Gosens kan voor financiële meevaller zorgen op EK: 'Verwacht een bloemetje'
Vrijdag, 11 juni 2021 om 11:09

Bij FC Dordrecht wordt reikhalzend uitgekeken naar het EK. De club uit de Keuken Kampioen Divisie hoopt op een goed eindtoernooi van Robin Gosens om nog wat centen op te strijken. De linkervleugelverdediger van Atalanta maakt deel uit van de EK-selectie van Duitsland en mag bij een goed EK wellicht hopen op een mooie transfer. In dat geval profiteert Dordrecht mee, aangezien de hekkensluiter van het afgelopen seizoen recht heeft op een zogeheten solidariteitsbijdrage.

Gosens droeg tussen 2013 en 2015 53 keer het shirt van Dordrecht, om vervolgens door Vitesse voor 200.000 euro verkocht te worden aan Heracles Almelo. In Almelo groeide de linksback uit tot een vaste waarde, wat hem een transfer naar Atalanta opleverde. Bij een eventuele vervolgtransfer wrijven ze zich bij Dordrecht in de handen. "Dat zou heel gunstig zijn", vertelt voormalig technisch directeur Marco Boogers tegenover het Algemeen Dagblad. "Want de club krijgt een deel van de transfersom vanwege de solidariteitsbijdrage. Dat kan een leuk centje opleveren. Ik heb Hans de Zeeuw (algemeen directeur, red.) onlangs al laten weten dat ik dan wel een bloemetje verwacht, haha."

Dat Gosens het in de jaren na Dordrecht zo goed zou doen, hadden ze ook daar niet verwacht. De verdediger kwam tijdens de laatste twee oefeninterlands tegen Denemarken (1-1) en Letland (7-1) in actie en wist tegen laatstgenoemde opponent zelfs het net te vinden. "Natuurlijk sta ik ervan te kijken dat Robin het zo ver geschopt heeft", gaat Boogers verder. "Ik heb nog zeker met honderd spelers uit mijn tijd bij Dordt goed contact, daar hoort Robin ook bij. Hij was bij Dordt nog een jong en iel ventje, maar met keihard trainen heeft hij mooi carrière gemaakt. Gekke verhalen over hem zijn er helaas niet, sorry, hij was ook op zijn negentiende al een serieuze en gedreven prof."

Ook Giovanni Korte volgt de verrichtingen van zijn voormalig ploeggenoot op de voet. De twee promoveerden in 2014 met Dordrecht naar de Eredivisie om een jaar later als nummer achttien weer te degraderen. "De topwedstrijden van Atalanta kijk ik altijd en de wedstrijden van Duitsland zal ik ook zeker met interesse gaan volgen", aldus Korte. "Hij kan aan de bak tegen Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé, maar met zijn loopvermogen moet dat goed komen. Hij was op zijn negentiende al enorm serieus, hij had echt duizend procent commitment om te slagen als profvoetballer. Daarom is het ook zo mooi om te zien hoe ver hij het al geschopt heeft."

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
9
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
68
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (14)

 
azAZazAZaz
 
4
11 juni 2021 om 11:28
Is een solidariteitsbijdrage iets anders dan een opleidingsvergoeding of een doorverkooppercentage?
 
Hassiebassie
 
29
11 juni 2021 om 11:29
Ik vind het nog steeds extreem knap dat Atalanta destijds gewoon zo gescout heeft dat ze spelers van Heracles en Hereveen (de Roon) hebben gehaald en daarmee de top van de Serie A hebben bestormd. Stonden Gosens en de Roon destijds op de radar van een Nederlandse topclub?
 
IlMaestro21
 
6
11 juni 2021 om 11:49
Ik kan me herinneren dat De Roon absoluut niet op de radar stond; men stond er eigenlijk van te kijken dat hij als nietszeggende speler door een andere club is gekocht. Over Gosens was meer enthousiasme, ik dacht dat er ook geruchten waren dat Vitesse hem wilde terugkopen en dat ook AZ interesse had.
 
