Haaland richt zich na show in Sevilla met dankwoord tot Mbappé
Donderdag, 18 februari 2021 om 07:20

Erling Haaland was woensdagavond in de Champions League tegen Sevilla met twee doelpunten en een assist goud waard voor Borussia Dortmund, dat mede dankzij zijn inbreng met 2-3 won in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De Noorse spits vertelde na afloop van de overwinning dat hij gemotiveerd werd door Kylian Mbappé, die een dag eerder met een hattrick van grote waarde was namens Paris Saint-Germain tegen Barcelona (1-4). Hij heeft de Franse topspits daarvoor bedankt.

"Na vanavond wil ik Mbappé bedanken omdat ik hem gisteren (dinsdag, red.) drie doelpunten zag maken. Het was een extra motivatie voor mij", zei Haaland woensdagavond in gesprek met CBS Sports. "Ik dacht: dat wil ik ook. Het waren stuk voor stuk mooie doelpunten en het gaf mij een mooie motivatie om dat ook te doen. Ik ben blij met onze drie uitdoelpunten, die wel eens heel belangrijk zouden kunnen gaan zijn."

Door zijn treffers woensdagavond bracht hij zijn totaal aantal doelpunten voor Borussia Dortmund in de Champions League op tien. Niet eerder had een speler zo weinig wedstrijden nodig om tot tien doelpunten voor één werkgever in de Champions League te komen. Haaland deed daar namelijk slechts zeven duels over en daarmee brak hij het record van Roy Makaay: tien doelpunten in zijn eerste tien duels voor Bayern München tussen 2003 en 2004.

Haaland staat na woensdag op acht doelpunten dit Champions League-seizoen en is daarmee topscorer van het toernooi. "Ik weet niet of het door motivatie, passie of beleving komt, maar we waren scherper dan normaal vandaag", aldus Haaland. "We zullen snel moeten herstellen want dit weekend wacht een belangrijke wedstrijd. Het zou mooi zijn als we deze positieve flow mee kunnen nemen naar het duel van zaterdag", verwijst hij naar de ontmoeting met Schalke 04.

Meer nieuws
   
23:55
23:55
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
3
   
23:39
23:39
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
5
   
23:04
23:04
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
   
23:00
23:00
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
15
   
22:54
22:54
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
52
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (58)

 
Teesboer
 
69
18 februari 2021 om 07:34
Heerlijk toch, hopelijk trekken deze 2 jongens elkaar naar grote hoogtes. Misschien wel vergelijkbaar met Messi en Ronaldo, echter zullen ze waarschijnlijk qua voetbalkwaliteiten nooit zo goed worden. Het wordt steeds duidelijker dat er een nieuw voetbaltijdperk aanbreekt met dit soort jongens als iconen van het voetbal. Ik verheug me nu al op wat nog meer komen gaat. Beide spelers zijn fenomenaal.
 
Barqa
 
21
18 februari 2021 om 08:08
Volgens mij is mbape qua kwaliteit veel verder dan Ronaldo en messi momenteel. Alleen moet hij t 10 jaar weten vol te houden wilt hij bij dat rijtje willen horen.
 
NL_Modric
 
160
18 februari 2021 om 08:16
Ik vond Messi en Ronaldo toch een stuk fijner dan boven genoemde heren. Mbappe en Haaland moeten het toch meer van hun snelheid en kracht hebben. Maargoed, wel bizar wat zij op deze leeftijd laten zien.
 
marieke90
 
184
18 februari 2021 om 08:19
Haha sorry maar ik moest echt lachen om je reactie,mbappe zal nooit voetballend beter worden dan messi,enige wat hij meer heeft is snelheid,ik vind hem voetballend gelijk aan ronaldo,maar ronaldo zijn drive is ongeëvenaard..
 
ViscaCatalunya
 
33
18 februari 2021 om 08:30
Op de leeftijd van Mbappe hadden Messi en Ronaldo individueel al meer bereikt. Het is als de grote 3 tennissers, de kans op herhaling van een dominantie van een tijdperk van 2 spelers is nihil.
 
