'Het zou vreselijk zijn als hij United verlaat en tot bloei komt bij Real'
Dinsdag, 30 april 2019 om 14:43

Tottenham Hotspur zal de begeerde Christian Eriksen niet zomaar naar Manchester United of Real Madrid laten vertrekken. Dimitar Berbatov, tussen 2006 en 2008 speler van the Spurs, weet uit eigen ervaring hoe voorzitter Daniel Levy te werk gaat bij transferonderhandelingen. De bestuurder aast naar verluidt op een bedrag van 150 miljoen euro voor de middenvelder uit Denemarken.

"Het exacte bedrag is mij niet bekend, maar ik weet wel dat Levy het onderste uit de kan zal halen", laat de Bulgaarse aanvaller weten in gesprek met AS. "Het is een geweldige zakenman met een neus voor slimme transferdeals." Eriksen nadert het laatste jaar van zijn verbintenis in Noord-Londen en het ligt in de lijn der verwachtingen dat de halvefinalist in de Champions League aankomende zomer flink wil cashen.

Berbatov weet echter niet of het wel zo'n vaart zal lopen: "Eriksen zal misschien wel om zich heen kijken en zeggen: 'Ik heb hier alles wat ik nodig heb, de club gaat de goede kant op, waarom blijf ik niet?' En het kan zijn dat hij ervoor kiest om bij de club te blijven die net de Champions League heeft gewonnen." Om dat te bereiken dient Tottenham in de halve finale van het miljardenbal af te rekenen met Ajax. Daarna wacht eventueel een confrontatie met Barcelona of Liverpool.

Berbatov speelde na zijn vertrek bij Tottenham Hotspur ook vier seizoenen voor Manchester United en volgt die club eveneens nog altijd op de voet. De 38-jarige spits sprak onlangs manager Ole Gunnar Solskjaer en hoopt vurig dat de Noorse coach ook volgend seizoen over de vaak bekritiseerde Paul Pogba beschikt. "De ladingen met kritiek kunnen een speler onzeker maken en hem doen verlangen naar een andere club. Het zou vreselijk zijn als hij Manchester United verlaat en vervolgens helemaal tot bloei komt bij Real Madrid. Ze moeten er dan ook alles aan doen om hem te behouden."

Meer nieuws
   
23:53
23:53
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
1
   
23:15
23:15
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
45
   
23:00
23:00
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
   
22:54
22:54
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
70
   
22:28
22:28
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
t0mt0m18
 
4
30 april 2019 om 15:04
Ik vind dat niet genoeg reden om hem koste wat kost te behouden. Het kan voor United wellicht ook interessant zijn om Pogba voor veel geld weg te doen en te bouwen aan een nieuw team, met minder grililige/ongemotiveerde spelers als Pogba, Lukaku en Martial. Ik zou persoonlijk liever een middenveld met drie hardwerkende profs met een uitstekende mentaliteit hebben dan een middenveld met Pogba, als hij er geen zin in heeft word je per definitie overlopen.
 
Japie_Krekel
 
1
30 april 2019 om 15:52
@tomtom18 met 3 harde werkers ga je het ook niet redden op je middenveld. je zal toch echt wat spelers ook moeten hebben met creativiteit en voetballend vermogen en dat zijn zelden harde werkers maar wel spelers die in staat zijn met regelmaat het verschil te maken. zet een Kevin De Bruyne nu neer bij United met deze matige spelers om hem heen en het zal er ook op lijken of hij ongemotiveerd is
 
Apocalyps
 
1
30 april 2019 om 16:40
Wat houdt 'mentaliteit' in en wat betekent een 'hardwerkende prof' volgens jou? Bij Juventus en het Franse elftal zijn er geen problemen rondom Pogba. Waarom rept(e) niemand daar over zijn kapsels, sociale media, dansjes en dergelijke, maar is dit in Engeland wel een problem? Wat betreft een eventuele verkoop. Als je ziet hoe men Pogba aan de schandpaal probeert te nagelen, dan is het mijns inziens misplaatst om te suggereren dat Manchester United hem voor veel geld van de hand gaat kunnen doen. Dat kan misschien nog wel tegenvallen, zeker met een zaakwaarnemer als Raiola.
 
