'Het is heus niet zo dat we slecht speelden tegen Heracles en Rosenborg'
Vrijdag, 18 augustus 2017 om 11:47

Ajax verloor donderdagavond met 0-1 van Rosenborg BK en leed eerder ook al een nederlaag in competitieverband tegen Heracles Almelo. Marcel Keizer erkent dat het beter moet, maar stelt ook dat zijn team twee keer verdiende te winnen.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
14
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (36)

 
carbaat
 
12
18 augustus 2017 om 11:50
Gister was toch echt niet best. Laag baltempo, veel balverlies. De eerste 5 minuten waren goed, toen zaten we er bovenop.
 
oker
 
15
18 augustus 2017 om 11:53
Misschien verdiende Ajax niet te verliezen, dat kan je beter zeggen. Er zit bijna geen creativiteit in Ajax. Dat is het meest zorgelijke van alles. Het doet pijn aan je ogen.
 
j0rnnn
 
1
18 augustus 2017 om 11:59
Ze verdiende niet om te verliezen, maar het is ook weer niet zo dat ze echt verdiende te winnen. Bijna geen goede/snelle combinaties gezien. Het was voor slingeren op goed geluk. Ajax onwaardig in mijn ogen.
 
siepie
 
9
18 augustus 2017 om 12:01
Aangezien alleen Klaassen en Traoré uit de basis zijn verdwenen, denk ik niet dat er nu minder creativiteit in de groep zit. Maar er wordt gewoon geen druk meer gezet, zoals dat onder Bosz gebeurde. En als je door druk te zetten de bal al verovert terwijl je tegenstander aan het opbouwen is, is het makkelijker voetballen doordat je tegenstander verdedigend nog niet in de organisatie zit. Nu verovert Ajax de bal pas op eigen helft en heeft de tegenstander de kans om zich weer te hergroeperen voordat je het doel bereikt.
 
JC63
 
3
18 augustus 2017 om 12:24
Mee eens. Hoe durft die Keizer met dat soort onzin te strooien. Het ontbreekt hem blijkbaar niet alleen aan de noodzakelijke kwaliteiten van een topcoach, maar erger nog, hij gelooft ook nog in sprookjes. Een wanvertoning was het. Ajax is nog geen schim van het team wat het vorige seizoen zo af en toe betoverde.
 
Timmothy
 
0
18 augustus 2017 om 14:04
Tweede helft was slecht, maar eerste helft was nog gewoon prima hoor. Genoeg mogelijkheden ook. Geen echte 100% kansen, maar wel telkens gevaarlijk doorkomen. Sierd zei op een gegeven moment ook nog: Ajax raakt op stoom, en toen zat een goal er ook echt wel aan te komen. Dit komt wel goed als we zo doorgaan dacht ik nog. Maar omdat je uiteindelijk verliest kijkt men niet meer naar de realiteit maar laat zich lijden door emotie, want als je verliest moet het allemaal wel slecht geweest zijn.
 
michiel2424
 
29
18 augustus 2017 om 11:52
Tje. Ik weet niet precies waar de lat ligt, tegenwoordig, en ik ben niet voor Ajax, misschien scheelt dat. maar ik heb Ajax gisteren in de hele wedstrijd alles bij elkaar een minuut of 20 best goed zien spelen. Verder echt totaal niet. Dus waar keizer het vandaan haalt, ik weet het niet.
 
siepie
 
5
18 augustus 2017 om 12:07
Het was gisteren gewoon echt slecht. En als je door pech of fouten verliest, kan ik daar nog best mee leven zolang er maar met strijd en vanuit een gedachte wordt gespeeld. En vooral dat laatste miste ik gisteren en tegen Heracles. Dat is best zorgelijk, want dan is de kans op vooruitgang ook niet groot.
 
4Ever4Ajax
 
6
18 augustus 2017 om 12:26
Ik zat gisteren ter hoogte van het strafschopsgebied waar Ajax' helft was in de 1e helft. Daar is op de 2 kansen na de bal amper geweest. De 1e helft vond ik nog acceptabel. In de rust dacht ik dat ik prima zat omdat de bal daar constant zou zijn (strafschopgebied van Rosenborg). Het tegendeel bleek waar. De bal is amper in 'mijn strafschopsgebied' geweest. En dat zegt genoeg. We verdienden helemaal niets. Daarvoor moet je scoren en daar zijn we amper dichtbij geweest. Ik had het kunnen waarderen als Keizer dat tenminste zou erkennen. Voor mij is het totaal onacceptabel dat hij dat niet erkent.
 
