Guardiola reageert op 'Spy Gate': 'Daar doet iedereen het'
Vrijdag, 18 januari 2019 om 20:59

Marcelo Bielsa raakte vorige week in opspraak nadat hij een 'spion' op de training van tegenstander Derby County had afgestuurd. De English Football League (EFL) kondigde een onderzoek aan naar de actie van de manager van Leeds United, maar Josep Guardiola neemt het enigszins voor de Argentijn op.

De trainer van Manchester City stelde vrijdag op de persconferentie dat Bielsa niet uniek is met zijn gespioneer: "In andere landen doet iedereen het. Toen ik bij Bayern München trainde, stonden er mensen op een kleine heuvel. Tegenstanders met camera's. Zo bekeken ze waar we mee bezig waren", zo wordt Guardiola geciteerd.

Meer: Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers

"Het was cultuur voor de clubs. Niet omdat ik zei dat ze het moesten doen, maar het hoorde gewoon bij de cultuur. Maar ik ga zelf geen spion op Huddersfield Town afstuderen. Als dat je vraag is, dan is het antwoord 'nee'. Dat kun je vergeten…" Manchester City gaat zondag op bezoek bij Huddersfield, de nummer twintig van de Premier League.

Manchester City staat zelf op de tweede plaats en heeft vier punten minder dan lijstaanvoerder Liverpool. "We kunnen niet ontkennen dat één team in de Premier League nu beter is dan wij. We moeten dat accepteren en hen uitdagen. Het enige wat we over Liverpool kunnen zeggen, is: petje af", voegt Guardiola eraan toe.

Meer nieuws
   
22:59
22:59
Real Madrid gaat naar finale dankzij spectaculaire late comeback tegen Bayern
226
   
22:55
22:55
PSV krijgt serieuze concurrentie in strijd om Driouech: bod ligt bij Excelsior
10
   
22:08
22:08
'Hij moet in de basis bij Oranje. Eerst was het Jerommeke, nu maakt hij je gek'
34
   
21:36
21:36
Vitesse vindt mogelijke redding op bijna 5.000 km afstand en voert al gesprekken
15
   
20:41
20:41
Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (4)

 
Wagwan
 
10
18 januari 2019 om 21:24
Haha Guardiola is een enorme fan van Bielsa, dus die zal hij nooit afbreken. We moeten allemaal ook niet overdrijven met dit gebeuren rondom Bielsa en zijn spionage. Ethisch is het misschien niet verantwoord, maar er staat nergens dat het niet mag. Gewoon slim gebruik maken van de middelen die je ter beschikking hebt.
 
Titaantje
 
6
18 januari 2019 om 22:28
Ik vind het eerder verrassend dat andere ploegen het niet doen dan dat Bielsa het wel doet. Als je de trainingen kan bekijken van je tegenstander is dat toch gewoon optimale voorbereiding op de wedstrijd? Waar leggen ze de accenten, wie dragen de hesjes (basiself), etc.
 
Bossie
 
0
19 januari 2019 om 02:59
En daarom wordt er bij steeds meer clubs achter gesloten deuren getraint. Zie nu laatst ook dat artikel over PSV...