'Hij wordt snel achterdochtig als ze hun topniveau niet halen'
Dinsdag, 15 januari 2019 om 13:37

Paul Pogba is sinds het vertrek van José Mourinho opgeleefd bij Manchester United. De middenvelder kon naar verluidt niet goed opschieten met de Portugees, al hebben Pogba en Mourinho dat zelf altijd publiekelijk tegengesproken. Volgens Manuel Pereira, de biograaf van Mourinho, wilde de voorganger van Ole Gunnar Solskjaer simpelweg te veel controle uitvoeren op zijn spelers, onder wie op Pogba.

"Als het op voetbal aankomt, dan wil hij de volledige controle hebben", vertelt Pereira aan onder meer Goal. "Mourinho wordt snel achterdochtig als spelers hun topniveau niet halen in de trainingen en wedstrijden. Hij wil dat ze gedisciplineerd zijn en goed voetballen. Daar worden ze ook voor betaald. Als een speler honderd procent geeft, dan heeft Mourinho geen problemen met hem. Dan is er voor hem niets te controleren."

"Maar", voegt de schrijver er in het interview aan toe, "als Mourinho niet het juiste gevoel bij een speler heeft, dan wordt het lastig. De meeste clubs geloven in de professionaliteit van de spelers, dat ze aandacht besteden aan zichzelf, geen alcohol drinken, niet naar feestjes gaan, op hun dieet letten, enzovoort. Maar het voorbeeld van Ousmane Dembélé (Barcelona, red.) laat zien dat sommige spelers daar moeite mee hebben."

"Bij Real Madrid moesten alle voetballers vroeger in de nacht bereikbaar zijn voor een verzorger. Zulke regels zijn vandaag de dag ondenkbaar." Mourinho kreeg Manchester United niet aan het voetballen en dat kwam ook doordat hij te weinig leidende spelers op het veld had staan, betoogt Pereira. De coach had bij zijn vorige clubs de beschikking over routiniers als Javier Zanetti, Xabi Alonso en Frank Lampard, maar miste op Old Trafford een dergelijk verlengstuk binnen de lijnen.

"Ik kan mij herinneren dat Diego Simeone Tiago altijd opstelde bij Atlético Madrid. Dat was geen voetballer van een andere planeet, maar wel een heel sterke speler, een goede communicator die de ideeën van Simeone goed uitvoerde. Later namen Gabi en Diego Godín die rol over. Bij Manchester United zie je zulke leiders niet meer. Er is geen Paul Scholes, Ryan Giggs of Rio Ferdinand. Als Mourinho zulke leiders wel had gehad, had hij het een stuk makkelijker gekregen bij Manchester United."

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
17
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
37
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (10)

 
Arno_P
 
11
15 januari 2019 om 13:47
Gelul natuurlijk, jongens als De Gea, Pogba, Valancia, Young en Smaling kunnen allemaal als verlengstuk funtioneren.. Mourinho is vandaag de dag gewoon een grote brombeer geworden die de spelers niet meer voor zich weet te winnen zoals hij dat bij Porto, Chelsea, Internationale deed. Sinds Real Madrid en de tweede periode bij Chelsea kon je al merken dat het van kwaad tot erger ging met hem. Iedereen kotst hem uit na een paar weken terwijl ze juist met hem wegliepen zoals Sneijder aangeeft in zijn internationale periode. Misschien dat hij in China nog flink kan cashen maar zie niet snel een EU topclub hem nog in huis halen. Misschien Porto vanwege jeugdsentiment maar buiten dat niet meer.
 
V-Watcher
 
6
15 januari 2019 om 13:54
Een keeper kan nooit de lijnen uitzetten, je kan nooit met je middenveld of aanval communiceren als je in het doel staat. Spelers als Young, Smalling en Valencia hebben niet de kwaliteit om dit United te leiden, een Tiago was ook geen geweldenaar maar was degelijk en haalde altijd een prima niveau, datzelfde geld voor een Thiago Motta bij PSG en daarnaast hadden die genoeg talent er omheen lopen.
 
Arno_P
 
2
15 januari 2019 om 14:04
In mijn optiek moeten ze allemaal met elkaar communiceren en de lijnen gezamenlijk uitzetten binnen de gestelde regels die hun trainer aangeeft met de aanvoerder die het voortouw neemt. Ik vind dat die spelers dat wel prima kunnen, zitten er al geruime tijd en hebben toch zeker iets te zeggen in de kleedkamer en op het veld. Ook een keeper kan veel bewerkstelligen. Praten tijdens corners en de manier hoe hij tijd rekt en de lange ballen speelt. Mourinho heeft trouwens noot bij PSG gewerkt hé maar Thiago Motta kent die wel van hun Inter Milan tijd.
 
