Hattrick Haaland niet genoeg na prachtgoal Locadia; Bayern gaat ook onderuit
Zaterdag, 30 april 2022 om 17:27

Bayern München en Borussia Dortmund hebben zaterdag allebei een nederlaag geleden in de Bundesliga. De al gekroonde landskampioen verloor met 3-1 van 1. FSV Mainz 05, terwijl de nummer twee met 3-4 onderuitging tegen VfL Bochum ondanks een hattrick van Erling Braut Haaland. Sinds 1998 had Bochum niet meer gewonnen op bezoek bij BVB. Bochum, dat dit seizoen ook Bayern versloeg, weet zich verzekerd van lijfsbehoud.

Borussia Dortmund - VfL Bochum 3-4
Dortmund moest van ver komen, want na acht minuten stond Bochum op een 0-2 voorsprong. Sebastian Polter opende de score met een kopbal uit een voorzet van Takuma Asano; de doelpuntmaker werd niet gehinderd, omdat verdediger Manuel Akanji uitgleed bij een poging de bal te onderscheppen. Op fraaie wijze zorgde Gerrit Holtmann voor de 0-2. De aanvaller schoot vanbuiten het strafschopgebied tegendraads raak in de rechterbovenhoek, nadat een pass van Asano vakkundig werd genegeerd door Milos Pantovic.

Twee handsballen van Bochum leverden Dortmund in korte tijd echter twee strafschoppen op. Scheidsrechter Robert Hartmann zag dat Pantovic de bal tegen zijn uitgestoken arm kreeg na een voorzet van Marius Wolf en bestrafte later ook een handsbal van Elvis Rexhbecaj in een duel met Wolf. Vanaf elf meter koos Haaland achtereenvolgens voor een laag schot in de rechter- en linkerhoek. Een uitstekend keepende Manuel Riemann hield Bochum lange tijd op de been, maar Haaland completeerde zijn hattrick na een uur toen hij de bal wat gelukkig tegen zich aan kreeg na een voorzet van Marco Reus.

In de eerste helft van de wedstrijd werd het overlijden van Mino Raiola bevestigd, al is het de vraag of Haaland dat nieuws in de pauze heeft meegekregen: in zijn viering stond hij niet stil bij het overlijden van zijn zaakwaarnemer. Jürgen Locadia werd bij het zoekende Bochum binnen de lijnen gebracht en maakte de schitterende gelijkmaker. De invaller ontving een voorzet van Pantovic, nam de bal aan op de punt van de schoen, draaide meteen weg bij Akanji en vond de rechterhoek: 3-3. Bochum nam zelfs drie punten mee: een handsbal van Axel Witsel resulteerde in een (rake) strafschop van Pantovic.

1. FSV Mainz 05 - Bayern München 3-1
Kersvers kampioen Bayern München kwam al snel op achterstand in de MEWA Arena. Sven Ulreich verspeelde de bal met een slechte uittrap. Jonathan Burkhardt maakte gretig gebruik van de situatie en kon koel afronden. Tien minuten later verdubbelde Mainz de voorsprong. Anton Stach kopte een vrije trap door op Moussa Niakhaté, die helemaal vrijstaand de 2-0 binnen kon koppen. Bayern kwam snel met een antwoord in de vorm van een aansluitingstreffer van Robert Lewandowski, die op aangeven van Eric Maxim Choupo-Moting de bal buiten bereik van Robin Zentner in de rechterhoek schoot. 

Na de thee bracht Mainz het verschil weer op twee. Een afstandsschot van Leandro Barreiro viel via de rug van Benjamin Pavard en de lat achter Ulreich. De thuisploeg bleef sterker en maakte twintig minuten voor tijd bijna een vierde treffer, maar Karim Onisiwo trof met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied de lat. Meer doelpunten vielen er niet meer in Mainz, waardoor de thuisploeg won van kampioen Bayern.

