'Hij heeft scorend vermogen, diepgang en assists, Younes heeft dat niet'
Maandag, 23 oktober 2017 om 16:08

David Neres was zondagmiddag de grote man bij Ajax door drie keer een assist te verzorgen in de gewonnen Klassieker tegen Feyenoord (1-4). Ronald de Boer steekt bij FOX Sports zijn bewondering voor de Braziliaanse vleugelspeler niet onder stoelen of banken, maar geeft eerlijk toe dat ook hij aanvankelijk zijn twijfels had bij de twintigjarige aanvaller.

"Ik dacht wel: wat is nou zijn specifieke kwaliteit, waarom is hij twaalf miljoen waard? Maar de laatste weken heeft hij scorend vermogen, diepgang en assists", aldus De Boer, die zegt dat Neres 'ontzettend belangrijk' voor Ajax is. "Hij sprint op de juiste momenten diep, dat is voor een middenvelder heerlijk, om een buitenspeler diep te sturen. Daarbij lijkt het ook wel of hij een patent heeft op steekpasses op diepgaande middenvelders."

De analist zegt nu ook meer te begrijpen waarom Neres twaalf miljoen euro heeft gekost: "Die transfersom is nu wat begrijpelijker, maar het zijn nog te weinig momenten waarin hij het laat zien. Hakim Ziyech heeft dat ook, maar rendement, daar gaat het uiteindelijk om. Want bij Amin Younes is het leuk, maar rendement moet op een gegeven moment wel de boventoon gaan voeren en dat is bij hem niet het geval."

Meer nieuws
   
06:41
06:41
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
7
   
00:00
00:00
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
2
   
23:55
23:55
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
16
   
23:55
23:55
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
   
23:54
23:54
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
8
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (31)

 
JasonRhijn
 
28
23 oktober 2017 om 16:14
Toen Neres van het warme oord naar Nederland ging moest hij wennen. Hij verstaat letterlijk geen ene woord Nederlands en zijn Engelse is van nog geen eens basis niveau. Daar is hij hard bezig mee om te leren. Elke keer liet die Keizer Kluivert starten zonder reden en eindelijk heeft Neres het stokje gelukkig over genomen. Younes 2.5 miljoen waard en speelt al 2 jaar zeer slecht. Vorig seizoen op een paar leuke Europa League wedstrijd na niks laten zien. Neres laatste vier wedstrijden 4 goals en 4 assist als basisspeler toch helemaal niks mis mee of wel?
 
Wazebey
 
4
23 oktober 2017 om 18:09
Iedereen moet uiteindelijk wennen, alleen de ene laat het sneller zien dan de ander. Het is wel grappig dat een speler die moest wennen nu clubtopscorer is. Blijkbaar zijn de anderen ook nog aan het wennen.
 
SuperVO
 
9
23 oktober 2017 om 18:15
Prachtig hoe de waan vd dag regeert. Overmars en het TH moesten ophoepelen, Neres was een miskoop. Nu is het een topper.Bosz stelde Neres zelden op, maar Keizer krijgt de anti-credits.Ook moeten we plan Cruijff uitvoeren en is Jonk zgn door Bergkamp ten onrechte de deur gewezen. Voor jouw informatie....: met Kluivert en Cerny en Ghazi was Neres er nooit gekomen als het aan Jonk en die interpretatie vh plan Cruijff ligt...
 
KingB
 
16
23 oktober 2017 om 18:45
Volgens mij ware het de niet ajacieden die het een miskoop vonden. Meeste Ajacieden wilde hem juist in de basis hebben!
 
SuperVO
 
0
23 oktober 2017 om 22:01
Welnee joh. Zie elk Ajax topic dat maar een beetje in de buurt komt van overmrs, TH, etc
 
profoff
 
16
23 oktober 2017 om 16:18
"maar het zijn nog te weinig momenten waarin hij het laat zien". Het waren ook maar 3 assists natuurlijk, beetje karig.
 
Ewoud
 
36
23 oktober 2017 om 16:22
Sinds hij basis staat elke 49 minuten betrokken bjj een goal. Als Neres dit soort momenten de hele wedstrijd heeft is hij vertrokken.
 
