'Hij en Ibrahimovic hebben de laatste maanden geregeld contact gehad'
Maandag, 4 november 2019 om 18:16

Het contract van Zlatan Ibrahimovic bij Los Angeles Galaxy loopt in december af en de kans is zeker aanwezig dat de 38-jarige aanvaller terugkeert in een van de grote Europese competities. Ibrahimovic wordt gelinkt aan onder meer Bologna en bij de middenmoter in de Serie A zien ze de komst van de geroutineerde spits zeker wel zitten. Volgens Corriere dello Sport is voorzitter Joey Saputo bereid om Ibrahimovic een contract voor anderhalf jaar te geven met een jaarsalaris van circa negen miljoen euro.

Sportief directeur Riccardo Bigon praat met Radio Anch'io Sport over de belangstelling vanuit Bologna voor Ibrahimovic. "Hij en Sinisa Mihajlovic (trainer Bologna, red.) hebben de laatste maanden geregeld contact gehad, ook vanwege de moeilijkheden die Sinisa heeft ondervonden", verwijst Bigon naar de leukemie die eerder dit jaar bij Mihajlovic werd geconstateerd. "Ze hebben het onder meer gehad over de toekomst van Zlatan op clubniveau, hij alleen neemt daar uiteindelijk een beslissing over."

"In de komende maanden zal duidelijk worden waar de toekomst van Ibrahimovic ligt. Op dit moment weten we daar nog niet veel over", vervolgt Bigon zijn relaas. "Het is een fascinerend idee dat hij naar Bologna zou komen. Onze trainer heeft meermaals met hem gesproken over de telefoon en mocht hij in Italië willen terugkeren, dan zijn wij daar klaar voor. Wij willen Europa in. Dat lukt misschien niet dit jaar, maar we doen er wel alles aan om dat mogelijk te maken."

Ibrahimovic, die ook al in verband werd gebracht met Internazionale en Napoli, bevestigde in een recent interview het contact met de trainer van Bologna. "Mihajlovic is een vriend. Als ik voor Bologna zou kiezen, zou dat puur voor hem zijn. We hebben onlangs nog gesproken. Hij zei: 'Zlatan, hier zouden anderen voor jou rennen. Het enige wat jij moet doen is overeind blijven en de bal tegen de touwen werken.' Dat is aardig van hem, maar het is onwaarschijnlijk dat het zal gebeuren. Maar als ik van gedachten verander, dan bel ik hem gelijk. Ik zou er nog twintig kunnen maken in de Serie A."

Meer nieuws
   
08:47
08:47
Rick Karsdorp afgemaakt door Italiaanse media na cruciale fout: 'Ongeschikt'
0
   
08:23
08:23
Uitleveringsproces Promes aan Nederland begonnen: 'Dan kan het heel snel gaan'
3
   
08:00
08:00
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
13
   
07:32
07:32
Anwar El Ghazi regelt grote namen in benefietwedstrijd voor Gaza
2
   
07:15
07:15
Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
21
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (9)

 
SoccerinoFCU
 
11
4 november 2019 om 18:33
Ik vraag me echt af hoe een club als Bologna 9 miljoen aan salaris kan bieden? Dat is voor zo`n club echt enorm.
 
DaryaSaid
 
8
4 november 2019 om 19:06
Ze kunnen degelijk een speler kopen voor 10 a 15 miljoen. Nu hoeven ze alleen salaris te betalen zonder transferkosten dat is dus heel reëel
 
juvedeef
 
3
4 november 2019 om 19:16
Ja alleen komt er nog wel zootje belasting bij. Er word altijd gewerkt in netto bedragen in Italië. Dus kost het wel heel voor een Bologna.
 
Rodinho
 
0
5 november 2019 om 09:10
Met Zlatan verdien je al veel terug in merch, kaart verkoop en buitenlandse aandacht en dus ook sponsering. Je betaald geen transferkosten dus alles kan in zijn salaris gestoken worden.
 
AadHandgranaat
 
5
4 november 2019 om 18:53
Vraag me altijd af waarom dit soort spelers nog op zo'n club zit te wachten. Zelfde als v Nistelrooy die toen nog bij Malaga heeft lopen ballen, of vd Vaart in Denemarken. Het zal de liefde voor het spelletje zijn, maar het is natuurlijk eigenlijk ver onder hun niveau.
 
Feelingood
 
14
4 november 2019 om 19:14
Je beantwoord de vraag zelf al.. als je op het allerhoogste niveau niet meer meekan, maar een niveautje lager wel, is dat toch prima.. zijn ook zat amateurs die op hun 35ste stoppen in de selectie en dan niveautje lager spelen, om dezelfde reden
 
WieTse
 
0
4 november 2019 om 20:02
Toch boeiend. Moet aan de combinatie Zlatan Mihajlovic toch aan een hele andere anekdote denken (dacht uit VI): “T egenstanders proberen hem chronisch uit zijn tent te lokken, zoals de onverbeterlijke Serviër Sinisa Mihajlovic in de beruchte ontmoeting met Inter deed. Ibrahimovic, zoon van een Bosnische vader en een Kroatische moeder, kreeg van Mihajlovic te horen dat de Serviërs in de Balkanoorlog waren vergeten om bij de familie Ibrahimovic langs te tgaan. Het kwam de provocateur op een kopstoot te staan en Zlatan op een schorsing. Uit betrouwbare bron hebben wij vernomen dat Zlatan een dergelijke misselijkmakende opmerking nooit over zijn kant zal laten gaan, hoe onverstandig ook.” (Teruggevonden via https://groups.google.com/forum/m/#!topic/nl.sport.voetbal/cxjumLse_1A). Das blijkbaar verleden tijd...