'Het lijkt wel alsof AC Milan denkt dat het een 25-jarige Zlatan heeft gehaald'
Zaterdag, 4 januari 2020 om 13:33

Zlatan Ibrahimovic leek met zijn keuze voor Los Angeles Galaxy definitief van de Europese velden te verdwijnen. Geruchten over een terugkeer begonnen na zijn vertrek bij de Amerikaanse club echter serieuze vormen aan te nemen en een week geleden maakte AC Milan melding van de rentree van de spits. De 38-jarige Ibrahimovic moet i Rossoneri uit het dal gaan trekken en de aanvaller kreeg een ware heldenontvangst toen hij eerder deze week voor de eerste keer voet in Milaan zette.

Urby Emanuelson kent Ibrahimovic al uit de tijd dat hij als talent dicht tegen het eerste van Ajax aan zat toen de Zweed nog in Amsterdam actief was. De twee speelden daarna samen bij Milan en de huidige middenvelder van FC Utrecht keek met enige verbazing naar de manier waarop zijn voormalige ploeggenoot verwelkomd werd: "Het lijkt wel of AC Milan denkt dat het de Zlatan Ibrahimovic heeft gehaald die nog maar een jaartje of 25 is. Ik ga dit zeker met veel belangstelling volgen", vertelt hij in gesprek met de NOS.

Emanuelson en Ibrahimovic speelden tussen 2010 en 2012 samen in het San Siro en wonnen in 2011 de Italiaanse landstitel. "Zlatan was in die tijd fantastisch. Hij was heel bepalend. We hadden daarbij een team met veel grote sterren", blikt Emanuelson terug op de periode waarin hij ook op het veld stond met onder meer Andrea Pirlo, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf en Mark van Bommel. "Het is pijnlijk om te zien hoe de club er nu voor staat."

Milan wist dat succes sindsdien niet meer te evenaren en staat op dit moment op een tegenvallende elfde plek in de Serie A. Alleen Udinese, Sampdoria, Brescia en SPAL scoorden minder dan de formatie van trainer Stefano Pioli en naast doelpunten, zal Ibrahimovic ook een winnaarsmentaliteit mee met zich moeten brengen: "Los van wat hij bij Milan als voetballer laat zien, is zijn karakter iets wat het team op dit moment uitstekend kan gebruiken."

"Zlatan wil niet alleen winnen, maar vereist ook dat zijn ploeggenoten tot het uiterste gaan. Zelfs op trainingen wil hij de scherpte zien dat je uit elke halve kans het maximale haalt. Details kunnen op topniveau de doorslag geven." Een van die ploeggenoten is Kryzsztof Piatek, die tot nu slechts vier keer scoorde, waarvan drie keer vanaf de penaltystip. Emanuelson denkt dat Ibrahimovic niet naar Milaan komt met het doel om de Pool naar de bank te verdrijven: "De club staat nu niet waar die hoort te staan, dat is duidelijk. Zlatan moet een nieuwe impuls geven, vooral ook als teamspeler. Als dat goed gaat, kan de groep zich aan hem optrekken."

Meer nieuws
   
22:53
22:53
Heeft Sparta goud in handen? 'Hij kan zo bij Ajax, Feyenoord of PSV mee'
1
   
22:00
22:00
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
   
21:55
21:55
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
13
   
21:55
21:55
Brighton ademt zelfspot en nomineert Burnley-speler voor Doelpunt van de Maand
1
   
21:09
21:09
Perez dubt over PSV'er: 'Als hij 45 miljoen moet kosten, is zo'n dip wél erg'
16
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (28)

 
RinkSchippers
 
18
4 januari 2020 om 13:40
Idd best sneuHet is gewoon een hele oude speler , die heeft niets meer te zoeken bij milan maar dat durft niemand te zeggen want het is Zlatan. Hij vind zichzelf nogal de messias van die club , pijnlijk die gaat het op deze leeftijd niet meer trekken. Een seri B club was realistischer geweest.Als je 35 bent geweest is het gewoon gedaan op top niveau , wie je ook bent. Maldini , ronaldo , costacurta , beckham, giggs , zijn kleine uitzonderingen maar ook deze spelers werden steeds minder.Milan moet gewoon in andere handen komen , bij voetbal liefhebbers ipv geld geile mensen. Spelers als Eriksen , vertonghen , vd beek , Ake , Boateng (ipv arsenal) , en ik mis er nog super veelAllemaal haalbare sub top voor milan met normaal beleid (normale eigenaar) Met zulke spelers in je selectie (de naam hebben ze al) trekken ze meer spelers aan (aantrekkelijk) dan voor de 4e plek gaan en cl spelen.Het is geen football manager idd , maar een club met zo"n historie en zo"n grote naam moet gewoon terug naar de topJammer jammer jammer.
 