La~Decima
 
6
18 februari 2021 om 09:33
Precies @Visca. We zijn het niet gauw met elkaar eens maar andere spelers met die 2 vergelijken kan gewoon niet. Dat is, net als die kinderachtige discussie van wie is beter compleet onnodig omdat beide echt zo n hoog niveau hebbeb aangetikt. In plaats daarvan is het beter dat we er nu nog van genieten want binnen een paar jaar zullen ze stoppen. Dat zal voor de voetballiefhebber in mij een zwarte dag zijn, al zal dit ook betekenen dat we allemaal het weer met de "gewone spelers" moeten doen. Dan worden je ballon d or achtige prijzen ook weer leuker.
 
ViscaCatalunya
 
3
18 februari 2021 om 09:47
Ik denk dat beide supportersgroepen nu achteraf pas echt waardering tonen voor beide spelers. Wat zij deden is ongekend. Ik lees ook steeds meer dat Madrid supporters vrezen voor een vertrek van Messi en de impact op de competitie. Ik maak me nu ook wel zorgen over de Spaanse competitie. Madrid en Barcelona hebben moeite mee te komen met de oliesjeik ploegen. Met Messi en Ronaldo was er geheid aandacht. Spelers als Haaland en Mbappe zouden die aandacht weer kunnen vestigen op het Spaanse voetbal.
 
Samcro
 
48
18 februari 2021 om 09:49
Ik snap deze opmerking niet zo goed..? Mbappe is wereldkampioen, heeft al meer goals in de CL gemaakt dan Messi en Ronaldo samen hadden op die leeftijd. Wat hadden ze individueel dan al meer bereikt op die leeftijd?
 
Bon Jovi
 
9
18 februari 2021 om 09:50
Ik snap best dat velen hier zijn opgegroeid met Messi en Ronaldo maar laten we er vooral ook geen onfeilbare robots van maken die nooit een mindere dag hadden. Ja, ze waren op jonge leeftijd al heel goed, maar om nu te doen alsof ze van een andere planeet kwamen en zo een Mbappe niet eens in de buurt komt? Ook zij kenden meer dan genoeg mindere momenten maar uiteraard herinneren we ons vooral de beste momenten, de beslissende doelpunten, de CL winst. Maar ik vind dat Mbappe ook al zeer veel bereikt heeft. Hij was op zijn 17de of 18de al 1 van de beste spelers van CL halve finalist Monaco en scoorde er toen al op los in de KO fase, dat deden Messi en Ronaldo toen bijlange nog niet. Hij heeft op zijn 22ste nog geen CL gewonnen maar die finale winnen of verliezen hangt van zo veel factoren af. Had Neymar die kans afgemaakt dan had Mbappe misschien ook al een CL op zijn naam. Tevens speelde hij tegen 1 van de beste Bayerns en ploegen ooit en was zijn PSG lang niet zo goed als het Barça van 2009. Ook was hij toch de belangrijkste aanvaller van WK winnaar Frankrijk en dat op zijn 20ste. Ronaldo en Messi waren uniek, maar ik heb bij Haaland en vooral Mbappe ook wel het gevoel dat zij hele grootse dingen kunnen bereiken. Bijvoorbeeld dat CL doelpuntenrecord lijkt er aan te gaan als je hun stats bekijkt. Ik ben benieuwd hoe ze zich ontwikkelen. Ik heb wel het gevoel dat Haaland een even grote doelpunten machine als Ronaldo kan worden. Mbappe vind ik dan zelfs nog de betere van de 2. Het piekniveau van Messi zie ik hen niet bereiken, maar om nu te doen alsof Mbappe niet eens aan zijn enkels reikt alsof het Justin Kluivert betreft...
 
barcalover123
 
27
18 februari 2021 om 10:03
@samcro Messi en Ronaldo hadden allebei op die leeftijd een goude bal en een CL dacht ik. Dat Mbappe het WK had gewonnen met een heel sterk Frankrijk is ook heel knap maar ik vind hem qua ''kwaliteiten'' echt wel onder doen aan die 2.
 
