Guardiola wijst op gebrek aan ervaring: 'Hier moeten we van leren'
Donderdag, 16 maart 2017 om 08:45

Manchester City had de beste papieren tegen AS Monaco na de 5-3 thuisoverwinning. Maar woensdagavond ging het mis bij de Engelse topclub in Zuid-Frankrijk. De club uit de Ligue 1 won met 3-1 en schakelde the Citizens uit. Terugkijkend op het duel baalt City-manager Josep Guardiola met name van de manier waarop zijn ploeg voor rust speelde.

"We hebben een uitstekende tweede helft gespeeld, maar zijn dat voor rust vergeten", analyseerde Guardiola de wedstrijd bij BT Sport. "We wilden agressief verdedigen. In de tweede helft waren we beter, maar het was niet genoeg. Normaal gesproken spelen we op een goed niveau, maar dat hebben we hier niet gedaan. We zullen ervan leren. Deze ploeg heeft nog niet veel ervaring."

Volgens Guardiola ontbrak het na rust aan scherpte voor het doel. "Na rust hebben we kansen gekregen, maar die hebben we niet benut en daarom liggen we eruit. Standaardsituaties zijn zo belangrijk op dit niveau. Barcelona en Real Madrid benutten ze vorige week wel", aldus de Spanjaard. "We gaven niet thuis in de eerste 45 minuten. We zullen ons verbeteren, maar dit toernooi is veeleisend. Soms moet je iets speciaals doen en geluk hebben. Beide dingen waren niet zo voor ons."

Meer nieuws
   
17:00
17:00
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
5
   
16:42
16:42
Boschker stopt als keeperstrainer Twente en wil door in opvallende nieuwe rol
9
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
4
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
77
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
31
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (20)

 
ThijsssL
 
23
16 maart 2017 om 08:48
Tjaa... Monaco is ook niet echt heel ervaren
 
Elvinoboy
 
0
16 maart 2017 om 08:58
wat zeg jij allemaal? monaco was vroeger gewoon ervaren hoor. alleen tis alleen nu een mix van jonge & oude spelers
 
JarnoGout
 
28
16 maart 2017 om 09:05
Vroeger??spelers van vroeger speelde deze wedstrijd toch niet? Dit huidige city heeft meer ervaring en kwaliteit dan het huidige team van Monaco. Pep heeft gefaald.
 
Isco24
 
7
16 maart 2017 om 09:51
Een mix van jonge en oude spelers? Alleen Subasic en Moutinho zijn boven de 30, met hun respectievelijk 32 en 30 jaar. Gemiddelde leeftijd bij Monaco gister was denk ik 24 jaar. Dat is geen mix van oud en jong hoor.
 
LeMessias
 
4
16 maart 2017 om 10:05
@jarno Meer ervaring, dat zeker. Maar meer kwaliteit ben ik niet helemaal van overtuigd. Grote naam betekent niet altijd meer kwaliteit. Zeker niet bij Engelse topclubs. Die jongens van AS Monaco zijn echt heel getalenteerd. Als ik Barca was, zou ik toch wel even kijken naar Bernardo Silva. Pas 22 jaar maar is heel behendig met de bal. Als er iemand een vervanger zou kunnen zijn voor Iniesta.......... Edit: om even toe te lichten waarom ik vind dat Monaco meer kwaliteit heeft. Heel eerlijk, wat hebben de spelers van City nu eigenlijk bereikt? Al 2 jaar geen kampioen geworden, miljoenen uitgegeven voor spelers die zich maar niet verder ontwikkelen (ik hoop wel dat daar verandering in komt met Mane en Gabriel Jesus). Krijgen ieder jaar een pak slaag in de CL. Ze hebben werkelijk niets laten zien, behalve 2 kampioenschappen in het verleden.
 
nerazzurri9
 
14
16 maart 2017 om 09:00
Dubbel en dik verdiend voor Monaco, heerlijk voetballende ploeg met name de 1ste helft. Pep heeft moet zich voor mij nog steeds bewijzen als absolute topcoach.
 
BadCeo
 
5
16 maart 2017 om 09:04
Had Toure in moeten zetten! En misschien ook wel Otamendi. Dan was het misschien anders afgelopen. Zijn wel spelers die meer ervaring hebben.
 
