'Het was geen misverstand met Frenkie de Jong, het was een slechte pass'
Zaterdag, 9 februari 2019 om 22:50

André Onana stond zaterdagavond met een blunder aan de basis van de nederlaag die Ajax leed op bezoek bij Heracles Almelo (1-0). De doelman uit Kameroen speelde de bal na een kwartier voetballen op onbegrijpelijke wijze in de voeten van Mohammed Osman, die vervolgens in een vrijwel leeg doel kon scoren. Onana staat de NOS na afloop nuchter te woord.

De keeper van Ajax legt uit dat hij bij het specifieke moment de voetballende oplossing zocht. "Ik wilde Frenkie de Jong aanspelen, maar de pass was een fout. Het is voetbal, soms maak je de juiste beslissing, soms niet. Het was geen misverstand met hem, het was een slechte pass en er kwam wat ongeluk bij kijken", zo laat Onana optekenen.

De Kameroener weigert het verlies in het Polman Stadion te dramatiseren, al betekende het voor Ajax wel het derde puntverlies in vier wedstrijden. "Het team werkt hard, maar het was niet onze beste dag. Het is voor het hele team geen eenvoudige fase", vervolgt hij. Mocht PSV zondag weten te winnen bij FC Utrecht, dan slaat de koploper een gat van liefst acht punten met Ajax.

Voor de Amsterdammers dreigt het kampioenschap dan ook uit zicht te raken, maar Onana blijft strijdvaardig. "We gaan vechten, alles geven en dan zullen we het zien. We hebben geen vertrouwen verloren, al is het lastig om te verliezen. Niemand had verwacht dat wij hier vandaag zouden verliezen, dus er kan nog van alles gebeuren", besluit hij.

Meer nieuws
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
5
   
23:45
23:45
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (38)

 
bobje99
 
14
9 februari 2019 om 22:52
Ja wat moet ie anders zeggen. Woensdag wordt cruciaal voor de rest van het seizoen. Krijg je daar dik op de broek dan ben geloof ik er ook niet meer in dat ze die achtervolging met PSV nog vol aan kunnen gaan. Ongelofelijk dat ze het zo kunnen verspelen in een paar weken tijd.
 
Lee112
 
128
9 februari 2019 om 22:56
PSV staat op eenzame hoogte man. Dit Ajax is geen serieuze concurrent meer.
 
bobje99
 
13
9 februari 2019 om 22:56
Zodra ze dat bij PSV ook denken is er weer hoop.
 
Gerard13
 
8
9 februari 2019 om 23:10
Prestatie gericht ja, voetballend gericht nee vind ik. Daarnaast zie ik voor Ajax momenteel meer doorgroei mogelijkheden als club met het kapitaal dan PSV
 
yamiown
 
57
9 februari 2019 om 23:17
Dat wordt al vijf jaar gezegd, dat Ajax betere spelers heeft en meer doorgroeimogelijkheden. Ik begin me ernstig af te vragen of de spelers van Ajax daadwerkelijk wel zo goed zijn als iedereen zegt. Verdediging wordt de hemel ingeprezen, terwijl PSV speelt met een 'afdankertje' desondanks toch bijna twee keer zoveel doelpunten tegen. Als fans is het wel leuk om te zien dat je 75 miljoen krijgt voor een speler, maar als je 1000 dagen niet meer bovenaan hebt gestaan terwijl je pretendeert de beste club van Nederland te zijn, dan moet je je toch eens achter de oren krabben en eens heel goed kijken waar het fout gaat. Op de momenten dat het nodig is, loopt het bij Ajax vaak gewoon niet en staat er niemand op. Dan kan je wel 20+ keer per seizoen met drie doelpunten verschil winnen. Misschien zit daar het grote verschil met PSV wel, dat op die moeilijke momenten dan toch boven zich zelf weet uit te stijgen en de winst te pakken. Hoe dan ook ben ik benieuwd wat er gaat gebeuren, mocht Ajax geen prijs pakken dit seizoen. Al zijn het nog 13.5 hele lange speelrondes.
 