AjaxCunian
 
8
15 januari 2019 om 13:47
Zulke leiders had hij initieel toch wel met Carrick, Rooney, Valencia? Denk dat Zlatan ook een dergelijke speler voor hem kon zijn. Mourinho heeft voornamelijk gefaald omdat hij geen spelfilosofie had en tactisch, nog in 2006 leeft. Zijn ideeën over persoonlijkheden en ego's hebben hem doen falen bij Chelsea, Real en United achtereenvolgens. Al heeft hij nog wel wat prijzen gewonnen.
 
siepie
 
3
15 januari 2019 om 14:00
De leiders waren (en zijn) er imo ook wel, maar als ze niet geloven in zijn speelstijl kunnen ze niet als verlengstuk dienen zoals Thiago, Godin en Gabi dat doen voor Simeone. Dan moet je of je tactiek aanpassen of je spelersgroep onder handen nemen. Alleen Mourinho is wel redelijk een one-trick pony, met imo een nogal verouderde kijk op voetbal, dus was het gedoemd te mislukken toen de spelers hem niet meer steunden.
 
Peter1984
 
4
15 januari 2019 om 14:32
Idd, al zie ik het nog steeds ook als falen van de club. United had na van Gaal het gewoon moeten aandurven met Giggs of iemand anders als oud speler. Het valt nu heel mooi en José ziet er nu uit als hoofd schuldige maar er is/was nog steeds geen gebalanceerde selectie
 
AjaxCunian
 
0
15 januari 2019 om 18:26
Dat komt toch door Jose, die zelf een hele boel miskopen heeft gedaan. Al zijn transfers presteerden niet goed genoeg. Koopt een Lukaku terwijl we al jarenlang een RW nodig hebben.
 
V-Watcher
 
3
15 januari 2019 om 13:51
Zit natuurlijk deels wel wat in, dit United mist gewoon leiderschap binnen de lijnen, iemand die de ploeg op sleeptouw neemt als het even niet loopt. Pogba heeft dat heel lang niet gedaan of niet kunnen doen, nu lijkt die onder Solskjaer op te bloeien maar nog steeds mist dat wel binnen dit elftal. Het gebrek aan leiderschap is ook de reden waarom Mourinho Matic heeft gehaald, dat is opzich wel een speler die dat heeft maar sinds zijn komst naar United lijkt het toch vooral dat in de grote wedstrijden het tempo gewoon iets te hoog ligt voor hem. We kunnen wel lang praten maar dit United komt ook gewoon kwaliteit tekort om zich echt te kunnen mengen met de bovenste ploegen, wil je dat wel kunnen dan moet je de bezem door de hele selectie halen. De chemie tussen Mourinho en de spelersgroep was op, Solskjaer brengt weer plezier terug maar ook van hem mag je ondanks de goeie start geen wonderen verwachten.
 
abaaiid7
 
1
15 januari 2019 om 15:57
Weer word er hier en daar gesproken over dat United nog geen echt goed team heeft. Naar mijn inziens onzin. Man Utd heeft gewoon een heel goede team. Op de aanvallende posities zit het echt wel goed. Rashford is beter dan ooit, Martial is gewoon een heerlijke speler die altijd wel iets kan forceren. Lingard, Lukaku, Sanchez elk van hun heeft zo zijn kwaliteiten. De middenveld lijkt eindelijk stabiel na lange tijd. Pogba, Matic en Herrera. Verdediging kan enkel nog een extra kracht erbij naast Lindelof. Dat had Bailly moeten worden, of er moet iemand gehaald worden. Shaw wisselt wedstrijden af met goed en slecht. Maar vertrouw er wel op dat hij op den duur wel een constante niveau kan bereiken. Hetzelfde voor Dalot zie in hem we toekomstige RB van United. Het zijn gewoon goede spelers met de juiste tactiek en mentaliteit kunnen ze echt wel goed spelen tegen de topteams.
 
brandkraan
 
0
16 januari 2019 om 09:05
Martial heeft zijn belofte nog nooit volledig laten zien. Lukaku is gewoon een domme kracht. Sanchez heeft met United gewoon de verkeerde keus gemaakt. Young is een blind paard dat alleen maar schoppen uitdeelt. Valencia staat nu al jaren rechtsback terwijl hij van origine een rechtervleugel aanvaller is. Mata,Herera zijn goede voetballers maar geen leiders. Pogba kan veelmeer dan hij nu laat zien. De Gea is de absolute topper van United. Leuk voor een ieder die United een kopie warm harte toedicht maar er zit geen balans in het elftal. Er is geen duidelijke spelpatroon zoals bijvoorbeeld Ajax of Tottenham.,geen vernuft,geen creativiteit,geen technische vaardigheden. Het is allemaal gebaseerd op kracht en oppernutisme.Kijk alleen maar naar hoeveel krachtpatsers United in het elftal heeft staan. Groot en sterk. Lukaku,Felaini,Matic,Pogba,Smalling, Baily. United moet het echt anders gaan doen wil men weer aansluuting krijgen met de top.