VFB Stuttgart - VfL Wolfsburg 1-1
Stuttgart had een zege nodig om dichterbij Hertha BSC te komen, dat op de veilige vijftiende plek staat. Het was echter Wolfsburg dat snel de leiding pakte. John Brooks was sterker in de lucht dan Waldemar Anton en kopte raak uit een hoekschop van Maximilian Arnold. Stuttgart leek in de rest van de wedstrijd onmachtig om iets aan de achterstand te doen, maar kwam een minuut voor het fluitsignaal toch op gelijke hoogte. Een voorzet van Enzo Millot vloog over de ingevallen Micky van de Ven tot bij Chris Führich die de bal in het dak van het doel afwerkte. Omdat Bielefeld ook een late gelijkmaker produceerde staat Stuttgart twee punten boven de zeventiende stek, die directe degradatie betekent. Het verschil met het veilige Hertha is vier punten.

Arminia Bielefeld - Hertha BSC 1-1
Bielefeld moest van directe concurrent Hertha BSC winnen om nog kans op directe handhaving te maken. De bezoekers begonnen echter beter in de Bielefelder Alm. Davie Selke leek na ruim twintig minuten Hertha op voorsprong te koppen, maar Stefan Ortega had een geweldige redding met zijn been in huis. In de tweede helft opende de ploeg uit Berlijn alsnog de score. Lucas Tousart kopte bij de eerste paal een hoekschop van Marvin Plattenhardt binnen. Bielefeld ploeterde om de gelijkmaker te produceren, wat in de blessuretijd lukte. Joakim Nilsson was attent nadat een mislukte hoekschop opnieuw werd ingebracht en kopte zijn ploeg naar een zwaarbevochten punt.

Meer nieuws
   
17:08
17:08
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
11
   
16:26
16:26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13
   
16:26
16:26
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
70
   
16:00
16:00
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
15:55
15:55
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (24)

 
stepha_n
 
3
30 april 2022 om 17:32
Wat. Een. Dag. Der VFL ist wieder da! ??
 
BamiWorst
 
13
30 april 2022 om 17:33
Wanprestatie nummer 4 van dit jaar na Villareal, Bochum en Gladbach. Dit is topclub onwaardig wat de spelers en trainer laten zien! De verdediging is te zwak en het middenveld is veel te dun waarbij we een echte spelverdeler missen. Tel daar de onzinnige tactiek van Nagelsmann bij op en je gaat vrezen voor volgend seizoen. We hebben echt 5 topversterkingen nodig. Pau Torres, Mazraoui en dan nog een verdediger daarbij. Dan hebben we nog een extra centrale verdedigende middenvelder (Frenkie?) nodig + een wereldklasse spelverdeler. Pedri lijkt een toekomstige top spelverdeler te worden, maar gaat dan ook heel veel kosten. Mocht Gnabry vertrekken dan zou Wirtz een welkome versterking zijn. Het is geen FIFA game, maar we hebben echt topspelers nodig. De tactiek moet ook echt veranderd worden. Alles ligt achterin helemaal open. Mainz had wel 8 goals kunnen maken vandaag. Je gaat bijna hopen op Mbappe als Lewandowski vertrekt..
 
HerbyHerbs
 
4
30 april 2022 om 19:22
Ah joh, niet zo overdrijven, Bayern is met een straatlengte voorsprong kampioen geworden, heeft kwartfinale CL gehaald, zo dramatisch is het allemaal niet. Het is normaal dat als je nergens meer voor speelt de klad erin komt.
 
BamiWorst
 
3
30 april 2022 om 19:51
De klad kwam al halverwege het seizoen erin. Het is sindsdien alleen maar slechter geworden. Bayern wordt op dit moment puur kampioen, omdat de concurrentie meer punten verspeelt.
 
maurootje
 
9
30 april 2022 om 17:35
Maar liefs 50(!) tegengoals dit seizoen, dat staat in zo’n enorm schril contrast met Bayern ( ook nog eens minste Bayern in jaren) en de andere topcompetitie daarvan de top 3… Dit is Dortmund onwaardig en top 3 onwaardig… Engelse top 3(21-28 tegengoals) Italiaanse top 3(28-31 tegengoals) Spaanse top 3(28-33 tegengoals) Franse top 3(33-36 tegengoals) En dan komt de Duitse Bundesliga aan met Bayern, dat nog een normale 33 tegengoals heeft, maar dan Dortmund met de duizelendwekkend 50 tegengoals maar de nummer 3 van Duitsland (Leverkusen) is ook matig met 44 tegengoals..
 
