Grote blunder van Padt leidt bekereliminatie van FC Groningen in
Dinsdag, 15 december 2020 om 22:55

FC Emmen heeft zich dinsdagavond verzekerd van een ticket voor de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. In eigen huis waren de Emmenaren met 2-1 te sterk voor FC Groningen. Sergio Padt speelde een negatieve hoofdrol in het noordelijke onderonsje: bij een gelijke stand maakt de doelman een blunder die de fatale tegentreffer inluidde.

FC Emmen begon met aanvallende intenties aan de wedstrijd en al na zes speelminuten kreeg de ploeg de eerste grote kans. Keziah Veendorp kreeg de bal voor zijn voeten uit een corner, maar zag tot tweemaal toe zijn pogingen voor de doellijn weggehaald worden door Azor Matusiwa. FC Groningen kwam halverwege de eerste helft dicht bij de openingstreffer via een kopbal van Wessel Dammers, maar Dennis Telgenkamp bracht redding.

Kort na de eerste Groningse mogelijkheid was het alsnog raak voor de bezoekers. Nadat Jorgen Strand Larsen in eerste instantie verzuimde een voorzet vanaf links van dichtbij binnen te tikken, was het vervolgens Ramon Pascal Lundqvist die wel doeltrof: 0-1. Op slag van rust kreeg Nikolai Laursen nog een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar een grote inschattingsfout na een doorgeschoten bal voorkwam dat hij oog in oog met Padt kwam te staan.

Vlak na rust hoopte FC Emmen een penalty te krijgen nadat Anco Jansen gevloerd leek te worden, maar volgens arbiter Kevin Blom was er van een overtreding geen sprake. Na zestig minuten spelen kwam Emmen dan toch op gelijke hoogte. De diepgaande Glenn Bijl werd op zijn wenken bediend door Veendorp en schoot de bal koel langs Padt: 1-1.

Dammers liet een grote kans op de 1-2 voor FC Groningen liggen. De verdediger kopte over het doel van FC Emmen uit een vrije trap van Lundqvist. Zeven minuten na de 1-1 was het opnieuw raak voor de ploeg van Dick Lukkien. Padt had alle tijd om een medespeler uit te zoeken, maar de doelman hield de bal veel te lang aan zijn voeten en leverde de bal zo in bij de tegenstander. Jansen kon de bal in het lege doel schieten en dat was ook de eindstand: 2-1.

FC Emmen boekte tegen FC Groningen pas de tweede zege van het seizoen. De ploeg van Lukkien won eind oktober in de eerste ronde van de beker met 2-0 van FC Eindhoven. Sinds de eindwinst in 2015 kwam FC Groningen in de beker niet meer verder dan de derde ronde. De noorderlingen verloren vorig seizoen ook al in de tweede ronde, toen van FC Utrecht (0-1).

Meer nieuws
   
18:42
18:42
Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
   
17:58
17:58
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
6
   
17:52
17:52
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
5
   
17:41
17:41
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
JellyHenry
 
8
15 december 2020 om 23:02
Dit komt toch voor 90% op het conto van Buijs. In de tweede helft verplaatste hij Matusiwa ineens tussen Dammers en Itakura (een soort 523) waardoor iedere druk op de bal verdween, maar ze wel met een hoge lijn speelden. Echt wel 20 ballen over Dammers heen zien vliegen vgm, wat is die traag zeg. Maar goed, kan gebeuren, leren van de foutjes en vol voor de competitie gaan
 
FcGrun050
 
6
15 december 2020 om 23:09
Tja, wat moet ik zeggen. Tot het eerste tegengoal niet heel veel aan de hand. Maar eigenlijk ging het al minder toen Joosten eruit moest voor de grote vedette Suslov. Toen kwam er echt niks meer voorin. Hij moet leren samenspelen en communiceren. Beste man gaat acties aan en doet waar hij zin in heeft. En daarna ook nog twee tegengoals in een tijdspan van 7 minuten, dan doe je iets niet goed volgens mij. Deze nederlaag is echt meer te danken aan Groningen dan Emmen, want die twee goals sloegen echt helemaal nergens op van Groningen. En de jonge jongens die allemaal inkwamen, die waren totaal niet op elkaar ingespeeld. De enige die nog goed inviel was Schreck. Slor, Dallinga en Balk zaten een beetje te zweven over het veld zonder echt een idee te hebben. En volgende keer gewoon de verdediging houden op Gudmundsson, Itakura, Van Hintum en Dankerlui graag, want Dammers zat weer echt te zwemmen achterin. Edit: lees nu net dat Gudmundsson geblesseerd was. Dan Poll of Leal maar als linksback.
 