Bon Jovi
 
4
16 maart 2017 om 09:25
Toure kwam er in de heenwedstrijd niet aan te pas. Opa zag sterretjes tegen al het jeugdig enthousiasme van de Monegasken. Otamendi had ik er ook wel altijd in gezet. Toch een stuk meer zekerheid centraal. En dan kan Kolarov links en de keer op keer dramatische Clichy er uit.
 
BadCeo
 
0
16 maart 2017 om 11:56
ben geen fan van Toure, maar hij heeft wel de meeste ervaring in de CL! En juist bij dit soort wedstrijden moet je hem in zetten
 
barryballs
 
12
16 maart 2017 om 09:06
De huidige spelers van Monaco en Leicester hebben uiteraard zooo veel ervaring Maar idd voor rust een drama 0 schoten op goal lol
 
007
 
4
16 maart 2017 om 09:32
Met zoveel kwaliteit kan je nooit zeggen dat het een gebrek aan ervaring was. Kom op zeg, als of er bij Monaco spelers rondlopen die jaar in en jaar uit de CL winnen of zo. Heel zwak excuus van Guardiola.
 
Gutihaz
 
0
16 maart 2017 om 16:40
Het is een slecht vertaald artikel. Hij wijst niet op het gebrek aan ervaring als reden voor de uitschakeling, maar op het gebrek aan intensiteit in de eerste helft en het niet verzilveren van de kansen in de tweede helft. Hij zegt louter waar het op staat en gebruikt geen excuus.
 
ModricMagic
 
1
16 maart 2017 om 09:48
City was in de eerste helft echt drama. 0 schoten op doel is schandalig en daardoor hebben ze het ook verpest. Verder moet City meer investeren in de verdediging want Kolarov op cb zetten is al zelfmoord. Kompany gewoon verkopen is toch constant geblesseerd en nieuwe backs zijn ook welkom want elke back van city is 32+.
 
Isco24
 
10
16 maart 2017 om 09:49
Caballero, Clichy, Sagna, Kolarov, Silva, Agã¼ero. Inderdaad, gebrek aan ervaring.. De enige speler van Monaco die enigszins in de buurt komt qua ervaring in de Champions League is Moutinho, maar hij zat 80 minuten op de bank. Toen het dus al 3-1 was.. Nee, dit is allesbehalve een gebrek aan ervaring. Eerder een gebrek aan gretigheid. Ik heb zoveel fout zien gaan bij de belangrijkste spelers van City. De Bruyne, die het spel hoort te maken, heeft bijna geen medespelers weten te vinden met zijn passing. Of dit nou over 3 of 30 meter was. Heeft niks met ervaring te maken. Monaco gefeliciteerd. Toch weer bizar dat er nog maar 1 club uit Engeland aanwezig is. Nota bene Leicester.
 
real8madrid
 
0
16 maart 2017 om 14:05
Het enige dat Pep ondertussen heeft verbeterd sinds Pellegrini is dat hij aan een verjonging bezig is met jongens als Sane en Jesus. Maar eigenlijk was Pellegrini daar ook al mee bezig met aankopen als Sterling, De Bruyne en Patrick Roberts (die het tot nu toe wat laat afweten) en het doorschuiven van bijvoorbeeld Iheanacho. Verder doet Pep het tot nu toe nog op geen enkel vlak echt aantoonbaar beter, op sommige vlakken zelfs slechter.
 
real8madrid
 
0
16 maart 2017 om 14:00
Ik moest al lachen om die titel. De spelers van City liggen zowel op vlak van gemiddelde leeftijd als van wedstrijden in de champions league voor op de spelers van Monaco. Zou dus een lachwekkend excuus zijn. Maar na het artikel te lezen heb ik werkelijk waar nergens gezien waar hij zogezegd op het gebrek aan ervaring zou wijzen. Wederom een misleidende titel die eigenlijk gewoon niet eens klopt...
 
tomdecocq
 
0
16 maart 2017 om 16:41
Wat, gebrek aan ervaring?? Dat is echt onzin, als je ziet wat daar in de basis rond loopt, dat is echt meer dan voldoende ervaring. Qua ervaring misschien zelfs verder dan Monaco, zonder Monaco te kort te willen doen, want die draaien echt een geweldig seizoen. Monaco was gewoon beter en niet omdat City minder ervaring heeft, kom op zeg met spelers als Aguero, de Bruyne, Silva en Sagna.