BamiWorst
 
14
30 april 2022 om 17:45
Ja, Dortmund is echt heel slecht, maar ze hebben al Schlotterbeck and Sule voor volgend jaar. Dat zou een prima blok moeten zijn. Adeyemi voorin en dan hopen dat ze de rest binnenboord weten te houden. Haaland vertrekt natuurlijk.
 
DerKaiser123
 
9
30 april 2022 om 17:47
Je kunt ook zeggen er wordt enorm aanvallend gevoetbald. Bovendien zijn de nr 4 en 5 juist wel defensief sterk maar die benoem je niet (Leipzig en Freiburg),
 
maurootje
 
3
30 april 2022 om 18:05
Nee want ik heb het nu over de top 3 maar zie dat Leipzig één wedstrijd minder heeft gespeeld en over Leverkusen kan dus kon het er al wat rooskleuriger uit zien inderdaad. Maar neemt niet weg dat 50 tegengoal schandalig is
 
Duivendrecht
 
3
30 april 2022 om 18:01
Wat een domme reactie. En dan ook nog helemaal dingen uitzoeken ook haha. Dan ga je nu 1 punt eruit halen wat bij Dortmund slecht is. Misschien heeft Dortmund ook veel meer doelpunten gemaakt (weet ik niet hoor). Dortmund heeft geen goed seizoen dat weten we allemaal. Maar boeie die tegengoals. Als je maar meer goals maakt dan je opponent.
 
maurootje
 
8
30 april 2022 om 18:08
Wat een domme opmerking van jou juist @duivendrechtJe kan namelijk enorm aanvallend spelen maar geen gatenkaas zijn zie City Liverpool en ja die zijn paar klasse hoger maar dat betekent wel dat aanvallend voetbal niet perse tegengoal betekent. En tegengoals boeien niet? Man man man. Dan snap je er echt niets van. Dortmund scoort vandaag maar liefs 3x normaal genoeg maar ze krijgen er ook 4 tegen. Tegengoals zijn bepalend, anders kan je net zo goed 10 aanvallers het veld op sturen
 
Oh No
 
2
30 april 2022 om 18:08
Maurootje wat een niveau... Er zit toch verschil tussen aanvallend voetbal en verdedigend spel. In Spanje wordt normaliter buiten Real en Barca weinig gescoord, Italianen zijn sowieso al verdedigend en Engelse clubs geven allemaal miljoenen uit waardoor ze op veel posities betere spelers hebben dus ook de verdediging. Je praat wel zo maar toevallig zie je nergens Italianen in Europa. Ja AS Roma die er volgende week wel uit zal vliegen.
 
maurootje
 
11
30 april 2022 om 18:11
Italianen defensief? Leef jij nog in 2006? Afgelopen 2 jaar samen met Engeland de meeste goals gemaakt gemaakt.
 
TILBURG013
 
8
30 april 2022 om 18:25
Italië defensief? Is samen met de PL de leukste competitie dit jaar. Wordt juist enorm leuk gevoetbald en Serie A is ook gewoon beter dan bundesliga dit jaar,.
 
DerKaiser123
 
3
30 april 2022 om 18:29
Vandaar dat de Bundesliga volgend jaar alweer boven de Serie A staat. Inter, Milan, Napoli etc zijn grote namen maar presteren Europees helemaal niks. Bayern recentelijk nog CL winnaar, Leipzig halve finalist en nu misschien een Duitse EL finale. De Serie A daar en tegen heeft alleen Roma de laatste 5 jaar in een halve finale gehad.
 