Mitchel_G
 
13
18 augustus 2017 om 11:54
Het was idd werelds. Zelden zo genoten..
 
yatsemata
 
6
18 augustus 2017 om 12:04
Ik weet niet welke wedstrijden keizer bekeken heeft maar Ajax was zowel tegen Heracles als tegen Rosenborg gewoon ondermaats. Ja, een nederlaag was onterecht, maar een overwinning verdiende Ajax ook zeker niet met dat gebrei.
 
Jaapvan Haafte
 
4
18 augustus 2017 om 12:05
Heracles had je beter uit moeten spelen. Daar kreeg je ook nog paar kansen. Gisteravond leek we 3 jaar terug onder de Boer, sloom balletje breed, balletje terug. En ik heb echt verschillende keren mensen zien lopen of staan zwaaien, maar dan kwam de pass niet. Maar het was zo inspiratieloos allemaal. pfff. Itt Bosz lukt het jou blijkbaar niet om te spelers naar hun mogelijkheden te laten spelen. Zie tenminste ook nog weinig stijgende lijn.
 
kingbolo
 
5
18 augustus 2017 om 12:07
Tja, tot nu toe sloeg de vonk van keizer niet bij mij over. Nu gaat het een heel moeilijk en vervelend seizoen worden. Keizer wordt ook geconfronteerd met deze situatie maar ik geloof toch dat het team niet geïnspireerd raakt door deze coach. Tuurlijk moeten er nieuwe spelers bij en heeft de situatie van nouri invloed gehad. Maar de coach moet zorgen dat het team geïnspireerd en gemotiveerd is. Dit is keijzer in de afgelopen maanden niet gelukt en ik vrees dat dit ook niet meer gaat gebeuren. Balen, klote zeker na het vorige seizoen. Een team in opbouw dat gigantische potentie had. Dat lijkt nu helemaal verdwenen en dit mag het technisch hart zichzelf aanrekenen. Damn, opnieuw beginnen
 
RodaDeGrote
 
31
18 augustus 2017 om 12:08
Keizer is gewend om jupiler league voetbal te zien. Dus voor hem was het zo slecht nog niet.
 
La~Decima
 
10
18 augustus 2017 om 12:08
Niet slecht? Ik zeg het niet snel, maar Keizer je bent niet geschikt. Tactisch falen. Waarbij een statische formatie wordt gebruikt. Verdedigend speelt men 4-3-3, aanvallend 4-3-3, in counters 4-3-3 in de omschakeling 4-3-3. Kijk even naar menig topploeg, die snapt dat een formatie dynamisch moet zijn. Met schuivingen en positiewisselingen. Er zijn geen positieve verassingen in dit elftal. En als je dan ook met dat spelvertragend middenveld gaat spelen... Dat is je aan te rekening. Een cruciale fout. Naast dat je klaassen mist, die met zijn spelintelligentie en looplijnen ruimte creeert. Bij Rosenborg waren een af en toe grote gaten te vinden, maar werden niet gezien of veel te traag op ingespeelt. En dan de corners, dode spelmomenten. Leveren niks op. Al bij al is het tactische verhaal zo zwak, dat ik hoop voor Ajax dat Keizer de Kerst niet haalt.
 
Tornado72
 
18
18 augustus 2017 om 12:16
De reactie van Keizer is nog zorgelijker dan het spel van Ajax.
 
JC63
 
2
18 augustus 2017 om 12:37
Tornado72, je slaat de spijker op de kop! Maar goed, een blinde kon zien aankomen dat je een ploeg die net een Europese finale gespeeld heeft niet opzadelen moet met een absolute nobody als coach. Ik neem de goede man echt niet serieus meer, maar erger nog: aan alles valt te zien dat de ploeg dat net zo min doet.
 
