'Hij vertelde dat hij 'nee' had gezegd tegen Real Madrid en Manchester United'
Dinsdag, 15 oktober 2019 om 08:05

Jürgen Klopp werd in oktober 2015 door Liverpool aangesteld als manager, maar de Duitser had volgens Robbie Fowler vier jaar geleden ook voor een andere club kunnen kiezen. De oud-aanvaller van the Reds kreeg van Klopp te horen dat Real Madrid en Manchester United destijds ook in de markt waren, maar dat Liverpool uiteindelijk de voorkeur kreeg.

"Ik heb Klopp een paar jaar geleden geïnterviewd en hij zei toen dat hij een paar heel rijke clubs heeft afgezegd na zijn periode bij Borussia Dortmund", stelt Fowler, die Liverpool in totaal negen seizoenen diende als speler, in gesprek met Diario. "Van eentje weet ik zeker dat het Manchester United was, de andere club was hoogstwaarschijnlijk Real Madrid."

Meer: ‘Feyenoord raakt naast Slot en Hulshoff nog een staflid kwijt aan Liverpool’ | Liverpool-icoon zet vraagtekens bij komst Arne Slot: ‘Tijden zijn veranderd’

Fowler kreeg van Klopp te horen waarom de beleidsbepalers van Manchester United en Real niet slaagden in hun missie om hem binnen te halen. "Hij gruwelde namelijk van het feit dat beide clubs puur gefocust waren op de commerciële invloeden. Klopp had een beter gevoel bij Liverpool vanwege de in zijn ogen juiste balans tussen het uitgeven van geld om aan de top te blijven en de historie en identiteit van de club en zijn supporters."

Manchester United koos in 2014 voor Louis van Gaal, die twee jaar later werd afgelost door José Mourinho. Real nam drie maanden na de aanstelling van Klopp bij Liverpool afscheid van Rafael Benítez, met Zinédine Zidane als diens opvolger in het Santiago Bernabéu. Zidane vertrok medio 2018 bij de Koninklijke, om in februari van dit jaar terug te keren bij de Spaanse grootmacht.

Meer nieuws
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
6
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
31
   
09:14
09:14
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
22
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (2)

 
LW88
 
5
15 oktober 2019 om 08:51
‘hij vertelde dat hij ’nee‘ had gezegd tegen Real Madrid en Manchester United’ "van eentje weet ik zeker dat het Manchester United was, de andere club was hoogstwaarschijnlijk Real Madrid." sorry, maar dit is gewoon iets compleet anders.
 
mcgregor
 
0
15 oktober 2019 om 21:15
Hoop dat hij na liverpool naar Madrid gaat. Een hele goede trainer met een duidelijke visie. Ook zijn aankopen zijn meestal aanwinsten die in zijn spel passen