Oh No
 
0
30 april 2022 om 18:47
Tilburg013, op basis van wat vind jij dat ze de leukste voetbal spelen? En wat heeft dat met 2006 te maken? In het algemeen wordt in Italie minder gescoord. Niet dat het uitmaakt, maar jij begint te praten over dat de top3 zoveel doelpunten tegenkrijgt? Eh ja ze scoren ook allem boven de 70 doelpunten. En ja je kan nu wel een eeuwige discussie starten over de Bundesliga en de Serie A. Alleen de stadions, toeschouwers en financieel gezondere clubs is in mijn ogen al genoeg om de Bundesliga meer te volgen.
 
Oh No
 
4
30 april 2022 om 18:59
@maurootje, Ff statistieken van afgelopen jaar bekeken (gewoon goed google search, bijv transfermarkt of football stats). Dit zijn de gemiddelds van dit seizoen de wedstrijden tot nu toe gespeeld. Serie A - 974 doelpunten gescoord in 380 wedstrijden. 2.56 doelpunten gem per wedstrijd. Bundesliga - 876 doelpunten gescoord in 306 wedstrijden. 2.86 doelpunten gem per wedstrijd. Premier League - 930 doelpuntrn gescoord in 380 wedstrijden. 2.44 doelpunten gem per wedstrijd. Weetje, je kletst gewoon onzin en wilt de Bundesliga met je stoere praatjes gaan neerhalen. Sweet dreams my boy, sweet dreams. Je moet nog veel brood eten jij...
 
TILBURG013
 
2
30 april 2022 om 19:20
Als ik naar de huidige clubs kijk aan in de top 8 van de Serie A met Inter, Milan, Napoli, Juve, Roma, Lazio, Fiorentina, Atalanta dan vind ik dat betere ploegen dan de top 8 van de Bundesliga. Europees doen ze het inderdaad matig. Bundesliga is gewoon de laatste jaren qua kwaliteit wat afgenomen. Bayern is een topploeg maar alles daaronder is hooguit subtop of minder. Milan is nu weer aan het bouwen, Inter is gewoon een goede ploeg en Juve heeft altijd de potentie om weer een sterke ploeg te bouwen. Leipzig en Dortmund voeren sterk beleid maar met name Dortmund heeft zonder Haaland geen bijzonder team.. Ja Leipzig zit in halve finale EL en doen het prima maar Inter en Juve gingen gewoon door in de CL. Dortmund daarentegen kon niet eens doorgaan tov Sporting Portugal en werden uitgeschakeld door Rangers. Inter kwam tegen Liverpool, Milan zat in de poule des doods en Atalanta ging redelijk gelijk op met Leipzig.. Juve won een poule met Chelsea.. overigens zei ik niet dat de Serie A al 5 jaar beter is dan de Bundesliga. Ik bedoelde dat ik dit jaar de Bundesliga zwakker vind dan de Serie A..
 
DerKaiser123
 
1
30 april 2022 om 19:23
Ja maar de Bundesliga is verdedigend matig daarom wordt er zoveel gescoord. Als de Serie A met deze statistiek boven aan stond was het een prachtige aanvallende competitie geweest. Maurootje laat duidelijk zijn voorkeur naar voren komen.
 