4Ever4Ajax
 
2
18 augustus 2017 om 12:17
Keizer, sla niet zo'n domme taal uit! 1e helft was ok, maar 2e helft was dramatisch! Erken dat ook en doe iets aan de zijlijn ipv apathisch voor je uit kijken. Ok, so be it. De wedstrijd is afgelopen en kunnen daar niets meer aan doen. Maar wees dan een vent achteraf en erken dat het belabberd was in de 2e helft. En nee, we verdienden de overwinning niet. Wat een onzin is dat. Daarvoor zal je toch echt een goal moeten maken, en behalve wat kansjes zat dat er gewoon niet in. Ja, hij heeft het natuurlijk niet makkelijk. Precies wat Mike Verweij treffend zei. Ik ben ook alles behalve iemand die meteen roept dat hij weg moet. Maar ik zou wel zo graag zien dat er meer gif in hem zit. Als dat al niet in hem zit, hoe wil je dat dan overbrengen op je team?
 
SJSJ
 
0
18 augustus 2017 om 12:18
Nee zo slecht was het bij vlagen niet oke, maar ik vind dat Ziyech gelijk heeft. Je moet je team goed door selecteren toen Bosz weg ging moest het er al staan. De versterkingen duren lang.. Zuid-Amerikanen moeten zich nog aanpassen.. Kortom als je geen goal maakt heb je geen kans om te winnen.. Er moet verbeterd worden
 
the saints
 
5
18 augustus 2017 om 12:18
Marcel Marcel Marcel . . Het IS niet om aan te zien als geen Ajax fan ! Laat staan hoe het voelt als AJAX fan !
 
RodaDeGrote
 
3
18 augustus 2017 om 12:22
Wat een onbenul hebben Overmars en co toch aangesteld als trainer!! Hij weet niet eens wat het Ajax niveau eigenlijk hoort te zijn!Wat een aanfluiting!!Dit geeft geen enkel vertrouwen voor de rest van het seizoen!!The three stooges: Overmars, VdSar en Bergkamp hebben weer eens gefaald door zo`n nitwit als trainer neer te zetten.
 
Jan R.
 
0
18 augustus 2017 om 12:42
Het is triest voor Keizer dat hij is ingestapt op een moment dat de boel de afgrond in ging.
 
RodaDeGrote
 
3
18 augustus 2017 om 12:45
Klopt niet wat je zegt. Toen hij instapte was Ajax nog finalist EL. Daarna hebben vooral Keizer en Overmars er een zooitje van gemaakt.
 
MalcolmX
 
2
18 augustus 2017 om 12:47
Mijnheer Keizer, U bent een trainer en werkt al geruime tijd in het betaald voetbal. Ik heb weinig kennis wat betreft uw achtergrond en wat de accenten zijn waar u op wilt focussen met dit team. Dat gezegd te hebben, wil ik toch iets kwijt over de manier van spelen de laatste 4 wedstrijden, u heeft geen invloed op de spelers die u tot uw beschikking heeft maar wel over hoe er gespeeld wordt. Mijn observatie is: - middenveld is uit balans en loopt niet, schone is te statisch..elke ploeg die zijn huiswerk doet weet dat de opbouw vaak via schone moet gaan. Temeer ook omdat onze achterste 4 (met name de backs)over weinig opbouwende kwaliteiten beschikt. Daarnaast lopen ziyech en vd beek elkaar in de weg, looplijnen moeten duidelijker zijn. Vd beek is ook goed aan de bal, ipv dat ziyech soms ballen komt halen en vragen kan dat meer afgewisseld worden met vd beek - de backs moeten meer zonder bal lopen en combinaties aangaan met de vleugelspelers. Het is te vaak, bal inleveren bij younes en hij gaat wel Iets doen. Dat moet eruit - t.o.v bosz is het grootste verschil dat het veld te groot is. Ajax moet compacter spelen, houd de ruimtes klein. - sla een linie over bij opbouwen en probeer dolberg op de een of andere manier te bereiken zodat hij terugkaatst naar een opkomende Middenvelder/vleugelspeler zodat zij in de ruimte achter de verdediging kunnen spelen. - tenslotte, er mag meer gif in de ploeg. Achterin wordt te vaak gedacht, we gaan dit voetballend wel oplossen. Het mag wat feller, ook bij dolberg die voorin zoekende is. Ajax heeft in alle wedstrijden kunnen winnen, dat klopt. Maar wat bij mij blijft is de kwetsbaarheden in het spel en bij vlagen het niveau dat tijdens een wedstrijd flink daalt als er een doelpunt wordt geincasseerd. Dat mag en kan niet.
 