Bon Jovi
 
6
18 februari 2021 om 10:32
Een gouden bal, tjah, een populariteitsverkiezing die ook afhankelijk is van wie de andere kandidaten zijn er cetera. Ik kijk liever naar de prestaties op de grasmat.
 
barcalover123
 
41
18 februari 2021 om 10:41
Aan de hand van die prestaties win je die goude bal he. Messi scoorde in dat seizoen 47 doelpunten en gaf 12 assists. betrokken bij 59 doelpunten in 53 wedstrijden. Ronaldo 42 doelpunten en 8 assits, betrokken bij 50 doelpunten in 50 wedstrijden. Allebei in een betere en sterkere competitie dan dat Mbappe laat zien.
 
MrKrillin
 
6
18 februari 2021 om 10:51
@visacatalunya "op de leeftijd van Mbappe hadden Messi en Ronaldo individueel al meer bereikt." JA! want CR en Messi wonnen ook het WK toch. Kans is groot dat deze jongen voor zijn 25e alles gewonnen heeft. WK, EK, CL en gouden bekers.
 
AjaxCunian
 
9
18 februari 2021 om 10:54
Bon Jovi, die goudenbal wonnen ze echt niet voor niets.
 
Lierse1997
 
17
18 februari 2021 om 10:59
Dus bij Mbappe telt de sterkte van Frankrijk wel mee, maar bij Messi en Ronaldo telt de sterkte van hun respectievelijke teams toen zij de gouden bal wonnen niet mee?
 
rgeertsma25
 
8
18 februari 2021 om 11:07
Vergelijk eens de ploeg van Frankrijk met die van Argentinië en Portugal door de jaren heen man. Je kon bij het Frankrijk van Mbappe wel 3 even sterke ploegen opstellen. Wat een ploeg hadden die zeg.
 
Bon Jovi
 
1
18 februari 2021 om 11:12
Ik zeg niet dat ze niet veel gepresteerd hadden. Zeker wel. Maar die gouden bal is nu eens een compleet non-argument, da's alles. Shevchenko, Owen en Cannavaro hebben ook gouden ballen maar ik kan zat betere spelers bedenken op dezelfde positie die hem niet wonen.
 
ViscaCatalunya
 
12
18 februari 2021 om 11:39
Arbeloa heeft meer titels met zijn land gewonnen dan Messi en Ronaldo samen. Ik had het over individuele titels om een reden.
 
barcalover123
 
4
18 februari 2021 om 12:07
@lierse ik vond nou niet dat Mbappe de gene was die dat Frankrijk door het WK hielp. Het hele team was gewoon sterk als collectief en daarom wonnen ze het wk. Messi en Ronaldo schoten elke competitie kapot toen zij die ballon wonnen.
 
La~Decima
 
2
18 februari 2021 om 12:10
@Bon Jovi, dat vast, ik mis inderdaad het inzicht omdat ik voetbal pas ging volgen rond 2009. Uiteindelijk hangt zoiets ook heel erg af van wat je zelf hebt gezien en wat je belangrijk vind. Achteraf vind ik het jammer dat ik niet eerder interesse had voor voetbal. Dan had ik zulke namen zoals jij die noemde misschien nog kunnen zien. Ik vraag me regelmatig af hoe we over 10 of 20 jaar Modric, Lukaku, Benzema, Vardy herrinderen.
 
Apocalyps
 
1
18 februari 2021 om 12:19
`@samcro Messi en Ronaldo hadden allebei op die leeftijd een goude bal en een CL dacht ik. Dat Mbappe het WK had gewonnen met een heel sterk Frankrijk is ook heel knap maar ik vind hem qua ``kwaliteiten`` echt wel onder doen aan die 2.` Haha, dit is mooi. Dus CR7 en Messi speelden niet met met een heel sterk Real Madrid of Barcelona? Messi maakte deel uit van een tijdperk waarin velen zeggen dat dat de sterkste Barca ooit was... Barca was - o.a. - in de periode onder Pep zo goed als ongenaakbaar. Dat kwam niet enkel door Messi, maar ook omdat zij als collectief sterk waren. We zien nu al een poosje dat Barcelona minder presteert en dat Messi ook niet alles kan bolwerken of altijd kan uitblinken, want hij is daarin ook afhankelijk van zijn teamgenoten...
 
