Guardiola verklaart ruzie met Agüero: 'Soms overdrijf ik langs de zijlijn'
Zondag, 18 augustus 2019 om 08:29

Manchester City speelde zaterdag in het Etihad Stadium met 2-2 gelijk tegen Tottenham Hotspur. Na afloop van het duel ging het nauwelijks over de uitslag, maar voornamelijk over het optreden van de VAR en de ruzie van City-manager Josep Guardiola met Sergio Agüero. De Spaanse oefenmeester wil niet al teveel waarde hechten aan de woordenwisseling.

Na 66 minuten spelen haalde Guardiola Agüero naar de kant om Gabriel Jesus in het veld te brengen. Er ontstond vervolgens aan de zijlijn een woordenwisseling tussen de oefenmeester en de Argentijnse spits, die uiteindelijk richting de reservebank begeleid werd. "Hij dacht dat ik boos op hem was door de tegendoelpunten die we hadden moeten incasseren", zo tekenen verschillende Engelse media op uit de mond van Guardiola.

Meer: Ontketende Haaland houdt Manchester City met vier goals op titelkoers

"Soms overdrijf ik een beetje langs de zijlijn, maar het komt niet vaak voor dat ik mijn eigen spelers boos maak", gaat de Spaanse oefenmeester verder. Manchester City leek in de laatste minuut dankzij Gabriel Jesus nog een 3-2 overwinning te grijpen, waarna Guardiola en Agüero elkaar knuffelden langs de zijlijn. Door inmenging van de videoscheidsrechter ging er uiteindelijk een streep door de treffer, omdat Aymeric Laporte hands had gemaakt in aanloop naar het doelpunt.

"Ik was een voetballer, ik weet hoe het is om daar te staan. De emoties horen bij het spelletje. We hebben tijdens en na de wedstrijd gesproken en dat is alles. Ik ben fan van die jongen en ik houd enorm van hem", besluit Guardiola. Voor zijn ploeg wacht nu volgende week zondag de uitwedstrijd tegen Bournemouth, dat evenals Manchester City vier punten verzamelde uit de eerste twee duels.

Meer nieuws
   
21:36
21:36
Vitesse vindt mogelijke redding op bijna 5.000 km afstand en voert al gesprekken
9
   
20:41
20:41
Fiorentina plaatst zich ten koste van Club Brugge voor finale Conference League
30
   
20:32
20:32
Mourinho liet onlangs zijn droombaan lopen: 'Ik heb een fout gemaakt'
6
   
20:15
20:15
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
5
   
20:00
20:00
Live meepraten in de Champions League: Real Madrid - Bayern München
107
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (23)

 
CampNou84
 
23
18 augustus 2019 om 08:52
Klopt natuurlijk niks van wat hij hier verteld. Het heeft nooit geboterd tussen die 2 en deze wissel is gewoon pure frustratie naar Guardiola toe, dat is wel duidelijk. Daar moet je als voetballer zijnde toch ook gestoord van worden. Een geobsedeerde freak is het, alsof die de bambino’s onder zijn hoede heeft.
 
Le Papillon
 
29
18 augustus 2019 om 09:13
Huh wat? Misschien voerde aguero zn taken wel niet uit? Mag je dan niet meer boos worden als coach? Niks achter zoeken man
 
CampNou84
 
15
18 augustus 2019 om 09:32
Niks achter zoeken? Het is algemeen bekend dat Aguero en Pep geen al te beste onderlinge relatie hebben. Beetje zo’n Eto’o situatie in Barcelona onder Pep.
 
Warabe
 
7
18 augustus 2019 om 09:35
Guardiola is wat we in t bedrijfsleven een micro manager noemen. Hij wilt niet bepalen wat je moet doen maar ook hoe en wanneer etc tot in details. Typische robomanager 3000.
 
barcalover123
 
16
18 augustus 2019 om 09:36
Ooh maar jij zit dus daar elke week bij de trainingen? Je vult klakkeloos alles over na dat je een ruzie van 3 seconden hebt gezien. Misschien is pep dn verhaal wel waar? Wat weet jij nou?
 
barcalover123
 
0
18 augustus 2019 om 09:36
Ooh maar jij zit dus daar elke week bij de trainingen? Je vult klakkeloos alles over na dat je een ruzie van 3 seconden hebt gezien. Misschien is pep dn verhaal wel waar? Wat weet jij nou?
 