Adzevedo
 
7
9 februari 2019 om 23:29
Maar we hebben het even niet over doorgroei mogelijkheden en kapitaal, maar over wat we nu op het veld zien dit seizoen. En dat is dat PSV een hogere ondergrens heeft en daarom stabiel blijft presteren terwijl Ajax in vier weken tijd volledig door het ijs zakt. Ik hoopte persoonlijk dat Ten Hag vanuit zijn Duitse ervaring de nodige veranderingen op dat gebied zou brengen. Daar leek het de eerste seizoenshelft ook op, slechts 1x (uitgerekend tegen Psv) zakte Ajax echt door het ijs. Gezien dat Ajax 32 wedstrijden speelde een uitstekende score, het kan altijd een keer mis gaan. Maar wat nu in 5 wedstrijden gebeurd is gewoon ongekend.
 
Nelson01
 
3
9 februari 2019 om 23:38
Ja, ze zijn kwalitatief echt wel goed hoor. Er staat echt een uitstekende selectie in Amsterdam wat dat betreft. Alleen is kwaliteit alleen niet voldoende blijkt wederom maar weer eens. Het probleem is dat ze mentaal zo broos als wat zijn, ook degenen van wie je normaliter zou mogen verwachten dat ze de kar trekken laten het momenteel gigantisch afweten. Vooral dat laatste vind ik enorm kwalijk. Wat moet je hier als beleidsbepaler nou mee? Zeg jij het maar. Ik weet het namelijk niet. Overmars reken ik in ieder geval barweinig aan.
 
Dolfifumi
 
1
10 februari 2019 om 00:31
yamiown, helemaal mee eens. Ben ajaxfan maar wat is dat toch altijd? Waar schort het aan bij Ajax?
 
RamonDiaz
 
2
10 februari 2019 om 01:49
@gerard13 Leuk kapitaal en doorgroeimogelijkheden maar denk je niet dat de supporters gewoon prijzen willen winnen, je kan je als club niet blijven verschuilen achter grote talenten, veel kapitaal en leuk aanvallend voetbal op een gegeven moment moet er ook iets gewonnen worden,
 
Ampie
 
9
9 februari 2019 om 23:27
woensdag wordt niet zo cruciaal hoor, een uitschakeling is door meer ajacieden ingecalculeerd dan degene die serieus denken/dachten kans te maken tegen real. Morgen wordt crucialer: wint psv, dan mag je je gaan focussen op de troostbeker. Competitie kunnen ze dan lekker Schuurs, Gravenbergh, Dest en nog een paar jonkies die wel willen vechten (en kunnen voetballen en nog kunnen sprinten) laten spelen ipv De Ligt (kan zich toch maar moeilijk motiveren), De Jong (mag alvast naar spanje in dat geval), Schone (...), Kristensen (... keer 2). Onana heeft vaak belangrijke reddingen verricht, maar alleen al DIT seizoen minimaal drie ongelofelijke flaters begaan (Graz-uit, Benfica-uit, nu heracles). In het seizoen onder Bosz ook al die flater tegen groningen (die vele bosz-bashers voor het gemak vergeten aangezien t ze niet uitkomt, anders komt het argument psv-uit in het geding).
 
bobje99
 
5
9 februari 2019 om 23:34
Dat je er uit vliegt kan, de manier waarop is belangrijk. Kun je engizjns mee kan dat wel eens mentaal de ommekeer beteken. PSV morgen is niet belangrijk het kan alleen meevallen als ze punten verliezen. Achtervolgen moet je toch.. Ben overigens blij dat jij het niet voor het zeggen hebt bij Ajax.. een 20 jarige slachtofferen voor een 16 jarige.. wat gebeurt er vervolgens als die 16 jarige ook niet presteert?
 
Ampie
 
9
9 februari 2019 om 23:46
hoezo slachtofferen? die gast is er niet meer bij met zn kop, en zal dat ook niet meer zijn als er niks meer is om voor te spelen. Laat dan lekker die jonkies ervaring opdoen (wat Ten Hag vertikt te doen bij wedstrijden met een dikke voorsprong), die spelen dan zonder druk gezien er niks meer te halen valt. niet zo bij de hand en stoer lopen doen dus met je "blij dat jij het niet voor het zeggen hebt". Ga een discussie volwassen in of zeg gewoon niks
 
tokkie020
 
1
10 februari 2019 om 02:27
Wievdoet rr nu toch nij de hand? Hij heeft toch gewoon gelijk? Die jongen is 16, na 5 eventueel goede wedstrijden verwachten mensen zo ontzettend veel van hem, dat hij alleen maar tegen kan vallen. Daarnaast, denk je echt day frenkie de jomg niet alles op alles zet om kampioen te worden? Dat wil die echt wel, alleen is hij nu niet in vorm net als heel ajax. Dus dan moet je het jele team slachtofferen, en gewoon de o19 erin zetten zoals jij wilt? Ook ik ben blij dat jij het niet voor het zeggen hebt...
 