Da Maestro
 
5
23 oktober 2017 om 16:33
Die 3 assists zijn in 1 wedstrijd. Met weinig momenten bedoeld hij dat heet in veel wedstrijden het er niet uigekomen is.
 
Regulator
 
19
23 oktober 2017 om 17:31
Neres heeft niet eens veel wedstrijden gespeeld, hoe kan hij het laten zien? RdB is een analyticus van niets. Hij heeft lekker meegepraat met de standaard kritiek en nu durft hij zijn eigen ongelijk en naïviteit niet helemaal toe te geven en moet er een soort 'ja, maar' komen.
 
eenopinie
 
2
23 oktober 2017 om 20:55
Gisteren had hij ook wel een beetje vrije doorgang natuurlijk. Die Haps kan best leuk aanvallen maar verdedigend is jet een drama. En als je dan een beetje kwaliteit hebt, zoals Neres, kan je dan een hele leuke middag hebbe .
 
Denn01
 
9
23 oktober 2017 om 16:19
Ik had het interview met hem gezien na de wedstrijd. Moet zeggen dat hij overkomt als een bescheiden jongen die zijn familie en eigen land wel mist. Maar ook weet dat hij altijd zijn best moet doen en dat het ook gaat lukken zonder dat zijn familie in de buurt is. Vond hem gister niet heel goed beginnen met passen die nergens aankwamen. Maar daar hadden nog 19 spelers op het veld last van. Maar dat maakt hij altijd snel goed met bepaalde acties en natuurlijk goals/assists. Hoop dat hij dit niveau kan aanhouden.
 
sweque
 
19
23 oktober 2017 om 16:19
Ik snap de verbazing niet echt. Als Neres vorig jaar inviel, had die ook al een mooi rendement en zag je al individuele klasse af en toe. Dat het niet meteen perfect in het spelletje paste is toch noet zo goed. Maar je kon echt al wel zien dat hij het in zich had om het te maken. Younes vind ik zelf echr een waardeloze speler. Hij heeft zo een goede dribbel, maar hoe goed zijn dribbel is zo slecht is zijn afronding. Het lijkt wel aksof die expres mist. Hij komt altijd naar binnen, en schiet hem recht op de keeper. Vaak zacht en laag zelfs. Je kan toch wel een beetje mikken als prof? Er zijn 1000en amateurs in de 4de klasse die beter kunnen mikken. Als je zo een balgevoel hebt aks hij, moet je ook kunnen leren schieten. Dat kan niet anders. Ik zou neres rechts zetten en kluivert links, daar speelde hij in de jeugd ook altijd al
 
steeck03
 
2
23 oktober 2017 om 17:40
waardeloze speler, die wel geselecteerd wordt door de Duitse bondscoach. Apart. Dat hij dit seizoen vooral niet echt goed speelt lijkt me duidelijk, maar waardeloos? Beetje overdreven. Het komt wel weer.
 
blink182
 
1
23 oktober 2017 om 20:00
Dat kan hoor. Ik vind Podolski bijv waardeloos maar hij altijd wel belangrijk voor Duitsland en werd altijd geselecteerd. Het kan gewoon. Ik vind Younes idd ook waardeloos.
 
 
8
23 oktober 2017 om 16:21
Soortvan anti Younes is hij. Doet lang neit alles goed, maar heeft veel rendement, terwijl younes veel leuke acties heeft en totaal geen rendement.
 
jaweltog
 
9
23 oktober 2017 om 16:40
Deze jongen doet het zeker, vooral de laatste wedstrijden. Wel lekker Nederlands: eerst werd hij al afgeschreven en bestempeld als miskoop. Heerlijk al die analisten. Ook niet vreemd voor een jongen die talent heeft met voetbal, en na zijn hele leven in Brazilië te hebben gespeeld naar de andere kant van de wereld vertrekt. Helemaal op jezelf geen familie, vrienden totaal andere cultuur, klimaat en doen en denken. En al die interviewers maar vragen : ben je de nieuwe Romario.
 