BvdP
 
17
18 augustus 2019 om 10:15
Die Guardiola is gewoon een vreemde vogel hoor. Aguero is volgens mij een heel prettige jongen in de omgang die nooit ergens problemen heeft gehad en is een waanzinnige spits. Veel beter dan Jesus. Guardiola moet in zijn handjes knijpen met zo’n speler en niet zo overspannen doen aan de zijlijn. Heb het idee dat hij enorm veel last van stress heeft en vaak de rustige trainer acteert, maar als het even tegenzit komt zijn ware aard naarboven.
 
Le Papillon
 
5
18 augustus 2019 om 10:15
En wat weet jij er dan van Barcalover? Het beeld dat aguero meteen maar guardiola loopt bij de goal van jesus wordt uiteraard niet geshowd.
 
de panfluiter
 
2
18 augustus 2019 om 10:21
Juist goed dat er strijd is tussen beiden. zo blijft iedereen scherp.
 
sloep01
 
30
18 augustus 2019 om 09:14
die Guardiola is toch compleet gestoord hoe die langs de lijn te keer gaat als een dorps idioot die kan niet normaal langs de lijn staan , verschrikkelijk zoals die zich gedraagt alsof het kleuters zijn die hij Coacht , wel lekker dat Tottenham een punt pakte trouwens .
 
triometMSN
 
24
18 augustus 2019 om 09:38
Guardiola is gepassioneerd, hij uit dat op zijn manier en het is een groot onderdeel van zijn succes.
 
barcalover123
 
28
18 augustus 2019 om 09:38
Dat doen ze allemaal. Pep, Klopp en Simeone. Alle 3 topcoaches met een duidelijke fisie. Ze zijn allemaal echter zo vervelend bezig langs die lijnen. Maarja heb liever als coach zo iemand met karakter dan zo'n half slapende Valverde die volgens mij geen idee heeft van wat er gebeurd op het veld..
 
Robinozaurus
 
15
18 augustus 2019 om 10:17
Geniale “gek” zeg ik dan maar. Voor de 1 frustrerend om te zien en voor de ander fantastisch. Ik sluit me aan bij “fantastisch” , de passie voor pure perfectie, heerlijk. Naar mijn mening de aller beste trainer aller tijden.
 
sloep01
 
19
18 augustus 2019 om 11:04
Hoezo de allergrootste trainer ? Lekker makkelijk als je voor een half miljard mag kopen dan zijn er heel veel trainers goed hoor , voorlopig heeft hij bij Bayern en City nog steeds geen CL gewonnen kampioen worden met City en Bayern is niet zo moeilijk hoor
 
Piratekings
 
17
18 augustus 2019 om 11:29
Omdat hij zijn team aanvallend laat voetballen zoals hij dat graag wilt. Zijn visie is niet resultaat gericht zoals die van Mourinho waardoor hij soms bij een 1 tegen 1 wedstrijd op zijn bek gaat. Maar over het hele seizoen is er niemand die boven hem uitsteekt.Ik vind het ook makkelijk van mensen om te zeggen dat hij voor een half miljard mag kopen en dat het normaal is dat zijn team goed is. Waarom lukt het Barcelona, Real Madrid, PSG, United niet om zo goed te spelen?
 