RM1335
 
4
18 februari 2021 om 12:24
Nathan Ake heeft meer Premier League titels gewonnen dan Steven Gerrard. Ik bedoel maar.
 
Lierse1997
 
3
18 februari 2021 om 12:46
De partij tegen Argentinië besliste hij zowat op zijn eentje. Frankrijk was inderdaad een hecht collectief dat antivoetbal speelde maar hem vond ik toch het meest uitblinken van alle spelers van dat team.
 
Lierse1997
 
2
18 februari 2021 om 12:47
@RM dat is een extreem non argument. Wat was de bijdrage van Aké aan die titel? Oh wacht die had hij niet. Er is een enorm verschil tussen nietszeggende spelers als Arbeloa en Aké en de echte sterren van een team zoals Messi, Ronaldo en Mbappe.
 
Bon Jovi
 
1
18 februari 2021 om 13:39
Viscacatalunya. Ja, wauw, goed argument. Maar Mbappe was natuurlijk wel de beste speler bij Frankrijk en een grote reden voor de WK winst, Arbeloa was een cornervlag bij Spanje. Je kan verdraaien wat je wil maar die individuele verkiezingen zijn volledig subjectief terwijl een titel, CL of WK dat toch niet is. Er zijn in het verleden zulke vreemde dingen gebeurd -en zeker bij de gouden bal- dat deze nog moeilijk serieus te nemen is. Trouwens, als je ziet dat Modric hem won in 2018, Mbappe had hem in net zo goed kunnen winnen. Maar enfin.
 
Bon Jovi
 
0
18 februari 2021 om 13:42
La Decima, ja, dat vraag ik me ook wel af. Zeker omtrent spelers die nu vaak beschimpt worden om bijvoorbeeld een gebrekkige techniek. Ik merk dat men onder het motto 'vroeger was alles beter' oude spelers vaak ophemert en refereert naar hun grootse momenten, maar ook de allerbesten uit het verleden speelden regelmatig slechte wedstrijden. Wellicht wordt er de huidige spelers als Vardy binnen 10 jaar positiever gesproken en gerefereerd naar hoe hij het kleine Leicester de titel bezorgde en worden de dan actieve spelers overdreven neergesabeld. Want, 'in onze tijd' liepen er toch echt betere spelers rond hoor.
 
unhip
 
1
18 februari 2021 om 09:44
Het tijdperk van Ronaldo en Messi is sinds deze week officieel ten einde. We gaan zien welke voetballers het komende decenia het meest in het oog gaan springen. Haaland en Mbappe kloppen nadrukkelijk op de deur. We gaan zien of ze deze immense schoenen kunnen vullen
 
Bon Jovi
 
9
18 februari 2021 om 10:14
Officieel ten einde vind ik ook overdreven. Ze zullen nog vaak genoeg het verschil maken en toveren -dit laatste dan vooral in Messi's geval. Maar dat ze voorbij hun hoogtepunt zijn, is inderdaad wel duidelijk. Ik snap dan ook niet goed dat Messi alsmaar aan City en PSG gelinkt wordt. Hij mag dan wel de beste zijn die ik ooit heb gezien en wellicht zal zien, maar hij kan op het aller, allerhoogste niveau gewoon het verschil niet meer maken doordat hij fysiek niet meer mee kan met het jonge geweld. Dus als je dan weet dat hun grote ambitie de CL is... Messi kan nog het verschil maken in de competitie maar tegen Bayern, PSG, Liverpool kan je er niet meer te hard op rekenen. En om hem dan nog de best betaalde speler te maken ook... Kan je beter de clausule van Haaland betalen of Camavinga of Saka of zo kopen.
 
barcalover123
 
5
18 februari 2021 om 10:45
@bon Jovi Messi en Ronaldo zouden een City en een PSG gewoon een CL kunnen leveren. Zie je het al voor je dat Ronaldo ballen krijgt in de 16 van de Bruyne? Of Dat Messi Mbappe kan weg sturen in plaats van Griezman. Messie en Ronaldo kunnen echt wel tegen een grote clubs beslissend zijn maar dan hebben ze nu meer dan ooit een goed team om hun heen. Waar Messi tijdje terug gewoon de bal kwam op halen en 4 man voorbij kwam gaat dan nu gewoon niet meer. En voor Ronaldo geldt hetzelfde.
 