Leicester
 
3
30 april 2019 om 15:15
Het zou niet de eerste keer he.. denk maar aan Forlan, Veron, Di Maria, Barthez, Schweinsteiger en Alexis Sanchez om er een paar te noemen. En dan Fellianí's van deze wereld die geen waardering krijgen van het publiek. Man Utd lijkt wat dat betreft een beetje op Feyenoord, meerendeel van de aankopen heeft moeite om te slagen. Old Trafford Vrees. Al denk ik bij Pogba dat hij met een vals verwachtingspatroon is gehaald en daarnaast moet de ploeg rondom hem worden opgebouwd of zoals bij Juventus en Frankrijk spelers om zich heen hebben die zijn zwakheden compenseren. Die zitten er bij Man Utd. niet.
 
Japie_Krekel
 
4
30 april 2019 om 15:53
@leicester zet wat betere spelers om Pogba heen en we gaan vanzelf weer zien dat het gewoon een geweldige voetballer is. bij United denken ze dat Pogba alles in zijn eentje kan maar dat werkt niet natuurlijk. er zullen meer spelers moeten zijn met individuele klasse want anders sneeuwt Pogba ook onder
 
ACmilan73
 
6
30 april 2019 om 16:05
Tsja als je kijkt naar de namen hebben ze wel hun best gedaan. Laten we niet vergeten dat spelers als Mata, Alexis, Matic, Lukaku, De Gea allemaal gewoon wereldtop zijn op hun topniveau. Probleem is dat het er bij United niet uitkomt. Sanchez was 2 jaar geleden de beste speler van de PL. Lukaku topscorer, Matic bij Chelsea top CVM.. Spelers halen hun niveau niet. Overigens is hetzelfde aan de hand bij Chelsea.
 
FR_JC
 
0
30 april 2019 om 15:18
" Hij kent Levi die hard zal onderhandelen..."Maar Eriksen wil een beetje meer verdienen dan wat hij nu doet en dat kan hij bij elke andere club.
 
PS18
 
4
30 april 2019 om 15:36
Het is een lastige kwestie. Pogba is destijds als een van de grootste talenten in die betreffende lichting onder Ferguson vertrokken omdat hij vanuit de beloften richting eerste elftal meer speeltijd eiste en het geduld richting Ferguson niet op kon brengen. Jaren later komt hij alsnog terug naar United maar wel voor belachelijk veel geld. Dat stuit mij persoonlijk al enigszins tegen de borst. Natuurlijk wil je hem als jeugdproduct dan alsnog het liefst zien floreren bij de club.. Nu dat om diverse redenen niet lijkt te lukken (kwaliteit van de selectie, vertrouwen, mentaliteit, focus) sta je voor de keuze hoe hiermee om te gaan. In vorm is Pogba onwaarschijnlijk goed en altijd van meerwaarde, maar wat we nu recentelijk van hem zien is bedroevend. Stel dat `ie dan verkocht wordt en elders toch weer opbloeit, ja dat is pijnlijk.
 
Apocalyps
 
3
30 april 2019 om 16:14
“De ladingen met kritiek kunnen een speler onzeker maken en hem doen verlangen naar een andere club. Het zou vreselijk zijn als hij Manchester United verlaat en vervolgens helemaal tot bloei komt bij Real Madrid. Ze moeten er dan ook alles aan doen om hem te behouden.” Ik hoop wel op een dergelijk scenario. Dat zou een dikke middelvinger zijn naar iedereen die hem zo'n beetje hoogstpersoonlijk verantwoordelijk houdt, voor de sportieve malaise waarin Manchester United momenteel verkeerd.