Reppi
 
11
11 juni 2021 om 12:11
En vergeet Hateboer niet haha! Toch wel knap van Gasperini! Helaas doet Lammers het minder goed! Die moet lekker terug naar NL!
 
houtapp
 
0
11 juni 2021 om 11:56
Beide heren hebben zich ontzettend goed ontwikkelt in het systeem van Atalanta. Atalanta heeft prima gescout.
 
anfield YNWA
 
1
11 juni 2021 om 12:04
Wij hadden Gosens ook kunnen hebben maar de Boer was niet geïnteresseerd. Nu staat hij in de basis bij Duitsland. Als er een linkervleugelverdediger is die het 532 systeem uitermate goed onder de knie heeft dan is het Gosens wel.
 
FcGrun050
 
22
11 juni 2021 om 12:07
Nee Koeman was niet geinteresseerd, dus De Boer heeft nu niks mee te maken. Daarnaast had Gosens al wel in zijn hoofd dat hij liever voor Duitsland wilde uitkomen ipv Nederland.
 
Reppi
 
6
11 juni 2021 om 12:08
Haha de haat op de Boer is groot deze dagen.. (wat ik zeer zeker snap) Maar Gosens had onder Koeman al aangegeven voor Duitsland uit te willen komen!
 
Sanderr
 
8
11 juni 2021 om 12:11
Haha De Boer bashen 2.0 dit hoor, zelfs van zaken in het tijdperk van zijn voorganger krijgt hij de schuld
 
Master D
 
2
11 juni 2021 om 12:30
Belachelijk inderdaad dat toen de Boer op 23 september 2020 bondscoach werd hij niet met terugwerkende kracht de op 3 september 2020 voor Duitsland gedebuteerde Gosens heeft geselecteerd.
 
anfield YNWA
 
1
11 juni 2021 om 12:37
Ik zit er even naast ik dacht dat het onder De Boer was excuus. Maar de KNVB heeft Gosens gewoon laten lopen. Als je als speler kunt kiezen tussen Nederland en Duitsland en je laat als KNVB niet merken dat je hem graag wilt hebben, geen voorselectie, niks dan snap ik dat hij voor Duitsland kiest. Low heeft hem beloofd ik ga je selecteren en hij heeft woord gehouden
 
Master D
 
3
11 juni 2021 om 13:06
Geen probleem. Fout toegeven is goed. Persoonlijk dacht ik overigens dat de Knvb hem wel op de radar had, maar lees nu via Google dat Gosens in februari 2020 van zowel Duitsland als Nederland nog niks gehoord heeft. Wat dat betreft een gemiste kans natuurlijk. Aan de andere kant ook wel lastig om met de kennis van nu te oordelen. Oranje ging lekker onder Koeman die er toen nog zat. 5-3-2 was niet de huisstijl als die uberhaubt gebruikt werd (In de succesvolle nations league en kwalificatie EK werd hij niet gebruikt). Was het zo heel vreemd dat Gosens eind 2019 niet werd opgeroepen? Niet echt volgens mij. Daarna kwam corona en was de eerste interland pas in september toen er dus een andere bondscoach op interim basis zat. Echt kans om Gosens iets toe te zeggen was er dus ook niet tussen 2 bondscoaches is.
 
Gerwin89
 
0
11 juni 2021 om 23:24
Voor Gosens is oranje nooit aan de orde geweest. Hij voelde zich altijd al meer Duitser ondanks dat hij op steenworpafstand van de grens is geboren en opgegroeid. Dus wie de coach ook was, Gosens had nooit voor NL gekozen
 
FcGrun050
 
1
11 juni 2021 om 12:06
Is een beetje de vraag wat zijn vervolgstap zal zijn. Hij werd in verband gebracht met Chelsea en Leicester, waarvan de eerste een redelijk domme overstap zal zijn. Die hebben met Chilwell en Alonso (emerson gaat denk ik wel weg) al soortgelijke backs. Leicester zal een betere club voor hem zijn. Rodgers speelt soortgelijke voetbal, Fuchs gaat weg, en Thomas gaat hem niet uitspelen.