martijnovic
 
3
15 december 2020 om 23:39
Het moge duidelijk zijn dat de fc niet met zij sterkste 11 aantrad en ook terecht alle ogen moeten op de competitie gericht worden want als er 1 jaar is om 2e of 3e te worden is het dit jaar. Dw grote clubs moeten allemaal nog tegen elkaar en daar kan de fc mooi van profiteren. Om heel eerlijk te zijn ben ik als fc supporter blij met dit verlies omdat het een paar midweekse wedstrijden scheelt.
 
FcGrun050
 
4
16 december 2020 om 00:08
Ik vind dit best wel korte termijn denken. Opzich stelde Groningen wel hun sterkste 11 op, want Da Cruz en Gudmundsson waren geblesseerd. En op rechts heeft Buijs al de hele tijd andere mensen lopen op te stellen: Balk, Suslov, en Van Kaam (joel). Dus nu viel de keuze op Lundqvist. Als je als club wilt doorgroeien, dan moeten de spelers echt meters maken en ervaring opdoen. En dat doe je echt met wedstrijden. Kijk, die wedstrijden tegen amateurteams zouden amper bijdragen, maar die wedstrijden tegen Eredivisie ploegen in de beker kunnen onder andere voor deze jongen knapen nog veel bijdragen aan hun ontwikkeling. En als je Europa ingaat of playoffs speelt, dan moet je sowieso meer midweekse wedstrijden spelen. Beter dat je daar nu aan went dan dat je uiteindelijk nog op stoom moet komen. Bouw endurance op. En wees realistisch, 2de of 3de worden met dit ploeg en het huidig vertoonde spel vind ik wel iets te overmoedig. Plaats 4 max, en dan heeft Groningen echt way boven hun kunnen gespeeld.
 
RobertOost
 
11
16 december 2020 om 00:12
Ja precies en als je gewonnen had, had je gezegd dat dit de kortste weg naar Europa is????. Laat ik eerlijk zijn! Eindelijk een x een overwinning en voetbal waar het op lijkt. Vrijdag met een goed gevoel naar Zwolle en daar 3 punten halen!
 
jeron
 
2
16 december 2020 om 09:08
Het more duidelijk zijn dat ook fc Emmen niet met hun sterkte elftal aantrad De Leeuw geblesseerd Wiedwald eruit Bakker geblesseerd Emmen heeft gewoon 70% wedstrijd gedomineerd Blunder Padt....jazeker, maar die jongen sloeg mij er ook een paar beste uit zeg!
 
lord
 
2
16 december 2020 om 09:38
Heb je het spel van groningen wel gezien de afgelopen maanden? We hebben qua resultaten geluk, want het spel ziet er niet uit. Hele middenveld werd in de 2de helft overlopen. Geen idee wat buijs allemaal heeft gedaan, maar een paar omzettingen bij Emmen en Groningen is niet in staat om dit te pareren.
 
meandmyself
 
0
16 december 2020 om 10:48
Padt heeft ons ook vaak genoeg er doorheen gesleept, dus jammer dan maar. Denk ook dat Groningen het prima vindt dat ze eruit liggen. Kans om de beker te winnen is nihil, alleen maar extra belasting voor de spelers en kans op blessures en schorsingen. Voor Emmen was het ook beter geweest om zich volledig in te zetten voor lijfsbehoud. Hoop echt dat ze erin blijven.. Als Groningen trainer zou ik stapelgek worden van dat korte gespeel van keeper op verdediger. Vaak met veel risico de bal weer terug en dan alsnog een lange peer naar voren... Waarom onnodig dit risico te nemen, want vanachter opbouwen lukt toch maar zelden..als je zelf maar weinig scoort moet je er in ieder geval geen kadootjes gaan weggeven anders wordt het wel heel lastig om te winnen.