verdeeld. Als je naar de 1.Bundesliga of 2.Bundedliga kunt wordt je er nooit slechter van, net als de Belgische top ook prima. Voor Twente zal het geld welkom zijn.
 
FlamengoBrasil
 
2
6 juli 2020 om 11:10
Ik vond het een matige keeper, maar dan praat ik over een aantal jaar terug. Heb hem verder niet echt meer gevolgd de afgelopen 2 a 3 drie jaar. Hij werd toen natuurlijk ook regelmatig afgebrand bij Derksen en Gijp wat ook voor wat negatieve beeldvorming heeft gezorgd.
 
staw
 
11
6 juli 2020 om 11:48
Paar jaar terug vond ik hem ook matig. Hij heeft me echter positief verrast de afgelopen jaren en is in mijn ogen wel toe aan een stapje hoger. Bundesliga misschien net te hoog, maar Belgische competitie is geen gek idee.
 
Jopie22
 
9
6 juli 2020 om 11:10
Drommel heeft zich goed herpakt na een mindere periode vóór de degradatie. Hij is talentvol maar moet nog groeien. Als we een aardig bedrag voor hem kunnen krijgen dan moet hij verkocht worden.
 
jorisdijk
 
21
6 juli 2020 om 11:15
Drommels drommels en nog een drommels. Blijft wel weinig met een twenteachtergrond over dan.
 
LovreFC
 
8
6 juli 2020 om 12:03
Ik hoop toch wel dat hij een verstandige keuze maakt. Bij Club Brugge, Augsburg en Hertha BSC komt hij gegarandeerd op de bank gezien de keepers die daar al spelen. Kies dan voor een mooie club als Stuttgart, waar de eerste keeper een huurling was en je dus echt kans maakt om in de basis te komen volgend seizoen.
 
Sirius
 
0
6 juli 2020 om 13:53
Ik blijf erbij dat ze 'm direct moeten verkopen als er een club komt die een mooi bedrag biedt. Ik snap nog steeds al die hosanna rond Drommel niet echt. Ja, hij heeft soms reddingen die veel andere keepers niet hebben, maar hij maakt ook minstens zoveel fouten die andere keepers wellicht niet maken. De ene minuut kan hij een fantastische redding maken om vervolgens door het ijs te zakken. Dat gebeurt 'm bijna elke wedstrijd. Dat zal er uiteindelijk wel een keer uitgaan naarmate hij ouder wordt, maar op dit moment is hij naar mijn mening niet onmisbaar voor FC Twente. Ook niet vreemd gezien z'n leeftijd overigens, maar FC Twente kan het geld ook goed gebruiken. Dan heb ik eerlijk gezegd liever dat Selahi blijft.
 
ado_totti
 
0
8 juli 2020 om 03:56
Hij is beter geworden in de afgelopen jaren, maar heeft afgelopen seizoen genoeg houdbare ballen doorgelaten. Sta te kijken van zoveel interesse. Wist niet dat er zo weinig keepers zijn in Duitsland. Als ik hem was zou ik gelijk gaan !