FR_Ronnie
 
12
4 januari 2020 om 13:52
Als je zoals Ibrahimovic zo'n mooie carrière hebt gehad ga je natuurlijk niet meer spelen bij een Serie B club, dan gaat je carrière als een nachtkaars uit. Verder heb je helemaal gelijk, als ik de euforische berichten (vertaald uit het Italiaans) lees heb ik het idee dat men bij AC een speler op de hoogtepunt van zijn kunnen heeft binnen gehaald en met om de titel mee gaat spelen de komende maanden.
 
JK-Ajax
 
7
4 januari 2020 om 13:58
Al die spelers op boateng en Vertonghen na zijn niet haalbare opties voor AC Milan natuurlijk. Die kunnen veel hoger in spelen dan middenmoot serie a.
 
Neeko
 
55
4 januari 2020 om 14:15
Leuk verhaal maar vorig seizoen werd Quagliarella met zijn 36 ook top scorer van de Serie A en Ronaldo laat het ook nog steeds zien op die leeftijd. Mensen altijd met hun vooroordelen... En het dan ook nog uitspreken alsof het feiten zijn.
 
MarcoVerratti
 
5
4 januari 2020 om 15:13
Leuk die vergelijking met Quagliarella (waar je dit seizoen ook kan zien dat de jaren écht beginnen te tellen), maar Ibrahimovic is 2 (!) jaar ouder. Op die leeftijd is dat een enormn verschil. Daarnaast is het bijna 3 jaar geleden dat Zlatan enige rol van betekenis heeft gespeeld op de Europese velden en heeft hij 2 jaar op een niveau gespeeld wat zelfs onder doet voor de Eredivisie. Ik laat me graag verassen maar ik denk dat de verwachtingen rondom Zlatan bij veel mensen onrealistische hoog zijn. Ik hoop vooral dat deze legende, want dat is hij, nog een aantal keer zijn klasse kan laten zien dit aankomende half jaar.
 
Emile Hesky G
 
8
4 januari 2020 om 15:38
Er zijn gewoon sommige spelers die de aftakeling kunnen ‘uitstellen’, terwijl anderen op hun 30ste al zijn uitgeblust (Van der Vaart bijvoorbeeld) Leeftijd is maar een getal en betekent niet voor iedereen hetzelfde. Heeft met genetische- en omgevingsfactoren (lifestyle) te maken. Dus die 2 jaar verschil die jij noemt hoeft in praktijk vrij weinig uit te maken
 
Neeko
 
11
4 januari 2020 om 15:52
Dat hoop ik ook en daarom wil ik het persoonlijk ook op een positieve manier bekijken. Bovendien had in 2018 ook niemand verwacht dat Quagliarella top scorer ging worden. Wat betreft de onrealistisch hoge verwachtingen van mensen, dat doen ze zichzelf aan. Ik hoop vooral dat Zlatan de jonge spelers inspiratie kan geven en er voor gaat zorgen dat ze er alles aan willen doen om te winnen, te ontwikkelen en gaan inzien dat ze trots moeten zijn om voor zo'n legendarische voetbalclub als AC Milan mogen spelen. Als ik dat straks terug zie op het veld en Zlatan knalt er nog even 10 tot 15 in, dan ben ik een hele trotse supporter.
 
RinkSchippers
 
3
4 januari 2020 om 17:08
Neeko Leuke uitzondering die je eruit pikt, je denkt toch werkelijk niet dat datgene wat jij zegt wel een toekomstig vaker voorkomend iets is ?
 
Neeko
 
9
4 januari 2020 om 17:51
Ooit van Luca Toni gehoord of Antonio Di Natale of Filippo Inzaghi of Fabrizio Miccoli of Fransesco Totti? Allen spelers die bewezen hebben dat je op die leeftijd nog prima van waarde kan zijn in de Serie A. Simpelweg omdat het spel anders word verdeeld in de Serie A. Waardoor het ritme en tempo van de meeste wedstrijden iets lager ligt dan in bijv de BPL of BL of zelfs Eredivisie(Ik zeg niet dat de eredivisie beter is, en er zijn altijd uitzonderingen natuurlijk). En ja dat hij geen top scorer meer wordt moge duidelijk zijn. Maar ik beoordeel deze aankoop ook niet met het idee dat we bij Milan nu de ultieme verlosser hebben gehaald die er nog even voor zorgt dat Milan CL voetbal kan halen. Als je een beetje intelligent bent dan relativeer je bij voorbaat al niet op die manier.
 