Bon Jovi
 
2
18 februari 2021 om 11:16
Ik weet het toch niet. Messi loopt er echt maar wat anoniem bij. Zou het verschil bij een betere ploeg dan zo groot zijn? Zou hij plots weer vanouds domineren? Ik denk het niet. De basiself van PSG zonder Di Maria, Neymar en Mbappe is niet beter dan die van Barça zonder Messi. Maar Mbappe nam PSG bij de hand, was heel aanwezig, terwijl Messi weer eens afwezig was. Hoezeer ik hem ook nog een CL gun, ik geloof niet meer in hem op het allerhoogste niveau. Bayern vorig jaar was het voorbeeld bij uitstek dat een goed en fysiek sterk geheel het wint van de individuele klasse. Ze hebben wel Lewa maar toch geen Messi, Ronaldo, Bruyne, Neymar, Mbappe. Toch waren ze niet te stoppen omdat het 11 onvermoeibare machines zijn. Messi krijgt het gewoon niet meer belopen.
 
MrKrillin
 
2
18 februari 2021 om 10:50
@teesboer ' Misschien wel vergelijkbaar met Messi en Ronaldo" of eerder vergelijkbaar met Henry (mbappe) en v Nistelrooij (haaland) Waren ook geweldige spitsen en altijd naar uit gekeken naar hun goals.
 
Teesboer
 
1
18 februari 2021 om 11:00
Ja ik denk ook niet dat we hen de nieuwe Messi en Ronaldo kunnen noemen. Echter is Haaland wat betreft doelpuntenaantal echt fantastisch bezig. Die zou nog heel wat records kunnen verbreken als hij zo doorgaat. Ben heel benieuwd waar zij over 2 jaar zullen spelen. Ik hoop zelf op de PL, aangezien ik die competitie het meest volg (buiten de Eredivisie)
 
BierPens
 
8
18 februari 2021 om 07:58
Wordt dat 1e doelpunt ook serieus als een assist voor hem gerekend? Het zal formeel wel zo zijn...maar een balletje breed op het middenveld die pas 10 seconde later via een omweg tot zo'n goal leidt...dan heb ik in mijn leven echt veel assisten gegeven. Maar goed. Verder een gave spits natuurlijk...mooi dat er weer iemand op staat met een eigen stijl en persoonlijkheid.
 
Buakaw
 
68
18 februari 2021 om 08:36
Dan heb je vast met hele goede voetballers gespeeld als ze zulke goals kunnen maken.
 
Yncktheprince
 
6
18 februari 2021 om 08:42
Wie vinden jullie beter Haaland of Mbappé? Had met iemand een discussie die vond dat haaland beter is en completer en dat hij de toekomstige ballon d'or winnaar gaat zijn omdat hij topscorer zal zijn van alle competities. Ik reageerde daarop dat Mbappé al een wereldbeker op zijn naam heeft staan en een champions league Finals en meer individuele prijzen heeft dan Haaland. Mbappé is trouwens completer die maakt elke verdediger bang terwijl haaland wel te stoppen is omdat die minder technisch en minder sterk is 1op1.
 
foeballuh
 
4
18 februari 2021 om 09:04
@yncktheprince, zit zou zomaar eens de opvolger kunnen worden van de eeuwige Messi/Ronaldo-discussie waarbij uiteindelijk persoonlijke voorkeur toch doorslaggevend is. Het zijn beide fenomenen, maar ik kijk liever naar Mbappe vanwege zijn sierlijke dribbel met onnavolgbare snelheid gekoppeld aan rendement. Daarnaast kan ik me ook voorstellen dat iemand Haaland beter vindt omdat hij gewoon praktisch geen kansen mist en met zijn fysiek een enorme drive richting de goal heeft.
 
