Go Ahead boekt eindelijk weer thuiszege en passeert Ajax op Eredivisie-ranglijst
Zaterdag, 2 maart 2024 om 20:36

Go Ahead Eagles heeft RKC Waalwijk zaterdagavond dieper de problemen in gedrukt. Door een doelpunt van Jakob Breum wonnen de Deventaren in eigen huis nipt van de Waalwijkers: 1-0. Go Ahead passeert Ajax daardoor op de Eredivisie-ranglijst en staat nu vijfde. RKC bezet de gevaarlijke zestiende plaats.

Go Ahead moest het stellen zonder onder meer Mats Deijl, Victor Edvardsen en Bobby Adekanye. Mede daardoor kregen Luca Everink en Søren Tengstedt hun eerste basisplek namens de ploeg uit Deventer toebedeeld.

RKC begon met exact dezelfde basiself als vorige week, toen er in eigen huis met 0-1 werd verloren van Fortuna Sittard. David Min startte dus opnieuw in de spits, waardoor Michiel Kramer weer genoegen moest nemen met een reserverol.

In de leuke eerste helft raakten beide ploegen een keer het aluminium. Eerst was het Willum Willumsson die alleen op Etienne Vaessen af kon en de paal raakte, even later belandde aan de andere kant van het veld een corner via David Min op de lat.

Dat beide ploegen met de brilstand op het scorebord de rust in gingen, was bovendien te danken aan beide doelmannen. Met name Vaessen had een aantal uitstekende reddingen in huis.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Go Ahead dan toch op voorsprong. Met een fraai passje zette Tengsted zijn landgenoot Breum ineens oog in oog met Vaessen, en de buitenspeler faalde niet: 1-0.

In de fase daarna was RKC een aantal keer dicht bij de gelijkmaker, onder meer via Denilho Cleonise en invaller Michiel Kramer. Jeffrey de Lange hield Go Ahead echter overeind, waardoor de club uit Deventer de eerste thuiszege in de Eredivisie sinds 4 november boekte.

Meer nieuws
   
17:23
17:23
Union Sint-Gillis verslaat Van Bommels Antwerp en wint eerste beker sinds 1914
0
   
17:00
17:00
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
9
   
17:00
17:00
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
24
   
16:52
16:52
Theo Janssen over linksbackpositie Nederlands elftal: 'Dat is geen optie'
3
   
16:45
16:45
Hélène Hendriks laat zich voor het eerst in de media uit over 65-jarige geliefde
0
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
endertainment
 
13
2 maart 2024 om 20:39
Wij gaaan europaa in wij gaan…
 
Brinkgeverweg
 
7
2 maart 2024 om 20:44
Afgrijselijk maar o zo lekker met zoveel blessures, hup kowet!
 
Sociomasia
 
3
2 maart 2024 om 21:02
Live vanaf de Rielerweg, misschien kijk ik via mijn rood gele bril maar vond het persoonlijk niet afgrijselijk!
 
Daei16
 
0
2 maart 2024 om 21:08
Nou als objectieve supporter was het zeer zeer pover. Wellicht had rkc nog iets verdiend, maar iedere keer ‘die laatste bal’ van ze was echt lachwekkend slecht.
 
Sociomasia
 
3
2 maart 2024 om 21:15
Vond het een leuke open wedstrijd met kansen aan beide kanten. Nu ben ik door mijn clubvoorkeur misschien niet objectief genoeg, vond zelf alleen deze wedstrijd zeer vermakelijk !
 
Richardmas
 
7
2 maart 2024 om 21:09
Als Utrecht morgen in Amsterdam wint, dan denk ik echt dat Ajax niet in de top 7 gaat eindigen. Ze zullen wel play offs voor de Conf League halen, en ik denk dat het voor NL het best is als ze die winnen. Want we verwachten toch dat ze volgend jaar niet zo slecht zijn als nu. Maar eerlijk is eerlijk, op basis van dit Eredivisie seizoen verdienen ze het niet echt.
 
G-schock
 
1
2 maart 2024 om 21:18
Ze spelen niet zoals je gewend van ze bent. Maar als je op een plek eindigd die er recht toe geeft verdiend je het in mijn ogen ook. Betekent simpelweg dat er een hoop ploegen nog slechter gepresenteerd hebben.
 
manu84
 
4
2 maart 2024 om 22:00
Utrecht gaat morgen denk ik ook winnen..
 
Almachtig
 
0
3 maart 2024 om 11:23
Go Ahead speelt in de komende 7 wedstrijden onder andere tegen PSV, Ajax, Feyenoord en Utrecht. De 2 op papier makkelijkste ploegen van de ranglijst, Ajax en Utrecht, zijn uitwedstrijden. Hopen dat er hier en daar een paar punten worden gehaald tegen deze ploegen, dan kunnen we strijden voor plek 5. Maar eerlijk gezegd is met de blessures en de vorm een plek in de playoffs het meest realistisch. En daarvoor kijken we naar Sparta en Heerenveen, die momenteel op zo een 9 punten achterstand staan.