Gerben1978
 
4
4 januari 2020 om 19:34
@neekoEindelijk iemand die het begrijpt en kijk eens naar Pirlo en Maldini en zo zijn er nog meer in Italië...er wordt enkel naar leeftijd gekeken maar als je goed voor je lichaam zorgt kun je met name in Italië nog langer mee. Kijk alleen al naar hoe belangrijk Zlatan kan zijn voor de jonge garde en hij gaat echt wel zijn goals meepakken. De mensen die hem hier afserveren enkel op basis van zijn leeftijd moeten maar eens vaker naar Serie A kijken en dan met name letten op de meerwaarde van 37 + spelers. Gewoon triest dat sommige deze held zo afserveren zonder een bal te hebben getrapt.. Dat begrijp ik echt niet..
 
RinkSchippers
 
2
4 januari 2020 om 20:36
Grappig ik begin niet snel over leeftijden maar voor jou maak ik een uitzondering. al die namen die jij benoemt heb ik wel degelijk van gehoord , ik heb ze zelfs in het echt meerdere malen zien spelen , jij ook? Als je een beetje leest merk je aan mijn comments dat ik een enorme gunfactor heb voor AC milan, de spelers die jij benoemt zijn (italiaanse) iconen met liefde voor de serie A , Zlatan komt niet voor Milan, italie of de serie A maar die komt daar voor Zlatan om vervolgens weer een medespeler tijdens de training op zn bek te slaan Milan verdiend beter.
 
Gerben1978
 
3
4 januari 2020 om 21:11
Wacht het nou gewoon eens af, want Zlatan is ongetwijfeld ook stukken wijzer geworden met de jaren. Als deze man zijn meerwaarde kan tonen in de begeleiding van jong talent en daarnaast zijn doelpunten meepakt dan is hij zijn geld waard maar of hij 38 of 33 is... Zlatan kan iedereen verbazen en is voorlopig overal geslaagd. Toen RVP terugkwam op de NL velden had ook iedereen zoiets van, wat moet Feyenoord met deze moeilijke jongen, maar dat is toch anders gelopen.. Denk echt niet dat Zlatan naar Milan komt om te rellen al moet hij wel een beetje Zlatan blijven en beetje oorlog mag best. Ik kijk er in ieder geval naar uit om hem te zien in Serie A
 
RinkSchippers
 
0
4 januari 2020 om 22:23
Van persie was iets jonger dan zlatan nu is. Daarnaast is de eredivisie iets makkelijker dan de Serie A
 
Daaninho
 
4
4 januari 2020 om 20:13
Kijk naar een Luca Toni op 38 jarige speler nog topscoorder Serie A en spelend bij een Hellas Verona, en Toni was met alle respect een lompe speler maar in de 16 was die koning. Zie Zlatan wel zoiets doen en hij neemt het team ook op sleeptouw dat zie je gelijk.
 
010-ert
 
9
4 januari 2020 om 13:52
Wat is er met dat Milan gebeurd afgelopen jaren man man. Toen ik als broekie keek hadden ze spelers zoals Seedorf, Kaka, Nesta, Dida, Maldini, Cafu en nog meer toppers. Doet pijn aan je ogen dit. Je kan dat geld beter stoppen in jonge talentvolle spelers.
 
OKC_Thunder
 
30
4 januari 2020 om 14:00
Nog een voorbeeld van iemand die Milan totaal niet volgt en zomaar wat roept. Je slaat de plank hier volledig mis. Milan heeft by far het jongste elftal van de hele Serie A, ze hebben juist iemand nodig met een brok aan ervaring die de klappen van de zweep kent en alle jongere spelers hier doorheen kan trekken. Dat het in vergelijking met 15 jaar geleden best armoedig is ben ik het helaas met je eens.
 
PorQue
 
4
4 januari 2020 om 14:01
Ervaring is inderdaad nodig... maar een 38 jarige topspits is ook wel een andere uiterste. Je zou dan eerder denken aan misschien een 31 jarige die nog wel een jaartje of 2 meekan. Gaat Zlatan nog wel volledige wedstrijden kunnen spelen op Serie A niveau?
 
