'Hij zal zich ook aanpassen aan Old Trafford als hij de tijd krijgt'
Zondag, 18 november 2018 om 07:30

Manchester United betaalde Shakhtar Donetsk afgelopen zomer 59 miljoen euro voor de diensten van Fred, maar de Braziliaan is er vooralsnog niet echt in geslaagd om zijn stempel op het spel van the Red Devils te drukken. Gilberto Silva is er echter van overtuigd dat zijn landgenoot, die tot nu toe zeven keer in actie kwam in de Premier League, alles in huis heeft om te slagen op Old Trafford.

"Ik heb er vertrouwen in dat hij het goed gaat doen bij United. Hij heeft een sterk karakter en dat heeft hij in het verleden ook laten zien. Er is een groot verschil tussen het leven in Brazilië en het leven in Oekraïne, maar Fred heeft zich goed aangepast. Hij zal zich ook aanpassen aan Old Trafford als hij de tijd krijgt", vertelt de voormalige middenvelder van Arsenal aan de Daily Mail.

"Ik spreek hem regelmatig en het is altijd zijn wens geweest om naar Engeland te komen. Het kost tijd om aan het Engelse voetbal te wennen. Het was moeilijk voor mij toen ik vanuit Brazilië naar Arsenal ging, alles is er anders. De snelheid en het tempo van het spel, de intensiteit, het is zo anders dan in Brazilië. Voor Fred zal het ook anders zijn dan het spel in Oekraïne", legt Gilberto Silva uit.

Manchester United draait vooralsnog niet op volle toeren en hij denkt dat dit ook meespeelt in de aanpassingsproblemen van Fred: "Dat zorgt voor veel druk op hem en op de rest van de spelers. Fred is er ook aan gewend om in Oekraïne in een bepaald systeem te spelen en nu moet hij wennen aan een andere tactiek. Maar ik ken hem goed, ik weet dat hij zal vechten. Als ik hem spreek vertelt hij dat hij gewoon harder wil werken. Hij is vastbesloten om te slagen en ik weet zeker dat hem dat zal lukken."

Meer nieuws
   
11:31
11:31
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
0
   
11:02
11:02
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
7
   
10:51
10:51
VZ Kort: Deadline verstreken, nog drie potentiële bondsvoorzitters KNVB over
77
   
10:26
10:26
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
16
   
09:50
09:50
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
35
Je dient in te loggen om te reageren.
 
Inloggen

Reacties (5)

 
AjaxCunian
 
1
18 november 2018 om 08:14
Als ik de kans kreeg om bij United te spelen, zou ik ook verschrikkelijk hard werken en zelfs harder blijven werken. Doet er niets aan af dat ik gewoon niet goed genoeg ben voor dat niveau. Fred is dan wel veel beter dan ik ben, maar ook absoluut niet goed genoeg voor het huidige niveau van United, en wordt nooit goed genoeg voor het niveau dat United moet nastreven. Met spelers als Young, Valencia, Shaw, Smalling, Matic, Fred, Herrera zul je altijd gedomineerd worden door elke topploeg die je tegenkomt. 50+ miljoen voor deze man is gewoon bizar. Arsenal haalt een Torreira voor veel minder.
 
Brada-Mufc
 
3
18 november 2018 om 08:41
Niks in je schoen gehad?.Fred krijgt te weinig kans omdat Mourinho te veel met dat statische middenveld speelt.en Shaw in je rijtje? Ik kan me geen betere lb bedenken op dit moment
 
AjaxCunian
 
7
18 november 2018 om 09:23
Jeetje, ik begin dan wel. Alex Sandro, Mendy, Alba, Robertson, Marcelo, Ghoulam, Alaba, Filipe Luis, Gaya en het gaat verder. Het is juist gek dst Fred zich niet in de basis kan spelen met dat statische middenveld.
 
Brada-Mufc
 
0
18 november 2018 om 10:43
In de pl.mijn fout had ik er bij moeten zetten.en het is gek ja alleen is de vraag of dat aan hem ligt of Mourinho.
 
Elegia
 
0
18 november 2018 om 11:35
Nog steeds heb je dan Mendy, Robertson, Marcos Alonso en Monreal en Rose zijn ook niet slechter imo