grasveld7
 
11
23 oktober 2017 om 16:40
Okã© zijn rendement is niet schrikbarend hoog, maar overdrijven we nu niet een beetje? Younes zorgt altijd voor dreiging en speelde tot (2)? wedstrijden geleden nog prima. Neres doet het momenteel fenomenaal en is dan ook een makkelijk voorbeeld om te laten zien hoe het wel moet. Zijn concurrenten (kluivert en Cherny) doen het naar mijn mening niet beter op dit moment, dus heeft Kezier dan ook niet veel keus door hem te laten staan. Johnssen zal volgend jaar denk ik pas gaan aansluiten, als hij wel definitief bij de selectie komt heeft Younes een groot probleem met zijn huidige vorm. Man wat kan die jonge heerlijk voetballen.
 
Leeuw087
 
5
23 oktober 2017 om 16:58
had eerst hoop dat Keizer het goed zou doen bij Ajax, ben daar inmiddels wel een beetje van teruggekomen. Het beste wat Keizer is overkomen is dat hij Neres wat meer minuten liet maken. Neres is gewoon een klassevoetballer, als je dat als trainer niet ziet ben je niet goed genoeg voor Ajax. Maar we hebben inderdaad een verschrikkelijke voorbereiding gehad, gelukkig komt het voetbal langzaam maar zeker terug. Zie Neres wel een doelpunt of 10 deze competitie maken en sowieso 20 assists, als we dan ook nog de twee beloofde versterkingen in de winterstop krijgen die direct in de basis zouden moeten kunnen staan: ziet de toekomst er mooi uit.
 
SuperVO
 
5
23 oktober 2017 om 18:18
Bosz gebruikte Neres ook niet. Bosz en Löw en De Boer geloven in Younes. Plan Cruijff en Bosz en Keizer geven bij twijfel jeugd de voorkeur.. Is Keizer echt zo’n Pipo of kan het zijn dat supporters wat populistischer denken...?
 
Joey91
 
0
23 oktober 2017 om 20:03
Vorig seizoen is er al duidelijk aangegeven dat Neres alvast werd gehaalde als vervanger voor Traore voor dit seizoen, dus dan is het toch begrijpelijk dat Bosz gaat spelen met zijn eerste keus voor dat seizoen? HeT is zo simpel maar voor Veel mensen hier op voetbalzone moeilijk te begrijpen
 
Wilter Dee
 
2
23 oktober 2017 om 17:05
Wat een belachelijk hoge cijfers voor de Ajax spelers. Ze hebben dik verdiend gewonnen, maar laten we eerlijk zijn.....het was een draak van een wedstrijd en daar droegen ook de meeste Ajaxspelers aan bij met vreselijk onrustig en slordig spel. Voor mij verdienden slechts Onana en Neres een goed cijfer en hier en daar een kleine voldoende. Noemde Adriaanse dit niet ooit scorebordjournalistiek.
 
Duke222
 
5
23 oktober 2017 om 17:16
Dat men zo verbaasd is ik snap het echt niet. Ik zei het al vanaf dag 1. Neres had toen al gewoon diepe ingegooid kunnen worden maar weer typisch ajax om weer zogenaamd te laten wennen aan Jong ajax. Totaal niet nodig en het blijkt. Ook toen hij maar even inviel in begin dat hij er was spatte het er al aardig vanaf. Vind het dan ook totaal geen verassing dat hij 1 van de betere is zeker de laatste tijd. Ajax zal ongetwijfeld nog veel meer plezier beleven aan hem. Verder, wellicht beetje offtopic maar hetzelfde geldt voor Cassiera, ongelooflijk dat ze hem nog laten "wennen "bij jong ajax.
 
lausho
 
4
23 oktober 2017 om 17:18
Nu ineens wordt hij helemaal opgehemeld, hiervoor in de grond gestampt. Denk ten eerste dat men in NL moet wennen dat 12 miljoen voor een dergelijke speler, een 'normale' prijs is en ten tweede, waarom moet je deze kwaliteiten meteen in twijfel trekken?
 