JeoNowIt
 
2
18 augustus 2019 om 12:04
Barca speelt wel zo goed, vorig jaar waren zij favoriet om de CL te winnen? City hoort met Chelsea, Barca, PSG en United bij de clubs die al meer dan een miljard hebben uitgegeven aan transfers in de afgelopen 10 jaar. Mijn ding met Guardiola is bij Bayern en City heeft hij altijd Duidelijk het beste team gehad, het zegt al genoeg dat Bayern en City's B-ploegen zouden strijden voor een CL-plek in de competitie. Maar in de CL lukt het maar niet, zijn tactiek is duidelijk perfect voor competitie voetbal, maar voor een knock-out competitie blijft het succes uit en natuurlijk is dat af en toe ook pech hebben zoals vorig jaar maar als nog zijn laatste Champions League overwinning dateert uit 2010/11 met misschien wel het beste team ooit, zijn verdienste. We kunnen deze man moeilijk de beste aller tijden noemen zonder een CL overwinning bij een andere ploeg, want laten we eerlijk zijn kampioen worden met deze ploeg is niet al te moeilijk. Het moeilijkste is waarschijnlijk de spelers elke keer weer motiveren om goed te presteren. De sjeik van Man City heeft Pep natuurlijk gehaald voor de CL niet voor de PL want die wonnen ze toch ook al met Mancini en Pellegrini beide matige coaches. Ik vind zelf Klopp de beste coach nu, ben natuurlijk ook een Liverpool fan, maar wat hij heeft gedaan met Liverpool en met de selectie die wij hebben is toch veel benoemswaardiger dan het huwelijk van Pep en City? Pep is natuurlijk wel al top 10, if not top 5, aller tijden.
 
sloep01
 
3
18 augustus 2019 om 12:17
Nou ik weet het niet maar resultaat is wel belangrijk hoor , mooi voetballen is leuk maar winnen is belangrijker hoor , alleen met mooi voetbal kom je er niet hoor .
 
El Fenomeno
 
4
18 augustus 2019 om 13:34
De beste trainer aller tijden die drie jaar met het beste Bayern ooit en drie jaar met het beste City ooit geen enkele keer de finale van de CL wist te behalen, met City zelf niet eens de halve finale van de CL. Schei toch uit.
 
Robinozaurus
 
0
19 augustus 2019 om 08:19
Heren heren. Het gaat hier uiteindelijk om mijn eigen mening he. Daar kan je het natuurlijk niet mee eens zijn, dat begrijp ik (hoor). Tuurlijk is resultaat belangrijk, maar je kan niet zeggen dat pep niet succesvol is. Oke, de CL wilt niet echt baten maar dat zou betekenen als je daar naar kijkt dat bv. een Zidane beter is? Die discussie laat ik in het midden. Als trainer zijnde wil je leuk en effectief voetbal op de kaart brengen lijkt me. Iedereen is daarin verschillend maar ik denk dat je als trainer liever de visie van Pep wilt hanteren dan bv. een Mourinho. Maar wederom dat is mijn mening. Overigens hoor ik graag namen die jullie dan als trainer beter vinden. Ben ik wel benieuwd naar (hoor).
 
jeugdtrainer14
 
11
18 augustus 2019 om 10:25
Ik lees hier veel negatieve berichten over Guardiola, waar ik graag een tegengeluid aan geef. Neem van mij aan; de spelers lopen stuk voor stuk met hem weg. Deze man is zo geperfectioneerd en gepassioneerd, hetgeen zij enorm bewonderen en waarderen. Pep is iemand die het teamproces boven alles stelt en daar zullen sommige - meer egoïstisch ingestelde spelers - af en toe zeker aan moeten wennen. Zoals Pep al aangeeft schiet hij hier soms in door, maar hij is dan de eerste om de hand in eigen boezem te steken. Juist deze passie van Pep maakt dat de spelers voor hem door het vuur gaan. Hij is constant bezig om een vlammetje bij het team te ontsteken en slaagt daar als geen ander in. De knuffel ten einde van de wedstrijd deed mij goed. Als twee volwassen mannen goed betaamd legden zij hiermee hun ruzie weer bij.
 
MartinaRody
 
0
18 augustus 2019 om 11:16
Tekst hoort onder stuk over de VAR en pep. Kan dus weg.
 
Piratekings
 
2
18 augustus 2019 om 11:31
Het moment dat je bij het voetbal geen emotie mag hebben is het moment dat het voetbal dood is.
 
El Fenomeno
 
1
18 augustus 2019 om 13:34
Emotie is prima, Guardiola echter gedraagt zich als een totale malloot.