Hans Kraay junior kritisch: 'Hij speelde als circusartiest tegen Engeland'
Zondag, 9 juni 2019 om 19:54

Hans Kraay junior denkt dat Memphis Depay zich zondagavond tegen Portugal gaat revancheren voor zijn enigszins teleurstellende optreden tegen Engeland (3-1 winst). De analist vond de spits van het Nederlands elftal tegen de Engelsen niet goed spelen, maar begrijpt dat bondscoach Ronald Koeman de aanvaller vertrouwen blijft geven.

"Tot nu toe heeft Koeman bijna alleen maar logische dingen gedaan, dit is ook weer logisch", aldus Kraay jr. tegenover FOX Sports over de beslissing van Koeman om de opstelling van Oranje niet te wijzigen. "Als ik het zou mogen zeggen had ik Quincy Promes in plaats van Ryan Babel opgesteld. Ik vond Babel niet goed. Depay was natuurlijk ook niet goed, maar ik heb de indruk bij hem dat vorm aanvliegt en weer terugkomt en dat hij vanavond verschrikkelijk goed gaat spelen."

"Memphis heeft zich de eerste tien à vijftien minuten tegen Engeland een beetje gemanifesteerd als een circusartiest", vindt Kraay jr, die denkt dat Koeman zijn pupil heeft toegesproken. "Ik denk dat Koeman tegen hem heeft gezegd: 'Memphis, rustig aan, rustig beginnen. Simpele dingetjes doen, en de trucjes doe je maar in de zestien.' Dat komt wel aan bij hem, want ik heb de indruk dat hij veel respect heeft voor Koeman."

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
2
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
14
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
28
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (7)

 
Koepbarca03
 
2
9 juni 2019 om 19:59
Depay wordt denk ik wel onderschat aangezien hij ontzettend efficiënt is. Denk wel dat hij vandaag beslissend kan en gaat zijn
 
 
0
9 juni 2019 om 20:00
Goed verhaal over Jasper.
 
4Ever4Ajax
 
8
9 juni 2019 om 20:08
Ik vond hem vooral egocentrisch spelen tegen Engeland. Als hij wat meer oog had voor z’n medespelers, hadden we het eerder kunnen beslissen. Aan de andere kant, je hebt gewonnen. Er komt wel altijd dreiging van hem en kan met een goede dag ook gewoon elke wedstrijd beslissen.
 
Janta
 
8
9 juni 2019 om 20:22
Depay was wat ongelukkig in zijn afwerkingen maar heeft wel keihard gewerkt en een prachtige assist gegeven. Dat geneuzel door werkeloze 3e rang coaches moet maar eens afgelopen zijn.
 
Holland8
 
1
9 juni 2019 om 20:30
En zo is het precies. Hij levert van alle spelers veruit de belangrijkste bijdrage aan het resultaat van de laatste twee jaren. Maar Depay weet ook dat hij op eieren loopt want wanneer hij precies 1 keer minder speelt komen de ratten uit hun hol om hem af te schieten. Dat is helaas het lot van een andersoortige briljante voetballer.
 
Kyle66
 
6
9 juni 2019 om 21:12
Een briljante voetballer? Serieus? Hoe noem je dan spelers als Messi en Ronaldo als je Depay al als briljant bestempelt?
 
JDG84
 
1
9 juni 2019 om 21:15
Is het kraaij jr week? Man komt die veel in het nieuws deze week. “Ik heb het gevoel dat” “ik heb de indruk dat”... zijn teksten zijn volledig gebaseerd op gevoel. Hij mag depay wat meer dan babel, dus babel had eruit gemoeten ipv promes en depay mag blijven staan. Terwijl er inmiddels wel duidelijker is dat je bij babel weet wst je eraan hebt en bij promes maar moet hooen op een goede pot. Je kan hier zo weinig mee.. ik had vandaag graag luuk de jong gezien, heb het gevoel dat die echt een wereldpot had gespeeld vandaag.