DerKaiser123
 
1
30 april 2022 om 19:26
Laat die top 8 maar spelen tegen Bayern, Dortmund, Leipzig, Leverkusen, Gladbach, Wolfsburg, Frankfurt en Hoffenheim. Ik denk dat het heel weinig voor elkaar onder doet. Met als verschil dat Bayern gewoon beter is dan alle Italiaanse clubs. Was Bayern van het niveau Juventus geweest dan had je in Duitsland ook gewoon elk jaar een spannende titelstrijd. Je hebt toch gezien hoe Juventus jarenlang die competitie domineerde, terwijl die nooit het absolute topniveau van een Bayern hebben aangetikt en ook geen CL hebben gepakt. Al heb je in Duitsland eigenlijk ook geen vaste top-8 want clubs als Schalke en Bremen horen daar tot kort geleden ook gewoon nog bij. Of wat te denken van Stuttgart of HSV. Dit jaar heb je weer een Freiburg die ijzersterk spelen. Maar jij pikt nu alleen dit jaar eruit. Waarvan Bayern als nog verder kwam dan alle Italiaanse ploegen en in de EL doen de Duitse ploegen het duidelijk beter dan de Italiaanse. Als je kijkt naar de laatste 5 jaar gaat het redelijk gelijk op en volgend jaar staat de Bundesliga weer boven de Serie A. Daarnaast waren er vorig jaar nog 4 Duitse ploegen door. Gladbach eindigde gewoon boven de Italiaans kampioen Inter en Leipzig ging door in een poule met Man United en PSG. Jaar ervoor eindigde Inter overigens ook onder een Duitse ploeg (dortmund). Inter is de laatste 10 jaar 1x door de poulefase gekomen, Juve gaat er uit tegen clubs als Lyon, Ajax, Villarreal, Porto. Milan heeft al 10 jaar lang niks gepresteerd Europees. Alleen Atalanta presteert sterk en Roma met een eenmalige halve finale CL. Nou wil ik niet zeggen dat de Duitse competitie altijd zo sterk presteren, want een club als Leverkusen presteert de helft van de tijd ook niks. Maar Bayern komt normaliter altijd ver in de CL, Dortmund overwintert 80 van de tijd wel gewoon in de CL, Leipzig presteert de laatste 3 jaar meer dan uitstekend in Europa en Frankfurt staat nu voor de 2de x in de halve finale van de EL in korte tijd. Jouw mening is leuk, maar het klopt echter niet met de werkelijkheid.
 
TILBURG013
 
5
30 april 2022 om 19:39
Ik pik niet dit jaar eruit, m’n hele punt was dat de Serie A dit jaar beter is qua niveau dan de Bundesliga en dat de competitie spannender is.. ga nou niet doen alsof ik zeg dat de Serie A altijd beter is..
 
reekie100
 
7
30 april 2022 om 18:03
Krijg toch steeds meer het idee dat Bayern gaat afgeleiden bij de Europese top. Er moet superveel gebeuren qua transfers maar met het huidige bestuur heb ik daar weinig vertrouwen in. Nagelsmann geef ik nog de voorkeur van de twijfel. Volgend seizoen moet het veel beter en het mag niet weer zovaak door de ondergrens gaan. Er moet een duidelijke tactiek zijn dat bij de spelers past. Maar het zal wel weer niet aan de tactiek van Nagelsmann liggen volgens hem. Ik baal er echt nog steeds van dat Flick weg moest en Salihamidžic er nog zit. Had het graag andersom gezien. Onder Flick ging er vorig seizoen ook veel fout maar er was een tactiek waar de spelers achter stonden en ze wilden voor Flick door het vuur gaan.
 
SuperBuLi
 
1
30 april 2022 om 18:14
Door het koppig handelen van het bestuur zal Bayern zeker niet meer kunnen meedoen bij de top. Voor een transfer staat goedkoop nummer 1 en daarna kwaliteit. Zo komen ze aan met een Mazraoui en Gravenberch, de vervanger van Lewa zal vast een goedkope oplossing zijn.
 
SCIREA1897
 
1
1 mei 2022 om 09:55
Bayern heeft ongelooflijk veel kwaliteit op het veld staan, aanvallers waar andere clubs van dromen. Ik denk dat bayern het vertrek van Thiago heeft onderschat.
 
FeanDen
 
0
30 april 2022 om 18:48
Echt genoten van Mainz vandaag. Vooral het begin van de wedstrijd was echt goed. Maximale inzet en karakter en de wil om te winnen tonen. Hadden na een halfuur al 4-0 voor kunnen staan. Daarentegen leek het ook wel alsof Bayern het allemaal wel best vindt nu ze kampioen zijn. Hoe dan ook, ik had wel meer van Bayern verwacht. Burkardt vind ik tot slot een groot talent, die me al maanden enorm kan bekoren. Is in mijn ogen wel toe aan een stap hogerop.