'Hij doet me denken aan Van Basten, hij is nog jong en kan dat niveau halen'
Zaterdag, 6 november 2021 om 22:06

Luciano Spalletti heeft hoge verwachtingen van Victor Osimhen. De Nigeriaanse aanvaller van Napoli was dit seizoen reeds goed voor negen doelpunten in twaalf officiële wedstrijden. Volgens zijn trainer heeft Osimhen het in zich om het niveau van George Weah en Marco van Basten te bereiken.

"Hij is vergelijkbaar met Weah, al is hij waarschijnlijk technisch niet zo sterk. Maar hij heeft dezelfde kwaliteiten. Hij doet me ook denken aan Van Basten. Osimhen is nog jong en kan dat niveau uiteindelijk bereiken", zo tekenen Italiaanse media op uit de mond van Spalletti. Zowel Weah als Van Basten maakte furore bij AC Milan. Van Basten deed dat tussen 1987 en 1995, terwijl Weah tussen 1995 en 2000 in Milaan speelde.

De 22-jarige Osimhen kwam vorige zomer via de Ultimate Strikers Academy, VfL Wolfsburg, Charleroi en Lille OSC bij Napoli terecht, nadat er ruim zeventig miljoen euro voor hem werd betaald. Vorig seizoen scoorde de negentienvoudig Nigeriaans international tien keer in dertig officiële wedstrijden, maar in deze jaargang tekende hij reeds voor negen doelpunten in twaalf duels. Mede daardoor gaat Napoli momenteel aan de leiding in de Serie A, samen met AC Milan.

"Iedereen verwacht dat we op dit niveau blijven, wij ook", geeft Spalletti te kennen. "We willen aan kop blijven, maar ik kan niks garanderen. Er is nog ruimte voor verbetering, we moeten consistent zijn. Komende zondag (tegen Hellas Verona, red.) is Kalidou Koulibaly geschorst, maar we hebben genoeg goede spelers die zijn afwezigheid kunnen opvangen. Iedere wedstrijd die we niet winnen, is een gemiste kans. We zullen zien of we sterker zijn dan de andere teams."

Meer nieuws
   
16:00
16:00
Trainer AEK Athene is helemaal de weg kwijt en grijpt official bij de strot
3
   
16:00
16:00
Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
74
   
15:30
15:30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
29
   
15:00
15:00
KKD Elftal van de Week: Twee talenten van Jong Ajax geselecteerd
3
   
14:53
14:53
'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
15
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Jaap-Pieter
 
13
6 november 2021 om 22:21
Beetje overdreven. Van Basten was in zijn tijd top 3 van zijn generatie. Dan kom je eerder uit bij Haaland of Mbappe ofzo.
 
marieke90
 
53
6 november 2021 om 22:41
Was van basten niet gewoon de beste van zijn generatie?
 
BryanImbos
 
4
6 november 2021 om 22:45
Er word nergens gezegd dat hij al zo goed is als van basten. Alleen dat hij er qua speler op lijkt en misschien net zo goed kan worden.
 
StadioSanPaolo
 
34
6 november 2021 om 23:09
In de serie A heb je 4 jonge spitsen rondlopen die de potentie hebben om de wereld te veroveren. Dusan Vlahovic, Tammy Abraham, Lautaro Martinez en Victor Osimhen. Osimhen is niet de meest getalenteerde van hen, maar heeft 2 dingen die echt uitzonderlijk zijn.Als eerste zijn atletisch vermogen. Hij is ongelooflijk snel over lange afstanden, iets wat ik zelden zie bij spitsen. Napoli speelt 4-2-3-1 en zijn er niet vies van om achterover te leunen, maar je hoeft nooit te vrezen dat hij op de welbekende "eiland" komt te staan. Je hoeft de bal alleen maar weg te werken en hij rent er met ongekende snelheid achter aan. Daarnaast is hij ook ijzersterk ondanks dat ie niet zo zwaar is en tot slot kan hij ongelooflijk hoog springen (zie goals tegen Leicester en Torino).Het tweede waar Osimhen in uitblinkt is zijn arbeid. In dat opzicht doet hij me denken aan Edinson Cavani die ook namens Napoli de Serie A aan diggelen schoot. Hij is er nooit vies van om door te jagen op de goalie en dwingt altijd fouten af bij opbouwende keepers en verdedigers. Het zal vast te maken hebben met zijn zware jeugd in Nigeria waarbij hij beide ouders op vroege leeftijd verloor. Hij was een van die straatkindjes die bij stoplichten water verkocht. Nu is hij een van de gevaarlijkste spitsen ter wereld. What a story
 
Shiraz
 
27
7 november 2021 om 00:16
Tammy Abraham kan niet de wereld veroveren. Komt daar gewoon teveel kwaliteit voor tekort.
 
StadioSanPaolo
 
0
7 november 2021 om 07:07
Tammy Abraham is de minste van de vier en zijn techniek laat hem vaak in de steek, maar met de juiste spelers en een team dat in dienst van hem speelt kan hij schitteren. Zijn beste kwaliteit is dat hij andere beter laat spelen. Karsorp, Pelllegrini en Veretout spelen allen een stuk beter. Vaak zijn spitsen zoals hem laatbloeiers, omdat types zoals hij voor lange tijd worden onderschat of niet begrepen.
 
035feyenoord
 
3
7 november 2021 om 10:05
Pellegrini speelt goed omdat hij gewoon de beste speler van AS Roma is. Daar heeft hij Abraham niet voor nodig. Vervang Abraham maar door Raspadori. Dat gaat een grote worden
 
Ravel
 
21
7 november 2021 om 00:03
"Hij is vergelijkbaar met Weah, al is hij waarschijnlijk technisch niet zo sterk. Maar hij heeft dezelfde kwaliteiten. Hij doet me ook denken aan Van Basten." Lol van Basten was wel ff een stuk technischer dan Weah. Maar blijkbaar is Oshimen minder technisch dan Weah, maar hij lijkt wel op van Basten Beetje vreemde logica en vergelijkingen, ziet ze vliegen daaro.
 
NielsGeerligs
 
11
7 november 2021 om 00:37
Uhm...ik heb zowel Van Basten als Weah live zien voetballen. Weah was echt goed, van Basten was zonder meer buitencategorie. Osimhen is een vrij goede voetballer voor deze tijd...in Italiƫ...