AjaxWestham
 
1
18 augustus 2017 om 12:49
In tegenstelling tot Bosz vind ik Keizer geen sterke indruk maken. Bosz gaf aan dat Ajax in de beginperiode toen hij daar begon als trainer on-Ajax speelde en dat het idd slecht was. Hij voerde toen het directe afjagen op de bal, bij balverlies in en dat gaf de nodige pit in het spel waarvan je niks terug zag gisteren. Helaas zijn we weer op punt 0 beland.. een beetje in de slechte periode van de Boer.
 
MitchM
 
2
18 augustus 2017 om 12:49
Ajax had gister een kans of zes, tegenover twee a drie kansen van Rosenborg. Wat dat betreft was Ajax gewoon de betere partij en verdiende we niet te verliezen. Huntelaar werd vroeg ingebracht voor de wederom onzichtbare Dolberg en ook de wissel Neres Kluivert was `op tijd`. Het was echter zo`n wedstrijd waar de bal er gewoon niet in ging, dan weet je dat je met een, vooral zonder Sanchez, kwetsbare verdediging tegen een zeperd aan kunt lopen. Ik hoop dat het snel rond komt met Sanchez, dan is die soap achter de rug, en dat er snel twee defensieve aanwinsten worden gepresenteerd en vooral een buitenspeler die goals kan maken. Veltman mag wel richting bank, werkt keihard, maar maakte gister ook weer een beslissende fout en dan mag niet bij een aanvoerder. Kan me niet voorstellen dat de spelersgroep tegen hem op kijkt. Damn, wat mis ik Klaassen al trouwens...
 
GunneRo
 
0
18 augustus 2017 om 12:53
Geen slimme zet om dit continu te herhalen. Hoewel de achterliggende gedachte natuurlijk logisch is, als zelfs Keizer zijn team afvalt richting de media, dan is het einde verhaal. Het is ook niet makkelijk voor hem, zijn eerste grote klus, en dat na een 'geweldig seizoen' (hoewel de daadwerkelijke prijzen tegenvielen). Daarnaast vind ik het ook moeilijk om de reden achter dit slechte spel te doorgronden. VD Beek vervangt Klaassen behoorlijk goed, Younes speelt prima, Schone valt op momenten maar wisselt dit af met geweldige passjes, Ziyech nog steeds niet bepalend genoeg maar nog steeds goed overzicht over het spel. Eigenlijk weinig verandering tov vorig seizoen. Behalve: Sánchez was natuurlijk rots in de branding, ook in de opbouw, daar leveren we flink op in. En de belangrijkste: Traore. Ik denk dat we hem als aanspeelpunt enorm missen en daarnaast functioneerde hij zowel als buitenspeler, middenvelder en spits. Gedurende de hele wedstrijd kwam hij vanaf verschillende kanten en overal was hij gevaarlijk. Ik durf toch wel te concluderen dat Neres het echt niet gaat worden, en dat je het best in een extra buitenspeler kan investeren die aan Traore doet denken. Daarnaast is een talentvolle DMF ook niet verkeerd. Pluspunt: Tot nu toe valt Dijks niks tegen.
 
 
0
18 augustus 2017 om 13:54
Als je nou zegt we speelden niet slecht tegen 2 top tegenstanders en halen 0 punten, is tot daar aan toe. Maar verliezen van Heracles is onacceptabel, al heb je 95% procent balbezit en schiet je 30 keer op de lat.
 
007
 
1
18 augustus 2017 om 13:54
Ik ga niet eens serieus op Keizer reageren. Deze man moet nu een groep aan de praat krijgen die niet alleen kwalitatief matig is, maar ook mentaal uiterst kwetsbaar. Juist nu heb je een ervaren trainer nodig die de klappen van de zweep kent. Overmars en co hebben er een potje van gemaakt. Meer is er niks te zeggen.
 
Thamike
 
0
18 augustus 2017 om 14:10
Kwalitatief matig? Dolberg matig? Onana matig? Ziyech matig? Vd Beek matig? Kluivert matig? Ach dit soort opmerkingen krijg je als Ajax slecht presteert dat snap ik. Maar om nu de selectie matig te noemen die op 2 plaatsen gewijzigd is tov EL finale is een beetje gek niet? Hier is meer aan de hand. Gisteren speelde Ziyech vanaf minuut 1 met een depressief kopje wat naar beneden hing en zo waren er nog meer.