Ajax/barca2014
 
8
18 februari 2021 om 09:22
Ik vond dat WK trouwens meer een collectieve prestatie waar iedere speler zijn bijdrage heeft gehad. Mbappe was ok in dat toernooi maar niet de uitblinker zoals Sneijder dat voor ons in 2010 was. Dat geldt ook een beetje voor alle Franse spelers van dat toernooi. Pogba, Griezmann, Lloris, Umtiti, Varane waren allen wel redelijk dat toernooi maar ook niet exceptioneel. Dus ik vind ook niet dat we teveel naar dat WK moeten kijken om de individuele prestaties van Mbappe te meten. Je zou dan ook kunnen zeggen dat hij en Neymar het team in de CL finale compleet in de steek hebben gelaten omdat ze aanvallend geen vuist wisten te maken tegen Bayern terwijl de rest van het team wel hun taken goed deden. Ik heb peroonlijk liever Haaland omdat hij mij veel koelbloediger voor de goal lijkt. Die man heeft een zelfvertrouwen dat gewoon niet normaal is. Noem mij eens een absolute killer die al op die leeftijd zo psychopatisch koelbloedig voor de goal was?
 
Silvacity
 
3
18 februari 2021 om 09:23
Haaland is een uitstekende afmaker, heeft karakter en is positioneel sterk. Overigens maakt hij bij Dortmund veel goals in de onschakeling. Technisch en "voetballend" gezien is hij niet bijzonder. Zit op de ideale plek bij Dortmund. Mbappe is een goede afmaker/doelscorer, maar heeft ook bizar veel snelheid, een uitstekende dribbel en een goede techniek. Haaland is geen complete voetballer. Het is juist echt een specialist in mijn ogen. Een echte goaltjesdief.
 
Dutchgio
 
6
18 februari 2021 om 10:27
Het is makkelijk praten als je al bij een absolute topclub zit in een competitie die doorgaans beslist wordt door de financiële verschillen, terwijl Dortmund meer een subtopper is in de CL en het in eigen land Bayern doorgaans alleen moeilijk kan maken. Een land als Frankrijk wordt ook makkelijker wereldkampioen als Noorwegen. Dat zijn geen prijzen waarop je Haaland en Mbappe kunt beoordelen. Ik denk dat een vergelijking op dat niveau pas terecht is als Haaland zijn volgende transfer maakt.
 
Lierse1997
 
5
18 februari 2021 om 11:02
Vond je Mbappe echt niet een van de uitblinkers? Zeker tegen Argentinië was hij gewoon geweldig en ook in de finale was hij weer goed. Als ik toch een uitblinker van dat Frankrijk zou moeten noemen dan is het toch Mbappé naar mijn idee.
 
PSVGillingham
 
1
18 februari 2021 om 08:42
Het was overigens wel een sterke actie van hem voorafgaand van die pass.
 
Samcro
 
10
18 februari 2021 om 09:47
Hoe denk je dat Bruno Fernandes aan zoveel assists komt?
 
AjaxCunian
 
3
18 februari 2021 om 10:57
Heb werkelijk geen idee wat Bruno jou heeft aangedaan, welke spelers bij United schiete. frequent zulke ballen in dan? Maargoed, vast maar een grapje.
 
Samcro
 
0
19 februari 2021 om 08:46
Was idd maar een grapje, maar ik had wel verwacht dat juist jij zou reageren
 
LR17
 
3
18 februari 2021 om 09:43
Mooi om te zien het respect tussen deze supertalenten. Kan Neymar nog wat van leren
 
jeffreysch
 
5
18 februari 2021 om 09:46
Wat een complete spits is dit zeg! Ook nog uit Noorwegen. Misschien draai ik door (zijn ook andere posities), maar als hij zo doorgaat kan hij daadwerkelijk de grootste Noorse (wellicht Scandinavische) voetballer aller tijden worden. Zo goed en compleet op zo een jonge leeftijd, dat was Zlatan niet eens. Maar laten we kijken hoe die zich verder zal ontwikkelen. Ik kijk pas sinds 2004 voetbal en ik heb echt alleen in Nederland een Robben en De Ligt heel goed zien zijn op zulke jonge leeftijd, maar Haaland sleept zijn team er echt doorheen, terwijl dit pas zijn tweede seizoen voor een Europese subtopper is. Wat een fenomeen is dit, en dat voor maar 20 mln.
 