Moridin
 
13
9 februari 2019 om 23:02
Laat ik eens iets positiefs schrijven. Ik vond Onana altijd een circuskeeper die zo graag trucjes wil doen, dat hij zichzelf in de problemen brengt. Deze wedstrijd uitgezonderd vind ik hem dit jaar veel stabieler geworden. Ik zie hem zelden meer rare fratsen uithalen.Hopelijk voor Ajax blijft hij nog een jaar, want je zult niet zo eenvoudig een goede opvolger vinden.
 
Ampie
 
5
9 februari 2019 om 23:30
zn fratsen hebben alleen dit jaar al 3 doelpunten tegen gekost. De eerste (graz) was niet rampzalig, want waren al door. De tweede (benfica) maakt ie twee flaters achtereen, wat ie dan enigzins rechttrekt met de redding in de laatste minuut en nog een punt binnen sleept. Vandaag was het drie maal is scheepsrecht, want vandaag leverde het mooi drie verliespunten op.
 
 
1
10 februari 2019 om 12:49
En dan vergeet je die tegen FCGroningen nog.
 
LeidseHood
 
7
10 februari 2019 om 01:57
Sympathieke opmerking en je hebt nog gelijk ook. Het is makkelijk om onana nu af te branden en ook wel even terecht, maar in het algemeen is het een stabiele goede keeper.
 
Gerard13
 
14
9 februari 2019 om 23:04
Ik mis een beetje die harde zelfkritiek binnen Ajax. Ze hebben iemand nodig die ze even goed op hun flikker geeft op de trainingen en in het veld bij zulke gebeurtenissen want dit kan gewoon niet bij een club als Ajax.
 
Craig Tucker
 
15
9 februari 2019 om 23:07
Heb je niet naar de ligt gekeken zeker? Anyway. Als PSV morgen wint dan zijn ze kampioen.
 
Gerard13
 
7
9 februari 2019 om 23:10
Ja toen ze de rust de catacombe ingingen en hij en Onana wat zaten te geinen ja.
 
Ampie
 
3
9 februari 2019 om 23:49
kan t mis hebben, maar "vroeger" werd je bij wijze van spreken door je teamgenoten over de boarding gejaagd bij de zoveelste domme fout zoals onana vandaag had (en wel vaker heeft). Daar zag je idd niks van terug vandaag (weer) in die situatie die jij schetst. Tegenwoordig moet je ze nog net niet komen vragen of ze een schouder nodig hebben om even op uit te huilen, hoewel t daar bijna op leek
 
tokkie020
 
6
10 februari 2019 om 02:30
Onana maakt drie foiten in een seizoen, poehee!! De rest van het team maakt veel meer fouten, maar dat redt onana weer. Maar daar wordt door jou niks over gezegd... Ga weg man, je mag blij zijn dat onana bij ajax speelt. Hij heeft al zo veel punten gered. Ja hij maakt een fout. Maar dat doet de rest ook, omdat ze nog jong zijn. Jammer dat je daar nu op verliest maar doe nu even normaal. Heel ajax was slecht vandaag, dus je kan het onana niet alleen verwijten
 
Craig Tucker
 
0
10 februari 2019 om 20:52
Onana is nog steeds (in mijn ogen) de beste keeper van NL. Grote fouten als gisteren zijn tegenwoordig zeldzaam. Zoet is een erg goede keeper, degelijke saves en af en toe een top wedstrijd (atletico bv). Toch heb ik bij Zoet een beetje het idee dat hij op zijn plafond zit en bij Onana het idee dat er nog veel rek in zit, ondanks dat ik hem nu al heel compleet vind.
 
okan61
 
1
10 februari 2019 om 02:18
Top, je hebt helemaal gelijk!! Eindelijk iemand die de schuld bij de spelers legt. Desnoods dreig je ze met terugzetting naar het 2e. Deze spelers hebben het nodig om in het eerste van Ajax te spelen om hun carrière voort te zetten in Duitsland, Engeland, Spanje etc. Ze hebben de angst dat hun carrière kan mislukken nodig om nu te presteren bij Ajax.