Goedmakertje voor Mitchell van Bergen na inleveren shirt Arjen Robben
Maandag, 12 april 2021 om 08:34

Mitchell van Bergen ruilde zondag na afloop van het duel tussen FC Groningen en sc Heerenveen van wedstrijdshirt met Arjen Robben. De buitenspeler van de Friezen had het shirt al in zijn tas gestopt toen hem werd gevraagd om het terug te geven, daar de Groningers het wedstrijdshirt van Robben wilden schenken aan een goed doel. Van Bergen twijfelde geen moment en gaf het shirt terug, maar stelde wel een voorwaarde waar Groningen uiteindelijk aan voldeed.

Van Bergen kwam na afloop van de 0-2 overwinning Robben tegen op het veld. "Ik dacht: dit is mijn kans. Ik vroeg het gewoon gelijk", reageert de 21-jarige aanvaller in gesprek met NOS Langs de Lijn. Met het shirt van Robben in bezit zocht Van Bergen de kleedkamer op. "Ik was superblij. In de kleedkamer deed ik 'm gelijk in mijn tas. Je weet nooit wat er kan gebeuren; er zijn zat jongens die dan nog een grapje willen uithalen."

Toch raakte Van Bergen het wedstrijdshirt van Robben kwijt. "Onze perschef kwam vragen of ik het shirt wilde teruggegeven. Het was al voor een goed doel bedoeld. Ja, dan geef ik 'm terug. Vond ik wel zo netjes", aldus Van Bergen, die vroeg om een ander shirt van Robben. En met succes. "Ik kan dus wel zeggen dat ik het shirt van Robben heb gekregen." Het originele shirt kwam terecht bij Groningen, dat zondag een loting verrichtte onder de seizoenkaarthouders om te bepalen wie de gelukkige winnaar werd van de gedragen wedstrijdshirts in de Derby van het Noorden.

Tegenover De Telegraaf vertelt Van Bergen dat het shirt van Robben misschien wel de mooiste is uit zijn verzameling. "Ik heb een mooie verzameling shirts thuis, ook van spelers als Hakim Ziyech en Matthijs de Ligt, maar dit is misschien wel de mooiste in mijn collectie. Robben is wel een heel grote speler. Ik kijk erg tegen hem op. Het is heel mooi dat ik nu een shirtje van hem heb", aldus Van Bergen.

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
3
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
8
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (17)

 
Suarez 7
 
52
12 april 2021 om 09:19
Het blijft apart om een van de beste voetballers van het afgelopen decennia te zien rondlopen bij Groningen. Op zijn top was Robben de beste speler van de wereld. Ik reken de twee aliens dan even niet mee ;-) Mooi dat hij eindelijk terug is, hopelijk dat hij na de break er twee injast tegen PSV. Zou wat zijn als hij nog wordt opgeroepen voor het Nederlands Elftal, haha!
 
Waaltje
 
10
12 april 2021 om 09:36
Als Babel al opgeroepen kan worden, dan maakt Robben ook zeker nog kans! Zoals je zegt, na de break nog even volle bak en goed presteren en dan kan hij wat mij betreft mee. Al is het maar voor in de kleedkamer (schijnt tegenwoordig ook erg belangrijk te zijn? ).
 
ernesto22
 
3
12 april 2021 om 09:45
Ik heb hetzelfde. Ook al voetbalt hij weer of nog, het is gewoon een legende. Ik vraag me ook af of de verdedigers van Heerenveen ook niet dachten, wat mooi dat we met Robben 'mogen' voetballen. Dat ze denken 'ik ga hem niet te hard aanpakken.' Niemand wil hem blesseren haha. Maar na afloop gaf hij ook aan dat zijn lichaam enorm veel moeite heeft met stabiel topsport bedrijven. Daardoor is het nog knapper. Maar alleen als alles mee zit komende weken zie ik hem volgend jaar zichzelf nog een jaar inzetten voor de club en de supporters. Maar bij een volgende blessure zie ik hem ermee stoppen. Want eigenlijk, is dit gekkenwerk, als je ziet wat hij er allemaal voor doet.
 
 
2
12 april 2021 om 11:50
Nouja het is een Groninger. Dit is gewoon het zelfde als de vele oud Ajacieden die terug kwamen bij Ajax. Ik hoop echter dat Robben zijn faam gebruikt voor amateurvoetbal in Groningen. Niet perse als speler of coach, dat moet hij echt zelf weten, maar jeugdaccomondaties in Groningen zijn met Limburg echt de meest troosteloze van Nederland. Ik zou het bijv prachtig vinden als SV Bedum straks een eigen Arjen Robben tribune krijgt. Maar Robben ook zijn ervaring in Duitsland, Engeland en Spanje deelt met onze amateurclubs. Als je nagaat hoeveel clubs uit de provincie Groningen boven de eerste klasse spelen, is dat best schokkend. Slechts 1, Be Quick 1887
 
burwatti
 
10
12 april 2021 om 09:19
Leuk voor deze jongen, vond het best sneu toen ik bij studio voetbal zag dat hij het shirt terug moest geven
 
Twenteov
 
32
12 april 2021 om 09:20
Mooi man, wordt niet door iedereen gewaardeerd dat shirtje ruilen maar voor het shirt van een speler van het kaliber Robben verkoop ik mijn schoonmoeder ook. Wat een speler.
 
burwatti
 
49
12 april 2021 om 09:27
ik verkoop de mijne al voor een shirt van de spits van het derde elftal van AFC
 
mars0260
 
43
12 april 2021 om 09:40
hier mag je haar gratis komen halen en krijg je er nog een shirt naar keuze bij
 
 
1
12 april 2021 om 11:55
Hahahahaha heerlijk mannen. Hardop gelachen!
 
Theo4ever!
 
0
12 april 2021 om 13:19
Is het zo'n heks? :;
 
Stylianos
 
8
12 april 2021 om 09:21
Prima oplossing zo toch, Groningen blij en van Bergen blij. Als ik profvoetballer was geweest had ik het ook mooi gevonden om shirts van grote tegenspelers te verzamelen, ach ja nu moet ik mij maar tevreden stellen als ik een topspeler bij FUT krijg :D
 
jeron
 
4
12 april 2021 om 09:37
Ik ben 32 en sta al te gieren om een shirtje van FC Emmen.... Die jongen heeft groot gelijk...
 
cocodiewitte
 
3
12 april 2021 om 11:15
2010 was van Sneijder en Robben. Cl finale spreekt voor zich. Assist Sneijder en treble. Robben ontiegelijk veel goals.
 
Furrr
 
0
12 april 2021 om 17:19
Zolang je op blijft kijken tegen spelers ga jezelf nooit het maximale eruit halen. Je zou jezelf zo gek moeten maken dat Robben om een shirt van jou smeekt.