ViscaCatalunya
 
0
18 februari 2021 om 09:48
Technisch gezien komt hij uit Engeland. Maar inderdaad de positie van Ole staat onder druk.
 
barcalover123
 
22
18 februari 2021 om 10:08
Meest pijnlijke voor Neymar dit. Je speelt in een tijdperk van Messi en Ronaldo en je wordt gezien als de opvolger van die 2. Vervolgens komen er 2 jochies van 20 jaar die eigenlijk qua niveau net zo goed zijn als jij en waarschijnlijk die goude bal gaan opeisen de komende jaren.
 
Dutchgio
 
9
18 februari 2021 om 10:24
Klopt, Neymar is inmiddels 29 en staat al vanaf begin af aan in de schaduw van Messi en Ronaldo, ook na zijn transfer naar Psg. Nu zijn Messi en Ronaldo nog niet eens gestopt en staat de volgende generatie al weer klaar om die schijnwerpers over te nemen.
 
LR17
 
10
18 februari 2021 om 10:25
Ben echt benieuwd hoe zijn status zou zijn geweest als hij bij Barca was gebleven en zich volledig op voetbal had gericht. Ik was er echt van overtuigd dat hij op deze leeftijd de beste van de wereld zou zijn. Hij komt aardig in de buurt, daar niet van. Maar toch.. zo zonde dat ie naar PSG is gegaan. En vooral zo zonde dat hij nooit volwassen is geworden.
 
barcalover123
 
4
18 februari 2021 om 10:34
@dutchgio Hij is daarnaast echt constant geblesseerd. Elk seizoen ligt ie er wel periode uit. Haaland en Mbappe lijken stuk fitter en scoren natuurlijk er echt op los. Neymar is echt de voetballen die constant in de schaduw heeft gespeeld haha. @lr27 Ik vind het ook zonde maar vind het ook wel karma. Hij zat bij ons in goed in een team met veel vrienden (messi, Suarez, Piqque) die hem smeekten om te blijven. Messi had hem zelf beloofd om hem te gaan helpen aan de goude bal. Maar goed zowel voor ons als Neymar zijn we niks opgeschoten. Met hem er bij hadden we 100% in ieder geval de CL gewonnen in dat seizoen met 4-0 tegen Liverpool.
 
AjaxCunian
 
4
18 februari 2021 om 10:59
Hij zit totaal niet in de schadue van Mbappe, daar doet een hattrick niets van af.
 
Jackieboy10
 
0
18 februari 2021 om 11:23
In de schaduw niet inderdaad AjaxCunian, maar het is voor Neymar niet geworden wat hij zou kunnen zijn in mijn optiek. Neymar is belachelijk goed en in mijn optiek ook de nummer 3 achter Ronaldo en Messi. Maar, je kunt niet ontkennen dat Neymar te afwezig is wanneer het erom gaat sinds hij bij PSG zit. Neymar zie ik dus niet meer die Messi/Ronaldo status bereiken, terwijl hij dat qua talent wel zou kunnen.
 
barcalover123
 
1
18 februari 2021 om 12:11
@jackie je zegt precies idd wat ik bedoel. Het is voor Neymar niet geworden wat het zou moeten zijn. Neymar had die status en talent om Messi en Ronaldo over te nemen maar Neymar wordt al minder voordat Messi en Ronaldo gestopt zijn. Neymar is gewoon nooit meer zo goed geweest als toen bij Barca. Wie weet dat als Messi die kant op gaat dat hij weer zijn oude niveau aan kan tikken.
 
RM1335
 
0
18 februari 2021 om 12:29
Ik ben benieuwd naar zijn status als hij niet wekelijks door een andere gek aan flarden werd geschopt zonder dat daar adequaat tegen werd opgetreden. Al zijn capriolen ten spijt.
 
ViscaCatalunya
 
0
18 februari 2021 om 12:35
In de recente geschiedenis vind ik spelers als Ronaldinho, Rivaldo en Ronaldo allen betere spelers uit Brazilie. Neymar is heel goed maar net niet de beste zoals die 3.
 
Yelle
 
0
18 februari 2021 om 13:28
Mooi dat hier zich weer een nieuw duo aftekent dat elkaar naar grote hoogten zal stuwen de aankomende jaren.