Gaudi
 
2
23 oktober 2017 om 18:16
Omdat het prijskaartje en het verwachtingspatroon onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Zo gek is dat toch ook weer niet? Je ziet het bij alle clubs. PSV heeft dat ook gehad met Pereiro en clubs als Heerenveen etc.. hebben dat net zo goed met aankopen die voor hun doen fors zijn (elyounoussi tijdperk) of Utrecht (die drie Zweden Gerndt, Martensson en nog eentje). Die jongens moeten er gewoon rap staan, want in feite betaal je daar ook voor. Zelf vind ik dat ook wat te ver gaan, maar eerlijk gezegd, er zit wel een kern van waarheid in. Of je nu een Braziliaan uit de 2e klasse vandaan plukt of eentje van Sao Paolo voor 12 miljoen, tja dat verschilt nu eenmaal. Wat betreft dat ophemelen en in de grond stampen, ben ik met je eens. Al doen de meeste supporters daar net zo goed aan mee. Het is wat vermoeiend, maar past ook wel weer goed bij de opportuniteit die doorgaans bij voetbal opspeelt.
 
Bossie
 
2
23 oktober 2017 om 17:43
Het probleem bij Ajax was/is dat er best goede spelers zijn, maar dat die er niet op tijd stonden. In het begin van het seizoen was hij er nog niet klaar voor. Werden de spitsen niwt bediend. Waren de spelers nog niet op elkaar ingespeeld. Dit heeft Ajax veel geld gekost omdat men Europees is uitgespeeld en loopt men nu achter PSV aan.
 
JEE074
 
1
23 oktober 2017 om 18:20
Uiteraard is de kritiek meer dan begrijpelijk, maar wat veel mensen onderschatten is die dribbel die elke back gek maakt. Net als Messi (rustig mensen) voetbalt hij heel laag en kan, ondanks dat heel NL het weet, naar binnen dribbelen, elke keer weer. Zou hij een beetje kunnen schieten dan had hij echt veel goals gemaakt. Ik snap zo'n trainer ook wel, je hebt een buitenspeler die op een manier naar voren dribbelt waardoor het elftal kan opschuiven naar voren, wat heerlijk is. Alleen dat schot..
 
Boghossian
 
0
23 oktober 2017 om 19:16
ik denk dat we in de winterstop nog wel een linksbuiten gaan halen, dat was eerst ook de bedoeling met die Richarlison. Dan hebben we ook eindelijk een goede concurrent voor Younes erbij. Met Neres en een goede nieuwe linksbuiten, en daarachter nog Kluivert en Younes ziet het er dan prima uit op de vleugels. Cerny wordt denk ik niks meer.
 
BertBert
 
1
23 oktober 2017 om 19:38
Die cherny moet je proberen te verkopen.die is niet gegroeid hij mist de branie
 
Piranha
 
0
23 oktober 2017 om 19:20
Vond met name dat Neres heel teamgericht speelde en voor zo'n jonge jongen dus heel volwassen bezig was. Je zag toen Younes vrij verkeerd voor het doel stond een wanhoopspoging proberen terwijl er een afspeelmogelijkheid voor de goal was. Dat was schrijnend want het zou zo moeten zijn dat het teamsbelang voorgaat, zeker in de algemene gedachtengang bij een Duitser in vergelijking met een Braziliaan. Kluivert zal zich snel op moeten trekken aan Neres en belangrijk worden anders komt er straks een andere linksbuiten die ook voor hem in het team komt te staan wanneer Younes verkocht wordt.
 
BertBert
 
2
23 oktober 2017 om 19:33
Hier bewijst temeer dat de beste technische jeugd in Nederland bij een ajax moet voetballen en niet bij een Feyenoord die zulke types niet kan begeleiden dat eindigt daar meestal uit op een drama of die bloeien ergens anders op.want uiteindelijk komt kwaliteit vanzelf ergens anders naar boven op drijven met de juiste begeleiding.
 
Braas010
 
0
23 oktober 2017 om 19:59
Nu is het opeens een geweldenaar... hoe alles in het voetbal binnen no time kan veranderen .pffff