OKC_Thunder
 
4
4 januari 2020 om 14:10
In de Serie A kun je best mee als 38 jarige. Hij zal ons niet de CL in schieten, maar is zeker iemand die wij nodig hebben. Zelfs Di Natale en Luca Toni schoten ze er op een vergelijkbaar leeftijd gewoon in.
 
RinkSchippers
 
2
4 januari 2020 om 17:10
010 klopt maar dan roepen mensen dat het geen haalbare opties zijn, onzin want Milan is een mooie naam en een club met mogelijkheden. Zo n arsene wenger of louis van gaal zouden eigenlijk vrij spel moeten krijgen in milaan , lijkt me prachtig.
 
PorQue
 
6
4 januari 2020 om 14:00
Zlatan vind ik echt een legende, maar zelfs een 38 jarige legende gaat een vergane topclub niet kunnen redden. Kan mij niet voorstellen dat hij iedere wedstrijd zal gaan spelen. Als hij als 38 jarige het team serieus op sleeptouw weet te nemen en ook nog eens goals erin knalt alsof hij 28 is dan zal het een nog grotere legende worden, maar realistisch gezien zou dat gewoon niet kunnen op die leeftijd. Vrij triest hoe gelimiteerd Milan nu is in haar opties. Het verval van Milan begon eigenlijk al rond de tijd van Urby. Daarna verlieten jongens zoals Zlatan en Thiago Silva de club en raakte het team steeds meer en meer in verval. Het ziet er nu echt niet meer uit dat het binnen een aantal jaar weer terug is aan de top. Heel triest hoe Milan er nu voor staat. Het is wel interessant om te volgen. Ook alles wat eromheen speelt. Ben zelf een neutrale voetbalfan en het is vrij amusant om te zien hoe je merkt dat er tegenwoordig minder Milan fans te vinden zijn online. Ineens zie je overal City profiel foto's. Dan heb ik het niet alleen over VZ, hier zitten vast nog wel wat diehard Milan volgers die verliefd zijn op hun club en het nooit in de steek zullen laten. Het is wel interessant en vrij grappig om te zien hoeveel mensen gloryhunters zijn.
 
youknowit8
 
12
4 januari 2020 om 14:00
Het verval van Ac Milan is puur te danken aan het niet goed doorselecteren van de selectie destijds. Als je goed kijkt naar de topspelers die toen actief geweest zijn, waren het alleen maar spelers in de dertig en waren er geen jonge spelers in opkomst. Ze zitten simpelweg in een overgang fase net als Inter Milan die er goed uit begint te komen. Kan niet wachten om ze te zien schitteren.
 
MisterBesiktas
 
3
4 januari 2020 om 16:13
Het prachtige oude Milan is verdwenen vroeger speelden ze voor de champions league en de titel nu strijden ze voor een plekje in de europa league.
 
RamonDiaz
 
2
4 januari 2020 om 17:49
@MisterBesiktas Wat je hier zegt klopt wel maar soms kunnen toevalligheden voor grote veranderingen zorgen. Afgelopen seizoen is Milan op een minimaal puntenaantal van CL plaats geëindigd, haal je dat wel heb je meer financiële armslag en ben je aantrekkelijker voor spelers om te komen of te blijven en kom je minder in de problemen qua FFP.
 
MisterBesiktas
 
1
4 januari 2020 om 18:17
Inderdaad je hebt gelijk maar ik hoop dat milan weer terugkomt op het oude niveau
 
ACMark
 
6
4 januari 2020 om 18:03
Grappig, maar de media is er vooral schuldig aan. Daarin zijn teksten als "zlatan moet Milan weer uit het diepe dal halen." Iemand die de club volgt weet ook dat dat absoluut niet het geval is. Ze weten dondersgoed dat ze met 1 ervaren speler niet wonderen mogen verwachten. Het social media team melkt het dan ook wel weer erg uit, dat helpt ook niet mee. Maar iedereen met een gezond verstand weet wel dat Zlatan in zijn eentje weinig zal oplossen. Zo ook Maldini en Boban, die hebben ook wel aardig wat verstand van het spelletje
 
MamiDemirci
 
0
7 januari 2020 om 01:34
Ik merk dit in mijn eigen omgeving ook. Mensen denken echt dat Ibrahimovic de verlosser gaat zijn. Daar is echt wel meer voor nodig dan een over the hill Ibra hoor. Structurele aanpak met kwaliteitsimpulsen is wat Milan behoeft. Ibrahimovic zal vast een aantal leuke goals maken en de troepen aanwakkeren, maar het gaat niet veel meer verschil maken dan nu imo.