Guardiola benadrukt: 'Vergeet dat maar, dat gaat echt niet gebeuren'
Woensdag, 20 december 2017 om 07:00

Manchester City had dinsdagavond een strafschoppenreeks nodig om de halve finales van het toernooi om de EFL Cup te bereiken. De ploeg van manager Josep Guardiola leek op weg om een 0-1 zege op Leicester City te boeken, maar Jamie Vardy benutte in de 96e minuut een enigszins discutabele penalty. Na een verlenging zonder doelpunten miste Vardy zijn elfmetertrap en keerde Claudio Bravo de inzet van Riyad Mahrez.

De koploper van de Premier League is zodoende nog altijd in de race om dit seizoen vier prijzen te winnen. "Vergeet dat maar", benadrukte Guardiola echter na afloop van het duel in het King Power Stadium. "Dat is niet reëel. Dat gaat echt niet gebeuren." De Spanjaard stelde niet zijn sterkste basiself op; hij wijzigde zijn elftal op negen plaatsen ten opzichte van de 4-1 zege op Tottenham Hotspur. Yaya Touré had met 306 optredens meer duels voor the Citizens in de benen dan de rest van het basiselftal in totaal: 230.

"Ik ben heel erg blij. Het gaat erom hoe je reageert als de situatie niet bijzonder in jouw voordeel is. Ze klaagden geen enkel moment over hoe onterecht het was dat Leicester zo laat nog een doelpunt maakte. In tegendeel, ze bleven het maar proberen en proberen, in de verlenging en in de strafschoppenreeks. Het was niet makkelijk. De spelers waren vermoeid en veel jonge, jonge voetballers speelden een verlenging. Dat was niet makkelijk met voetballers als Vardy en Mahrez bij de tegenpartij."

"De beelden liegen niet, we zullen zien of het een strafschop was", vervolgde Guardiola. "Maar ik ben vooral te spreken over hoe we met de tegenslag van het late tegendoelpunt zijn omgegaan. Dat is een goed teken voor de toekomst. Claudio hielp ons opnieuw om de halve finale te bereiken, er zijn waren zo veel goede dingen. Bernardo Silva speelde een uitstekende wedstrijd, Ilkay Gündogan, Touré, iedereen. Ik ben erg blij dat de oudere spelers de jonge spelers hielpen en hoe we de halve finales hebben bereikt."

Meer nieuws
   
10:55
10:55
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
0
   
10:46
10:46
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
1
   
10:00
10:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
22
   
09:44
09:44
Manchester United is bereid om iedereen te verkopen, behalve deze drie spelers
28
   
09:38
09:38
PSV-speler wekt interesse van Europese clubs; vraagprijs bedraagt 20 miljoen
5
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (3)

 
Zermatt_Person
 
1
20 december 2017 om 08:31
Ik zelf, als City supporter, zou het dan ook geen probleem vinden als Man City vroegtijdig al wordt uitgeschakeld in FA Cup tegen Burnley. Puur omdat dat enorm veel wedstrijden en eventueel replays scheelt als City gelijk de eerste FA Cup wedstrijd verliest. Liever direct tegen Burnley eruit dan de finale verliezen, omdat anders dan al die wedstrijden die je gespeeld hebt in FA cup voor niets zijn geweest. City moet zich gewoon focussen op CL en landstitel. Dat zijn de twee belangrijkste competities voor City. FA Cup en League zijn wat mij betreft onbelangrijk. In finale League Cup zou ik wel met sterkste 11 beginnen, omdat je dan 1 wedstrijd verwijderd bent van een prijs. Datzelfde geld voor FA Cup.
 
timedinho
 
6
20 december 2017 om 09:41
Toch denk ik dat city met een 'tweede elftal' ook nog kans maakt om het in de fa cup ver te schoppen terwijl dat voor de basisspelers bijna niks aan energie kost. Zou toch een mooie zijn als ze dit seizoen met 4 prijzen afsluiten.
 
Zermatt_Person
 
0
20 december 2017 om 09:56
De Quadruple zou idd geweldig zijn, maar het mag niet ten koste van competitie gaan. CL en PL zijn voor mij hoofdprioriteit nummer 1. Vooral die CL is belangrijk als City straks zeker is van PL winst, hoewel het misschien nog te vroeg is om te zeggen dat City kampioen wordt.